İçeriğe Yönlendir

Arac Stop Etti Calısmıyor.

Murat Coşkun
Çözüme git Mehmet Ali Karakaya tarafından,

Recommended Posts

Murat Coşkun

Focus 1

Yaklaşık  80 km yol yaptıktan sonra evin onune geldim cok dik bi bayır var. Tam vitesi 1 e alayım dedim araba stop etti. Sonra nekadar çalıştırmaya uğraştıysam da çalışmadı.

Kontagı 2. konuma getirince  onceden bi sistem çalışırdı  sanki bi sesler gelirdi aractan o sesi alamıyorum. Ancak marş a bastığımda arac 1 saniye çalışır gibi oluyor sonra hemen motor stop ediyor. Acaba elktrik arızası mı diye düşünüyorum. Bi de bi ara kontağı kapattığımda düzgün bi şekilde aracın elektrikleri kesilmiyordu lpg ışığı faklan acık kalıyordu bikaçkere 2 ye alıp kapattığımda kapanıyordu.

Diğer dusunduğum nokta ise aracın deposunda cok az benzin var. Ama benzin ısığı yanmıyor. Ve ilk stop ettiği anda LPG ile gidiyordum zaten. 

Allahtan uzun yolda vites değiştirirken stop etmedi direksiyon falan aşırı setlesiyor stop edince kaza falan yapabilrdim.  Aracı bosa atıp devam etme huyum yok hic. Gece Gece aracı yol kıyısına braktım evime gitti sabah. Sabah bi elektrik ustası cağırıcam. Elimden geldiğince video çekip ekliycem umarım beraber sorunu tahmin ederiz.

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Mehmet Ali Karakaya

Kontağı çevirince 2.konumda ses gelmiyorsa benzin pompası diyorum ben.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

İki kuvvetli ihtimal arkadaşlar tarafından ifade edilmiş. Seviyenin düşüklüğünden dolayı çekilemeyen benzin ve yakıt pompası. Kontağı açtığınızda ses gelmemesi benzin pompası arızası ihtimalini arttırıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ramazan Başkan

bizim arkadaşın araçta triger kopunca aynısını yapmıştı o olamaz demi

Yorum bağlantısı
Emre Demir

Aracı düz zemine alma şansı var ise alın daha sonra arka koltuğu kaldırın benzin pompasının olduğu yere sert bir şekilde vurun 4-5 kere.

Tekrardan marşa basın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hatta tersine çevirin.. 

Muhtemelen benzin çok az ve çekemiyor.. Yada

c- benzin pompası.. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Salih Temel
(düzenlendi)

benzin pompası ise araç lpg de stop neden etti acaba ?? ya da eder mi lpg li bir araç?

benim başıma benzeri gelmişti yokuş çıkarken birden stop etti krank sensörü yanmış

ben D-Krank sensörü diyorum aynı belirtiler 

inşallah büyük bişey olmadan sorun çözülür

en kötüsü triger akla geliyor inşallah değildir.

tarihinde Salih Temel tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

lpg tuşuna basılı tutarak uzun marş yapın araç çalışırsa benzin pompası gitmiş dememktir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Coşkun

Kontağı çevirince 2.konumda ses gelmiyorsa benzin pompası diyorum ben.

%100 Doğru tahmin gerçekten tebrik ediyorum. Nasıl anladınız? 2. Konumdaki ses pompadan mı geliyor?

Öncelikle Cevaplayan yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim.  Oturduğum yerde sanayi ve usta yok o yuzden anlayan kişiler biraz ilgileniyorlar bu işlerle ilk olarak  bi elektrik ustası geldi ateşleme sistemini filan biraz kontrol etti ateşlemede sıkıntı olmadığını söyledi.  Sonra birine telefon etti ve Sıralı sistem LPG li aracı LPG ile çalıştırmayı başardı. 

Aracın içindeki LPG açma kapama düğmesine kapalı konumdayken basın açılsın ancak elinizi çekmeyin basılı tutun ve marşa basın araç LPG ile çalışıyor.

Usta bu şekilde lpg ile çalıştırınca ben de sanyiye gittim ve aracın benzin çekmediğini söylediler pompayı şamandıra ve pompayı değiştirdik (BOSH marka 350 tl)

Ve burda da depoda az benzin olunca pompanın yeterince soğuyamadığını yandığını öğrendim. Çıkan pompayı aldım eve getirdim inceliycem sonra.

Umarım ileride benzer sorunlar yaşayabileceklere faydalı olur.

Herkese yardımlarından dolayı tekara teşekkür ederim.

benzin pompası ise araç lpg de stop neden etti acaba ?? ya da eder mi lpg li bir araç?

benim başıma benzeri gelmişti yokuş çıkarken birden stop etti krank sensörü yanmış

ben D-Krank sensörü diyorum aynı belirtiler 

inşallah büyük bişey olmadan sorun çözülür

en kötüsü triger akla geliyor inşallah değildir.

Bende ona şaşırdım benzin pompası arızalanınca giden araç nasıl stop etti. Gerçekten kafamı çok kurcaladı Allahtan mahalle arasına geldiğimde stop etti yoksa ben aracı kontrol edemez kaza yapardım direksiyon ile fren inanılmaz sertleşiyor.

Hatta tersine çevirin.. 

Muhtemelen benzin çok az ve çekemiyor.. Yada

c- benzin pompası.. 

Mehmet bey bu focus un kronik sorunmu acaba? Benzin de ekledik belki çekmiyordur diye. Ama yine olmadı. Bi ara sizin bi yazınızda depoda yeterince benzin bulundurulması gerektiğini yazmıştınız keşke dinleseymişim 3- 5 kuruş kurtacam diye çok daha fazlasını ödedim :(

lpg tuşuna basılı tutarak uzun marş yapın araç çalışırsa benzin pompası gitmiş dememktir

Ah keşke bunu önceden bilseydim :/

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Geçmiş olsun. Üzerinden çıkan orjinali alman visteondur ve fiyatı 300 lira civaridir. Kaliteli benzin, zamanında filtre değişimi ve en az çeyrek depo benzin ile focus ömrü boyunca pompa arızası çıkarmaz.

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Daha once 3 kez pompa yakmis biri olarak Visteon marka pompalarin artik Cin'de uretildigini duyunca sok olmustum. Meyle marka pompa var o da Alman mali fakat o da Cin'de uretiliyormus...

Yorum bağlantısı
Murat Coşkun

bizim arkadaşın araçta triger kopunca aynısını yapmıştı o olamaz demi

Bunu da biaraz araştırıdım ve gerçekten çok korktum gerçekten emin değilim ama  triger kopunca araç benim yaşadığıma benzer tepkiler veriyor sanırım.

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Ben benzini yarim deponun bile altina indirmeden yaktim pompalari. 2 visteon, 1 meyle marka yandi. En son yine meyle takili vaziyette satmistim...

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Ben benzini yarim deponun bile altina indirmeden yaktim pompalari. 2 visteon, 1 meyle marka yandi. En son yine meyle takili vaziyette satmistim...

Yarım depo benzinin içinde yanmış olamaz [emoji3] üründe veya yakıtta problem vardır.
Yorum bağlantısı
Ramazan Başkan

Bunu da biaraz araştırıdım ve gerçekten çok korktum gerçekten emin değilim ama  triger kopunca araç benim yaşadığıma benzer tepkiler veriyor sanırım.

benim ilk aklıma o geldi ama ne mutlukı yanıldım yoksa hasar cok fazla olurdu galiba

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

%100 Doğru tahmin gerçekten tebrik ediyorum. Nasıl anladınız? 2. Konumdaki ses pompadan mı geliyor?

Öncelikle Cevaplayan yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. Oturduğum yerde sanayi ve usta yok o yuzden anlayan kişiler biraz ilgileniyorlar bu işlerle ilk olarak bi elektrik ustası geldi ateşleme sistemini filan biraz kontrol etti ateşlemede sıkıntı olmadığını söyledi. Sonra birine telefon etti ve Sıralı sistem LPG li aracı LPG ile çalıştırmayı başardı.

Aracın içindeki LPG açma kapama düğmesine kapalı konumdayken basın açılsın ancak elinizi çekmeyin basılı tutun ve marşa basın araç LPG ile çalışıyor.

Usta bu şekilde lpg ile çalıştırınca ben de sanyiye gittim ve aracın benzin çekmediğini söylediler pompayı şamandıra ve pompayı değiştirdik (BOSH marka 350 tl)

Ve burda da depoda az benzin olunca pompanın yeterince soğuyamadığını yandığını öğrendim. Çıkan pompayı aldım eve getirdim inceliycem sonra.

Umarım ileride benzer sorunlar yaşayabileceklere faydalı olur.

Herkese yardımlarından dolayı tekara teşekkür ederim.

Bende ona şaşırdım benzin pompası arızalanınca giden araç nasıl stop etti. Gerçekten kafamı çok kurcaladı Allahtan mahalle arasına geldiğimde stop etti yoksa ben aracı kontrol edemez kaza yapardım direksiyon ile fren inanılmaz sertleşiyor.

Mehmet bey bu focus un kronik sorunmu acaba? Benzin de ekledik belki çekmiyordur diye. Ama yine olmadı. Bi ara sizin bi yazınızda depoda yeterince benzin bulundurulması gerektiğini yazmıştınız keşke dinleseymişim 3- 5 kuruş kurtacam diye çok daha fazlasını ödedim :(

Ah keşke bunu önceden bilseydim :/

Eşekten düşeni getirin demişler ya ondan bildim [emoji1]
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Salih Temel

geçmiş olsun

ben şaşırdım şu an 

araç sonuçta lpg ile yürüyor hareket halinde 

benzin ile alakası olmaması gerekirken garip bir şekilde stop ediyor.

lpg ile aracım varken benzin kaza koruma sigortası atmış ama lpg ile gittim akşam kapattım sabah çalışmamıştı.

lpg ile çalıştırdım devam ettim yoluma 

Yorum bağlantısı
Murat Coşkun
(düzenlendi)

Benzin pompasını suya attım düşük gerilimde denedim çalışıyor sanki? Sizce neden ben böyle bi sorun yaşadım acaba elektrik kablolarında mı bi temassızlık oldu?  Bide ben bu pompayı ne yapayım ? Orjinal galiba.

tarihinde Murat Coşkun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Focusun değil Murat Bey.. 

Tüm lpg'li ve deposu boş araçların kroniği :)

Benzin pompasını suya attım düşük gerilimde denedim çalışıyor sanki? Sizce neden ben böyle bi sorun yaşadım acaba elektrik kablolarında mı bi temassızlık oldu?  Bide ben bu pompayı ne yapayım ? Orjinal galiba.

Basınç yetersizdir.. Isınınca duruyordur veya soğuyunca duruyordur.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...