İçeriğe Yönlendir

2002-2005 Dizel Otomatik Mondeo Nasıldır? Tavsiye Eder Misiniz?

Selman Yalçın

Recommended Posts

Selman Yalçın

Merhaba arkadaşlar şuan bende benzinli otomatik focus var. Ancak daha önce corolla kullandığım için focus biraz sert geldi ve aşırı yol sesi alması beni kendinden soğuttu. Memnun olduğum birşey var ki şanzımanı çok güzel.

Şimdi daha konforlu bir araca geçmek istediğim için mondeolara bakıyorum, alldığım zaman pişman olur muyum, bakım ücretleri vs. nasıldır şanzıman hakkında hiç bilgim yok. Dizel otomatikleri nasıldır tavsiye eder misiniz yada benzinli otomatikte olur sorun değil. Bütçem 30bin civarı olduğu için araç tavsiyelerinize açığım.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Otomatik mondeo en çok bu forumda konuşulur, bütçenize uygun makyajlı kasasına bakabilirsiniz, 2006-2007 model olursa bir de ghia olursa dizel otomatiği uzun yıllar hizmet eder.. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Mondeo nun dizel ve benzinlisin otomatikleri sıkıntısızdır. Kolay kolay arıza çıkarmazlar ancak benzinlilerin performansı oldukça kötüdür. Dizel otomatik yani jatco şanzımanlılar bakımları yapıldığı sürece her yönüyle hoşunuza gidecek araçlar. Ancak onlarında temizi piyasada yok denecek kadar az. Size girdiğiniz bu yolda bol şanslar dilerim.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Selman Yalçın

cevaplar için teşekkür ederim. 2002-2005 model aramamın sebebi vergisi yaş itibariyle düşük olduğu için 2004-2005 modeller vergiden düşmemiş olsada 1 sene sonra düşeceğini göze alarak model kısıtladım. Otomatikten yana sıkıntı yoksa geriye km sıkıntısı kalıyor ki dediğiniz gibi temiz dizelini bulmak biraz zor olacak. Peki benzinli olanları çok mu hantaldır. Sonuçta bende benzinli focus var ondanda hantal değildir heralde. 2.0 araç istememin bir sebebide uzun rampalarda performans kaybı yaşamamak için. Şöyleki bulunduğum ilçeye gelirken 10 kmlik bir yayla çıkışı var bendeki focus 2.viteste bağırmaktan çatlıyo 3e geçiyo bayılıyo. Eğer benzinli 2.0 mondeoda da böyle yaparsa çok saçma olur.

diğer 2.0 seçeneklerim ise

Accord-Avensis-Mazda6

mesela bu ilandaki araç için yorumlarınız ne olur acaba

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-temiz-bakimli-mondeo-ghia-208849690/detay

Yorum bağlantısı
Serkan Özmen

Uzun rampa çıkışı için dizelden şaşmamak lazım. Yani en uygunu Mondeo Dizel :) Ancak alttaki 3 seçenek içerisinde ne iyisi Accord olur, onu da belirtiyim.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ben memleketin dört bir yanını dolandım, yanlış anlamayın ama Focus gibi bir arabanın 2. vitese düşeceği rampaya denk gelmedim, kısa olur virajlı olur anlarım ama 10 km.lik rampada 2. vitese düşen Focus iyi bir muayene yapılmalıdır.. Taşıt puluna gelirsek, sırf pulu ucuz diye düşünmeyin, yeni model yeni modeldir.. Ben ödedikten bir kaç gün sonra unutuyorum, birer gün vergi için düşünce kalan 363 gün dizel mondeo keyfi sürmek kalıyor bana.. :D

Focusta otomatikmiş, pardon.. :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selman Yalçın

Ben memleketin dört bir yanını dolandım, yanlış anlamayın ama Focus gibi bir arabanın 2. vitese düşeceği rampaya denk gelmedim, kısa olur virajlı olur anlarım ama 10 km.lik rampada 2. vitese düşen Focus iyi bir muayene yapılmalıdır.. Taşıt puluna gelirsek, sırf pulu ucuz diye düşünmeyin, yeni model yeni modeldir.. Ben ödedikten bir kaç gün sonra unutuyorum, birer gün vergi için düşünce kalan 363 gün dizel mondeo keyfi sürmek kalıyor bana.. :D

Focusta otomatikmiş, pardon.. :)

Otomatik olduğu için 2ye düşüyor zaten ancak öyle bir rampa ki son 500metre kala manuel focusta 2ye düşer. Burası başka bir memleket Oltuya her zaman beklerim yolunuz düşmesede :)

O halde bana alternatifler sunun temiz dizel olur benzinli olur fark etmez mondeo bakıyorum. Erzuruma yakın bölgeler tercihimdir.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Otomatik olduğu için 2ye düşüyor zaten ancak öyle bir rampa ki son 500metre kala manuel focusta 2ye düşer. Burası başka bir memleket Oltuya her zaman beklerim yolunuz düşmesede :)

O halde bana alternatifler sunun temiz dizel olur benzinli olur fark etmez mondeo bakıyorum. Erzuruma yakın bölgeler tercihimdir.

Bir cağ kebabı etkinliği düzenleyelim, dizel mondeoları yığarız Oltu' ya evelallah.. :D  Otomatik olur düz olur.. sizin yolunuz Ankara' ya düşerse veya özellikle gelirseniz deneyebileceğiniz bir otomatik mondeo kapıda duruyor, dünya malıdır benim için, test edebilirsiniz.. ;)

Dizelden şaşmayın, vazgeçemeyeceksiniz... ;)

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Selman Yalçın

Bir cağ kebabı etkinliği düzenleyelim, dizel mondeoları yığarız Oltu' ya evelallah..   Otomatik olur düz olur.. sizin yolunuz Ankara' ya düşerse veya özellikle gelirseniz deneyebileceğiniz bir otomatik mondeo kapıda duruyor, dünya malıdır benim için, test edebilirsiniz.. ;)

Dizelden şaşmayın, vazgeçemeyeceksiniz... ;)

Cağ kebap işi kolay onda sıkıntı yok. siz gelin yeterki :) Önümüzdeki günlerde belki yolum düşebilir Ankaraya nazik teklifiniz için çok teşekkür ederim.

Vazgeçemeyeceğimi biliyorum dizelden ama bir türlü sahibi olamadık şöyle rampalarda arkamızda kalana el sallayacak bir dizel. Hep gidene el sallıyorum Valla öyle oluyor ki o yaylayı çıkarken arabayı şarampole yuvarlayasım geliyo :D

madem ilgilendiniz biraz önce paylaştığım ilandaki araç hakkında yorumunuz ne olur? Piyasası bu mudur?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Cağ kebap işi kolay onda sıkıntı yok. siz gelin yeterki :) Önümüzdeki günlerde belki yolum düşebilir Ankaraya nazik teklifiniz için çok teşekkür ederim.

Her zaman beklerim.. İlandaki araba bana göre her ilandaki araba gibi fotoğraflarda güzel görünüyor.. Ancak aracın bakım geçmişi çok önemli.. Problemli ise düzeltene kadar epey uğraşırsınız, km. si gerçek ise fena durmuyor orası ayrı tabi.. Forumda Akan Belen arkadaşımızın satılık otomatik dizeli var, ona baktınız mı ? En azından samimi olarak araç geçmişi ile ilgili bilgi alabilirsiniz.. ;)

Yorum bağlantısı
Selman Yalçın

Forumda Akan Belen arkadaşımızın satılık otomatik dizeli var, ona baktınız mı ? En azından samimi olarak araç geçmişi ile ilgili bilgi alabilirsiniz.. ;)

Görmedim satılık ilanlar bölümündeyse bakayım hemen.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

2002 ile 2005 arasında makyaj farkı var. 2004'te makyajlanandan sonra daha çok tdci vardır. Ancak bu sene 2006'lar son vergisini temmuzda ödedikten sonra ocakta vergi dilimi düşecek. Eğer gerçekten 2005 değilde 2006 trafiğe çıkışlı bulursanız ESP'si de olacaktır. 

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yildirim Karaca

Bacanağımın 2006 model titanyum aracı var 140 binde 2.ci sahibi orjinal bir araç 32 ye vermeyi düşunüyor almayı düşünürseniz tel verebililrim araç otomatik dizel

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bacanağımın 2006 model titanyum aracı var 140 binde 2.ci sahibi orjinal bir araç 32 ye vermeyi düşunüyor almayı düşünürseniz tel verebililrim araç otomatik dizel

ghia olmalı mondeo ise? renk nedir acaba?

Yorum bağlantısı
Selman Yalçın

Akan Beyin arabası gerçekten alınacak bir araç ancak kmsi çok yüksek olunca satma durumunda sıkıntı çekerim diye düşünüyorum. O yüzden 200bin civarındaki araçlar daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Benim olmazsa olmazım hız sabitleyici varsa donanım paketi yeterlidir. Ancak 32 binlira çok gibi araç resimleri vs. varsa belki bi pazarlığa tutuşuruz. Araç nerede bu arada.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

dizel otomatiğin yakıtı az değil. bakım maliyeti focustan yüksek. masrafsız ve ucuza denk gelinmediyse alternatiflerine iyi bakmalı :p

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

Bende 2004 ghıa lpg li otomatik vardı.performans olarak normaldi.zaten benim kullanımım sakin kullanım olduğu için tam benlik di.genel anlamda memnundum.en büyük zahafı klima performansının yetersiz olması ve teybinin arızalanma ihtimalidir.

en sevdiğim tarafı güven vermesi ve tatmin edici özelliklere sahib olmasıydı.

Yorum bağlantısı
Selman Yalçın

Peki arkadaşlar alacağım mondeo muhtemelen 200bin km civarında olacak masraf çıkaracak olsa en fazla ne kadar masraf çıkarır.
Bir ikinci sorum ise satmak istediğimde çok zarar edermiyim.
Yakıtı konusunda üzer mi beni. Şuanki aracım ortalama 24krş felan lpg yakıyor. Güçlü motorda bu yakıt illaki artacaktır ama yaklaşık kaç krş yakar mondeolar ortalama.
Dizel yerine benzinli mondeo mu yoksa daha farklı alternatifler sunar msınız?

Şİmdiden çok teşekkrler...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

bulunuduğunuz şehir trafiği vs nasıl bilmiyorum ama fabrika teknik verisine bakın. şehir içi 10 litreleri buluyor tabi şehrin göre. ortalama 7-8 litre hesap edin :D en iyi 6 litre yaksa ki iddialı rakamdır çok teknik sürmek lazım zaten anca 24krş etsin. uzun yolda 5 litre civarı düşer ama

o kasa mondeoyu cazip kılan fiyatlarının ucuz olması idi. şuan vergileri düştüğü için nisbeten değerlendiler. değişik bir kafamız var :D vergi yüksekken ucuza alıp satıyoruz. vergi düşünce pahalıya ...

Yorum bağlantısı
Selman Yalçın

2.0 motor için 30 krşa kadar normal diye düşünüyorum. Buna bütçemde çok sıkıntı çıkarmaz. Ancak benim korkum 200küsür binde aldığım mondeonun bana açacağı sorunlar ne boyutta olur ve satarken ne denli zarara uğratır onu merak ediyorum. Haliyle memur olduğumuz için bu araçların sıfırlarını yada daha az km yapmış olanını almaya bütçemiz yetmiyor.  Bizim ülkemizde dediğiniz gibi tam tersi bir durum söz konusu olduğu için bu araçlar bizim gibi memurlara biçilmez kaftan.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yakıt dert değilse gerisi o km de ne alsanız olabilecek masraflar. Turbosu enjeksiyonu Vs.

Yorum bağlantısı
Selman Yalçın

Yakıt dert değilse gerisi o km de ne alsanız olabilecek masraflar. Turbosu enjeksiyonu Vs.

Mustafa Bey Akan Beyin aracı için yorumunuz nasıl olur. Aldığım vakit sorun yaşarmıyım? Aracı ile ilgili konuları bulabildiğim kadarıyla eşeledim hoşumada gitti. Ancak tek sıkıntım kmsi yüksek olduğu için satarken sorun yaşar mıyım? Tecrübeli bir üye olduğunuz için yorumlarınız benim için önemli. Şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...