İçeriğe Yönlendir

Fiesta VI - Dizel Partikül Filtresi Sorunu

Mehmet Ates

Recommended Posts

Mehmet Ates

Selam arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce 2011 model ford fiesta 1.4 TDCİ trend 79000 km de araç aldım. Yaklaşık olarak 1 hafta kadar önce İstanbul-Karabük arası gelirken aracın güç aktarım sistemi uyarı lambası yandı. Lamba yanık vaziyette 60-70 km ilerledikten sonra lamba söndü. Lamba sönünce ben sorunun geçici bir sorun olduğunu düşündüm. Yolda gelirken güç aktarım sistemi uyarı lambası tekrar yandı ve aracım çekişten düştü. Hemen sağa çektim ve 1-2 dakikalık stop sonrası tekrar yola devam ettim. Bir müddet sonra güç aktarım sistemi uyarı lambasının dışında motor arıza lambası da yandı ve motor arızası servise gidin ibaresi çıktı. Her iki lambanın aynı anda yanmasından işkillendim ve 100 km yolu yavaş yavaş geldim. Ertesi gün ustaya götürdüm ve aracı bilgisayara bağlayarak dizel partikül filtresi ile alakalı sorun olduğunu ve sistemin girişindeki müşirlerin işlevini kaybettiği ve değişmesi gerektiğini söyledi. Arızayı sildi fakat bir müddet sonra her iki lambada tekrardan yandı. Geçen hafta sonu sanayide tavsiye edilen bir ford ustasının yanına gittim. Bilgisayara bağlayarak 40 dakika kadar bir temizlik yaptı ve ışıklar söndü. Test sürüşüne çıktığımızda aracımın ışıkları tekrar yandı ve hangi viteste olursa olsun 2500 devir ve üstünde rahatsız edici bir ıslık sesine benzer ses gelmeye başladı. Aracını life kaldırdıktan sonra dizel partikül filtresinin değişmesi gerektiğini ve fiyatının işçilik hariç 5300 TL olduğu söyledi. Tabii herhangi bir işlem yapmadım. Forumdan da öğrendiğim kadarı ile 20-30 km lik yolu 3000 devirde kullandım ve bu şekilde partikülün temizlenebileceğini düşündüm ama sonuç aynı. Her iki uyarı ışığı yanmaya devam ediyor ve aynı ses geliyor. Ustanın dediği turbodan kaynaklanan bir sorun olmadığı ve sorunun dizel partikül filtresinden kaynaklandığı şeklindedir. İnternet'te araştırdığım kadarı ile dizel partikül filtresinin iptali gibi bir işlem varmış. acaba partikül filtresini iptal etmem ışıkların sönmesine ve sıkıntının düzelmesini sağlar mı? Daha önceden böyle bir işlem yapan oldu mu? 2500 devir ve üstüne çıkınca gelen sesin partikül filtresinden kaynaklanması mümkün müdür? Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

DPF ses yapar mı ki?

Islık sesi genelde turboya delalettir. KM çok değil ama, babamın getz'inde doğru kullanım yapılmadığından turbo bitmişti bu km'lerde.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Arkadaşlar 2011 model fiestalar €4 değil mi ? DPF bu araçlarda var mı? ben 2012 de €5 dpfli motorlara geçildi diye biliyorum ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ates

Aracım euro 5 ve dolayısıyla dpf mevcut. Turbo ile alakalı ustanın dediği bir sorun olmadığı.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Eğer gerçekten dpf de sorun varsa ehil bir yazılımcı iptal edebilir ve sonrasında fiziksel olarakta bir iptal gerekir, bunuda genelde egzozcular yapar. Yazılım yoluyla dpf iptali yapan yerlerin genelde anlaşmalı egzozcuları oluyor. Ben Bravonun dpf iptalini 700 liraya yaptırmıştım.

Tavsiyem öncelikle aracı yetkili servise götürün ve tam bir arıza tespiti yaptırın, dpf ve ıslık sesi bana pek mantıklı gelmedi, turbo gibi sanki

tarihinde Eray Turan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Benim aracimda 2011 ama euro4 motor ve dpf yok motorun resmini cekip paylasabilirmisiniz 

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Aracım euro 5 ve dolayısıyla dpf mevcut. Turbo ile alakalı ustanın dediği bir sorun olmadığı.

bence ariza tespiti icin yetkili servise gidin. onlardaki cihazlar daha farkli.

islik sesinin turbo veya turbo hortumundan gelme ihtimali daha yüksek. dpf tikanmissa temizleyen yerler var ama ne kadar etkili oldugunu bilmiyorum. dpfnin üzerinde yanlis hatirlamiyorsam 2 tane sensör olmasi lazim, bunlardan biri bozulmus olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ates

Benim aracimda 2011 ama euro4 motor ve dpf yok motorun resmini cekip paylasabilirmisiniz 

Aracınız 2010 mu yoksa 2011 trafiğe çıkışlı, benim aracım 2011 çıkışlı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ates

Turbo ile alakalı bir sorun olsa bilgisayara bağlandığında uyarı verir mi? Bilgisayara bağlandığında her iki ustada dpf arızası olduğunu söylediler. Islık sesi benimde canımı sıktı. 2007 connect vardı onda da buna benzir bir ses geliyordu ve onun sıkıntısı da turbo idi...

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Turbo ile alakalı bir sorun olsa bilgisayara bağlandığında uyarı verir mi? Bilgisayara bağlandığında her iki ustada dpf arızası olduğunu söylediler. Islık sesi benimde canımı sıktı. 2007 connect vardı onda da buna benzir bir ses geliyordu ve onun sıkıntısı da turbo idi...

turbodan hemen ümitsizlige kapilmayin, hortum yerinden cikmis olabilir, yada hortumda kücücük bir delik olabilir. ki bu kilometrede turbonun kendisinin arizalanmasi o kadar kolay degil. benim yakinlarimda turbo hortumundan problemi olanlarin, bilgisayarda hata cikmadi.

arizalar birbirinden bagimsiz olabilir. dpf arizasi belki bir sensörle cözülür.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ates

Peki arkadaşlar yüklü bir ödeme yapıp dpf tamiri yaptırsam bile anladığım kadarı ile dpf sıkıntısının ileride tekrar etmesi durumu da var. Bunun yerine dpf iptali daha mantıklı değil mi?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Peki arkadaşlar yüklü bir ödeme yapıp dpf tamiri yaptırsam bile anladığım kadarı ile dpf sıkıntısının ileride tekrar etmesi durumu da var. Bunun yerine dpf iptali daha mantıklı değil mi?

Bence bi de yetkili servise uğrayın derim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ates

Tamam arkadaşlar anlaşılan yetkili servise gitmek farz oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Benimde geçenlerde motor arıza lambası yandı servisde dpfden olduğunu söylediler. Direk değişmesi gerekmiyor söküp temizliğide yapılabiliyor. Yalnız benim araçda ses filan yoktu sadece lamba yanıyor motor kendini korumaya alıyordu.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Aracınız 2010 mu yoksa 2011 trafiğe çıkışlı, benim aracım 2011 çıkışlı.

2011 uretim 2011 çıkışlı aracim ve euro4 motor

Yorum bağlantısı
Gökhan Ersen

benim aracım da 2011 model ama 2010 sonu çıkmış trafiğe, ustaya sorduğumda euro 4 hocam demişti, ruhsata baktım göremedim, nasıl anlıyoruz euro 4 ya da 5 olduğunu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ates

Aracımın Euro 5 olduğuna eminim nitekim ustalarda euro 5 olduğunu söylüyor.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Aracımın Euro 5 olduğuna eminim nitekim ustalarda euro 5 olduğunu söylüyor.

Motorun resmini cekip paylasirsaniz euro kac olduğunu net bir şekilde söyleriz

Yorum bağlantısı
Mehmet Ates

arkadaşlar peki bahsettiğim sesin porya bilyasından kaynaklanması mümkün mü? Bir arkadaş bundan da kaynaklanabileceğinden bahsetmişti.

Yorum bağlantısı
Hasan Baş

arkadaşlar peki bahsettiğim sesin porya bilyasından kaynaklanması mümkün mü? Bir arkadaş bundan da kaynaklanabileceğinden bahsetmişti.

porya bilyasından olsa ses uğultu şeklinde çıkar usta aracı lifte alsın baksın bilyalara

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ali Abay

Öncelikle iyi günler.fiestamda dpf ile ilgili anlattığınız sorunlarin aynisini yasıyorum. Nasıl bir çözüm bulduğunuzu yazarsanız çok makabule geçer.uc aydır bu sorunla uğraşıyorum.simdiden tesekkurle

Yorum bağlantısı
Ali Abay

sorunu aşamalı anlatayım. 1.aracımın yağ eksittiğini (1000 kmde yarım litre) uzun yol yapıyormusun diye sordu usta evet dedim normal dedi. üstüne gitmedim.

Yorum bağlantısı
Ali Abay

2.aracı kısa yolda kullanmak zorunda kaldım. -5 derecede fan açtığı oluyor yine ustama götürdüm cihaza bağladı bir sorun yok dedi servise de götürdüm bir sorun görünmüyor dediler.2000 kmde bir yag değiştir uyarısı almaya başladım.

3.termostatı değiştik fanda değişen bişey olmadı

4.turbodan dediler söktük test cihazına taktık tek sorunu çok iyi çalışıyor olması dediler.

5.kullandığım yağın markası cakma olabilir diyip 4 ayda 4 defa yag değiştirdim o da olmadı.

bu aşamaya kadar arıza lambası yanmadı.yaklaşık bir ay sonra dpf ile lamba değil de motor arıza lambası yandı. fan da sustu ama 90 km hızın üstünde ıslık çala gibi ses gelmeye başladı.arıza okuttuk dpf arızasıymış. şimdi 90 üstüne çıkmıyoum ve sadece uzun yolda kullanıyorum.ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim.kolay gelsin

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...