Misafir 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Arkadaşlar 37 yaşındayım. Bu zamana kadar Allaha şükür kötü bir rahatsızlığım olmadı. Son beş yıldır biraz bel ağrım var. O da arada sırada, çok ayakta kalırsam veya sabahları kalkarken çok hafif derecede. Geçenlerde 10 gün arayla ev almak için Ankara'ya günü birlik gidip geldim. Otobüsten olsa gerek belim çok ağrıdı. Fakat bu ağrı biraz daha farklıydı. Hep duyardım böbrek ağrısı diye... Telefonda da annem böbreklerine bi baktır deyince doktora gitmeye karar verdim. Annem tek böbrekli bu arada. Bel ağrımı iki kere emarda gösterdim. Kronik bel ağrısı dendi. Önemli bişey yokmuş. Geçen gün kan, idrar tahlili ve bugünde ultrason. Ultrason sonuçlarını alınca şok oldum. Sol böbrekte küçülme var. Ayrıca 2,5 cm bölge de taş varmış. Tam neresi hatırlamıyorum. Dahiliye polikliniğine gitmiştim. Doktor hemen ürolojiye git dedi. Yarın öğlen randevu aldım bakalım. Mesleğimiz gereği 3 yılda bir periyodik muayene dediğimiz olay var ve geçen sene yaptırmıştım. Orada sadece orta derece karaciğer yağlanması var denmişti. Bu arada alkol ve sigara kullanmam. Bayramdaaaan bayrama İşin garibi bugüne kadar hiçbir rahatsızlığım olmadı. Haftada bir halısaha maçına gider camış gibide koşarım Hatta biri bu hafta kaç yaşında olduğumu bile sordu. Hafif göbek var ama olsun Doktorun konuşmasından olumsuz gibi bir sonuç çıkardım. Bakalım yarın üroloji doktoru ne diyecek. Siz siz olun sağlığınızı ihmal etmeyin. Ultrasondaki doktorda, dahiliyeci de daha önce ultrason çektirmedin mi diye sordu. Demek ki belirli periyotlarda çektirmek lazım. Hastaneden çıkınca, insan başına gelince anlıyor. Hep uzaktan izlerdik neler oluyor diye... Yorum bağlantısı
Tahir İlter 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Geçmiş olsun abi. Bende ara sıra kum döküyorum alıştım artık 1-2 saat ağrısı oluyor yanma vs derken geçip gidiyor :D Yorum bağlantısı
Recep Güney 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 geçmiş olsun inşallah kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 geçmiş olsun Necati, ihmal etme. Yorum bağlantısı
Murat Dere 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Geçmiş olsun Necati. Kendine iyi bak kardeşim. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Geçmiş Olsun, Sağlığın kıymetini parça kırmadan anlamak lazım,,, Bunu en iyi bilen bireylerden biride benim, Millet olarak arızaya geçmeden tamirciye gitmeyiz, belli periyotlar la devamlı kontrollü olmak lazım...İnşallah ciddi bir sıkıntınız olmaz,Allah Acil Şifalar versin. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Çok geçmiş olsun. Ben de 35 yaşındayım. Göbek de malum Bu yaşlar ufaktan kronik rahatsızlıkların çıktığı yaşlar. Ha doğuştan şeker hastası, epilepsi, kalp hastası yok mu var. Ama ben her şeyin suçlusunun şeker veya şekere dönüşen gıdalar olduğunu düşünüyorum. Canan Karatay gibi yani. Pirinç, hamur, ambalajlı ürünler birer zehir. Başta kendime ve sana şöyle bir öneri vereyim. Her gün en az 30 dakika hızlı tempo yürümek lazım. Yani dakikada 100 adım ve üzeri. Bu her gün yürümediğimiz 30 ar dakikalar birikiyor birikiyor, örneğin 5 yıl oluyor. İşte misal 75 yerine 70 yaşında ölüyoruz. Yaşayamadığımız o 5 yıl (misal, örnek) yapmadığımız 30 ar dakikalık sporlar oluyor. Biraz ilkel insan gibi yaşamak lazım. Hiç şeker yok, bol bol hareket var. Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Geçmiş olsun Necati Abi. Erol Abinin dediği gibi, arıza ışığı yakmadan hiç bir şey yapmıyoruz. Bende kilo almaya başladığımda uyaranlara bana bir şey olmaz diyordum. Şimdi kilo vermek için üç gün spor ve yediğime içtiğime dikkat ediyorum. Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Necati çok geçmiş olsun.Sağlık ihmale gelmez,kendinize iyi bakın... Yorum bağlantısı
Emre Gülşen 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Geçmiş olsun.Böbrek taşı düşürmek için ekşina balığının taşından çok fayda sağlayan duydum.Nette oldukça ayrıntılı bilgiler var, aklında bulunsun Necati... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Geçmiş olsun..Umarım kötü bir şey çıkmaz. Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Geçmiş olsun Necati, hayırlı haberler bekliyoruz.... Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Geçmiş olsun abi, dilerim çok önemli bir şey değildir, acil şifalar. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Geçmiş olsun abi. Beline sıcak havlu koy. Anladın sen [emoji48] Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Geçmiş olsun. Bakım yaparak devam ettiğimiz günler var. Ancak öyle bir zaman geliyor ki artık parça değiştirmek gerekiyor. İşte orası çok ama çok uzak değil. Allah şifa versin. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Geçmiş olsun. İnşallah ciddi birşey yoktur. Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Arkadaşlar 37 yaşındayım. Bu zamana kadar Allaha şükür kötü bir rahatsızlığım olmadı. Son beş yıldır biraz bel ağrım var. O da arada sırada, çok ayakta kalırsam veya sabahları kalkarken çok hafif derecede. Geçenlerde 10 gün arayla ev almak için Ankara'ya günü birlik gidip geldim. Otobüsten olsa gerek belim çok ağrıdı. Fakat bu ağrı biraz daha farklıydı. Hep duyardım böbrek ağrısı diye... Telefonda da annem böbreklerine bi baktır deyince doktora gitmeye karar verdim. Annem tek böbrekli bu arada. Bel ağrımı iki kere emarda gösterdim. Kronik bel ağrısı dendi. Önemli bişey yokmuş. Geçen gün kan, idrar tahlili ve bugünde ultrason. Ultrason sonuçlarını alınca şok oldum. Sol böbrekte küçülme var. Ayrıca 2,5 cm bölge de taş varmış. Tam neresi hatırlamıyorum. Dahiliye polikliniğine gitmiştim. Doktor hemen ürolojiye git dedi. Yarın öğlen randevu aldım bakalım. Mesleğimiz gereği 3 yılda bir periyodik muayene dediğimiz olay var ve geçen sene yaptırmıştım. Orada sadece orta derece karaciğer yağlanması var denmişti. Bu arada alkol ve sigara kullanmam. Bayramdaaaan bayrama İşin garibi bugüne kadar hiçbir rahatsızlığım olmadı. Haftada bir halısaha maçına gider camış gibide koşarım Hatta biri bu hafta kaç yaşında olduğumu bile sordu. Hafif göbek var ama olsun Doktorun konuşmasından olumsuz gibi bir sonuç çıkardım. Bakalım yarın üroloji doktoru ne diyecek. Siz siz olun sağlığınızı ihmal etmeyin. Ultrasondaki doktorda, dahiliyeci de daha önce ultrason çektirmedin mi diye sordu. Demek ki belirli periyotlarda çektirmek lazım. Hastaneden çıkınca, insan başına gelince anlıyor. Hep uzaktan izlerdik neler oluyor diye... Necati Bey geçmiş olsun. Konu böbrek ve taş falan olunca yazmak istedim. Ultrason sonucunda küçülme tek başına anlamlı değil. Küçülmenin ne düzeyde olduğu önemli. 2.5 cm lik taş büyük bir taş olmakla birlikte eğer böbrek içinde büyümüşse sadece bulunduğu bölgeyi etkilemiş olma ihtimali yüksek. 2.5 mm ise zaten hiçbir önemi yok. En kötü senaryoyu düşünelim; Bu böbrek taşa bağlı olarak çürümüş olsun, fonksiyon görmesin. Doğar doğmaz kanser nedeniyle böbreğini aldığımız bebekler oluyor, 20 yaşında böbreğini aldığımız hastalar oluyor ve ömür boyu hiçbir sıkıntı çekmeden yaşıyorlar. Allah önemli çoğu organı çift olarak yaratmıştır ki birinin başına bir iş gelirse diğeri onu telafi etsin diye. O yüzden canınızı sıkıp hemen moralinizi bozmayın. Benim bir yardımım olursa mesaj atabilirsiniz. Tekrar geçmiş olsun... 8 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Çok geçmiş olsun. Sonuçları bekliyoruz. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Tekin 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Geçmiş olsun, rabbim tez zamanda şifa versin inş. Yorum bağlantısı
Recommended Posts