osman sezgin 23 Mayıs 2015 Paylaş 23 Mayıs 2015 Herkese merhabalar foruma yeni üye oldum umarim dogru yere acmisimdir. Aracim 2004 focus. Katalizörüm dagildi bugun 80 tl karsiliginda icini bosalttirdim. Aracta bir rahatlama sezdim. Daha iyi gidiyor gibime geldi. euro 5 katalizor icin 600tl euro 4 icin 500 tl birde daha dusuk kalitedekine 350 tl dedi egzoscu. Orjinalini zaten biliyorsunuz. 3 ay sonra muayene var. Egzoscu 150 tl ye takar sokeriz muayneden gecersin dedi. Suan 50km yol yaptim ve ariza isigi yanmadi. Sorularim 1- Ariza isigi kesin yanarmi? 2- Yanmasinin onune gecmek icin ne yapilabilir? 3- Yan sanayi katalitiklerden taktirirsam lamba kesinlikle yanmazmi? Sizin onerileriniz nedir. Birde internette 200tl ye bunu gördüm bu nasildir? Bosal universal http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-099-875-bosal-universal-katalitik-konvertor-181132143/detay Cevap yazan herkese tesekkurler. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Mayıs 2015 Paylaş 23 Mayıs 2015 Katalitik konvertör olmadan muayeneden geçmeniz imkansız. İçinin boşaldığını da anlıyorlar, yine bırakıyorlar. Bu sebeple takmanız iyi olur. Aracın performansı konvertör olmadan tabii ki daha iyi olacaktır ama ileride egzoz muayenesinden de kalma riski var. İmkan var ise taktırın derim. Aracınız E4 motor olmalı, E4 katalitik işinizi görecektir. Yorum bağlantısı
Koray Demir 23 Mayıs 2015 Paylaş 23 Mayıs 2015 (düzenlendi) Önceliğimiz çevre olsun para veya performans değil. 23 Mayıs 2015 tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 23 Mayıs 2015 Paylaş 23 Mayıs 2015 Bence kompresyon düştüğü için performans bazı devirlerde olumlu bazı devirlerde olumsuz oluyor. Yakıtta artacaktır. Bence taktırın. 1 Yorum bağlantısı
osman sezgin 23 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 23 Mayıs 2015 Koray bey türkiye sartlarinda once cebini dusunuyor insan. Hangimiz arac alirken carbon salinimi dusuk diye daha fazla veriyoruzki? Lpgli araclarin zararli gaz salinimi daha dusuk. Ayrica ben kesinlikle takmiyacamda demedim. Etrafta bukadar eski bakimsiz yag yakan siyah duman atan arac varken. Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 23 Mayıs 2015 Paylaş 23 Mayıs 2015 Ben içini bosalttirdim ve muayeneden de geçtim.eksoz verileri normal çıkmıştı. Yorum bağlantısı
osman sezgin 23 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 23 Mayıs 2015 Ici boş muayeneden gecti öylemi? Kapali metalin icinin dolu yada bos oldugunu nasil anliyolar acaba? Yorum bağlantısı
Misafir 23 Mayıs 2015 Paylaş 23 Mayıs 2015 Arkadaşın audi a3 ünde söktürdük yerine katalizör görünümlü bir susturucu taktılar, muayeneden sorunsuz geçti geçen hafta Yorum bağlantısı
Koray Demir 23 Mayıs 2015 Paylaş 23 Mayıs 2015 Biri olan diğeri olması gereken [emoji4] Diğer taraftan herkes kendi fiilinden sorumludur. Arıza ışığı p0420 olarak sinyal verir. Orjinal çıkma alın. Yorum bağlantısı
osman sezgin 23 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 23 Mayıs 2015 Egzoscu cikma alorsan hemen dagilir dedi. Bu cikmalari nereden bukuyorlar. Bir tane cikmaci aradim ama ellerinde yoktu. Yorum bağlantısı
Koray Demir 23 Mayıs 2015 Paylaş 23 Mayıs 2015 Ankara yıldız sanayi sitesinde Elvan forddan ahmet bey var elinde temiz oluyor yoksa bile geliyor forum üyelerine indirim yapar yardımcı oluyor bir sorun isterseniz. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 23 Mayıs 2015 Paylaş 23 Mayıs 2015 Arkadaşın audi a3 ünde söktürdük yerine katalizör görünümlü bir susturucu taktılar, muayeneden sorunsuz geçti geçen hafta Premium arabaya biniyor. Yorum bağlantısı
Mert Keçeci 24 Mayıs 2015 Paylaş 24 Mayıs 2015 Herkese merhabalar foruma yeni üye oldum umarim dogru yere acmisimdir. Aracim 2004 focus. Katalizörüm dagildi bugun 80 tl karsiliginda icini bosalttirdim. Aracta bir rahatlama sezdim. Daha iyi gidiyor gibime geldi. euro 5 katalizor icin 600tl euro 4 icin 500 tl birde daha dusuk kalitedekine 350 tl dedi egzoscu. Orjinalini zaten biliyorsunuz. 3 ay sonra muayene var. Egzoscu 150 tl ye takar sokeriz muayneden gecersin dedi. Suan 50km yol yaptim ve ariza isigi yanmadi. Sorularim 1- Ariza isigi kesin yanarmi? 2- Yanmasinin onune gecmek icin ne yapilabilir? 3- Yan sanayi katalitiklerden taktirirsam lamba kesinlikle yanmazmi? Sizin onerileriniz nedir. Birde internette 200tl ye bunu gördüm bu nasildir? Bosal universal http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-099-875-bosal-universal-katalitik-konvertor-181132143/detay Cevap yazan herkese tesekkurler. Katalatik ipatli olan aracın yakıtı biraz artar alt devirler hissedilecek derecede verimsizleşir üst devirler hissedilecek derecede canlanır. Fordlarda kolay kolay ağrıza ışığı yakmaz.Mesela bizim fiestada katalatiği boşalttık ve ağrıza ışığı yakmadı. Eğer egzoscu boşaltma işlemini arkadan pencere açarak yaptıysa vizeden geçecektir ancak alttan kesip boşattıysa vizeden kalacaktır.Bu arada kimse yanlış anlamasın ama özel yerlerde egzos emisyon yaptırıyoruz bir çoğumuz sanıyormusunuz ki aracınız standartlara uygun malesef değil çünkü adamlar ölçmüyorlar bile parayı alıyor iş tamam bandrolü yapıştır pcden çıktıyı karta zımbala oldu bitti malesef çevre için hiç birimiz birşey yapmıyoruz. Yorum bağlantısı
Gökhun Batur 26 Mayıs 2015 Paylaş 26 Mayıs 2015 Ben de geçen sene dağılmış katalitik için egzozcu bir abimize gittim. Aracım 2000 model Focus 1.6i Orjinaline 900 lirayı duyunca iptal ettirip bir susturucu taktırdım 60 liraya . Ocak ayında da vizeden problemsiz geçtim. Bazı modellerde arıza ışığı yakabiliyormuş sadece onu biliyorum. Ama sanırım 2000 model olmasından mütevellit arıza falan da yanmıyor. Yorum bağlantısı
osman sezgin 26 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 26 Mayıs 2015 2000 sonrasi muaynede sikinti oluyormuş. Muayene zamani ya taktirip sokturecez yada han sanayi taktiracam takili kalcak. Suan araba eakisinden daha iyi gidiyor ve motorda cok sessiz sanki rahatlamis. Henuz bir ariza isigi yok. Yorum bağlantısı
Mert Keçeci 8 Haziran 2015 Paylaş 8 Haziran 2015 (düzenlendi) Test ettim onayladım Osman bey sıkıntı yok bugün itibarı ile muayneden katalatiksiz geçtim soran bile olmadı bu araba neden çok duman atıyor diye. 8 Haziran 2015 tarihinde Mert Keçeci tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Türksoy 25 Ekim 2015 Paylaş 25 Ekim 2015 Benim focusunda kat dolmus araba cok sagirdi cikarip yerine duz boru koydurdum simdi 1. Viteste on kaldiriyo araba:)inanilmaz sekilde rahatladi simdi bu cikan kat i temizletebilme imkanimiz varmi verimli olur mu acaba ayni zaman da araba yakiti emiyo suan kol gibi bizim cimri araba gitti bonkor araba geldi hepinize iyi forumlar arkadaslar Yorum bağlantısı
Engin Ünal 25 Ekim 2015 Paylaş 25 Ekim 2015 Kat. olmadan connect muayeneden geçti (1 hafta önce), eksoz muayeneside tüv'de yapıldı , arıza lambası sürekli yanıyor. Benim focusunda kat dolmus araba cok sagirdi cikarip yerine duz boru koydurdum simdi 1. Viteste on kaldiriyo araba:)inanilmaz sekilde rahatladi simdi bu cikan kat i temizletebilme imkanimiz varmi verimli olur mu acaba ayni zaman da araba yakiti emiyo suan kol gibi bizim cimri araba gitti bonkor araba geldi hepinize iyi forumlar arkadaslar Temizleme olmaz , yan sanayi taktırabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Ümit Türksoy 25 Ekim 2015 Paylaş 25 Ekim 2015 Kat. olmadan connect muayeneden geçti (1 hafta önce), eksoz muayeneside tüv'de yapıldı , arıza lambası sürekli yanıyor. Temizleme olmaz , yan sanayi taktırabilirsiniz. Aynen lamba surekli yaniyo en uygunu 400tl temizlenmiyosa yapacak bisey yok Yorum bağlantısı
Recommended Posts