İçeriğe Yönlendir

Çukurlardan Geçerken Gelen Ses

Murat Coşkun

Recommended Posts

Murat Coşkun

Çukurlardan geçerken gurt gurt bi ses geliyor. Aracın ön tarafından geldiğini düşünüyorum. Ön tekerlekler çukurdan geçerken, özellikle tekerin biri düz zeminde diğeri çukurda olduğu anda ses geliyor.  En son bu ses için ustaya gittiğimde, usta ile bi tur attık, ne hikmetse ustanın yanında ses çıkarmadı. Tabi usta boş bırakırmı,  "senin ön bilyeler gitmiş dediğin sesi bilmem ama ön bilyeleri değişelim" dedi. Bilmiyorum belkide sağlam parçayı değiştirdi iş olsun diye.  O yuzden burda danışmadan ustalara gitmek istemiyorum direk değiştirecek bişey buluyorlar.  Araç kamerasıyla çıkan sesi birkaçkere yakalamayı başardım. Ayrıca Bursa/Gemlik ,Yalova veya Bursa Merkezde tanıdğınız iyi bir ford ustası varsa tavsiyenizi bekliyorum. Sanayide rastgele bi yere girince ustalar tecrubesiz olduğumu anlıyor ve direk yolmaya başlıyorlar.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Amortisör ya da amortisör lastiği gibi geldi bana

Yorum bağlantısı
Murat Coşkun

4 amörtisörü de 6 ay önce değiştirmiştim (sachs) ama sonrasında sesler gelmeye başladı. Kasislerden geçerken  hızlı yavaş veya çapraz geçsem de  ses çıkarmıyor. Amörtisör olsa bu durmlarda ses çıkarması gerekmezmi

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Z rotlar değiştimi acaba ? Gerçi oda öyle ses çıkartmaz pek ama aynı sesi boş bir yolda tam tur sola yada sağa dönerek ve gaza basarak denedinizmi aynı ses geliyormu diye ? Boşta değil ama gaza basarak

tarihinde Yasin Şahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Coşkun

Z rotlar değiştimi acaba ? Gerçi oda öyle ses çıkartmaz pek ama aynı sesi boş bir yolda tam tur sola yada sağa dönerek ve gaza basarak denedinizmi aynı ses geliyormu diye ? Boşta değil ama gaza basarak

Bugün boş bi yol bulup sağa sola aracı zorlayarak dönücem bakalım ses gelcekmi sonucu yazarım tekar.

Yorum bağlantısı
Kemal AKMAN

bendede sadece dönüşlerde çukura  girince ses çıkıyor usta amortisör takozu dedi çok önemli değilmiş sadece ses çıkartıyor bazen ben de umursamıyorum

Yorum bağlantısı
Murat Coşkun
(düzenlendi)

bendede sadece dönüşlerde çukura  girince ses çıkıyor usta amortisör takozu dedi çok önemli değilmiş sadece ses çıkartıyor bazen ben de umursamıyorum

Benim araçla aynı sesi mi çıkarıyor? 

Amörtisörleri ben kendim almıştım http://www.yedekparcaford.com/?urun-5428-focus-on-amortisor-sag-1999-2001-sachs bu ürünü aldım, acaba buna bide amörtisör takozu mu almam gerekiyordu? Arka aömrtisörler için ara takozu almıştım ama önler için bişey almadım.

tarihinde Murat Coşkun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy

Sadece Dönerken değilde kasislere sert girdiğinizde çıkıyorsa motor koruma blogunun altındaki uzun plastik parçanın bağlantılarını kontrol etmenizi tavsiye ederim. Sert bir geçişten sonra koyabiliyor daha sonra böyle rahatsız edici seslere dönüşebiliyor.

Yorum bağlantısı
Murat Coşkun

Ozaman be aracı salıncaklardan başlayarak paraça paraç sprey gres ayğı ile yağlayıp test edeyim, yağlama işleminden sonra sesi kesen parça sıkıntılı parça olarak çıkar sanırım.

Yorum bağlantısı
Kemal AKMAN

Benim araçla aynı sesi mi çıkarıyor? 

Amörtisörleri ben kendim almıştım http://www.yedekparcaford.com/?urun-5428-focus-on-amortisor-sag-1999-2001-sachs bu ürünü aldım, acaba buna bide amörtisör takozu mu almam gerekiyordu? Arka aömrtisörler için ara takozu almıştım ama önler için bişey almadım.

sesi algılayamadım ama dönüşlerde ise amortisör takozu ses yapabiliyormuş

Yorum bağlantısı
Murat Coşkun

sesi algılayamadım ama dönüşlerde ise amortisör takozu ses yapabiliyormuş

İlk baktıracağım paraça bu olcak ustaya.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Deniz Yıldız

Birincisi Z rotları değiştirin birde eksoza bi baktırın tampona çarpıyo olabilir... Son olarak ta en son çare amortisör takozlarına baktırın... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...