Musa Ay 28 Mayıs 2015 Paylaş 28 Mayıs 2015 Merhaba Arkadaşlar Yaklaşık 8 gün önce aldıgım MK3 2.0 tdci manuel ghia 2007 araçımda titreme var otokoç dahil çözecek adam bulamadım sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle araç 100 bin km de orjinal ve hatasız boyasızdır kazası filan yoktur şaseciye kadar gittim yanlış değerlendirmeyin lastikler jantlar yeni 17 inç 4 gündür sanayideyim bundan öncede kullanmak nasip olmadı aracı izmirde aldıgım için plaka değikliğinden dolayı cumaya denk geldi kullanamadım.alırkende araçın 1 tek önlastigi farklı oldugu için balas ve rot ayarı yapılması gerekiyo dendi aracın bilgisayarlı test yaptırarak aldım sadece o titreme geçer diye düşündüm ama yanılmışım Aracı ankara seçkin pompadaki ustaya götürüp gösterdim enjektör veya pompada asla sıkıltı yok dendi ve otokoçta tek bir arıza kaydı bulamayıp araç beyninde ve çalışması gayet normal dendi Gelelim arabayı bana tekrar sattıracak duruma Araç devir 1700 ve 2200 arasında en belirgin olarak 70 - 90 km hızlarda 5 viteste ve aslında 4 de ve 6 dada oluyor titreme sallıyor resmen gazı biraz sert bastıgınızda titreme yapıyor gazı keserseniz anında geçiyor titreme. Bunun için 3 tane özel ford servis ustası 5 tane rot balansçı ve OTOKOÇ ANKARA dahil herkes Akisden dendi ve otokoça gitmeden araçın akisleri 3 kez sökülüp iç ce dış kafalar laleler konturol edildi ve hatta değişti denendi her seferinde sorun aynı şekide devam etti. sorunsuz boşluk veya iz dahi yok otokoça gittigimde yine akis dendi ve akislere 5400 tl sag ve sol akise istendi bende eger bu sorunu yüzde yüz düzeltecekse ödeyecegimi ama düzelmezse akis parasını iade edecekmisiniz diye sorunca tabiki iade söz konusu değil deneme yanılma dendi olmazsa tabla sonra yine olmazsa sanzıman ve yukarı doğru çıkılır dendi yani bıraksak yeminle 30 bin tl harcarsızı yani ustalık 0 arıza bulma 0 müşteri davranışları yetersiz derecede herneyse otokoçu eleştirmek istemiyorum ve birde version atıldı otokoçta düzelmedi tabiki sonra aynı araçtan arkadaşımda oldugu için ondan akislerini söküp aracıma özel serviste taktırdım ve sorun yine aynı şekilde devam etmekte usta en sonunda volant olabilir dedi ama kalkışta filan titreme yok yanlız araçta sanırsam bi zırıltı var buda iki farklı ustanın deyimiyle şanzımanın piriz direk bilyası deniyor ve bilya neredeyse ciddi bi zırıltı yaratıyor acaba şanzımandaki bu bilya sesi sallamaya yol açarmı yani bilya yatagını bozup şanzımanı dogal olarakta kasayı sallar mı ? bu duruma gelene kadar bi ton para harcadım ve halende sorun bulunmuyor aracı satma durumuna geldim veyada aldıgım adama dava açıp geri iade edecegim başından geçen biri varsa yardım edebilirse bende bi ford sahibi olarak kalmak istiyorum. Ankarada sanzımanı konturol edecebilecek anlıyacak ustanız varsa telefon numarasını verebilirseniz baktırmayı istiyorum.İlginiz ve alakanız için şimdiden teşekkürederim. Lütfen yardım edin Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 28 Mayıs 2015 Paylaş 28 Mayıs 2015 Krank kasnağı ile gergi bilyelerini kontrol ettirin. Krank kasnağı birbiri üzerine takılmış parçalardan oluşmaktadır, zamanla parçalar birbirinden ayrılıyor ve sarsıntılara neden oluyor. Bu kasnağı da alırken üzerinde ford damgası bulunan otosan ya da dayco markaları tercih edin. Hatta imkanınız varsa bu işlemlerle birlikte alternatör (şarj dinamosu) nun kasnağını cırcırlı / kilitli gibi isimlerle anılan clutch pulley ile değiştirin. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Egemen Akın 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Bahsettiklerim sizin araç için birebir geçerli olmayabilir ancak; Başlıca nedenleri sente kaçıklığı zırıltıdan söz etmişsiniz sente ayarı bozuksa subap zırıltı yapar subaplar arızalı veya tam kapamıyor aşırı yüke bindiğinde kaçırıyor ve kesiklik yapıyor buda anormal bir titreme ile karşımıza çıkıyor.Düşük viteslerde belli bir devir aralığında pek yapmaz araç genelde iyi gaz tepkisi verir. Volan arızasıda ihtimaller içerisinde.. Benzer şikayetler benzinli modellerde 1700-2500 devir aralığında benzinli araçlardada mevcuttur çoğu araç sahibi direk aks değişimine yöneliyor ancak en sonunda üst kapak revizyonu ile mutlu sona ulaşılıyor. 1 Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 motor takozlarının ayarlarına baktır aracını sallayan aks bu olay gaza basınca meydana geliyor aksa yuk binince sallama oluyor. priz direk bilyası bozuksa ilk ondan başlayın sonrasında motor şanzuman takozlarıtını arkadasınızın arabasında kını sizin arabaya bi deneyin. takozlar ne kadar sağlam gibi gorunsede takoz değişimi sonrası bu btıtremenın geçtiği araçlarım oldu. senden once motor takozlarının ayarını ustalar bozmuş olabilir aks düzgün çalışma geometrisinde de olmayabilir son olarak lastikler de olobilir içerden tel kırılmıştır buda basıma geldi buda sallamaya sebeb olabilir motor takozlarının ayarlarına baktır aracını sallayan aks bu olay gaza basınca meydana geliyor aksa yuk binince sallama oluyor. priz direk bilyası bozuksa ilk ondan başlayın sonrasında motor şanzuman takozlarıtını arkadasınızın arabasında kını sizin arabaya bi deneyin. takozlar ne kadar sağlam gibi gorunsede takoz değişimi sonrası bu btıtremenın geçtiği araçlarım oldu. senden once motor takozlarının ayarını ustalar bozmuş olabilir aks düzgün çalışma geometrisinde de olmayabilir son olarak lastikler de olobilir içerden tel kırılmıştır buda basıma geldi buda sallamaya sebeb olabilir 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 motor takozlarının ayarlarına baktır aracını sallayan aks bu olay gaza basınca meydana geliyor aksa yuk binince sallama oluyor. priz direk bilyası bozuksa ilk ondan başlayın sonrasında motor şanzuman takozlarıtını arkadasınızın arabasında kını sizin arabaya bi deneyin. takozlar ne kadar sağlam gibi gorunsede takoz değişimi sonrası bu btıtremenın geçtiği araçlarım oldu. senden once motor takozlarının ayarını ustalar bozmuş olabilir aks düzgün çalışma geometrisinde de olmayabilir son olarak lastikler de olobilir içerden tel kırılmıştır buda basıma geldi buda sallamaya sebeb olabilir Muhtemel doğru tespitlerden birisidir. Motoru taşıyan sağ taraftaki (yolcu tarafı) takozdaki ayarsızlık motorun sarsılmasında önemli etkenlerden. Takozu şasiye bağlayan vidalar gevşetilip düz bir zeminde arabayla bir kaç metre ileri-geri yapılıp motorun yerini bulması sağlanır ve cıvatalar yeniden sıkılır. Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Muhtemel doğru tespitlerden birisidir. Motoru taşıyan sağ taraftaki (yolcu tarafı) takozdaki ayarsızlık motorun sarsılmasında önemli etkenlerden. Takozu şasiye bağlayan vidalar gevşetilip düz bir zeminde arabayla bir kaç metre ileri-geri yapılıp motorun yerini bulması sağlanır ve cıvatalar yeniden sıkılır. takoz ayar vidalarına 4 deneme sonunda sallamanın kesildigi tecrube ile sabittir Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Benzer bir sorun benim 2006 model manuel aracımda da mevcut. Ustaya ilk götürdüğümde direkt Aks dedi. Ancak araçtaki kasa sallantısı araç 110-120 km arasında olmakta ve araç boşta giderken de aynı sarsıntı devam etmekte yani motor yükse binmezken bile sarsıntı devam ediyor. Ben akslardan ziyade motor takozlarından ve salıncaklardan şüpheleniyorum yarın lifte kaldırıp tek tek bakacağız çözümü sizler ilede paylaşırım umarım çözebiliriz Benzer bir sorun benim 2006 model manuel aracımda da mevcut. Ustaya ilk götürdüğümde direkt Aks dedi. Ancak araçtaki kasa sallantısı araç 110-120 km arasında olmakta ve araç boşta giderken de aynı sarsıntı devam etmekte yani motor yükse binmezken bile sarsıntı devam ediyor. Ben akslardan ziyade motor takozlarından ve salıncaklardan şüpheleniyorum yarın lifte kaldırıp tek tek bakacağız çözümü sizler ilede paylaşırım umarım çözebiliriz Bu arada dikkatimi çekti sizin jant ebadı da 17". benim aracın üzerinde şuan 225-45-17 lastik var jantlardan da yapıyor olabilir Yorum bağlantısı
Yavuz Kara2 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 musa bey merhaba aracınızı kesinlıkle oynatmayın sorununuz sag motor takozudur benim araçta aynısının yapıyordu degişti ve sorun bitti. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 iyi bir şanzıman ustası bulmalısınız... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Benzer bir araç titremesini 40 gün aradım... 20 ye yakın rot balansçıya gittim.. Şanzımancıya gittim.. Sayısız tamirciye gittim. 3 defa akslarım söküldü.. Sonunda aksı tutan sekman kırılmış yolda aks çıktı.. Yolda kaldım.. Nevşehirde jantçı yoktu.. Kayseride jantçıya gittim.. En sonunda ben buldum.. Yeni taktığım bir aylık lastikleri söktürdüm ve eski lastiklerimi taktırınca sorun ortadan kalktı.. Lastikleri garantiye gönderdim, red geldi.. Lastikçi de sorunu bizzat görüp hissettiği ve eski lastikle düzeldiğini gördüğü için, lastikleri iade aldı ve az bir farkla yeni lastik verdi.. Sorunum kalmadı.. Sözün özü, lastiğiniz bozuk olabilir... Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Emmi sende ki titreme sadece gaza basılınca olmuyordu sanırım. Sadece gaza basınca titriyorsa lastik değildir. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Motor titremesi olsa egr veya aşırı basınç ile oluşan vgt açılıp kapanması diyeceğim. İki yıl sonunda turbo patlayınca bulduk arızayı. 1500-2000 devirde, ekseri dip gaz veya rampa çıkarken yapıyordu Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Emmi sende ki titreme sadece gaza basılınca olmuyordu sanırım. Sadece gaza basınca titriyorsa lastik değildir.Benimki hep titriyordu. Aksta balans var diyerek şüpheleniyorlardı. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Hem de titrek he . 30 du 2 bin düştü. Benimki hep titriyordu. Aksta balans var diyerek şüpheleniyorlardı.. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 30 Mayıs 2015 Paylaş 30 Mayıs 2015 Benimki hep titriyordu. Aksta balans var diyerek şüpheleniyorlardı. Lastikte sorun varsa hep titriyor, benim de başıma geldi. Yeni lastik almıştım ve titreme vardı. Lastik aldığım adama kışlıkları taktırıp ustasıyla teste çıktık. Geldiğimizde lastikleri garantiye yolladılar. Lastiklerde sorun yok ama müşteri memnuniyeti adına iki lastiği değiştirdik dediler. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Mayıs 2015 Paylaş 30 Mayıs 2015 Fabrika galiba sadece balans makinesinde kontrol ediyor bunları.. Yorum bağlantısı
Musa Ay 30 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2015 Lastikleri ve jantları test ettik problem ondan değil en sonunda istavroz dişlilerinden sesgeldigi için ve askislerin Girdiği yerde yukarı aşağı oynuyor şanzıman yarın sökülecek ve şanzımancıya gidecek son uğraşım olacak Buda Arıza sadece yükteyken var ve gazı kesince düzeliyor hemen veya on an Boşa atarsanızda düzeliyor garip bi sallanma anlamadım gitti yapabilecek herşeyime denendi eski lastiklerindede aynısı oluyordu lastikleri yeni andım yine aynı jantlar test edildi aklınıza gelecek hersey işime yarayacaktır Yorum bağlantısı
Musa Ay 31 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2015 Motor takozları ortalandı ve sanzıman kulakcıgıda konturol edildi bunlarıda yapmışlardı ustalar bi değişim olmadı Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 31 Mayıs 2015 Paylaş 31 Mayıs 2015 Motor takozları ortalandı ve sanzıman kulakcıgıda konturol edildi bunlarıda yapmışlardı ustalar bi değişim olmadı Musa bey motorun sol alt tarafında turbodan intercooler radyatörüne giden kalın borunun şasiye sabitlendiği bir demir kelepçe var. bir tarafı geçmeli, diğer tarafı cıvata ile sıkıştırmalı. Burasını da bir kontrol edin. Ben 3 sene önce bir turbo revizyonu yaptırmıştım. Tamircinin kalfası bahsettiğim kelepçeyi sıkmayı unutmuş. Aylarca arabamda titreme ve sesin kaynağını aradım. Hep karmaşık yerlerde aradım, arattım. Ancak tesadüfen burada buldum. Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 31 Mayıs 2015 Paylaş 31 Mayıs 2015 Bir ilave yapayım:bunu kontrol etmek için ön panjuru çıkarırsınız. Altta, intercooler radyatörüne giren kalın hortumu oynatmaya çalışırsınız. gevşeklik varsa belli eder. Sözkonusu radyatörün sarsıntı ve ses önleyici lastikleri de yerinde olmayabilir.Radyatörü şasiye sabitleyen vidaların altındaki lastiklerden bahsediyorum. Bu önerdiklerim sadece tahmindir. Herhangi bir ustaya götürmeden kendi kendinize yapabileceğiniz düzeyde kolay uygulamalar. Bir teşhisiniz olursa o zaman ustaya gösterirsiniz. Yorum bağlantısı
Musa Ay 31 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2015 Celalettin bey dediğinizi iç çıkışı konturol edecegim çok teşekkürler başka aklınıza bişey gelirse lütfen yazın Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 1 Haziran 2015 Paylaş 1 Haziran 2015 Benzer bir sorun benim 2006 model manuel aracımda da mevcut. Ustaya ilk götürdüğümde direkt Aks dedi. Ancak araçtaki kasa sallantısı araç 110-120 km arasında olmakta ve araç boşta giderken de aynı sarsıntı devam etmekte yani motor yükse binmezken bile sarsıntı devam ediyor. Ben akslardan ziyade motor takozlarından ve salıncaklardan şüpheleniyorum yarın lifte kaldırıp tek tek bakacağız çözümü sizler ilede paylaşırım umarım çözebiliriz Bu arada dikkatimi çekti sizin jant ebadı da 17". benim aracın üzerinde şuan 225-45-17 lastik var jantlardan da yapıyor olabilir Cumartesi baktırdım aracı. arka amatisörler, arka z rot, viraj demir lastikleri, ön z rotları değiştirdim ve şanzuman takozunu değiştirdim. Lastiklere dinamik balans yaptırdım, ancak titreme akslardan kaynaklı gibi aksların içine tıka basa gres bastırdım. Titreme büyük ölçüde azaldı hafif bir titreme halen mevcut ( belki bu titreme 17 jant ve 225 45 17 lastikten kaynaklı olabilir ). Usta istavroz dişlilerinin gresi iyice içine aldıkça titremenin daha da azalacağını söyledi. Şuan için eskisinden çok daha iyi. Bu arada orjinal aks 2500 Tl sağ-sol yan sanayi ise 400 TL. Yorum bağlantısı
Musa Ay 1 Haziran 2015 Yazar Paylaş 1 Haziran 2015 Servisinde 5400 tl istedi otokoç bide üstüne işçilik şanzımanı indirdi tamirci bugün istavroz dişlisi komple Değişti yarın akşam biterse alacağım yapan ustada fordda Çalışıyor iş çıkışı başka bi tamirhanede topluyor sonuç ne olacak bilmem ama tan otodan bi ustanında dediği bisey var enjektorleri testte sokmamı ve sanırım krank okuyucu dedi veya Volan okuyucu ile Arasında bisey varmış ona bakacak olmazsa eğer Yorum bağlantısı
Musa Ay 2 Haziran 2015 Yazar Paylaş 2 Haziran 2015 Sorunu çözüme ulaştırdık sorun volkandan çıktı Yaylı Volant olduğu için yukarı aşağı iyice Boşluk yapmış usta deyimiyle dağılmış bu gece itibariyle çözdük herkese teşekkür ederim 4 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 3 Haziran 2015 Paylaş 3 Haziran 2015 Sorunun çözülmüş olması çok sevindirici. Sonuç bildiriminin burada yapılmış olması hem forum üyeleri hem de dışarıdan konuları takip edenler için aynı arızanın sebep ve çözümü bakımından önem taşımaktadır. Bundan dolayı aynı arızadan maduriyet yaşayan ya da yaşyacak kişilerin şükran ve minnet duygularını hak etmiş bulunuyorsunuz. Teşekkür ediyorum ve tebriklerimi yolluyorum.☺ Yorum bağlantısı
Recommended Posts