Alparslan Ayyıldız 30 Mayıs 2015 Paylaş 30 Mayıs 2015 2.0 147bg avensis aracımda turbo olmamasından ötürü chip tek başına verimli olmuyor. Air intake felan denilen pahalı hava filtresi, performansa yönelik eksoz uygulamaları ne kadara mâl olur ? Çok aşırıda olmasın bu ikisi için 900-1000 liradan fazla vermeyi düşünmüyorum tabi bu ikisi bu meblağlara ulaşmıyorsa üstüne birde kalan parayla yapılabilecek şeyler varsa onlarıda yaptırabilirim motor ömrünü pek törpülemeyecekse. Birde chip en azından bi %9-%10 arttırır bg gücünü diye düşünüyorum. Hepsi birlikte +170bg olur mu ? Olursa fazlasıyla yeter bana. Bu haliyle bile 9 saniye 0/100ü var. Rampalarda devirsiz girince turbo ve tork olmayışından dolayı üzsede dipgazda geriye yaslamasada 2.0 dizellerin alayını cebinden çıkarır Bunlarla birlikte alt devirler bi tık canlansa kafasını bi tık daha fazla kaldırsa gaza yüklenince yeter bana. Öyle çok performans merakım yok ama aracım sanırım bu kasa avensislerin en iyisi. Km düşük değişen boya çizik yok. Renk füme içi bej deri ısıtma elk. koltuk 17jant vs. executive elegant işte... Madem en iyisi güç olarakta diğerlerinden bi tık üstün olmalı Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mayıs 2015 Paylaş 30 Mayıs 2015 Rampada 2.0 turbo dizelleri cebinden çıkarmasına ihtimal vermiyorum desem yanlış anlamazsınız umarım. Ben yerinizde olsam bu araca performans yatırımı yapacağıma düz vitese geçerdim.. Düzeltme: Aracın otomatik olduğunu nereden çıkardım anlamadım... Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 30 Mayıs 2015 Paylaş 30 Mayıs 2015 2.0 vectra 136hp ve 1.6 tdci kullanmis biri olarak rampada 1.6 bile daha keyifli 2.0 dizel i nasıl cebinden çıkarıyor anlamadım. Performans için para harcamaya değecek tek çalışma o motora turbo ilavesi olur bence. Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak 30 Mayıs 2015 Paylaş 30 Mayıs 2015 170 hp cikaramazsiniz bu dediklerinizle benzinlinli(turbosuz) arabada yaptirdiginiz yazilim bi ise yaramaz vereceği 3 ila 6 hp arasidir size tavsiyem güzel bir intake tampon alti simota v2 filtre kiti , bastan sona komple egzoz ve warex performans bujileri ve buji kablolari alip 155 157 hp alabilirsiniz aracinizdan saygilar Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 30 Mayıs 2015 Paylaş 30 Mayıs 2015 Turbo olmadığı sürece 2.0 avensisten istediğinizi hiçbir şekilde alamazsınız Yorum bağlantısı
Alparslan Ayyıldız 30 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2015 Rampada 2.0 turbo dizelleri cebinden çıkarmasına ihtimal vermiyorum desem yanlış anlamazsınız umarım. Ben yerinizde olsam bu araca performans yatırımı yapacağıma düz vitese geçerdim.. Düzeltme: Aracın otomatik olduğunu nereden çıkardım anlamadım... düzde yani rampada değil cebinden çıkarır kısmı ivmeyi hissettirmesede gidişi anlamında. hepsi otomatik ya o yüzdendir 2.0 vectra 136hp ve 1.6 tdci kullanmis biri olarak rampada 1.6 bile daha keyifli 2.0 dizel i nasıl cebinden çıkarıyor anlamadım. Performans için para harcamaya değecek tek çalışma o motora turbo ilavesi olur bence. düzde yani rampada değil cebinden çıkarır kısmı ivmeyi hissettirmesede gidişi anlamında. 170 hp cikaramazsiniz bu dediklerinizle benzinlinli(turbosuz) arabada yaptirdiginiz yazilim bi ise yaramaz vereceği 3 ila 6 hp arasidir size tavsiyem güzel bir intake tampon alti simota v2 filtre kiti , bastan sona komple egzoz ve warex performans bujileri ve buji kablolari alip 155 157 hp alabilirsiniz aracinizdan saygilar vay be hiç beklediğim gibi değil neyse artık avensiside satacağım yapacak bişey yok Yorum bağlantısı
Fırat Önal 30 Mayıs 2015 Paylaş 30 Mayıs 2015 Performans bekliyorsanız o aracı neden satın aldınız? Yorum bağlantısı
Alparslan Ayyıldız 30 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2015 Performans bekliyorsanız o aracı neden satın aldınız? hocam ilk başta 60bin liram vardı. 36ya avensisi aldım (kafadan 40 ediyor şuan gözüm kapalı) 24 kaldı onada üstüne ya 1-2 koyar ya 1-2 düşüğüne 1.9t4 s40 alırım diye düşünüyordum ki avensisi beğendim konforunu rahatlığını. performans var ama kalkışı hantal (0/100 9 saniye ama ışıklardan kalkışta felan 1.6 araçlara gidemiyorum ilk hareket anında otomatik olduğu için) bende bi tık daha canlansa 2.0 165-170bg atmosferik ne demek ? yeterdi ama olmuyormuş işte satayım 2.0TDCI 163lük mondeo selective var aklımda. Tabi temizini bulmam lazım olmuşken tam olsun kafasındayım dışı beyaz içi taba sunroof hafıza koltuk felan tam dolusunu istiyorum. E cebimizdede 3-5bin nakit kalsın o yüzden avensisi biraz daha elde tutayım temmuzda satayım o zamana kadar 24bin nakitle birkaç al sat yapıp para biriktirip güzel bi mondiye ömürlük binerim. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Mayıs 2015 Paylaş 30 Mayıs 2015 Performans deyince Dizel mk3 Mondeo ghia Avensisten uygun fiyata daha dolu. Daha performanslı. hocam ilk başta 60bin liram vardı. 36ya avensisi aldım (kafadan 40 ediyor şuan gözüm kapalı) 24 kaldı onada üstüne ya 1-2 koyar ya 1-2 düşüğüne 1.9t4 s40 alırım diye düşünüyordum ki avensisi beğendim konforunu rahatlığını. performans var ama kalkışı hantal (0/100 9 saniye ama ışıklardan kalkışta felan 1.6 araçlara gidemiyorum ilk hareket anında otomatik olduğu için) bende bi tık daha canlansa 2.0 165-170bg atmosferik ne demek ? yeterdi ama olmuyormuş işte satayım 2.0TDCI 163lük mondeo selective var aklımda. Tabi temizini bulmam lazım olmuşken tam olsun kafasındayım dışı beyaz içi taba sunroof hafıza koltuk felan tam dolusunu istiyorum. E cebimizdede 3-5bin nakit kalsın o yüzden avensisi biraz daha elde tutayım temmuzda satayım o zamana kadar 24bin nakitle birkaç al sat yapıp para biriktirip güzel bi mondiye ömürlük binerim. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 30 Mayıs 2015 Paylaş 30 Mayıs 2015 Işıklardan kalkışta 9 saniye ile piyasadaki tüm 1,6 benzinli atmosferikleri yemesi lazım aracın. Otomatik şanzuman olması süreyi etkilemez ki Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Mayıs 2015 Paylaş 30 Mayıs 2015 10 bin lira civarı harcarsanız 9 saniye 7 saniyeye iner. Bir şey merak ettim. 0-100 ü 9 saniyenin altında olup sizi geçen 1,6 lar hangi araçlar, ondan almak istiyorum. Bildiğimiz araçlarsa, 9 saniyeden iyi değildir, sizin aracınızda performans kaybı vardır. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mayıs 2015 Paylaş 30 Mayıs 2015 Araçta lpg var profilden gördüğüm kadarıyla, eğer ayarda sorun varsa,veya başka teknik bir problem olması muhtemel ancak , fabrika verisi 9 sn olan bir aracı 1.6 sınıfında geçebilecek araç nadir, tabi yeni nesil turbo benzinli vs değilse, 1.6 tdci + chip+ egzoz olan araçta en iyi değer obd ile 10.5 saniye gördüm ben aracımda Yorum bağlantısı
Servet Aydın 30 Mayıs 2015 Paylaş 30 Mayıs 2015 9 saniye yapıldığına göre ölçüm yapılmış demekki Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mayıs 2015 Paylaş 30 Mayıs 2015 otomatik vites farkı da var, a4deki şanzıman daha seridir, kalkarken tam tapa gaz yapıyor musunuz? otomatik şanzımanınız manuel kullanıma izin veriyorsa manuelde kullanım 6000dd çevirin Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 31 Mayıs 2015 Paylaş 31 Mayıs 2015 Dizel mk3 manuel 235-240 ov 220 daha ne istiyorsunuz ? Üzerinde kısa transit motoru var. Jaguar xtype ta aynı motoru kullanmış. 130bg 330 nm tork var. Yorum bağlantısı
Alparslan Ayyıldız 31 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2015 Dizel mk3 manuel 235-240 ov 220 daha ne istiyorsunuz ? Üzerinde kısa transit motoru var. Jaguar xtype ta aynı motoru kullanmış. 130bg 330 nm tork var. dizel manuel için 210 demiyor derlerdi ama denemek lazım. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 31 Mayıs 2015 Paylaş 31 Mayıs 2015 dizel manuel için 210 demiyor derlerdi ama denemek lazım.O ov benzinli Mondeo. Manuel benzinli bile 230-235 km hıza ulaşıyor. Yorum bağlantısı
Koray Demir 31 Mayıs 2015 Paylaş 31 Mayıs 2015 Dip gazda geriye yaslamada 2.0 dizel alayını çıkartır derken f30 3.20d yi de kastetmediniz umarım ? Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 31 Mayıs 2015 Paylaş 31 Mayıs 2015 Avensis 9 sn de 100km bence çıkamaz. Aracın fabrika verisi 10.7sn görünüyo, yaş faktörünü de katınca en azından 12 sn filan sürmesi lazım. 9 sn çok iddialı olmuş. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 31 Mayıs 2015 Paylaş 31 Mayıs 2015 1.6 benzinli avensis kullanmıştım. Araç çok nazlı ve baygındı. Kesinlikle gitmiyordu. Kırbaçı yesede nazlanan atlar gibiydi. Focus 1.6 TDCI'ım vardı o zamanlar. His olarak, Avensis 1.6 ise benim focus 2.0 dan aşağı değil demiştim. Arkadaşın 2.0 benzinlide ne hissettiğini anlayabiliyorum. Performansı muhtemelen 1.6 dizeller kadar olmalı. Kısacası toyota motor yapmayı bilmiyor. Edit: 1.4 TSI 160 hp aracım da kanatsız yer uçağı gibiydi. 2.0 atmosferikleri çok rahat yer. VW motor yapmayı çok iyi biliyor abi motor yapmayı bilme kısmı tartışmaya açık ama japonlarda kayıp güç çok az, 1.4 d4d 90hp ler çok güzel yürüyor. Aktarım organları sağlıklı Yorum bağlantısı
Misafir 31 Mayıs 2015 Paylaş 31 Mayıs 2015 Bu sefer de yağ yakma olayı var o kadar detaylı bilmiyorum toyotayı ancak yeni auris i test etmiştim şaşırmıştım o teknik verilere rağmen Yorum bağlantısı
Alparslan Ayyıldız 1 Haziran 2015 Yazar Paylaş 1 Haziran 2015 (düzenlendi) O ov benzinli Mondeo. Manuel benzinli bile 230-235 km hıza ulaşıyor. düzde ulaşması önemli bende vardı benzinli manuel lpg takılmamış 210-215 max yapacağı düzde. Dahada yürür ama önemli olan tıkanmaya başladığı anki sürat benim için. Yoksa gerçekten eğim olmasada uzun süre devam edilmesi durumunda 240ıda devirir. Dip gazda geriye yaslamada 2.0 dizel alayını çıkartır derken f30 3.20d yi de kastetmediniz umarım ? Hocam onlar ayrı karıştırmayalım şimdi ben denklerinden bahsediyorum Avensis 9 sn de 100km bence çıkamaz. Aracın fabrika verisi 10.7sn görünüyo, yaş faktörünü de katınca en azından 12 sn filan sürmesi lazım. 9 sn çok iddialı olmuş. 9,5 net ölçüm düz yol D modu dipgaz. Navigasyonda hız artmaya başladığı andan 100 olduğu ana 9.5 saniye. 1.6 benzinli avensis kullanmıştım. Araç çok nazlı ve baygındı. Kesinlikle gitmiyordu. Kırbaçı yesede nazlanan atlar gibiydi. Focus 1.6 TDCI'ım vardı o zamanlar. His olarak, Avensis 1.6 ise benim focus 2.0 dan aşağı değil demiştim. Arkadaşın 2.0 benzinlide ne hissettiğini anlayabiliyorum. Performansı muhtemelen 1.6 dizeller kadar olmalı. Kısacası toyota motor yapmayı bilmiyor. Edit: 1.4 TSI 160 hp aracım da kanatsız yer uçağı gibiydi. 2.0 atmosferikleri çok rahat yer. VW motor yapmayı çok iyi biliyor 1.4TSI 160lık passat sürdüm dsgli. Dipgaz kalkarken pati çekiyor 2-3 cm seri olarak basıyorsunuz gaza hemen yaslıyor felan ama tamamen hissiyat. Hantal değil ama bi vti değil. Bi multiair değil. Bildiğimiz fiat 1.4 140lık lineası bravosuyla 1.4 160lık vwlere atar yapabiliyor çok rahat. Hele hafif olduğundan ara hızlanmalarda felan nasıl gidiyor. 1 Haziran 2015 tarihinde Alparslan Ayyıldız tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Haziran 2015 Paylaş 1 Haziran 2015 Navigasyon duruma göre 2 saniye yanılabilir. Kadranı görecek çekilde kamera yerleştirip video çekin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts