İçeriğe Yönlendir

Havalandırma Kötü Koku Sorunsalı!

Emre Akbas

Recommended Posts

Emre Akbas

Merhaba arkadaşlar;

Aracımda son haftalarda havalandırmayı açtıgımda kötü bir koku geliyor böyle yağ gibi keskin bir koku internetten felan araştırdım polen filtresini değiştirdim hava kanallarına sıkılan klima temizleyicilerden sıktım artı arabanın ön cam plastiğinin oralara silikon sıktım su sızıp polen filtresini ıslatmasın diye hala koku azalmasına ragmen tamemen geçti diyemiyorum başka sorun ne olabilir sizce çünki benim aklıma başka bişey gelmiyor artık :(

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Emre bey araçta klima sürekli çalıştırılıp, durur durmaz da araçla birlikte klima'da kapatılırsa, hava kanallarında kalan klima gazı ve hava birleşince böyle bir kötü koku meydana geliyor, bunu alışkanlık haline getirince de koku kanallara sinip sürekli aynı kokuyu veriyor.  Durmaya 1-2 km. kala klima kapatılıp araç birazcık havalandırılırsa problem hallolacaktır. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Ben de o nedenle 2 çift polen filitrem var. Bir ona bir ötekine geçiyorum. 

Yorum bağlantısı

Büfeci bir dostum söylemişti.. Yaptım, geçti. Deneyin. :flowers: Deponuzdaki cam suyunuzu iyice bitirin, bitene kadar sıkın.. Sonra depoya az biraz temiz su koyun. Onuda bitene kadar sıkın. En son kaliteli cam suyu koyun. Koku gidecektir. :)

Yorum bağlantısı

Şimdi şöyle bir durum var. Yukarıda Ayhan'da bahsetmiş. Klima çalışırken aracı durdurduğumuzda soğuk sistem yavaş yavaş ısınıyor ve içerisinde nemlenme oluyor. Bu nemlenme bakteri oluşmasına ve bu bakteriler de kötü kokuya sebep oluyor. Tavsiyem, hem bu kokuyu hem de aniden soğuktan sıvağa geçmenizi engellemeye yönelik. O da aracınızı durdurmadan 1 kilometre kadar önce veya 2-3 dakika önce klimayı kapatın. Normal hava üfleme açık kalsın. Yani hava üflenirken yalnızca AC/OFF yapacaksınız. 

Klima çarpması olarak bilinen durum da, bilinenin aksine soğuktan değil, ac/off yapılmadan yukarıda söylediğim gibi sistemde bakteri birikmesi ve bu bakterilerin solunumla vücudumuza girip, bizi hasta etmesidir. Yoksa soğuk hasta etmez.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Büfeci bir dostum söylemişti.. Yaptım, geçti. Deneyin. :flowers: Deponuzdaki cam suyunuzu iyice bitirin, bitene kadar sıkın.. Sonra depoya az biraz temiz su koyun. Onuda bitene kadar sıkın. En son kaliteli cam suyu koyun. Koku gidecektir. :)

Bunun mantığını anlayamadım. İlişki kuramadım ? Soğan doğrarken çeşmeyi hafif açarsanız gözleriniz yanmaz gibi birşey mi ki ?

Birde cam motoruna o kadar yüklenmek pek iyi olmayabilir ?

Yorum bağlantısı

Bunun mantığını anlayamadım. İlişki kuramadım ? Soğan doğrarken çeşmeyi hafif açarsanız gözleriniz yanmaz gibi birşey mi ki ?

Birde cam motoruna o kadar yüklenmek pek iyi olmayabilir ?

C-Max tede, şuanki Sedici de de aynı sorunu yaşıyordum. C-Max te klima temizleme köpüğü, koku vb ile kısa süreli birşekilde bertaraf edildi koku.. Geçen seneki şenlikte de arkadfaşlarla bu sorunumu paylaşmıştım. Ama burada sormamıştım. Klima A/C açık iken koku olmuyor, klima A/C yi kapatınca, ayak kokusuna benzer ağır bir koku oluşuyordu..

Daha sonra aynı sorun Sedici de de oluşmaya başladı. polen filtresini değiştirdim ilk olarak, klima köpüğü vb kullandım. Ama hepsi kısa süreli çözüm oldu. Sonra forumda bahsettim ve böyle bir çözüm önerisi getirdi Hakan kurt kardeşim..

Denedim, gerçektende işe yaradı. Cam suyum würth ün yazlık cam suyu (konsantresi) ve artık bu kötü koku gelmiyor.

Tavsiye eden arkadaşımız bu konularda profesyonel tecrübe sahibi. Tam olarak neden kaynaklı olduğunu bilmesemde koku gerçekten yok oldu..

Tek seferde dolu depoyu boşaltmak sıkıntı yaratabilir. 3-5 günde yapılmasında fayda var. Hatta kaputu açıp, cam suyu hortumunu ek yerinden çıkartıp d,rekt yere, hortumdan akıtmak, suyun memelere gitmeden, basınçsız olarak direkt hortumdan akıtılması daha sağlıklı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

C-Max tede, şuanki Sedici de de aynı sorunu yaşıyordum. C-Max te klima temizleme köpüğü, koku vb ile kısa süreli birşekilde bertaraf edildi koku.. Geçen seneki şenlikte de arkadfaşlarla bu sorunumu paylaşmıştım. Ama burada sormamıştım. Klima A/C açık iken koku olmuyor, klima A/C yi kapatınca, ayak kokusuna benzer ağır bir koku oluşuyordu..

Daha sonra aynı sorun Sedici de de oluşmaya başladı. polen filtresini değiştirdim ilk olarak, klima köpüğü vb kullandım. Ama hepsi kısa süreli çözüm oldu. Sonra forumda bahsettim ve böyle bir çözüm önerisi getirdi Hakan kurt kardeşim..

Denedim, gerçektende işe yaradı. Cam suyum würth ün yazlık cam suyu (konsantresi) ve artık bu kötü koku gelmiyor.

Tavsiye eden arkadaşımız bu konularda profesyonel tecrübe sahibi. Tam olarak neden kaynaklı olduğunu bilmesemde koku gerçekten yok oldu..

Tek seferde dolu depoyu boşaltmak sıkıntı yaratabilir. 3-5 günde yapılmasında fayda var. Hatta kaputu açıp, cam suyu hortumunu ek yerinden çıkartıp d,rekt yere, hortumdan akıtmak, suyun memelere gitmeden, basınçsız olarak direkt hortumdan akıtılması daha sağlıklı olacaktır.

Çoraplarını değiştirdiğin zamana denk gelmiş olmasın :p  :crazy:  :exc1:  :oghk:

Şimdi şöyle bir durum var. Yukarıda Ayhan'da bahsetmiş. Klima çalışırken aracı durdurduğumuzda soğuk sistem yavaş yavaş ısınıyor ve içerisinde nemlenme oluyor. Bu nemlenme bakteri oluşmasına ve bu bakteriler de kötü kokuya sebep oluyor. Tavsiyem, hem bu kokuyu hem de aniden soğuktan sıvağa geçmenizi engellemeye yönelik. O da aracınızı durdurmadan 1 kilometre kadar önce veya 2-3 dakika önce klimayı kapatın. Normal hava üfleme açık kalsın. Yani hava üflenirken yalnızca AC/OFF yapacaksınız. 

Klima çarpması olarak bilinen durum da, bilinenin aksine soğuktan değil, ac/off yapılmadan yukarıda söylediğim gibi sistemde bakteri birikmesi ve bu bakterilerin solunumla vücudumuza girip, bizi hasta etmesidir. Yoksa soğuk hasta etmez.

Hatta en düşükte kanallara sıcak hava verilirse daha faydalı oluyor.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Hava kanallarına alkol dökmek acaba daha mı mantıklı ? Benim arabada sürekli filitre değiştiriyorum bu nedenle. Kirlendiği için değil koku oluşumunu azaltmak için. 

İlginç bir çözüm gerçekten.

Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Evet nemlenmeden dolayı kötü koku oluşuyor. Ben geçen gün tam sıcakta fanı çalıştırdım. Sanırım bakteriler yok oldu. Nem de kalmadı şu an koku yok. Motor tam sıcakken AC/OFF konumunda en az 5 dakika tam sıcaklıkta fanı çalıştırın tertemiz olur.

Yorum bağlantısı
Emre Akbas

Bunu deniyecem çünkü yapcak başka bişeyim kalmadı herşey arabada herşey hoş güzel giderken fanı bir açıyorum acayıp kötü kokuyor arabadan soguttu vallahi bu koku deniyecem sonucu yazarım buraya gerçekten böyleyse herkezin faydalanacagı bir yöntem olcaktır.

Yorum bağlantısı
Emre Akbas
(düzenlendi)

Vİdeodan anladığım kadarıyla bu bakteriler hava kanallarında değil sanırım bu buharlaştırıcı (evaporatör)diye tabir edilen (resmi aşağıda)havayı sogutan sistemde birikiyor ve koku yapıyor acaba focus 1 lerde bu buharlaştırıcı nerededir ulaşıması kolay bir yerdemidir klima spreyini direk bu buharlaştırıcıya uygulasak hatta çıkması mümkünse çıkartıp temizlesek olabilrmi acaba.

rQyk0V.jpg

tarihinde Emre Türkeri tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Barış Göktürk

Klima kanallarının temizliğinden hangi markanın ürününü kullanmıştınız?

Şı sıralar benzer sorunu bende yaşıyorum da arabamda. Eğer memnun kaldıysanız ben de o ürünü temin edeyim diyorum...

Yorum bağlantısı

Klima kanallarının temizliğinden hangi markanın ürününü kullanmıştınız?

Şı sıralar benzer sorunu bende yaşıyorum da arabamda. Eğer memnun kaldıysanız ben de o ürünü temin edeyim diyorum...

Motip i deneyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Bende de az miktarda var bu koku, daha önce atas clim kullandım, şimdi de motip kullanıyorum şu an elimde 3-4 kutu var bu ürünler her zaman elimde bulundurduğum ürünlerdir. 2 tane de karbonlu polen filtresi aldım değişim zamanı sağlam bir köpük banyosu yaptırayım az da olsa koku ve bakteri kalmasın

Yorum bağlantısı
Barış Göktürk

Focus 1'lerde Carbon'lu Polen Filtresi mevcut mu?

Bana olmadığı söylendi de... Eğer varsa bineyim bana bunu söyleyenlerin tepelerine:):)

Yorum bağlantısı
İsmail İnan

Bende de geçen sene clio aracımda olmuştu. Klima açıkken koku gelmior ama normal fan da çok kötü koku geliyordu.Rutubet kokusu gibi.Bir süre böyle kullanınca gözlerimde yaşlanmalar başladı.Biraz araştırdım ve önce aracı yıkatıp ön camın ön tarafında bulunan  su giderinde pis su kalmasın diye yıkattım.Sonra arexons marka  köpüklü klima dezenfektanını kullandım.Polen filtresini çıkarttım.Havalandırma kapakları kapalı klima  ve araç içi hava dolaşım modu da aktif halde iken fan seviyesi en yüksek devirde 5 dk soğuk konumda, sonra 5 dk sıcak konumda en son olarak tekrar soğuk konumda, ızgara ağızlarını açık konumda ve camlar açık olarak çalıştırdım.Sonrada yeni polen filtresini taktım. Aracı da iyice havalandırdıktan sonra koku kalmadı. Bu yaz da ozon temizliği yaptırdım, bir daha da sorun yaşamadım.  

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...