İçeriğe Yönlendir

Motor Rektefe

Yahya Kılıç

Recommended Posts

Yahya Kılıç

Merhaba. Belki klupte bilen vardır   bir video izledim ve ordaki usta resimde görülen çentiği arabanın tekerini çevirerek kırmızıyla çizdiğim hattın üzerine getirdi nedeni ni bilen var mı? Araba sanırım vega.

d5Nb3V.jpg

Yorum bağlantısı
Yahya Kılıç

Cevap olarak sente ayarı denilmiş ama doğrusu sübap ayarı ymış.  Fotografta görülen mavi okla gösterilen makasa benzeyen malzeme sente ayar aparatı bu aparatın milimetrik kalınlıktaki esnek ucları eksantrik miliyle,  subap başı arasına sokularak okunan değere göre ( mesafe çok veya az milimetrik olarak) şim adı verilen mm lik kalınlıkta  bozuk paraya benzer metal bir parça sokuluyor ve uygun aralıklar sağlanıyormuş. Başka araçlarda nasıl bilmiyorum. 

Kaynak Lada kulubu.

2gob3A.jpg

AmXprv.jpg

Yorum bağlantısı

Ben bu işle tam 4 gün uğraştım tam 7 ford ustasi bakti sente ayari o bahsettiginiz subaplarin eşit sekilde ayarlanmasina yariyor yani sanayideki basit tabir ile tavşan kulagi eger olmazsada arac calisiyor ama gaz yemiyor

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Cevap olarak sente ayarı denilmiş ama doğrusu sübap ayarı ymış.  Fotografta görülen mavi okla gösterilen makasa benzeyen malzeme sente ayar aparatı bu aparatın milimetrik kalınlıktaki esnek ucları eksantrik miliyle,  subap başı arasına sokularak okunan değere göre ( mesafe çok veya az milimetrik olarak) şim adı verilen mm lik kalınlıkta  bozuk paraya benzer metal bir parça sokuluyor ve uygun aralıklar sağlanıyormuş. Başka araçlarda nasıl bilmiyorum. 

Kaynak Lada kulubu.

Değil, tam tersi.

Yani arkadaşların söylediği doğru, sizin kaynağınız yanlış veya siz terimleri karıştırmışsınız.

Yorum bağlantısı
Yahya Kılıç

Değil, tam tersi.

Yani arkadaşların söylediği doğru, sizin kaynağınız yanlış veya siz terimleri karıştırmışsınız.

Bugün işim düştü sanayiye gittim ustayla konuşurken sordum nedir bu sente subap muhabbeti diye. Cevaben şöyle dedi: Abi bazı müşteriler sente bazı müşteriler subap diyor farketmez biz ikiside anlıyoruz. Bende şöyle bir yargıya vardım. Burda ayarlanan subap mı yoksa sente mi ? Ayarlanan subap olduğuna göre subap ayarı söyleniş ve anlam bakımından daha mantıklı. 

Yorum bağlantısı

Soyle soyleyim ornegin benim motor tek tarafli olarak o ilk gosterdigin carki cevirdiginizde subaplar esitlenmiyor yani o tavsan kulagi olmuyor iste bunun icin esit sekilde ayarlarlanan subap ayarina sente deniyor oncesindede bujinin ust noktasina getirilip arkasindan senteyi ayarliyor yoksa dedigim gibi araba calisiyor ama gaz yemiyor yani kisaca o sente subaplar tek basina ayar olmuyor

Yorum bağlantısı
Turgay Karaca

Arkadaslar benim bildigim sente ayari krank mili ile egzantirik milinin birbirlarine olan pozisyonudur subap ayari ise subaplarla subab itecek kolunun arasindaki boslugun ayarlanmasidir. Ikisi birbirinden farkli seylerdir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...