İçeriğe Yönlendir

Klima Gaz Kaçağı

İbrahim Ethem Şenkurt

Recommended Posts

İbrahim Ethem Şenkurt

Herkese merhaba, 97 mondeomun klima kompresörü devreye girmiyordu ve servise götürdüm.  Servis klimanın gazı yok dedi ve gaz bastı. Gaz basmadan önce hava basıp kaçak olup olmadığnı kontrol ettiler ve kaçak yok diyerek gaz bastılar. Aynı gün klimayı açtım ve buz gibi soğuttu içeriyi, ertesi gün glimayı açtığımda kompresör yine devreye girmedi. Tekrar aynı yere götürdüm ve klima çalıştıkça kompresör keçelerinden gaz kaçırdığından şüphelendi ve biz tamirini yapmıyoruz diyerek beni klimacıya yönlendirdi. Klimacıya gittiğimde eğer başka bir yerden kaçak yoksa 200 TL ye hallolur dedi. Başka bir ustaya sorduğumda ise tamir işi uzun ömürlü olmaz yeni kompresör al dedi, ne kadardır diye sordur. Kendi 2000 model focusuna çıkmasını 400 TL ye aldığını söyledi. Şimdi ise kafam karıştı, ne yapacağımı bilemedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Klimacinin isi baska yerde de kacak olup olmadigini kontrol etmek. Kecelerden degil belki, 200 u boşa mi alacak?

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan
(düzenlendi)

Klima sistemindeki arıza ile daha yeni uğraşmış birisi olarak yapılacak işlemlerin sırası :

Mümkünse tanıdık ve İşten anlayan iyi bir klimacı bulunacak.

Gaz dolumu yapılan sibop kaçak yapabiliyor, sibop kontrolu, gerekiyorsa değişimi ( Parça maliyeti 2 TL. )

1- Sisteme gaz basılacak ve kaçak tespiti için UV floresan sıvı zerk edilecek.

2- Bir kaç gün kadar klimanızı kullanacaksınız.

3- Ustanız UV. gözlük takılarak kaçağın nerede olduğunu tespit edilecek (Genellikle taş çarpması nedeni ile klima radyatörü çatlak çıkıyor)

4- Kaçak yapan yer tespit edildikten sonra, mümkünse alüminyum kaynağı ile tamiri yapılacak,  tamir mümkün değilse yeni parça alınıp takılacak.

5- Sisteme tekrar gaz basılıp bir gece süren basınç düşmesi testi yapılacak. 

Eğer arıza klima motorunda ise ve değişim yapılacaksa ben benzinli Focus için oto ikiler de 700 TL ye sıfır klima kompresörü bulmuştum.

Klima işi iyi usta ve sabır işi. Allah kolaylık versin. 

tarihinde Mustafa Erkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yenisini alın. diğer tüm yapoacağnzı masraf kısa süreli olacak. vesile ile uzun süre gazsız kalmış çalışmamış klima aksamında gaz kaçar. yağlanmayan keçeler en büyük sebebidir. çıkma kompresör de almam. aynı sebepten..

çöplük gibi çıkmacı rafında yağmur kar toz is pis ne varsa içine sinmiş olarak ne zamandır beklediği meçhul bir parça olarak kalacak....

ilave veslile, klimayı kışın da ayda haftada bir.. arada sırada mutlaka çalıştırın. gazın içindeki yağ her yere dağılabilsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Ethem Şenkurt

Yardımlrınız için teşekkür ederim. Bugün klimacıya gideceğim bakalım ne varsa ortaya çıksın. 

yenisini alın. diğer tüm yapoacağnzı masraf kısa süreli olacak. vesile ile uzun süre gazsız kalmış çalışmamış klima aksamında gaz kaçar. yağlanmayan keçeler en büyük sebebidir. çıkma kompresör de almam. aynı sebepten..

çöplük gibi çıkmacı rafında yağmur kar toz is pis ne varsa içine sinmiş olarak ne zamandır beklediği meçhul bir parça olarak kalacak....

ilave veslile, klimayı kışın da ayda haftada bir.. arada sırada mutlaka çalıştırın. gazın içindeki yağ her yere dağılabilsin.

Aynen Çağlar Abi zaten camlardaki buğ nedeniyle klimayı açmak zorunda kalıyorum.

Klima sistemindeki arıza ile daha yeni uğraşmış birisi olarak yapılacak işlemlerin sırası :

Mümkünse tanıdık ve İşten anlayan iyi bir klimacı bulunacak.

Gaz dolumu yapılan sibop kaçak yapabiliyor, sibop kontrolu, gerekiyorsa değişimi ( Parça maliyeti 2 TL. )

1- Sisteme gaz basılacak ve kaçak tespiti için UV floresan sıvı zerk edilecek.

2- Bir kaç gün kadar klimanızı kullanacaksınız.

3- Ustanız UV. gözlük takılarak kaçağın nerede olduğunu tespit edilecek (Genellikle taş çarpması nedeni ile klima radyatörü çatlak çıkıyor)

4- Kaçak yapan yer tespit edildikten sonra, mümkünse alüminyum kaynağı ile tamiri yapılacak,  tamir mümkün değilse yeni parça alınıp takılacak.

5- Sisteme tekrar gaz basılıp bir gece süren basınç düşmesi testi yapılacak. 

Eğer arıza klima motorunda ise ve değişim yapılacaksa ben benzinli Focus için oto ikiler de 700 TL ye sıfır klima kompresörü bulmuştum.

Klima işi iyi usta ve sabır işi. Allah kolaylık versin. 

Mustafa Abi peki uzun sürüyor mu gaz kaçağı için yapılan kaynak?

Yorum bağlantısı
Selim Karanca

Gecen hafta kaynak yaptırdım klima radyatorune. Tamponu soktuk on taraftaydi deli,k kaynak yapıldı 40 lira odedim kaynak icin 100 lirada gaz ve bakim icin odedim toplam 140 liraya halloldu. 1 haftadir sıkıntım yok. Sizinde ufak bisey cikar insallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Ethem Şenkurt

Gecen hafta kaynak yaptırdım klima radyatorune. Tamponu soktuk on taraftaydi deli,k kaynak yapıldı 40 lira odedim kaynak icin 100 lirada gaz ve bakim icin odedim toplam 140 liraya halloldu. 1 haftadir sıkıntım yok. Sizinde ufak bisey cikar insallah.

Teşekkürler klima kompresörünün keçesi değişti 150 TL ye mal oldu,şimdilik bir sıkıntı görünmüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Selim Kılınç

Arabamı alır almaz klima testine bende soktum hava basıldı radyatörde delik çıktı kaynak yapıldı tekrar hava basıldı kompresoründe kaçak var dediler küçük bir conta değişimi halloldu el değmişken polen filitresi değişti toplam 180TL bayıldım. Usta klima bakım tamir ve parçalarının çok pahalı olduğunu söyledi hatta klima radyatörünü 180TL ye değiştirelim uğraşma dedi aman dedim daha ilk kez tamir gördüğünden kaynak yaptığını söyledi.

her neyse şimdi sıkıntı yok buz gibi.

Adaşım sana da geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...