İçeriğe Yönlendir

Apple'a Teşekkürler...

Mesut Eyibil

Recommended Posts

Mesut Eyibil

Arkadaşlar Merhaba;

Size başımdan geçen bir olayı anlatmak ve firmanın gerçek kalitesi,müşteri memnuniyetini bilmeyenler için az çok fikir sahibi olması açısından bilgi vermek istiyorum.Bazı firmalar gibi sadece kar odaklılık ve müşteri kazıklamakdan öteye geçememiş firmalar bu firmayı birazcık örnek alması temennisiyle...

Yeğenim telefonumda bir oyun oynuyor bilenler bilir BoomBeach bende bakıyorum işyerinde olunca arada sırada, oyunda bazı yerleri geçmek için genelde tüm oyunlarda olduğu gibi para vermek lazım bu oyunda direk öyle bir şart yok ama oyununda bazı şeyleri daha çabuk yükseltmek için elmas almak gerekiyor. Yeğenimin çok ısrarlarına dayanamayarak ve tesadüf eseri enpara.com un kampanyasınıda hesaba katarak ilk ve son kez almak şartı ile 42tl enparaya bakiye yükledim elmasları aldım sonraki gün telefondan başka uygulama yüklemek için giriş yaptığımda ödeme işlemini doğrulayın fln gibisinden uyarı çıktı, benden ödeme hatalı farklı kart girin uyarısı yaptı sonrasında hesabıma baktımki sadece 1 tl çekilmiş işlemden,bende Apple'ı aradım, adamlar aradığımda sanki çok samimi bir arkadaşımla konuşuyormuş gibi konuşuyorlar,durumu anlattım kartı doğrulamak için 1 tl hesaptan çekip belli süre sonra geri yükliyorlarmış sonra diğer konuyu anlattım yeğenim oyun oynuyor fln filan adam demezmi bir 2 defa 42 tl 1 kez de 180 tl lik alım yapılmış ama 180 tl lik işlem başarılı olmamış,bende nasıl olur fln derken bana bilgimin olup olmadığını sordular bende 42 tl lik işlemden bilgim olduğunu fakat diğerlerinden bilgim olmadığı belirttim, MT'si arkadaş duruma çok üzüldüğünü kendisininde başından aynı durum geçtiğini bir yakınında onun haberi olmadan telefonundan alışveriş yaptığını söyledi ve geçerli bir kartımın var ise 84 tl yi çekip geri iade edeceklerini belirttiler,aksi halde hesabı kullanamayacağımı söyledi, bende el mecbur verdim kredi kartımı direk çekildi mebla, sonrasında aynı anda ordan iptal ettiğini belirtti arkadaş, aradan 2 gün geçtiğinde baktım iade işlemi yapılmış, ayrıca MT'nin ''Bizim için sizin beyanınızın önemli olduğunu, siz yeterki işlemden haberim yok deyin, mebla nekadar olursa olsun direk iade ederiz.'' demesi beni çok şaşırttı. Ayrıca 1i iphone 5 diğeri iphone 5c 2 cihazımı garantiye gönderdikten sadece 3 gün sonra sıfır cihaz gönderdiler ,ben şimdiye kadar böyle bir hizmet TR de hiçbir firmadan görmedim. Kendilerine tekrar teşekkür ederim.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

Jailbreak yapın, uygulama içi satınalmalar bedava olsun ;)

zamanında çok yaptım da oyun içi alımda sanırım bir işe yaramaz ;)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Android ile Apple arasındaki en büyük fark zaten bu. Apple tüm uygulamaları kendi üzerinden geçiriyor. Onayından geçmeyen hiç bir oyun, yazılım vs markete sunulamıyor. Yaptığınız tüm ödemeler -yanlış bilmiyorsam- önce Apple'a, oradan uygulama sahibine yapılıyor.

Garanti konusu ise, TR'de Appl telefon onarımı resmi olarak olmadığı için tüm arızalı cihazlar değişim yapılıyor zaten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Android ile Apple arasındaki en büyük fark zaten bu. Apple tüm uygulamaları kendi üzerinden geçiriyor. Onayından geçmeyen hiç bir oyun, yazılım vs markete sunulamıyor. Yaptığınız tüm ödemeler -yanlış bilmiyorsam- önce Apple'a, oradan uygulama sahibine yapılıyor.

Garanti konusu ise, TR'de Appl telefon onarımı resmi olarak olmadığı için tüm arızalı cihazlar değişim yapılıyor zaten.

Hay Sani, ben sana ne diyim? Olm biri (android) işletim sistemi, diğeri (apple) firma. Bir işletim sistemiyle bir şirket karşılaştılır mı hiç? :punish:

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu

Hay Sani, ben sana ne diyim? Olm biri (android) işletim sistemi, diğeri (apple) firma. Bir işletim sistemiyle bir şirket karşılaştılır mı hiç? :punish:

Beni güldürdünüz abi diyaloglarınız çok samimi. ALLAH aranızı bozmasın.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Beni güldürdünüz abi diyaloglarınız çok samimi. ALLAH aranızı bozmasın.

Sağ ol İbo'cum. N'apim abisi, kaşınıyo. Ben durup duruken bi şey mi diyom çocaa? :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Abi haklısın, yazarken zaten bunu düşündüm. Ancak Android'e bir çok firma sahipken ios'a apple sahip. Android in teknik servisi birçokken, ios'un ki tek. Bu sebeple karşılaştırmanın kolaylığı açısından yazmıştım :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Müşteri hizmetleri , mağazaları vs oldukça bilgili ve leb demeden leblebiyi anlayan bir mantıkla çalışıyorlar .  Sorun odaklı bir firma . Mesela yeğenimde samsung s5 var , çok azda olsa sıvı teması olmuş gerçi reklamlarında su girmezliği ön planda tutulmuş ama neyse , telefon kapanmış ve açılmıyordu ben gördüğümde . Servis'i 1000 tl tamir ücreti istemiş . Yaptırmayıp almışlar cihazı geri 3-4 gün sonra cihaz kendinden açıldı ve hala kullanılıyor :) Ayak üstü 1000 tl :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Abi haklısın, yazarken zaten bunu düşündüm. Ancak Android'e bir çok firma sahipken ios'a apple sahip. Android in teknik servisi birçokken, ios'un ki tek. Bu sebeple karşılaştırmanın kolaylığı açısından yazmıştım :)

Sani'cim, sen böyle yazacan ki ben sana takılacam. ;) Android deyince de akla Samsung geliyor nedense. Ancak bunun Sony'si var, Ericsson'u var, LG'si var, hTC'si var var da var. Tüm firmalar aynı değil ki. Apple gibi çalışan başka firmalar da vardır elbette. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani'cim, sen böyle yazacan ki ben sana takılacam. ;) Android deyince de akla Samsung geliyor nedense. Ancak bunun Sony'si var, Ericsson'u var, LG'si var, hTC'si var var da var. Tüm firmalar aynı değil ki. Apple gibi çalışan başka firmalar da vardır elbette. :)

Garanti olarak karşılaştırılabilecek illa ki var ancak market olarak yazdığım şaşmaz. Android'in marketinde yaptığın ödemeler direkt yazılım sahibine gidiyor. O onay verirse parayı geri alabilirsin maalesef.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

2. el aldığım 5s im 2 kez garantiden değişti. üstüne üstlük birde memnun musunuz diye arayıp teyit aldılar. şimdi başka bir apple kullanıyorum. çok da memnunum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Oyun forumlarında okumuştum. Çocuklar apple store dan taş alıp sonrasında MT yi arayıp bilgimiz dışında diyip iptal ettiriyorlarmış. Bakiye geri geliyor ancak taşlar geri gitmiyormuş. Umarım bu işi de suistimal etmezler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

Oyun forumlarında okumuştum. Çocuklar apple store dan taş alıp sonrasında MT yi arayıp bilgimiz dışında diyip iptal ettiriyorlarmış. Bakiye geri geliyor ancak taşlar geri gitmiyormuş. Umarım bu işi de suistimal etmezler. 

illaki eden vardır ama 2. yada 3. aramada illaki görüleceği için hesabı bloklayabilirler belki, başka hesap bile açılsa cihazdan kontrol edip uyarabilirler die düşünüyorum, ayrıca beni şaşırtan ilk işlemden haberim olduğunu söyleme rağmen onuda iade etmeleriydi,adamlar doymuş heralde :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Randevu almadan gittik Zorlu center'daki ofislerine,az kalsın yemeğe davet edeceklerdi bizi  :biggrin:

Müşteri memnuniyeti çok çok iyi bir firma.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Garanti olarak karşılaştırılabilecek illa ki var ancak market olarak yazdığım şaşmaz. Android'in marketinde yaptığın ödemeler direkt yazılım sahibine gidiyor. O onay verirse parayı geri alabilirsin maalesef.

Android markette para mı ödeniyomuş? :unsure2::seytan:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Örnek?

Android markette para mı ödeniyomuş? :unsure2::seytan:

Ahh ahh bilgisizlik kötü birşey [emoji23][emoji23]

Merakla Ali Dandroidoğlu abim ne zaman gelip konuyu sabote edecek bekliyorum [emoji23][emoji23]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Randevu almadan gittik Zorlu center'daki ofislerine,az kalsın yemeğe davet edeceklerdi bizi  :biggrin:

Müşteri memnuniyeti çok çok iyi bir firma.

Sen de sevmezsin ya böyle davetleri :D  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Demek ki arada iyi birşeyler de yapıyorlar sorunun çözüldüğüne sevindim. Zorlu center tam karşısında bir mağazada çalıştım bir süre, her sabah 9 da gelip servis için ekmek kuyruğunda bekler gibi saatlerce servis beklemek, bazı konular için randevu alma şartı var, randevu için hastaneden randevu alır gibi gece 00:00 dan itibaren internette tıklama hızı rekoru kırmak gibi durumlar olmasa iyi firma aslında :p

Android ile fark karşılaştırmış Sani bey :p murat bey de cevap vermiş ben de örnek vereyim. General mobile profilo servisi sıfır bekleme süresi 1 saat acil servis birimi var çok iyi çalışıyorlar iki defa işimiz oldu biri annemin biri arkadaşımın çok memnun kaldık. Htc servisinden de memnuniyet çok iyi, Android var Android var :D

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Örnek?

Merakla Ali Dandroidoğlu abim ne zaman gelip konuyu sabote edecek bekliyorum [emoji23][emoji23]

Örnek aşağıda var cınım, arasan sen de bulursun. Şu takıntıdan kurtulman lazım tabii daha önce. O da şimdilik zor görünüyor anlaşılanaaaahahahhaaaaa... :crazy:

"Bilgisizlik" derken bilader? Şimdiye kadar hiç bir android programı için para ödemediğimden dolaaayı "para mı ödeniyormuş" diye sordum. Sen iyos yazılıma para mı veriyon yani? :seytan:

Demek ki arada iyi birşeyler de yapıyorlar sorunun çözüldüğüne sevindim. Zorlu center tam karşısında bir mağazada çalıştım bir süre, her sabah 9 da gelip servis için ekmek kuyruğunda bekler gibi saatlerce servis beklemek, bazı konular için randevu alma şartı var, randevu için hastaneden randevu alır gibi gece 00:00 dan itibaren internette tıklama hızı rekoru kırmak gibi durumlar olmasa iyi firma aslında :p

Android ile fark karşılaştırmış Sani bey :p murat bey de cevap vermiş ben de örnek vereyim. General mobile profilo servisi sıfır bekleme süresi 1 saat acil servis birimi var çok iyi çalışıyorlar iki defa işimiz oldu biri annemin biri arkadaşımın çok memnun kaldık. Htc servisinden de memnuniyet çok iyi, Android var Android var :D

:bravo:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Örnek?

Saboteye gerek yok, oyuncak aypon andro karşısında hikaye olduğundan ancak bu şekilde tutunuyor, ayrıca bizde tamiri yok, elbette yeni verecekler, Dandro değil Andro ios değil iTırt bir kere  :D

ayponmuş, güldürmeyin beni akşam akşam, 2-3 sene önce dejavuya düşen alet değilimiyidi bu aypon, hani şu kürdanla soketi temizlenen kapalı kutu değilmiydi o  :D  :p

aypon biteli yıl oldu yıl, sen hala uyu bakalım  :D  çakma hTC destekli ayponcu seni  :D

Andro market yeterince gelişti, yakında aynen apple ın yaptığını yapacak, böylece elinizde söyleyebileceğiniz son ve önemsiz kozda tarih olacak, artık çocuklarınıza verirsiniz oynalar " bir zamanların erişilmez aletti, al oğlum oyna, kır at, dert değil, nasılsa sürüm gelince kağnı olacak, ha bozarsanda dert değil, tamiri yok yenisini veriyorlar, tepe tepe kullan...." dersiniz  :D  :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

telefon a fazla bulaşmam da. benim anladığım sizin isteğiniz dışı sizin kredi kartından para çekilşmiş sonra siz konuşunca geri aldınız. buna ben olsam teşekkür etmem. garantideki cihazlar zaten açılamıyorsa dğeişir. bozulunca değiştiler diye sevinmem. bbenim de bozuldu ben sevinmedim 3 gün de telelfonsuz kalmak zulüm gibi bu devirde.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

telefon a fazla bulaşmam da. benim anladığım sizin isteğiniz dışı sizin kredi kartından para çekilşmiş sonra siz konuşunca geri aldınız. buna ben olsam teşekkür etmem. garantideki cihazlar zaten açılamıyorsa dğeişir. bozulunca değiştiler diye sevinmem. bbenim de bozuldu ben sevinmedim 3 gün de telelfonsuz kalmak zulüm gibi bu devirde.

Türkiyede okadar kötü firma varken adamların yaptıkları gayet güzel bir şey,şahsen de teşekküre fazlası ile değer, örn. 2-3 kez samsung ile görüşmüşlüğüm var,bide sözde büyük firma aradım adamlar sağlam telefonu garantiye getirin bakalım diyolar(sağlam olduğunu sonradan uğraşarak biz çözdük), normalde evet tüm firmalar apple gibi yaklaşması lazım normali öyle ama maalesef şimdiye kadar öyle bir firmayla karşılaşmadım buda benim için teşekkürü hak ediyor :) daha önceden de bu tarz durumlarla illaki bir yakınınız vs karşılaşmıştır bilirsiniz eski telefonlarda yanlışlıkla uygulama satın alma tuzağı vardı, annem ve babamın çok kontörü gitti bu sayede arayıp bir sonuç elde edilemediği gibi birde devamınıda alacaklarını söylerlerdi, ne kontörler gitti ne kontörler :D

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Konu madem buraya kadar geldi. Böyle olmaz hocam. Vardır elbette neymiş. varmı onu söyleyin. :p

Yorum bağlantısı

Sen de sevmezsin ya böyle davetleri :D  :D

Garipsedim ağam  :D

Gözünaydın  :D

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Konu madem buraya kadar geldi. Böyle olmaz hocam. Vardır elbette neymiş. varmı onu söyleyin. :p

Sadece benim mesajları mı okuyon olm sen? Bak Ozan 19. nolu mesajda ne demiş... 19'un sırrı işte. :crazy:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...