Volkan Ceneviz 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 Araç 2010 model ve bu egr sorunu ile karşı karşıyayım motor ikaz lambasını egr yüzünden yakmış durumda ve halen kullanmaktayım mecbur olduğum için araştırdığım kadarı ile 2008 den sonrası için iptal olmadığını söyleyenler var kimisi iptal edildiğini öne sürüyor kimisi iptal edince turboyu ısıttığı ve ileride sorunlar çıkartabileceğini yorumluyor şimdi benim aracımdaki bu egr ki aracım 2010 model artık yeni eski bilmiyorum farkı ne ne katıyor araca tam olarak şimdi bunu kendim halletmek istiyorum lakin bulunduğum bölgede işin ehli ustası pek yok herkes deneyerek öğrenecek ustama sorduğumda connect te hiç yapmadım dedi bunun için ise servise gitmekten ise kendim yaparım daha iyi şimdi bunu tam olarak nasıl yapabilirim ve içini de temizlemek istiyorum sökmüşken bilgili kişilerden yardım talep ediyorum iyi forumlar. Yorum bağlantısı
Koray Aytekin 16 Haziran 2015 Paylaş 16 Haziran 2015 (düzenlendi) EGR İptali yapan tandıklarım var ama ortalıkta çok dağınık fikirler var bazıları sökmek zararlı bazıları sökmek iyi diye söylüyor bende kendi aracımda yapıcam ancak şöyle bişey var EGR yazılımsal ve Fiziksel olarak kapatılabiliyor bazıları ise Komple EGR yi söküyor körlüyor bütün kanalları.benim tavsiyem sökülmesinden yana neden derseniz çünkü kalitesi düşmüş olan yakıtı tekrar pistonlara yolluyor bu EGR 2008 Model bazı araçlarda yok son zamanlarda egzoz emisyonundan dolayı ve hemde yakıt düşürme adına EGR yapıldı EGR iptalinden sonra araç kışın kısa sürede değil misal 5 dk da değil 9 dk ısınıyor ve Pistonlarda sıcaklık daha yüksek oluyor bunun nedeni EGR egzozdan atılanı tekrar pistona gönderdiği için motor içinde belli sıcaklıkta duruyor.Baya karışık bir konu ama bence Eski kasa connectlerde EGR yoktu Ve sonradan çıktı İptali Güzel bir şekilde yapılırsa asla sorun olmaz Arkadaşlarımdan duyduğum artıları şunlar -Düşük devirlerde Gaz tepkimesi artıyor -Rampalarda Araç daha iyi bir tork ile kalkıyor -Sürekli Pistonlara Temiz yakıtı gönderiyorsunuz -yakıt artma olayın da çoğu kişi bariz fark edilir yakıt değişimi olmadığını söylüyor -1000 ve 2500 ara devirler Canlanıyor Şuanlık bunlar şimdiden kolay gelsin 16 Haziran 2015 tarihinde Koray Aytekin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz 16 Haziran 2015 Yazar Paylaş 16 Haziran 2015 Iptali tarafindayim lakin turbi ve pistonlardaki sicaklik artarmi dusermi iyi mi olur kotu mu bilemiyorum zaten eski connect motorlari ile bir degil bu araclar Yorum bağlantısı
Koray Aytekin 16 Haziran 2015 Paylaş 16 Haziran 2015 Iptali tarafindayim lakin turbi ve pistonlardaki sicaklik artarmi dusermi iyi mi olur kotu mu bilemiyorum zaten eski connect motorlari ile bir degil bu araclar Size şöyle diyeyim benim arkadaşım var araçta yazılım kat iptali var ve EGR iptali var ve sonuna kadar sıkıyor aracı şuana kadar onda hiç bir sorun çıkmadı EGR dediğim gibi firmaların Emisyon kararından dolayı size bir şey daha diyeyim FORD yetkili serviste çalışan bi abim bana eski 2009 olan Transitlerde EGR sorunu olduğunu ve garantiden sürekli değişim yapıldı için Fabrikadan bize Plakalar geldi ve bu sorunla gelen kişilerin EGR lerini Gönderilmiş Saç plaka ile kapatıyorduk dedi. Bende netten yurtdışından aldım ebaydan bu işi yapan kişider ufak saç parçası 25 lira tuttu ama çelik üretim karar sizin Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz 16 Haziran 2015 Yazar Paylaş 16 Haziran 2015 En kisa surede iptalini gerceklestiricem peki kapattiktan sonra egr bosami calisiyor birde orada ki gaz nereye gidicek direk egsoza mi Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz 16 Haziran 2015 Yazar Paylaş 16 Haziran 2015 Bir de ek olarak yeni model araçlarda iptal edilmiyor deniyor bu doğrumu sıkıntı yaşarmıyım acaba hiç yeni modellerde iptal eden oldumu Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz 16 Haziran 2015 Yazar Paylaş 16 Haziran 2015 burada da egr az çok anlatılmış lakin benzinli aracı vurguluyor Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 16 Haziran 2015 Paylaş 16 Haziran 2015 Bir de ek olarak yeni model araçlarda iptal edilmiyor deniyor bu doğrumu sıkıntı yaşarmıyım acaba hiç yeni modellerde iptal eden oldumu euro 5 motorlarda hem mekanik hemde yazılımsal iptal gerekiyormuş.yoksa sürekli motor arıza ışığı yanıyormuş. Euro 5 motorda egr iptali yaptıran var mı forumda? Yorum bağlantısı
Koray Aytekin 16 Haziran 2015 Paylaş 16 Haziran 2015 En kisa surede iptalini gerceklestiricem peki kapattiktan sonra egr bosami calisiyor birde orada ki gaz nereye gidicek direk egsoza mi EGR ye Gelen gaz Körlendiği için Hiç bir işlem yapmayacak ama en sağlıklı çözümü Yazılımsal ve Fiziksel olarak iptal etmektir euro 5 motorlarda hem mekanik hemde yazılımsal iptal gerekiyormuş.yoksa sürekli motor arıza ışığı yanıyormuş. Euro 5 motorda egr iptali yaptıran var mı forumda? Euro 5 tede iptal edebiliyorsunuz ancak yazılımsal ve fiziksel olarak.Yapan arkadaşlar oldu o şekilde arıza olmadan kullanıyorlar. Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz 17 Haziran 2015 Yazar Paylaş 17 Haziran 2015 2010 ve uzeri modelde bu iptali gerceklestiren yok mu Yorum bağlantısı
Recommended Posts