Yahya Kılıç 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 Arkadaşlar aramızda peltier soğutucu uygulaması yapan var mı? Arabanın içinde mini bir buzdolabı veya klima çocukları çarpıyor hasta ediyor diyenler için bu yaz gününde güzel bir uygulama, peltier soğutucu plaket 20 tl civarı bir şey.12 volt 5 amper kadarda akım çekiyor. Bu da herhangi bir videosu. Youtube peltier cooler yazarsanız bir çok uygulama izleyebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=Ks92g5gVd_4 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 Buzdolabı şeklinde var bende. Hediye geldi. Arabada hiç kullanmadım. Boşken 24 dereceyi 2 saatte 8 dereceye getiriyor ama tabii doluyken bu süre bayağı bir uzar diye tahmin ediyorum. Soğutmak için değil de daha çok soğuk olan şeyleri soğuk tutmak için daha iyi. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 bunu güneş paneli ile beslersen arka pandizot üstünden o zaman anlamlı olur. Yoksa yeterli soğutma yapmıyor. çektiği akım da az değil. ama güneş panelinden bütün gün çalışır da kutu için soğutursa anlamlı olabilir. bu yaz deneyeceğim. araçta sürekli soğuk olan bir dolap lazım. bindiğinde hazır olmalı yani suyun. not: o kolaları çöpe atın. kola mola içmeyin. 2 Yorum bağlantısı
Yahya Kılıç 15 Haziran 2015 Yazar Paylaş 15 Haziran 2015 Evet güneş paneli hiç aklıma gelmemişti hocam netten araştırdım 12 volt 5 amper paneller var. Güneşten faydalanmak lazım Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 Kliması olmayan transit aracımın tavanına yerleştirip soğutma ısıtma düşündüm vaktinde. Yaklaşık 1 kw çıkınca vazgeçtim 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 (düzenlendi) Kliması olmayan transit aracımın tavanına yerleştirip soğutma ısıtma düşündüm vaktinde. Yaklaşık 1 kw çıkınca vazgeçtim Tofaş Ar-Ge merkezi linea'da bir proje yapmış çuvallamıştı. Peltier'i panelin altına koymuşlar arabanın altına niye koymadınız torpidoya felan dedim "toyota öyle yapmış hocam bak haklısınız" demişlerdi. 15 Haziran 2015 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 Tavan ideal aslında, zaten güneş ısısı yeterli geliyor, soğutma için ise kış soğuğu da yeterli. Söylediğim işlem 2002 yılında idi. Yüksek akımlı alternatör yoktu daha Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 tavan ideal değil. çünkü güneş altında yanıyor. peltier 20 derece felan fark yapıyor. arabanın üstü zaten 80 derece. !! 60 derece de altı oluyor 60 derece hava üflesen ne faydası olur? arabanın altındaki serin havayı çekeceksin. onu peltier ile ısıtıp sıcaklık farkı yapacaksın. yani arabanın altında 40 derece çekiyorsan içeriye 20 derece hava verebilirsin. şurayı inceleyin: http://www.thermoelectric.com/2010/applications/ac.htm 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 Deneyleri yaparken ısınan bölümü 40 derecede tuttum. Soğuyan kısmı iyi izole edince 8-10 derece civarında idi. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 evet 30 derece yakalarsın kaliteli ortamda sanırım. ama bunları tam performansta çalıştırınca bozuluyorlar ömürleri kısalıyor diye biliyorum. o nedenle tam yükte çalıştırmamak ve diğer tarafı iyi havalandırmak lazım. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 Tavan kısmı dışarıdan hava kanallı soğutucu ile desteklenecekti, transistör soğutucusu kullanacaktım. Seyir anında rüzgar işime yarayacaktı ama olmadı işte İç kısımda aynı soğutucu olacak, fanlar ile hava sirkülasyonu yapacaktım Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 Tavan kısmı dışarıdan hava kanallı soğutucu ile desteklenecekti, transistör soğutucusu kullanacaktım. Seyir anında rüzgar işime yarayacaktı ama olmadı işte İç kısımda aynı soğutucu olacak, fanlar ile hava sirkülasyonu yapacaktım tüm arabayı soğutmak kolay iş değil. bir amerikan eski (1950 ler) modelinde vardı. LIFE derigisinin o yıllardaki reklamında gördüm. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 Tavan kısmı dışarıdan hava kanallı soğutucu ile desteklenecekti, transistör soğutucusu kullanacaktım. Seyir anında rüzgar işime yarayacaktı ama olmadı işte İç kısımda aynı soğutucu olacak, fanlar ile hava sirkülasyonu yapacaktım 2 adet mavi buz luk aldım . büyük termos kutuya koydum içecekler 24 saat buzdolabından aldığım soğuklukta kaldı. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 tüm arabayı soğutmak kolay iş değil. bir amerikan eski (1950 ler) modelinde vardı. LIFE derigisinin o yıllardaki reklamında gördüm.Araç panelvan transitti. Yaşam alanı kutu gibi zaten sonra buzdolabı kompresörü ile mini klima yaptım, a4 kağıdından biraz büyükçe 2 adet mavi buz luk aldım . büyük termos kutuya koydum içecekler 24 saat buzdolabından aldığım soğuklukta kaldı.Senle bi yolculuk yapalım adana antep tarafına, klima olmadan. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 (düzenlendi) 2 adet mavi buz luk aldım . büyük termos kutuya koydum içecekler 24 saat buzdolabından aldığım soğuklukta kaldı. YA hocam ben arabaya otoparktan bindiğimde bagajı açtığımda içinde soğuk su olan bir dolap olmalı. hatta minibüs yapacaz ya içinde su sebili olmalı öyle kutu mutu mavi bunlar avam kaçıyor Zaten şu an öyleyiz. 15 Haziran 2015 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 Araç panelvan transitti. Yaşam alanı kutu gibi zaten sonra buzdolabı kompresörü ile mini klima yaptım, a4 kağıdından biraz büyükçe Senle bi yolculuk yapalım adana antep tarafına, klima olmadan. thy diye birşey var 1 saate boylam değiştiriyor Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 Yer uçağı? Hani pisti 3,09 ile bitiren Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 Yer uçağı? Hani pisti 3,09 ile bitiren evet. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 evet.Kangoo uzun yolda konforu ile ezer, pistte zaten ezdi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 yurtdışında yaşayan yakın akrabam var. birkaç yıl önce kangoo kiralayalım demiştim kendisine. araçları tanımıyor hiç ismine bakılırsa hızlı birşeye benziyor kanguru gibi felan diye yorum yapmıştı. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 yurtdışında yaşayan yakın akrabam var. birkaç yıl önce kangoo kiralayalım demiştim kendisine. araçları tanımıyor hiç ismine bakılırsa hızlı birşeye benziyor kanguru gibi felan diye yorum yapmıştı. Hangi ülke diye sormuyorum hocam, iç afrika falan değildir inşallah... Karavan projesi ne durumda, var mı benim kaçırdığım bir gelişme ? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 (düzenlendi) Hangi ülke diye sormuyorum hocam, iç afrika falan değildir inşallah... Karavan projesi ne durumda, var mı benim kaçırdığım bir gelişme ? amerikanyada. uzun senelerdir gelmemişti. wrangler 4.0 ve 300 sec araçları var. karavanda güvenlik sorunu biraz korkuttu. geçenlerde bir karavancıyı levye ile hastanelik etmişler. 15 Haziran 2015 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts