Hakan Türkoğlu 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 esnaflık diye birşey kalmamış yetkili servisler bizi düdüklemesinler diye kendimizi sanayiye atıyoruz maşallah oradaki esnafta kucak açmış bizi yolmak için bekliyor fiyat çok dediğimizde yetkili servise gitsen iki katına yaparlar diye ağzımızı kapatıyorlar bugün yaşadıklarımı anlatayım araçta akü şarj etmiyor uyarısı çıkıyor birde fan motoru bilye dağıtmış ses yapıyor bunları yaptırmak için sanayiye gittim kazıklanmamak içinde tanıdıklarımı aradım onlarda birkaç dükkan ismi söylediler benimde tanıdıgım birkaç yer vardı gittim sorunu çözmeye buraya kadar herşey normal asıl film bundan sonra baslıyor 1. götürdüğüm elektrik ustası ben anlamam git bilgisayara bağlat nesi var orda çıkar sonra getir yapalım dedi gittim bilgisayara bağlattım şarj dinamosu konjoktörü çıktı tmm dedik usta borcumuz ne kadar 50 TL versen yeter yani sanki normalde 70 80 de sen 50 ver der gibi keyif bağışlıyor usta 50 çok değilmi ne çogu git bakalım yetkili servise 150 tl ye yapıyorlar demek yetkili servis fiyatı 300 yapsa buda 150 isteyecek 2. geldim elektrikçiye şarj dinamosunu böyle sökemiyorum kaportacı al gel tamponu söksün öyle çıkartıcam abi gel beraber yapalım yok ben anlamam kaportacı anlar o gelsin tmm abi gittim kaportacı aldım geldim söktü dinamoyu ve fanı söktük dinamonun ayagının birisi kırılmış dediler git radyatörcü kaynatsın al gel tmm dedim gittim kaynattım 5 6 dakikada kaynattı usta borcum ne 40 tl versen yeter sanki iki üç saat çabaladı uğraştı malzeme harcadı 3. dinamocuya gittim konjöktör varmı dedim var ama çıkma var çok temiz garanti veririm dedi ne kadar dedim 80 ama sen 70 ver dedi ya bunun yenisi ne kadarki dedim 140 150 tl den başlar dedi dedim yenisini sorayım sana dönüş yaparım peki bu fanın bilyesini kaça yaparsın 70 e yaparım dedi bunun yenisi ne kadar dedim buda 150 civarı tek motor satılmaz komple değiştirmen lazım benden baskada kimse bunu yapamaz dedi 50 ye yaparsan yap yoksa at çöpe dedim tmm bu seferlik olsun bidaha yapmam dedi 15 dakika ugraştı bilyeyi değiştirdi 4. sonra parçacıya gittim kontöktürü sordum 80 tl dedi yanlışlık olmasın falan dedim baktım üstünden çıkanın aynısı adam çıkmasını 80 dedi ben sıfırını 80 e aldım 5. en son parçalar tamam geri toplamaya geldi sıra bende ustaya çıraklık yaparak geri topladım tekrar tadıgımı kaportacıyı rica minnet getirdim tamponu yerine oturttuk kaportacıya abi borcum ne hakan sen yabancı değilsin 50 versen yeter yuhhh ula bi tampon çıkartıp takmak 50 tl mi yaa elektrikçi abiyede borcum ne dedim 150 tl diyo sonuç olarak işçilik tarifesini yazıyorum tampon sök tak (15 dk) =50 TL (30 verdim) ( kaportacı tanıdık abi) fan motoru bilyesi yapmak (15 dk ) =70 TL (50 verdim) (yabancı) ufak bir parça alimüminyum kaynatmak (5 dk ) =40 TL (30 verdim) (yabancı) şarj dinamosu sökme takma fan sökme takma (3 saat ) =150 TL (100 verdim) (arkadaşımın babası) sizce bu işte bir anormallik varmı bu işçilik fiyatları istanbulda heleki tanımadığın bir yerde yolda kalsan iki katı fiyatını düşünün insanlar bu paraları kolaymı kazanıyor veya onlar öyle biliyor ohh be içimi döktüm rahatladım allah kimseyi sanayi esnafının eline düşürmesin eski esnaflık bitmiş adamların para almadan vida sökmüyor 6 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 KA'nın dinamosu arızalandığında Osman usta'ya götürmüştüm. Fatih usta ile beraber o zaman Liderler'deydiler. Orada tamponu söktüler, klima gazını boşalttılar, dinamoyu söktüler ve kömür ve konjektör beraber değiştiler (keşke siz de böyle yapsaydınız, şimdi kömür biterse bir daha aynı işçilikler) sonra tüm işlemler geri tekrarlanmıştı. Hepsini bi yerde yaptıramadıkan sonra işkencesini ne edeyim... Niye direkt NoName'e gitmediniz peki? Onlar her şeyi h allederdi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 hazır girişmişken daha iyi parça takılabilirdi. rakamlar da gayet makul . vesile ile orjinali 4lüdür 8 lisi de mevcut.çıkmasını ben olsam takmazdım. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Ben de 6 kuruşa siyah beyaz fotokopi çekiyorum, makinenin fiyatı 7500 avro + kdv.. Kaç fotokopi sonra para kazanmaya başlar ? 5 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 yan ürüm satşı da var mı? kalem felan? Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu 1 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2015 hazır girişmişken daha iyi parça takılabilirdi. rakamlar da gayet makul . vesile ile orjinali 4lüdür 8 lisi de mevcut.çıkmasını ben olsam takmazdım. sizce kaynak tampon sökme takma bilya değiştirme makulmu Yorum bağlantısı
Serkan Toker 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 yan ürüm satşı da var mı? kalem felan? Kırtasiye de olan kar marjı hiçbir şeyde yok.. Ama çeşit çok ne isteneceğini tahmin etmek çok zor.. sizce kaynak tampon sökme takma bilya değiştirme makulmu Şöyle düşün, sen sadece o anlık yapılan işi hesaplıyorsun ama çalışanı varsa sigortası dükkanın kirası elektriği telefonu tabela vergisi yol parası ekipman maliyeti vs. bunlar bir yerden çıkacak.. Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu 1 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2015 kaldıki burası anadolunun ücra köşesi değil istanbulun en işlek sanayi sitelerinden araçların biri gidiyor biri geliyor Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Ben de 6 kuruşa siyah beyaz fotokopi çekiyorum, makinenin fiyatı 7500 avro + kdv.. Kaç fotokopi sonra para kazanmaya başlar ? 7500avro'yu bir önceki makine ile bastığını söylüyorlar? 6 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 En güzeli evde biraz aler edevat olacak kendin söküp takacaksın.. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 7500avro'yu bir önceki makine ile bastığını söylüyorlar? Renkli makine 50 bin dolardan başlıyor canım kardeşim.. 2 Yorum bağlantısı
Osman Ozturk 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Fiyatlara değilde,bu kadar yer gezmeye takıldım.Tamirci dediğin problem neyse yapmalı. 4 Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu 1 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2015 Kırtasiye de olan kar marjı hiçbir şeyde yok.. Ama çeşit çok ne isteneceğini tahmin etmek çok zor.. Şöyle düşün, sen sadece o anlık yapılan işi hesaplıyorsun ama çalışanı varsa sigortası dükkanın kirası elektriği telefonu tabela vergisi yol parası ekipman maliyeti vs. bunlar bir yerden çıkacak.. kaynakçı 250 tm kira veriyor yanındada işçisi yok tabelası bile yok merdiven altı cadde üstü olsa çalışanı olsa vs vs bişey demem lazım Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Okuyup zamanımızı boşa haracadık. Çocukluk arkadaşım okumadı, oto elektrikçisi oldu. Şimdi benden çok kazanıyor. 9 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 kaynakçı 250 tm kira veriyor yanındada işçisi yok tabelası bile yok merdiven altı cadde üstü olsa çalışanı olsa vs vs bişey demem lazım Demeki ki bugün ilk sen girdin dükkana.. Okuyup zamanımızı boşa haracadık. Çocukluk arkadaşım okumadı, oto elektrikçisi oldu. Şimdi benden çok kazanıyor. Ben de çok okumadım ama arızalı makinelere servise giderken buz gibi havada sokakta kediler dolaşmıyordu.. Mesleğimi öğreten insanı aradan 24 yıl geçmiş olmasına rağmen inzivaya çekildiği kuşadasında her yolum düştüğünde ziyaret ediyorum.. Sistem aslında normale gidiyor, el emeği para ederse insanlar para kazanır.. Cerrah ameliyat başına 5 bin lira istediğinde gözümüzü kapatıp veriyoruz, kaç saat kesip biçeceksin ki diyen var mı ? 8 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 (düzenlendi) Demeki ki bugün ilk sen girdin dükkana.. Ben de çok okumadım ama arızalı makinelere servise giderken buz gibi havada sokakta kediler dolaşmıyordu.. Mesleğimi öğreten insanı aradan 24 yıl geçmiş olmasına rağmen inzivaya çekildiği kuşadasında her yolum düştüğünde ziyaret ediyorum.. Sistem aslında normale gidiyor, el emeği para ederse insanlar para kazanır.. Cerrah ameliyat başına 5 bin lira istediğinde gözümüzü kapatıp veriyoruz, kaç saat kesip biçeceksin ki diyen var mı ? Esnafın kazandığında gözüm yok, Allah yüz katı kazanç versin. Sizin gibi işinin ehli, çözüm bulan, arızayı fırsata dönüştürmeyen ustalara sözüm yok olamazda zaten. Başımızın üstünde yerleri var. Ama kapısına gelen müsteriyi yolunacak kaz gibi gören ustacıklara söyleyrcek de çok sözüm var. 1 Temmuz 2015 tarihinde Serkan KARADAĞ tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Esnafın kazandığında gözüm yok, Allah yüz katı kazanç versin. Sizin gibi işinin ehli, çözüm bulan, arızayı fırsata dönüştürmeyen ustalara sözüm yok olamazda zaten. Başımızın üstünde yerleri var. Ama kapısına gelen müsteriyi yolunacak kaz gibi gören ustacıklara söyleyrcek de çok sözüm var. Sağol teşekkür ederim.. İkinci paragraf için söyelenecek tek şey uyanık olacaksın.. 2 Yorum bağlantısı
Osman Oğuz 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Hafif çatlayan on ve arka tampon söküp takma 80, tamir 80, boyama 300 istediler bir sene önce. Arkadaşım ne düşündüğümü sordu. Ben de bunlar bana boya yapmak için kompresör aldıracak demiştim. Sökme takma bana ait, tamir 70 (tamirci) boya malzemesi 30 tl kompresör arkadaştan, boyadik tertemiz oldu. Bu vesile ile on ve arka tampona sensör de taktım. İşin sonu bazı ustalar adamı usta eder. 7 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Yapılan işin ederini zamana göre hesaplamak pek doğru değil. Ödenen paranın büyük çoğunluğu, tamirin yapılabilmesi için gerekli şartların oluşturulması ve devamlılığı için. 2 Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Mesajım biraz uzun olacak ama yıllar önce başımdan geçen bir sanayi macerası da ben yaşamıştım. Sanırım 2001 senesiydi. 1989 model Renault Flash arabamla Düzceden Ankaraya gidiyorduk. Yol üzeri olduğundan Kızılcahamam'daki bir arkadaşımızı ziyaret etmek için otoyoldan çıkıp şehir merkezine girdik ve gece 22:00 gibi tekrar Ankaraya doğru yola çıktık. Ankaraya az kaldı otoyola girmeme gerek yok diye düşünüp eski yoldan devam ettim. Önümde kırmızı bir Tofaş Şahin vardı. Bir anda dağın yamacından kopup yola düşen bir kaya parçası Şahinin önüne düşmüş olacak ki, şahin önümde bir an zıpladı ve altından kaya parçası çıkıverdi. O an ne yapacağıma karar verene kadar arabanın içinde bağırış ve çığlıklarla kaya parçasını ortalayıp üzerinden büyük bir gürültüyle zıplayıp geçmem bir oldu. İlk yaptığım frene dokunmak oldu. Fren tutuyordu. Hafif rampa aşağı olan yolda az ileride bir benzin istasyonu vardı. Hemen oraya girdim. Şahin sürücüsüde orada durmuştu. Birbirimize geçmiş olsun dedik. Kaya parçası bir anda önüme yuvarlandı dedi. Aracın altına baktık, akan birşey varmı diye. 5 dk. sonra aracın altında akan birşey olmadığına kanaat getirip araca bindim. Aracı çalıştırıp kalkış yapmak istedim ama 1. vitese geçmiyordu. 2-3-4 normal şekilde geçerken 5. viteste geçmiyordu. Geri vitese taktığımda geri vites lambaları yanıyor ama araç geri gitmiyordu. Durumun vahim olduğunu o an anladım. 2. Viteste kalkış yapıp 2-3- ve 4. vitesi kullanarak gece 01:30 gibi Keçiörene vardık. Sabah bacanağım ile sanayiye gidip arabaya baktıracağız, haliyle illa bir tanıdık bulmak lazım. Üst komşu, Ata sanayide filan filan ustaya gidin selamımı söyleyin dedi. Gittik ustayı bulduk. Selamı söyledik. Aracı tünelin üzerine alıp altına indi ve bir süre sonra geldi. Şanzımanın içinde hilal şeklinde yaylar var. Kaya vurunca bu yaylar eğrilmiş. Şanzıman sökülecek, dağıtıp , toplayacağız. dedi. Ne kadar dedim. 100 tl ye yaparız dedi. Sene 2001. Bacanağımın iki abiside Antalyada oto mekanik tamircisi. Ustadan müsade isteyip birini aradık. Tamer abi: 100 tl şanzıman söküp takmak için çok fazla, burada 50-60 tl'ye yaptırıyoruz, buraya gelme durumunuz varmı ? dedi. Bu arada günlerden cumartesiydi.. Ben hafta içi 5 günlük bir eğitimin ardından yıllık izne ayrılıp, bacanak ve baldızı da alıp zaten Antalyaya gidecektik. ''Tamer abi, önümüzdeki haftasonu Antalyaya geleceğiz ama bu arabayla nasıl geliriz bilmiyorum'' dedim. Sen Ankarada arabayı kullanma, haftasonu dikkatli bir şekilde gelmeye çalış dedi. Neyse dostlar ben arabayı zar zor evin önüne park edip (Düşünsenize 2. viteste kalkış yapıyorum ve araç geri gitmiyor ) bir haftalık eğitime otobüsle gidip gelerek eğitimi tamamladım. Haftasonu cuma akşamı saat 18:00 gibi 4 kişi birinci, beşinci ve geri vitesi çalışmayan Renault Flashımızla Ankaradan Antalyaya yola çıktık. sabaha karşı 03:30 gibi evlerimize vardık. Sabah ilk işimiz Tamer abinin sanayideki dükkanına gitmek oldu. Tamer abi tünele indi ve ''Vay namussuz, vay üç kağıtçı'' diye diye eğrilmiş bir aliminyum boruyu söküp çıkardı. 3-4 dükkan öteden düzgününü alıp geldi. 5 dk. sonra taktı ve araca binip vitesleri denememi istedi. Hepsi düzelmişti. Abi neydi sorun dedik. Vites çubuğunun altından çıkıp motorda şanzımana kumanda eden aliminyum boru var. Kaya ona denk gelmiş ve eğrilmiş. O yüzden vitesler geçmiyordu. Çıkmasını taktım, düzeldi. İyiki Ankarada yaptırmadınız dedi. Kaç para borcum dedim. Aliminyum boruya 5 lira verdim, dükkana bir siftah at yeter dedi. 100 tl nerede ? 5 tl nerede. Allahtan birde komşunun selamını götürmüştük. Ya birde selamsız gitseydik? 6 Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu 1 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2015 Yapılan işin ederini zamana göre hesaplamak pek doğru değil. Ödenen paranın büyük çoğunluğu, tamirin yapılabilmesi için gerekli şartların oluşturulması ve devamlılığı için. sizce ölçü ne olmalı 1 Yorum bağlantısı
Onur Doğan 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Yapılan işin hakkı olmayan paraları aldıkları kesin, ufak bir alimünyum kaynatmak 40 tl olmamalı.. Bir tampon söküp takmak 50 tl olmamalı.. Sonuç itibariyle 30 lira yevmiye ile insanlar 12 saat çalışıyor bu ülkede. En ufak hesabı buradan yapabiliriz.. 4 Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 ben şahsen sancaktepeden bir işim olduğunda maslağa kadar no name servise koşuyorum paramız dosta gitsin hemde nazın her türlü geçer sıkıntıda yaşanmaz . 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 sizce ölçü ne olmalı Esnaflıkta memur maaşı gibi ölçü olmaz. Kimi iş olur 1 saat sürer 10 lira alınır, kimi iş olur 5 dakika sürer 100 lira alınır. Kimi iş olur yapmazsın, kimi iş olur para almazsın. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts