İçeriğe Yönlendir

Sanayi Esnafı

Hakan Türkoğlu

Recommended Posts

Keşke başından daha iyi bir ustaya götürseymişsiniz aracınızı,bir tamponu nasıl sökemez onuda ben anlamadım.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Oda bıseymı hurdacıdan 4 jant aldım 3 u yamuk cıktı :)

Isın garıbı gozle anlasılmıyor.

Ostime jant duzelttırmeye goturdum 10 dk da 3 jantıda makıneyle presleyıp 120 tl ıstedı.90 la canımızı zor kurtardık.Jant duzeltmek adet basına 40 tl :(

Sakın cukura gırıp jantları egmeyın ozellıkle ınce yanak kullananlara seslenıyorum.Sonra fena uzulursunuz.

Kolay gelsın.

efe 45 yanakla 3 sene yakındır kullanıyorum girmediğim düşmediğim sert çukur kalmadı bütün dert jant ta replika oldumu patlıyor bile :D

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Dikkatimi çeken bütün esnafa istediğinden az para vermiş çıkmışsınız.

Memleket neresi acaba ? 

---------

Bende bildiğim ustaysa ücretini önden sormuyorum ama ilk kez iş yaptıracağım bir usta ise fiyat soruyorum sonra emsal başka bir ustaya fiyat sorup hem yaklaşımlarını hemde fiyatlarını karşılaştırıyorum. 

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Desenize ne kadar şanslıyım, aracımda ne olursa olsun rakam sormadan bırakıp yaptırıyorum.

Allah size de bizim gittiğimiz gibi ustalar nasip etsin.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı

Esnafın da işi zor. Bağkuru ödemek bile bi sorun. Vergisi var, çalışanı sigortası vs. Ama yinede çok para alıyorlar. Eşim ebe ve 16 saat nöbet tutuyor karşılığında da 36 tl alıyor. Makina şu kadarmış, yok bu böyleymiş diyen ustalar var. Okul kazanmak okuyup bitirmek, gurbet kahrı çekmek, ücra yerlerde mahrumiyette çalışmak kolay mı sanki? Tekrar ediyorum 36TL 16 saat gece uykusuz aşırı yoğun şekilde çalışıyor bu paraya.

Eşimin annesi tayfa ile gece 3 te patates toplamaya gidip öğlen geri geliyor. Ne kadar mı alıyor? 25 tl. Sigorta mı o ne?

Kışın ise sabahın 6 sında traktör romorkunda 15 km yol yaparak tarlaya yabani ot çapalamaya gidiyorlar... MAlesef ki her emeğin parasal değeri ve çekilen çile bedeli farklı. Allah hayırlı helal kazanç versin. Bol demedim çünkü helalin öyle bir bereketi oluyor ki bunu yazmaya gerek bile yok..

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Sanayi esnafı konusu olarak girdim yine ustaeller valla helal olsun bir gün mutlaka yolumu uzatıp/değiştirip ugrayacağim [emoji3]

Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Bir paket kağıt 6 küsür lira artı kdv. İçinden 500 tane çıkıyor, yaktığı elektrikten bahsetmeyeceğim dakikad 75 kopya çekiyor.. Yedek parça değişim periyodu 240bin ile 350 bin kopyalarda.. Şimdi 4 kuruş kar bırakan bir model varsa araştırıp onu alayım.. Başında duran personelin maaşı ile sigortası yemeği yolu zaten bir şekilde çıkıyor.. ;)

Fotokopi işletmesi çalıştırmaya devam ediyorum çünkü para kazanıyorum kazandırıyorum.. Senede yaklaşık 4 ayımız boş geçiyor o günler için başka bir iş bulursam indirim yapacağım, söz.. :)

Senin yazdığın da benimkisi ile aynı zaten. Allah bol kazançlar versin. Hem sen kazan hem de senin yanında çalışan kazansın...

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Senin yazdığın da benimkisi ile aynı zaten. Allah bol kazançlar versin. Hem sen kazan hem de senin yanında çalışan kazansın...

Allah hepimize hayırlı helal kazanç nasip etsin.. Bir tencerenin kaynamasına sebep olduysak ne mutlu bize.. İşi bilmez gözünü aşırı para kazanma hırsı bürümüşlere kaptırdığımız paralara da çok üzülmeye gerek yok, bir daha ki sefere önce tecrübe konuşur.. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

hani bir hikaye vardır:

Adamın birinin fabrikasında trilyonluk bir makine bozulur, tamirci çağırır. tamirci gelir makineye bakar 1000 liraya yaparım der. adam mecburen kabul eder. tamirci tek bir vidayı sıkar ve parasını ister, adam da derki: sadece bir vida sıktın 1000 lira alıyorsun olmaz öyle şey der. tamirci ise o vidayı sıkmak 1 lira der ama hangi vidayı sıkacağını bilmek 999 lira.

bu hikayeyi haklı bulduğum gibi başıma gelen şöyle de bir şey var:

2013 temmuz gibi eski aracım vectra ile hafif bir kaza atlattım. sol ön çamurlukla ön tampon hafiften içine göçüp yamulmuştu sadece. neyse yetkili servise verdim kaskodan yapıldı. aracı teslim aldığımda otomatik far yükseklik ayarı (xenon far) çalışmıyordu. arabayı çalıştırınca farlar yanıyor ama yukarı aşağı hareket etmiyordu. tekrar yetkili servise gittim kazadan önce böyle bir sorun yoktu, kazada olmuş kaskodan yapın dedim. onlar aracı tekrar servise aldılar incelediler, ustamız bugün yok diye bir gün de beklettiler, sonra otomatik far yükseklik motoru bozuk, kazadan önce varmış diyip hiç üstlenmediler olayı. neyse bakalım kazayla alakası yok ama belki eksper raporunun içine alarak ücretsiz tamirini yaparız, ekspertiz raporuna dahil olmazsa 300 tl ye değişimini gerçekleştiririz diyerek olayı kapatmaya çalışıyorlar.

ben de geri aldım arabayı kendi tanıdığım elektrikçi ustama götürdüm. usta eğildi, baktı, inceledi, tekeri sola çevir bakalım dedi. dediği gibi yaptım. in arabadan gel bak dedi. indim teker ile çamurluk arasındaki boşluktan, yuvasından çıkmış, birbirinden hafif şekilde ayrılmış kabloyu gösterdi. 5 dakika geçmedi, kabloları birbirine bağladı, plastik kelepçeyle de sabitledi ne parasıymış canım diyerek de beni gönderdi. 

yani demem o ki: ya yetkili servis deyip güvendiğimiz adamlar iş bilmiyor, çalışan parçayı yenisiyle değiştirip 300 liramı alıp beni gönderecekler, yada bana çalışmıyor diye yutturmaya çalıştıkları parça için bir kaç gün serviste oyalayıp, parçayı değiştirdik deyip ama sadece kabloyu yerine takıp gene 300 liramı alıp beni göndereceklerdi.

böyle olaylar başımıza geldikçe, etraftan duydukça, gel de ustalara güven şimdi (nasıl olsa anlamıyoruz ya bu işlerden) (işini bilenleri, hakkıyla yapanları tenzih ederim)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

Çok fazla yer dolaşmanızdan başka bir sorun göremedim. Normalde 1 tane ustaya gidersiniz, hazır bir vaziyette size teslim eder, parasını alır. 

oruç oruç adamı deli ediyorlar elime veriyor parçayı git şuna hamet usta gönderdi de yapsın ahmet usta gönderdi demesi işin iyi ve ucuz yapılacağı anlamına gelmiyor aynı para alınıyor ahmet usta senin para sayesinde prim yapıyor onuda geçtim gel bana yardım et eğil şunu tut bana yıldız getir bir şişe su al gel demesi yokmu babam yaşında adam diye ses çıkaramadım beyaz tişörtümde hep yağ oldu çöpe attım :blush::kafa:

Dikkatimi çeken bütün esnafa istediğinden az para vermiş çıkmışsınız.

Memleket neresi acaba ? 

---------

Bende bildiğim ustaysa ücretini önden sormuyorum ama ilk kez iş yaptıracağım bir usta ise fiyat soruyorum sonra emsal başka bir ustaya fiyat sorup hem yaklaşımlarını hemde fiyatlarını karşılaştırıyorum. 

bundan sonra bende önce fiyat konuşup sonra işlemleri yaptıracam ama bizim sanayide dinamo ve kaynak işini yapan tek usta var tek elde yani 100 de dese 300 de dese vereceksin adamlar bunun bilincinde

Desenize ne kadar şanslıyım, aracımda ne olursa olsun rakam sormadan bırakıp yaptırıyorum.

Allah size de bizim gittiğimiz gibi ustalar nasip etsin.

inş öyle gerçek ustalara denk gelirim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...