Hakan Türkoğlu 1 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2015 bende küçük bir anı anlatayım daha o zamanlar çocugum 10 yaslarında varım yada yokum babam renault 9 broadway araç aldı beraber köye gidiyoruz osmancık ulusoy tesislerinde mola verdik baba araba nasıl ben beğenmedim falan diyorum olum taş gibi araba diyo yolda bırakmaz çok sağlam falan derken hadi kalkalım dedi kalktık arabanın marşı basmıyo babam sinirlendi bende gülüyorum bana kızdı tabiki neyse arabayı vurdurarak çalıştırdık samsun yönüne giderken osmancık merkezdeki ikinci ışıklarda sağda elektrikçi diye tabela vardı girdik oraya adam girer girmez bizim nereli olduğumuzu bildi söktü baktı sorun marşta babama o zamanlar 10 liralıkmı olsun yoksa 2 liralıkmı olsun dedi babamda yola gidiyorum üzerimde para yok sen 2 liralık yap beni memlekete götürsün yeter dedi adamda tmm sana 2 yılda garanti dedi gitti bir adet japon yapıştırıcı 1 litre benzin bide boş yağ tenekesi buldu kesti ölçtü biçti sonunda yaptı 2 lira şimdinin 20 tl si 10 da 100 TL si biz o aracı o hlde 2 yıl kullandık sonrada sattık senede 2 3 defa oradan geçiyorum ve ömer ustaya hep dua ediyorum o zaman eski bir r12 si vardı o araba hala orda duruyor ama dükkan kapalı açık olsa gidicem yanına ama hep kapalı 2 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Esnafın da işi zor. Bağkuru ödemek bile bi sorun. Vergisi var, çalışanı sigortası vs. Ama yinede çok para alıyorlar. Eşim ebe ve 16 saat nöbet tutuyor karşılığında da 36 tl alıyor. Makina şu kadarmış, yok bu böyleymiş diyen ustalar var. Okul kazanmak okuyup bitirmek, gurbet kahrı çekmek, ücra yerlerde mahrumiyette çalışmak kolay mı sanki? Tekrar ediyorum 36TL 16 saat gece uykusuz aşırı yoğun şekilde çalışıyor bu paraya. Kimse kimsenin işine kolay demiyor.. Allah kolaylık versin 36 liraya 16 saat nöbette zor ama ekmek aslanın ağzında.. Herkes kolayca almak istiyor, esnaf bazen de yaptığı işin parasını aylarca alamıyor.. Hiç alamamakta var tabi, esnaf olmak için okumaya gerekte yok.. Herkesin denemesini tavsiye ederim.. 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Parayı kazanmak hakikaten bu devirde çok zor bu kadar emek vererek kazandıklarımızın/nızın sırf elimiz mahkum diye gittiğimiz ve güvenmeye çalıştığımız insanlar tarafından gözümüzün içine bakılarak alınması adama koyuyor. Sırf bundan dolayı ince eleyip sık dokuyup forum ve çevremdeki arkadaşlarımın tavsiyelerine göre hareket ediyorum. Bir de malum yabancı plakayı gördüklerinde ( her ne kadar fiesta olsa da ) çizgi filmlerdeki çok acıkınca karşısındakini tavuk olarak gören tiplere dönüşüyorlar. İnşaallah duam o ki Allah böyle düşünen insanları ıslah etsin ve hakkıyla alın teriyle kazanan insanların sayısını arttırsın sonuçta onlara bir doktor gibi canımızı taşıyan bir parçayı bırakıyoruz. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Esnaf olmak için okumaya gerek yok maalesef ama bence olmalı. Sonuçta teknik iş. Zaten 10 usta geziyorsun 1 i işin ehli çıkıyor, neden acaba? Meslekleri ile ilgili eğitim almak zorundalar, ustalık belgesi almadan dükkan açamazlar.. 1 Yorum bağlantısı
Muhammed İkbal Dübek 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Hocam siz rakam görmemişsiniz, şükredin.. Yorum bağlantısı
Engin Ünal 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Ben en çok işin özenerek yapılmamasına ayar oluyorum ( anahtarı düzgün oturmadığından civata başı bozma , el girmeyecek yerdeki bir kaç kabloyu söküp rahat çalışmak yerine o sökmediği kablo vs. yi zarar verme , 10 yaşındaki çocuğa bir şeyler söktürüp taktırma gibi) , o yüzden elimden gelenleri kendim yaparım , birde arabanın yüzüne bakmadan ondandır bundandır diyip , sen müsait bir günde gel tayfası var. işini adam gibi özenerek yapan ustaya aldığı para helal olsun. 7 Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Ben de 6 kuruşa siyah beyaz fotokopi çekiyorum, makinenin fiyatı 7500 avro + kdv.. Kaç fotokopi sonra para kazanmaya başlar ? Fotokopi makinesi yaklaşık 27000 Lira yapıyor. Bu da yaklaşık 2.700.000 kuruş yapıyor. 6 kuruşun 4 kuruşu kar olsa 675000 fotokopi yapar. Bu makineler dakikada 60 tane bassa, saatte 3600 adet basar. Yaklaşık 200 saat çalışması gerekir. Günde iki saat çalışsa yaklaşık 3 ayda kendini amorti eder. Üç aydan sonra da sigorta vs. kazandırmaya başlar... Ticaret yapan birinin kazancı olmayan bir şeyi aldığını daha görmedim. Zaten bunun tersi olsa şimdi fotokopi çekmezdin. ------ Esas konuya gelecek olursak; Bana kalırsa çoğu kişi gereken işçilikten çok daha fazla alıyor. Örneğin; bugün kombim için oda termostatı taktırayım dedim. Adam direkt 150 lira dedi. Bunun içinde 50 tl işçilik var dedi. Hangi termostatı taktığını öğrendim. 40 Liralık termostat takacaktı. 50 TL işçilik olsa 90 lira yapar. Ama işçilik sanki 50 TLmi gibi davranıp 110 lira işçilik alacaktı. Şimdi bunun gibi birisine ne demek lazım? Bir de bana ısrarla termostan 100 lira diyor... Tabi işini gerçekten hakkıyla yapanlara da bir şey demiyorum. Her ustanın yaptığı işin bir fiyatı vardır. Fiyatı işi yaptırmadan önce sormak gerekir. Bana kalırsa senin de hatan burada olmuş. Bu da sanırım ders olmuştur. Aracına sıkıntısız binersin inşallah... 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 Fotokopi makinesi yaklaşık 27000 Lira yapıyor. Bu da yaklaşık 2.700.000 kuruş yapıyor. 6 kuruşun 4 kuruşu kar olsa 675000 fotokopi yapar. Bu makineler dakikada 60 tane bassa, saatte 3600 adet basar. Yaklaşık 200 saat çalışması gerekir. Günde iki saat çalışsa yaklaşık 3 ayda kendini amorti eder. Üç aydan sonra da sigorta vs. kazandırmaya başlar... Ticaret yapan birinin kazancı olmayan bir şeyi aldığını daha görmedim. Zaten bunun tersi olsa şimdi fotokopi çekmezdin. Bir paket kağıt 6 küsür lira artı kdv. İçinden 500 tane çıkıyor, yaktığı elektrikten bahsetmeyeceğim dakikad 75 kopya çekiyor.. Yedek parça değişim periyodu 240bin ile 350 bin kopyalarda.. Şimdi 4 kuruş kar bırakan bir model varsa araştırıp onu alayım.. Başında duran personelin maaşı ile sigortası yemeği yolu zaten bir şekilde çıkıyor.. Fotokopi işletmesi çalıştırmaya devam ediyorum çünkü para kazanıyorum kazandırıyorum.. Senede yaklaşık 4 ayımız boş geçiyor o günler için başka bir iş bulursam indirim yapacağım, söz.. 6 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 (düzenlendi) Dızztt iki punta ver 50 kaat. İki punta ile araç yürüyorsa az bile o bedel. Banada diyorlar bi lehim atıp iki direnç değişiyorsun amma çok alıyorsun. Her diyene aynısı yaptım, geç otur sen yap, arabamın anahtarı senindir diye.. Henüz alabilen olmadı 2 Temmuz 2015 tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi 5 Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu 2 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2015 Dızztt iki punta ver 50 kaat. İki punta ile araç yürüyorsa az bile o bedel. Banada diyorlar bi lehim atıp iki direnç değişiyorsun amma çok alıyorsun. Her diyene aynısı yaptım, geç otur sen yap, arabamın anahtarı senindir diye.. Henüz alabilen olmadı aslında ilk baştan fiyat konuşmak lazım ben artık öyle yapıcam iki punta atıp 50 kağıt alan usta yerine aynı puntayı 20 kağıta atan işinin ehli ustalar bulmak çokta zor değil 1 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 Diyot 1 lira, nereye lehimleneceğini bilmek 299 lira. Bilgi para ile ölçülmez. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 aslında ilk baştan fiyat konuşmak lazım ben artık öyle yapıcam iki punta atıp 50 kağıt alan usta yerine aynı puntayı 20 kağıta atan işinin ehli ustalar bulmak çokta zor değilİşçiliğin bedeli tartışılmaz. 20 kağıda yapana yaptırılır. 50 kağıda yapan kendi düşünsün. Benim ustam Maraş'ta 50 kağıda yapanlardan. Kimi göndersem aynısı söylüyor. Ancak ordan vazgeçemiyor. Gitmeyin arkadaşlar dediğimde. İşini iyi yapıyor gözüm arkada kalmıyor diyor. Akrabası da aynı işi yapanlarda vazgeçemiyor. Bu tercih meselesi. Ha 20 TL yapan açmı kalıyor veya 50 TL yapan. Herkes rızkını yer. Fotokopi makinesi yaklaşık 27000 Lira yapıyor. Bu da yaklaşık 2.700.000 kuruş yapıyor. 6 kuruşun 4 kuruşu kar olsa 675000 fotokopi yapar. Bu makineler dakikada 60 tane bassa, saatte 3600 adet basar. Yaklaşık 200 saat çalışması gerekir. Günde iki saat çalışsa yaklaşık 3 ayda kendini amorti eder. Üç aydan sonra da sigorta vs. kazandırmaya başlar... Ticaret yapan birinin kazancı olmayan bir şeyi aldığını daha görmedim. Zaten bunun tersi olsa şimdi fotokopi çekmezdin. ------ Esas konuya gelecek olursak; Bana kalırsa çoğu kişi gereken işçilikten çok daha fazla alıyor. Örneğin; bugün kombim için oda termostatı taktırayım dedim. Adam direkt 150 lira dedi. Bunun içinde 50 tl işçilik var dedi. Hangi termostatı taktığını öğrendim. 40 Liralık termostat takacaktı. 50 TL işçilik olsa 90 lira yapar. Ama işçilik sanki 50 TLmi gibi davranıp 110 lira işçilik alacaktı. Şimdi bunun gibi birisine ne demek lazım? Bir de bana ısrarla termostan 100 lira diyor... Tabi işini gerçekten hakkıyla yapanlara da bir şey demiyorum. Her ustanın yaptığı işin bir fiyatı vardır. Fiyatı işi yaptırmadan önce sormak gerekir. Bana kalırsa senin de hatan burada olmuş. Bu da sanırım ders olmuştur. Aracına sıkıntısız binersin inşallah... Termostadı siz ALIN götürün veya parçayı siz alın götürün. En doğrusu bu. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 Yazılanlar genelleme yapılarak yazılması hoş değil arkadaşlar. Yazılanları okuyunca memlekete kıran girmiş ve hiç usta kalmamış. Her meslekte olduğu gibi esnaftada çürük elma var. Kazanç konusuna gelecek olursak; Öğretmen ne yapıyor ki o kadar parayı alıyor , Dr ne yapıyor dinliyor alıyor dünya para, Okullardaki hizmetliler oturuyor, bankacılar ne yapıyor? Her meslek için konuşulabilecek mevzu. Ama yazılarda genelleme yapmak doğru değil. Çünkü forumda da esnaf abilerimiz dostlarımız kardeşlerimiz var. Yazılanlar onlarıda içine alıyor ve yazılanlar hiç hoş değil onur Kırıcı. Lütfen yazılarımızı genelleme yaparak yazmayalım. Saygılarımla. Esnafın da işi zor. Bağkuru ödemek bile bi sorun. Vergisi var, çalışanı sigortası vs. Ama yinede çok para alıyorlar. Eşim ebe ve 16 saat nöbet tutuyor karşılığında da 36 tl alıyor. Makina şu kadarmış, yok bu böyleymiş diyen ustalar var. Okul kazanmak okuyup bitirmek, gurbet kahrı çekmek, ücra yerlerde mahrumiyette çalışmak kolay mı sanki? Tekrar ediyorum 36TL 16 saat gece uykusuz aşırı yoğun şekilde çalışıyor bu paraya.Esnaf olmak için geç kalmış sayılmazsınız[emoji6]Yapacak mutlaka bir iş bulunur. [emoji106] 3 Yorum bağlantısı
Nuri Güngör 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 Hizmet sektöründeki kazancı irdelemek çok doğru değil adam vereceği emeğe karşı bir bedel istiyor bu rakam bizim için uygunsa yaptırıyoruz değilse daha uygun yer arıyoruz ben hangi sektör olursa olsun mutlaka tanıdıklara iş yaptirmaya çalışıyorum ve ücreti cok dert etmiyorum belki adam başkasından 3-5 fazla alıyor ama bir sorun yaşadığında her an kapısını calabiliyorsun belki de piyasanın altına yapiyor işini cok da piyasa araştırması yapmiyorum zaten pazarlığı da pek sevmem 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 Aynı durum yazılım sektöründe de var, ortada elle tutulur bir ürün olmadığı için para etmiyor Ustaların aldığı paraya diyecek lafım yok, usta emeğinin karşılığını kendisi belirler, işinize gelmez ise yaptırmazsınız, ama aracım MERCEDES olduğu için beni düdüklemeye çalışan usta müsvettesi Eskişehir esnafı sayesinde neler yaptım neler http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/272045-mercedes-c320ye-yapt%C4%B1klar%C4%B1m-bak%C4%B1monar%C4%B1mmodifiye/ ilk mesajdaki linkleri inceleseniz yeter. Çok şükür işini hakkıyla yapan ve işçilik vs gibi konularda hakkı neyse onu alan Hasan ustamı buldumda kafam kulağım rahat. 1 Yorum bağlantısı
Efe Özer 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 Oda bıseymı hurdacıdan 4 jant aldım 3 u yamuk cıktı Isın garıbı gozle anlasılmıyor. Ostime jant duzelttırmeye goturdum 10 dk da 3 jantıda makıneyle presleyıp 120 tl ıstedı.90 la canımızı zor kurtardık.Jant duzeltmek adet basına 40 tl Sakın cukura gırıp jantları egmeyın ozellıkle ınce yanak kullananlara seslenıyorum.Sonra fena uzulursunuz. Kolay gelsın. 1 Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 Esnafın da işi zor. Bağkuru ödemek bile bi sorun. Vergisi var, çalışanı sigortası vs. Ama yinede çok para alıyorlar. Eşim ebe ve 16 saat nöbet tutuyor karşılığında da 36 tl alıyor. Makina şu kadarmış, yok bu böyleymiş diyen ustalar var. Okul kazanmak okuyup bitirmek, gurbet kahrı çekmek, ücra yerlerde mahrumiyette çalışmak kolay mı sanki? Tekrar ediyorum 36TL 16 saat gece uykusuz aşırı yoğun şekilde çalışıyor bu paraya. Hocam Esnaflığı çok hafife almışsınız bence bir deneyin,Hocam Oğlum üniversite sınavlarına hazırlanırken özel dersler aldı saati 120 tl Dükkan kirası,vergi,ssk,elektirik, su, eleman gideri yok,olduğu gibi cebe, helal hoş olsun. Babam,Kardeşimi 1980 yılında şu an İzmir'de çok büyük bir üniversitede dekan olan profesöre ameliyat ettirdi sonuç kardeşim o yıldan beri yatalak Allah'tan şefaat bekliyor, profesörümüzün maaşını konuşmamıza gerek yok sanırım. Ha birde esnaf olmak için okumaya gerek yok yazmışsınız ben ilkokul mezunuyum lakin aldığım eğitimleri (mesleğimle ilgili) buraya yazarsam tahmin ederim bu lafı ettiğiniz için üzülürsünüz. Sözün özü herkes işini yapsın benim işçiliğim bedelini ne siz nede bir başkası tayin edemez, sevgiler saygılar 11 Yorum bağlantısı
Emre Demir 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 (düzenlendi) Sabri Baba herkesin senin gibi olma ihtimali %0,001. Edit : Servet Abi 2 Temmuz 2015 tarihinde Emre Demir 48 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 Hocam Esnaflığı çok hafife almışsınız bence bir deneyin,Hocam Oğlum üniversite sınavlarına hazırlanırken özel dersler aldı saati 120 tl Dükkan kirası,vergi,ssk,elektirik, su, eleman gideri yok,olduğu gibi cebe, helal hoş olsun. Babam,Kardeşimi 1980 yılında şu an İzmir'de çok büyük bir üniversitede dekan olan profesöre ameliyat ettirdi sonuç kardeşim o yıldan beri yatalak Allah'tan şefaat bekliyor, profesörümüzün maaşını konuşmamıza gerek yok sanırım. Ha birde esnaf olmak için okumaya gerek yok yazmışsınız ben ilkokul mezunuyum lakin aldığım eğitimleri (mesleğimle ilgili) buraya yazarsam tahmin ederim bu lafı ettiğiniz için üzülürsünüz. Sözün özü herkes işini yapsın benim işçiliğim bedelini ne siz nede bir başkası tayin edemez, sevgiler saygılar Abi, bu konuya yazanlar tümü, sizin gibi işinin ehli, dürüst, işin hakkını veren ustalar hakkında bir laf edemezler. Ama sizinde bildiğiniz gibi, meslek müsveddeleri, tüm mesleklerde mevcut. Benim mesleğimde de böyle insanlar çok var. Allah inşallah böyle art niyetli insanları ıslah eder. Onlar nadide birer usta, öğretmen, mühendis, doktor olurlar. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 Sabri Baba herkesin senin gibi olma ihtimali %0,001. Edit : Servet Abi Yine genelleme. Sabri Baba'nın yeri ayrı. Ama tüm Ustaları sildiniz geçtiniz. Yorum bağlantısı
Emre Demir 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 Hocam silmedim vallahi , üstadları ayrı bir yerde görmeyi herkes ister . Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 Abi, bu konuya yazanlar tümü, sizin gibi işinin ehli, dürüst, işin hakkını veren ustalar hakkında bir laf edemezler. Ama sizinde bildiğiniz gibi, meslek müsveddeleri, tüm mesleklerde mevcut. Benim mesleğimde de böyle insanlar çok var. Allah inşallah böyle art niyetli insanları ıslah eder. Onlar nadide birer usta, öğretmen, mühendis, doktor olurlar. Serkan bence bu konu başlangıcı bence çok büyütülecek bir konu değil her gün müşteri ve esnafın arasında olan şeyler ancak burada konu ben okudum o okumadı o çok aldı ben az aldım'a dönünce yazma ihtiyacı duydum 6 Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 Serkan bence bu konu başlangıcı bence çok büyütülecek bir konu değil her gün müşteri ve esnafın arasında olan şeyler ancak burada konu ben okudum o okumadı o çok aldı ben az aldım'a dönünce yazma ihtiyacı duydum Bence Sabri Bey son noktayı koymuş. İstemiyerek de olsa konu farkılı şekilde algılandı. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts