İçeriğe Yönlendir

Akü Sorunu

Enes Suzen

Recommended Posts

Enes Suzen

bu gece arabaya bindiğimde marşa bastım ilk çalısır gibi oldu çalışmadı arabam sonraki denemelerde tık ediyo kalıyor. Gösterge ışıklarım yanıyor arıza mesajı yok marş basacak kadar elektrik alamıyor sanırım. Aküde yeşil ışık yanıyor bitik olsa yanmaz heralde. Gün içinde bi kaç kere kullandım biraz cansız marş alıyordu en son 3 4 saat sonra tekrar bindiğimde bu sorun oldu arabam focus 1.6 dizel 2011 112 binde yardımcı olursanız sevinirim abilerim kardeşlerim

Yorum bağlantısı
Enes Suzen

sabah marşa bastım şimdi zorlanarak da olsa çalıştı. elektrikciye gittim cihaz taktı kutup başlarına şarj ettiğini söyledi sıkıntı yok stop ettim baktı tekrar çalıştırdım aldı bu sefer normal sonra o cihaz rapor cıkardı akü değişmesi gerekir diye

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
  Enes Suzen yazdı:

sabah marşa bastım şimdi zorlanarak da olsa çalıştı. elektrikciye gittim cihaz taktı kutup başlarına şarj ettiğini söyledi sıkıntı yok stop ettim baktı tekrar çalıştırdım aldı bu sefer normal sonra o cihaz rapor cıkardı akü değişmesi gerekir diye

alet öyle diyorsa aküdür büyük ihtimalle

Yorum bağlantısı
Uğur Kaya

herkese selam yeni konu açmayayım araç hareket halindeyken  akü ışığı yanıyor 10 saniye sonra sönüyor daha sonra bu tekrarlanıyor  akü yaklaşık bir senelik 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Enes Suzen yazdı:

bu gece arabaya bindiğimde marşa bastım ilk çalısır gibi oldu çalışmadı arabam sonraki denemelerde tık ediyo kalıyor. Gösterge ışıklarım yanıyor arıza mesajı yok marş basacak kadar elektrik alamıyor sanırım. Aküde yeşil ışık yanıyor bitik olsa yanmaz heralde. Gün içinde bi kaç kere kullandım biraz cansız marş alıyordu en son 3 4 saat sonra tekrar bindiğimde bu sorun oldu arabam focus 1.6 dizel 2011 112 binde yardımcı olursanız sevinirim abilerim kardeşlerim

Akünüz ölmüş, değiştirin. Yine yolda kalacaksınız.

Uğur_Kaya yazdı:

herkese selam yeni konu açmayayım araç hareket halindeyken  akü ışığı yanıyor 10 saniye sonra sönüyor daha sonra bu tekrarlanıyor  akü yaklaşık bir senelik

Dinamonuz şarj etmiyor ya da aşırı şarj ediyor. Mondeo dinamosu özeldir. Onarımı ve yan sanayiisinin forumda deneyenlerden gördüğümüz kadarıyla asla başarılı olamadığını anladık. Otosan'dan alıp yaptırmanızı öneririm.

Yorum bağlantısı
Uğur Kaya
  Sani Gerşon yazdı:

Akünüz ölmüş, değiştirin. Yine yolda kalacaksınız.

Dinamonuz şarj etmiyor ya da aşırı şarj ediyor. Mondeo dinamosu özeldir. Onarımı ve yan sanayiisinin forumda deneyenlerden gördüğümüz kadarıyla asla başarılı olamadığını anladık. Otosan'dan alıp yaptırmanızı öneririm.

dinamoyu 7-8 ay önce elden geçirmiştik yine sıkıntı yaptı o zaman v kayışının değişmesi gerekiyordu bu etkileyebilir mi

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Uğur_Kaya yazdı:

dinamoyu 7-8 ay önce elden geçirmiştik yine sıkıntı yaptı o zaman v kayışının değişmesi gerekiyordu bu etkileyebilir mi

Kaçırıyorsa kayış, doğal olarak dinamo dönmez. O yüzden olabilir belki?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kaya
  Sani Gerşon yazdı:

Kaçırıyorsa kayış, doğal olarak dinamo dönmez. O yüzden olabilir belki?

üstat bir şey daha sorayım geuge menüde şarj edip etmediğini görebiliyormuyuz

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Uğur_Kaya yazdı:

üstat bir şey daha sorayım geuge menüde şarj edip etmediğini görebiliyormuyuz

Şarj voltajını görebilirsiniz tabii ki.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yeri gelmişken akü gösterge ışığının yeşil olmasına çok takılmamak lazım. Akü içinde plakalarda sorun olunca falan ışık yeşilde kalabiliyor. Yanıltıcı birşey..

Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

Dizel araçların aküleri hiç belirti vermeden bitebiliyor. Yüksek abanma akımlı akü takmak gerek. En az 72 amper.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...