İçeriğe Yönlendir

Direksiyonun Normal Duruşu

Burak Güler2

Recommended Posts

Burak Güler2

Arkadaşlar sorum veya sorunum biraz garip ve şöyle. Aracı düz yolda iken direksiyonunu bıraktığınızda araç sağa sola gitmiyor. Dümdüz devam ediyor elle müdahelede bulunmadığınızda. Fakat bu esnada aracın direksiyonu kendinden hafif sola doğru kırık duruyor  :rolleyes: . Eğer ben direksiyonu müdahelede bulunup tam düzlersem bu sefer araba hafif sağa doğru gidiyor. Bu bi sorun mudur bilemedim ama garibime gitti. Benzer durumu yaşayanlar var mı ? Önerilerinize açıcığım  :yes:

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Rot balans servisine gidip direksiyon eğri duruyor ama araba dümdüz gidiyor dediğinizde dört tekerleği cihaza bağlayıp direksiyonu düzlerler.. Altına bir aparat takıp direksiyonu düz pozisyona getirip rot ayarı yapılacak..

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Burak Güler2

Cevaplarınız için teşekkürler. Yaklaşık 1 ay sonra yetkili servise gideceğim. Ordan sonra da dediğiniz gibi rot balans için giderim. Bu arada bahsettiğim yamukluk merkeze göre sağ veya sol değil. Direksiyon hafif sola yatık çevirili bir şekilde duruyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Cevaplarınız için teşekkürler. Yaklaşık 1 ay sonra yetkili servise gideceğim. Ordan sonra da dediğiniz gibi rot balans için giderim. Bu arada bahsettiğim yamukluk merkeze göre sağ veya sol değil. Direksiyon hafif sola yatık çevirili bir şekilde duruyor.

Lastiği aşındırır.

Fazla km yapmayın.

Yorum bağlantısı

Servise gitmeyi beklemeyin boşuna,rot ayarı ile düzelir. Mehmet hocamın dediği gibi dengesiz lastik aşınımına da sebep olur.

Yorum bağlantısı
Burak Güler2

Ama dediğim gibi direksiyona dokunmadığımda araç düz gidiyor zaten. Direksiyon simidini 360 derece düşünürsek ben 1 veya 2 derece sola yatık olarak benimseyip ona göre kullanıyorum sadece :) çok hafif sağa gitmem gerekiyorsa düz tutuyorum gibi mesala. Yine de aşındırır mı lastikleri bu haldeyken ? Araç yoğun kullanımda değil zaten şuan ondan dolayı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Yavuz Duran
(düzenlendi)

Burak kardeşim aynı şeyi ford servisinde benim araca yaptılar yanlışlıkla bir sene sonra izine gelip düzelttirdim, (almanyada ustalar anlamıyor) senin sorunun tekerlekler düz, araç düz gidiyor fakat direksiyon olması gerektiği orta görüntüde değil, direksiyon dişlisini doğru dişe oturtmamışlar sorun olmaz eğer ön teker aksamında tamirat yaptırdınızsa oraya gidip söyleyin onlar anlar

tarihinde Yavuz Duran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burak Güler2

Burak kardeşim aynı şeyi ford servisinde benim araca yaptılar yanlışlıkla bir sene sonra izine gelip düzelttirdim, (almanyada ustalar anlamıyor) senin sorunun tekerlekler düz, araç düz gidiyor fakat direksiyon olması gerektiği orta görüntüde değil, direksiyon dişlisini doğru dişe oturtmamışlar sorun olmaz eğer ön teker aksamında tamirat yaptırdınızsa oraya gidip söyleyin onlar anlar

Cevabınız için teşekkürler. Sorun aynen dediğiniz gibi ve ayrıca araca bir tamirat yaptırmadım. Araç zaten daha garanti kapsamında. Servise gitsem düzeltemezler mi acaba garantiden ? İlla rot balansa mı uğramam lazım ?

Yorum bağlantısı
Yavuz Duran

Servis düzeltir sıkılmana gerek yok basit bir ayar gerekiyor, aracı yeni aldınızsa onların yaptığı bir ayar hatası

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Arkadaşım, servise kurcalatma, zaten olmaz, direksiyonu söküp diş atlatmayla zaten düzelmesi şans işi, diş denk gelirse ancak, zaten seni büyük ihtimal rot ayarına yollarlar...

Direksiyonu bıraktığında aracın düz gidiyorsa sorunda yok, asla lastiğin aşınmaz ve en ufak zararı dahi olmaz, sadece direksiyon yamuk olduğunda seni rahatsız eder o kadar, yapılması gerekeni Serkan kardeşim yazmış zaten, rot-balans çıya gidiyorsun, direksiyonunu tam düzken sabitleyip rot ayarında düzeltiyor, direksiyonu  söküp diş atlatıp takma şansın varsa yada ancak denk gelirse olur zaten.

Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

Bence rot ayarı bozuk değilken direksiyonu  düzeltmek için rot ayarı yapılması yanlış. Direksiyon merkezlemesi denilen işlem yapılmalı ama bu işleme kimse yaklaşmaz gibime geliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Herdem

Aynı sorun bende de var su anda rot ayarı yapıldıktan sonra bas gösterdi sadece can sıkıyor biraz :) götürmeye eriniyorum açıkcası :)

Yorum bağlantısı
Yavuz Duran

Arkadaşım, servise kurcalatma, zaten olmaz, direksiyonu söküp diş atlatmayla zaten düzelmesi şans işi, diş denk gelirse ancak, zaten seni büyük ihtimal rot ayarına yollarlar...

Direksiyonu bıraktığında aracın düz gidiyorsa sorunda yok, asla lastiğin aşınmaz ve en ufak zararı dahi olmaz, sadece direksiyon yamuk olduğunda seni rahatsız eder o kadar, yapılması gerekeni Serkan kardeşim yazmış zaten, rot-balans çıya gidiyorsun, direksiyonunu tam düzken sabitleyip rot ayarında düzeltiyor, direksiyonu söküp diş atlatıp takma şansın varsa yada ancak denk gelirse olur zaten.

arkadaşım neden olmasın zaten yanlış dişe oturtulduğu için direksiyon eğri duruyor, serviste veya tanıdık bir ustada yaptırabilir
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

rot ayarının amaçlarından biri de zaten düz gidişte direksiyonun düz durmasıdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Ada

Aracın direksiyonu yamukken araç düz gidiyor diye bişey olmaz demek nedir Allah aşkına.. Gidin bi rot ayarı yaptırın 20 tl vereceksiniz..

Lastiğinizi gereksiz aşındırdığınıza değmez..

Yorum bağlantısı
Burak Güler2

Arkadaşlar rot balansın ne olduğunu biliyorum. Ama bu iş rot balansla mı düzelebilecek yoksa direksiyon sökülüp takılacak ondan emin değilim. zaten araç yatışta şuan servise götürdükten sonra bakacağım o işe. Ama benim sıkıntım aracın sağa sola çekmesi değil zaten bunu anlatamadım sanırım. Her halikarda rot balans diyorsanız zaten götüreceğim ama 2 kat götürürüm sizleri kırmam :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

rot ayarı. direksiyon söküp takma ile düzelecek hassaiyet yokrtur. çember 360 parça diyelim direksiyon göbeği 5 parça hassasiyet 360/5 ...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Burak Güler2

rot ayarı. direksiyon söküp takma ile düzelecek hassaiyet yokrtur. çember 360 parça diyelim direksiyon göbeği 5 parça hassasiyet 360/5 ...

Peki sizce yaptırmalı mıyım durumu izah edip ? Bu sefer başka sıkıntlar çıkar mı sağa sola çekme veya direksiyon düz dururken bu sefer sağa sola çekme veya lastik aşınması gibi ?

Yorum bağlantısı
Burak Güler2

Araçta şuanki haliyle bir sapma olmadığı (direksiyon sabitken), direksiyonu serbest bıraktığımda düz gittiğini fakat direksiyonun yaklaşık 2-3 derece sola yatık durduğunu :) Yani korkum araç daha kötü duruma olmasın bu sefer abi :) ama fazla elham yaptım sanırım götüreceğim zaten  :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

2 sebebi olabilir benimde 98 astra aracimda vardi 1. Rot ayari 2. Direksiyon mafsalindan kaynaklanan ( Kaynaktan) problem benim aracimda rottan değil mafsaldan cikmisti 50tlye kaynak yapılmıştı duzeltmisti :)

Yorum bağlantısı
Burak Güler2

2 sebebi olabilir benimde 98 astra aracimda vardi 1. Rot ayari 2. Direksiyon mafsalindan kaynaklanan ( Kaynaktan) problem benim aracimda rottan değil mafsaldan cikmisti 50tlye kaynak yapılmıştı duzeltmisti :)

Araç şuan yatışta :) Önümüzdeki ay kısmetse zaten servise gitmesi gerekiyordu. Baktıracağım artık bana ilginç geldi biraz :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...