Emre Candan 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 Ön tampon da, sis farının önünde boyalı yüzeyde 1 parmak boyunda bir çatlak var, o çatlağı nasıl onarabilip yok edebilirim? Profesyonel bir şey olmasına gerek yok, çok dikkatli bakılmadıkça görünmesin yeter. Beyaz silikon veya mastik iş görür mü? Yoksa çelik 404 veya çelik macunu alıp yapıştırdıktan sonra rötüş boyam var, onunla üstünden mi geçsem? Yorum bağlantısı
Emre Candan 7 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 7 Temmuz 2015 Resim yarın eklemeye çalışırım ama dediğim gibi yarılmış gibi değil, çok ufak bir yırtık, serçe parmak boyunda, iki taraftan bastırınca sadece çizgi gibi kalıyor, bırakınca çok çok az 1-2 mm bir parça diğerinden yukarda kalıyor, amacım tamir de değil, görünmesin yeter. Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 (düzenlendi) Arkasına metal plaka konarak yapılan Isıl işlem en iyi çözüm olur, plastik tamircilerine götür; ulaşılabilir bir yerse sökmeden de yapabilirler. 7 Temmuz 2015 tarihinde Ayhan Sırtıkara tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Emre Candan 7 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 7 Temmuz 2015 Arkasına metal plaka konarak yapılan Isıl işlem en iyi çözüm olur, plastik tamircilerine götür; ulaşılabilir bir yerse sökmeden de yapabilirler. Ön tamponun en uç kısmı neredeyse ama bitiş kısmına gelmiyor, ortada kalıyor, elini arkadan/içerden atsan müdahale şansın yüksek yani. Kendim yapamaz mıyım, para vermek istemiyorum 50-100TL isterler en kötü. Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 Ön tamponun en uç kısmı neredeyse ama bitiş kısmına gelmiyor, ortada kalıyor, elini arkadan/içerden atsan müdahale şansın yüksek yani. Kendim yapamaz mıyım, para vermek istemiyorum 50-100TL isterler en kötü. Bence değmez uğraştığına kimyasal yapıştırıcı boyaya zarar verebilir, sonuç mutlu etmez. Bir de ön paneli kontrol ettir o da plastik en ufak darbede hasar görüyor. Yorum bağlantısı
Emre Candan 7 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 7 Temmuz 2015 Bence değmez uğraştığına kimyasal yapıştırıcı boyaya zarar verebilir, sonuç mutlu etmez. Bir de ön paneli kontrol ettir o da plastik en ufak darbede hasar görüyor. Etrafını kağıt bant gazete ile kapatacağım her yeri, çatlağı da artık yarın macun veya silikon üstüne rötüş ile yapabildiğim kadar yaparım, yine de tavsiyesi olan varsa yazarsa sevinirm, teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 Ön tamponun en uç kısmı neredeyse ama bitiş kısmına gelmiyor, ortada kalıyor, elini arkadan/içerden atsan müdahale şansın yüksek yani. Kendim yapamaz mıyım, para vermek istemiyorum 50-100TL isterler en kötü. 50-100 TL masraftan kaçarken daha büyük masrafla karşıkarşıya kalmayın. sanayide bu tarz işlemleri yapanbir sürü yer var zaten kırık küçük ve ulaşılabilir bir yerde götürün yaptırın üzerine birde rutuş boyası geçsinler çiçek gibi olsun. Kendiniz yapmaya kalkarsanız tamponun arkasını mutlaka metal ile desteklemeniz gerekmekte. Ayrıca bu metal rende gibi üzerinde delikleri olan bir metal olmalı. Ama dediğim gibi götür yaptır hocam uğraşma yaptım dersin zaman emek para harcarsın ikigün sonra tekrar patlar yada küçük bir hasar daha alırsın tampondan bu kez masrafın çoğalır. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 Mesajım bulunsun, takipteyim. Takip etmek için mesaj atmanıza gerek yok. Sağ üstten "konuyu takip et" derseniz bildirimler size ulaşır 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 Takip etmek için mesaj atmanıza gerek yok. Sağ üstten "konuyu takip et" derseniz bildirimler size ulaşır Ben de bu buton neye yarıyor diyordum Alışkanlıklar aklın önüne geçmiş İlk fırsatta deneyeceğim. 1 Yorum bağlantısı
Emre Candan 7 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 7 Temmuz 2015 50-100 TL masraftan kaçarken daha büyük masrafla karşıkarşıya kalmayın. sanayide bu tarz işlemleri yapanbir sürü yer var zaten kırık küçük ve ulaşılabilir bir yerde götürün yaptırın üzerine birde rutuş boyası geçsinler çiçek gibi olsun. Kendiniz yapmaya kalkarsanız tamponun arkasını mutlaka metal ile desteklemeniz gerekmekte. Ayrıca bu metal rende gibi üzerinde delikleri olan bir metal olmalı. Ama dediğim gibi götür yaptır hocam uğraşma yaptım dersin zaman emek para harcarsın ikigün sonra tekrar patlar yada küçük bir hasar daha alırsın tampondan bu kez masrafın çoğalır. Bu forumda her işe taş koyan birisi illa çıkıyor. Arkadaşım senin yazdıklarını biliyoruz, konu açmazdık öyle yaptıracak olsak, harika fikirleriniz için teşekkür ederim. Ben kendim yapacağım, konuyu onun için açtım. Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 Bu forumda her işe taş koyan birisi illa çıkıyor. Arkadaşım senin yazdıklarını biliyoruz, konu açmazdık öyle yaptıracak olsak, harika fikirleriniz için teşekkür ederim. Ben kendim yapacağım, konuyu onun için açtım.Amaç taş koymak değil. Kendiniz yapacaksanız arkasına delikli metal koymanızı tavsiye ettim çünkü destekleme olmaz ise tamponu birleştiremesiniz. Dikkatli okursanız fark edebilirsiniz. Ben işin temiz ve ilerde sorun olmaması için öneride bulundum. Keyif sizin araç sizin isterseniz benzin döküp yakın. 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 Bu forumda her işe taş koyan birisi illa çıkıyor. Arkadaşım senin yazdıklarını biliyoruz, konu açmazdık öyle yaptıracak olsak, harika fikirleriniz için teşekkür ederim. Ben kendim yapacağım, konuyu onun için açtım. Emre bey, Burada size verilmek istenen mesaj, kendiniz uğraşırken daha büyük masraf açabilirsiniz. Masraftan kaçarken bir de tampona da zarar gelebilir. Yoksa niye taş koyulsun işinize... 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts