Çağatay Özsoy 9 Temmuz 2015 Paylaş 9 Temmuz 2015 Merhaba, 7 Aylık 9200 km aracımı titizlik nedeniyle 15000 bakımına sokmak istiyorum. Bu gün bi sevisle konuştum FMY yağ kullanılıyormuş, tam sentetik olduğu söylendi ancak daha sonra araştırdım Opetin yağı imiş ve tam sentetikde değilmiş, randevuyu iptal ettim, iyikide etmişim 520 tl yaptıracaktım nerdeyse (hemde FMY yağla). Ben yağ olarak Castrol Edge 5w30 kullanmak istiyorum ancak bildiğim kadarıyla ford servisleri bunu kullanmıyor (Volkswagen servisleri kendiliğinden bu yağı kullanıyor, adamlar bence ford un bi adım önünde kimse kusura bakmasın), yada en azından Mobil 1 ESP 5w30 kullanılmasını istiyorum ancak buda servislerde yok (mobil super 3000 diye modası geçmiş bi yağ kullanılıyor (shell motocraft filan hiç olmaz zaten)), garantiyi bozmadan nasıl Castrol Edge 5w30 veya Mobil 1 ESP 5w30 kullandırabillirim? Castrol Edge Turbo Dizel 5W/40 hakkında fikriniz nedir? bu yağ kullanılabilirmi benim aracımda (fiesta 1.5 tdci 2014 model) Bu yağı servise kullandırma şansım var mı?? İstanbul veya Tekirdağ çevresinde uygun fiyatlı ve işini iyi yapan ford servisi var mıdır? Yorum bağlantısı
Cem Işık 9 Temmuz 2015 Paylaş 9 Temmuz 2015 Yağı dışarda değiştirin,serviste tahlil edecek değiller ya. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 9 Temmuz 2015 Paylaş 9 Temmuz 2015 Bir çok servis castrol kullanıyor. istanbul'da castrol kullanan vardır. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Temmuz 2015 Paylaş 9 Temmuz 2015 İstediğiniz yaği koydurabilirsiniz, yeterli Ford onaylarini karşılasin, servisin itiraz etme hakki yoktur, garantiden çıkmaz, bu arada servis tam sentetik yağda kullanmaz, pahalıya gelir... Bir çok servis castrol kullanıyor. istanbul'da castrol kullanan vardır.Yarı sentetiktir ne yazıkki.... Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy 9 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2015 (düzenlendi) magnatec yarı sentetik, ben edge (tam sentetik- üerinde yazıyor) kullanmak istiyorum 9 Temmuz 2015 tarihinde Çağatay Özsoy tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 9 Temmuz 2015 Paylaş 9 Temmuz 2015 Mobil 3000 , ne kadar sentetikse o kadar sentetik. Yorum bağlantısı
Koray Demir 9 Temmuz 2015 Paylaş 9 Temmuz 2015 Mobil 3000 , ne kadar sentetikse o kadar sentetik.Kesinlikle ikisi de sentetik teknolojili yani içerikli yağlardır tam sentetik değildir. Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu 9 Temmuz 2015 Paylaş 9 Temmuz 2015 (düzenlendi) Yeni Euro standartlarına sahip, Turbodizel bir motora yarı-sentetik yağ koyacaklarını zannetmem. Koskoca Ford yetkili servis. Eğer yapıyorlarsa yazık ediyorlar. Turbo için de çok zararlı bir durum. FMY'yi bu kadar yere batırmayın. Opet'in dünya devi Fuchs ile ortak Ford için ürettiği yağ. Ford standartlarını karşılıyor. Ayrıca FMY'nin tam sentetik ürünü de var. Sanırım FMY Formula FE Plus Sentetik Karışım, Ultra ise Tam sentetik oluyordu. 5W-20 ürünü var, yarı sentetik olması mümkün değil. İstediğiniz yaği koydurabilirsiniz, yeterli Ford onaylarini karşılasin, servisin itiraz etme hakki yoktur, garantiden çıkmaz, bu arada servis tam sentetik yağda kullanmaz, pahalıya gelir...Yarı sentetiktir ne yazıkki.... magnatec yarı sentetik, ben edge (tam sentetik- üerinde yazıyor) kullanmak istiyorum Kesinlikle ikisi de sentetik teknolojili yani içerikli yağlardır tam sentetik değildir. Mobil 3000 ekonomik sınıfta tam sentetik bir yağdır bu arada. Mobil 3000 Formula FE özellikle fiyatına göre oldukça başarılı değerlere sahip tam sentetik bir yağdır. Mobil firmasının Mobil 2000 yağları yarı sentetik ürünüdür. Bu konuda hile yapılamaz; sentetik karışım bir ürüne, "Tam Sentetik" yazıp resmi şekilde piyasaya sürmek firmalar için yasal anlamda intihar olur. Bunu eğer içinize sinmez ise, her şekilde kanıtlayabilirim. Türkiye'de yarı sentetik tanımlaması yurtdışında ise sentetik karışım veya kısmen sentetik (Synthetic Blend / Partly Synthetic) olarak geçiyor. Mesela Motorcraft'ın yağı Synthetic Blend, sentetik karışım bir yağ. Ancak akışkanlık oranları oldukça güzel bir yağ. 100 bin mil(160b km) geçmiş araçlar için bu ürünü kullanmak daha mantıklı olacaktır. Aracınızda DPF yoksa Mobil 3000 koyabilirsiniz, Mobil1 ESP'de ısrarcı olmanıza gerek yok. 10 Temmuz 2015 tarihinde Ahmet Nalbantoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 (düzenlendi) Merhaba, 7 Aylık 9200 km aracımı titizlik nedeniyle 15000 bakımına sokmak istiyorum. Bu gün bi sevisle konuştum FMY yağ kullanılıyormuş, tam sentetik olduğu söylendi ancak daha sonra araştırdım Opetin yağı imiş ve tam sentetikde değilmiş, randevuyu iptal ettim, iyikide etmişim 520 tl yaptıracaktım nerdeyse (hemde FMY yağla). Ben yağ olarak Castrol Edge 5w30 kullanmak istiyorum ancak bildiğim kadarıyla ford servisleri bunu kullanmıyor (Volkswagen servisleri kendiliğinden bu yağı kullanıyor, adamlar bence ford un bi adım önünde kimse kusura bakmasın), yada en azından Mobil 1 ESP 5w30 kullanılmasını istiyorum ancak buda servislerde yok (mobil super 3000 diye modası geçmiş bi yağ kullanılıyor (shell motocraft filan hiç olmaz zaten)), garantiyi bozmadan nasıl Castrol Edge 5w30 veya Mobil 1 ESP 5w30 kullandırabillirim? Castrol Edge Turbo Dizel 5W/40 hakkında fikriniz nedir? bu yağ kullanılabilirmi benim aracımda (fiesta 1.5 tdci 2014 model) Bu yağı servise kullandırma şansım var mı?? İstanbul veya Tekirdağ çevresinde uygun fiyatlı ve işini iyi yapan ford servisi var mıdır? Aracınız için üretici tarafından önerilen yağ 5W-30. Farklı oranda bir yağ kullanmanız yanlış olur. Servis tabii ki bunu kabul etmez, nedenlerini de anlatacaklardır. Aracınıza bu kötülüğü yapmayın. Mobil tarafından aracınız için Mobil Super 3000 X1 Formula FE 5W-30 önerilmiş. Castrol tarafından ise Castrol Magnatec Professional A5 5W-30 önerilmiş. Bırakın 5W-30 ile 5W-40 arasındaki akışkanlık farkını, üreticinin ürettiği farklı tipte 5W-30 yağlar arasında bile fark söz konusu oluyor. O yüzden Ford standartlarını karşılayan ürün ile , diğer markaların standartlarını karşılayan ürünün kodu farklı oluyor, 5W-30 A5, 5W-30 A3 gibi. Yağların teknik PDF'lerini incelerseniz dediklerimi siz de göreceksiniz. Yağın modası olmaz. Değerleri ve motora uygunluğu olur. O yüzden sizin motorunuz daha önce üretilmiş o yağı istiyorsa o yağ konur, yeni çıkan daha uygun olacak diye bir durum yoktur, olmayacaktır da. Yoksa Castrol size EDGE serisini satmak isteyecektir, fiyatı daha pahalı. Aynı benzin istasyonlarının atmosferik motorlu 95 oktanlı benzine göre üretilmiş araçlara "katkılı koyalım abi roketlenir araç oktanı yüksek daha iyi diğer benzin eski tip" demesi gibi. Oysaki faydası olmayacağı gibi avans-vuruntu söz konusu olur Sizin aracınızın standartlarına uygun olan yağ yukarıda yazdığım yağ. O yüzden araç üreticiniz ve standartlarını karşılayan yağ üreticilerinin tavsiye ettiği yağların dışına çıkmamanız aracınız için en doğrusu olacaktır. 10 Temmuz 2015 tarihinde Ahmet Nalbantoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 (düzenlendi) Yeri değil ama şu oktan konusuna da eğilmişken değineyim, yağ konusundaki olay gibi;95 oktana göre ayarlanmış bir motora 97 oktan bir yakıt koymak performansı arttırmaz. Aksine aracın yanma verimsizliğine sebep olabilir. Yakıt karakteristikleri ilginç, basit olmayan bir konu. Yakıta konulan her katkı yakıtın anlık karakteristiğini etkiler. Eğer düşük oktana göre tasarlanmış bir motora yüksek oktan daha iyi olsaydı LPG'de tüketiciler daha memnun kalırdı; avans, vuruntu ve boğulma sorunları yaşamazdık çünkü dağıtıcının bütan-propan oranına göre değişse de genel olarak LPG'nin oktanı 102-105 arasıdır. Ancak bakın şöyle bir durum var; Gördüğünüz gibi aynı tertibata sahip bir motorda 3000 devir altında LPG yakıtı Benzin'e kıyasla daha zor/uzun bir yanma karakteri gösterirken, 3000 devir üstünde ise daha hızlı bir yanma karakteristiği gösteriyor. Sonuç olarak ne oluyor, her LPGli araç sahibinin şikayeti, "düşük devirde cansızlaşma ve yüksek devirde avans/vuruntu" oluyor. Çünkü araç orjinal ateşleme tertibatı ile LPG yakıtı için dizayn edilmemiş. İşte her konuda yazdığım ve tavsiye ettiğim aralığı bu yakıta göre ayarlanmış olan Platin-Iridium LPG bujileri de bunun için var. Aracın benzinli yanma yapısına en yakın sonuçları sağlayabilmek için. 10 Temmuz 2015 tarihinde Ahmet Nalbantoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy 10 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2015 (düzenlendi) Öncelikle cevaplarınız için herkese teşekkür ederim, amacımız konuşarak doğruyu bulmak kimse yanlış anlamasın.. Aracımda DPF var, FMY nin ultrası var ama tam sentetik olduğu herhangi bi yerde yazmıyor aksine tanıtımına " üstün performanslı sentetik motor yağıdır" yazmışlar yanı tam sentetik diye bi ibare yok hiç bir yerde, uluslar arası markalar varken neden opetin ürününü kullanayım, benim arabam deneme tahtası değil. Modadan kastım elbette kıyafet modası anlamında değil teknoliji eski anlamında. Anlamadığım Ford hiç bir şekilde benim piyasada iyi olarak lanse edilen yeni teknoloji olan Casrol Edge, Mobil 1 ESP, Mobil new Life yağlarda teknik onayı yok "WSS-M2C913-C" aksine verdiği onaylar yarı sentetik yağlarda var (casrol magnet, FMY gibi), bende mi bi sorun var? yani yanlış mantıkmı yürütüyorum, ford tam sentetik en pahalı yağlara onay vermiyor ama yarı sentetik yağlara onay veriyor, anlamadım ama ben yabancı ülkelerde BMW parasına karşılık gelen parayla aldığım euro 5 turbo dizel aracımda bu yağları kullanmayı ret ediyorum, en kötü ihtimalle mobil super 3000 koydurucam. Ford yazışmaya başlıcam bakalım ne cevap vericekler, castrol edge için uğraşıcam, daha kilometresi düşük çok acelem yok. Bu arada diğer forumlarda yaptığım araştırmaya göre castrol edgenin soğuk performansı daha iyi olduğu yazılmış, ayrıca casrol edgeden mobile geçen arkadaşlar castrolun daha iyi olduğunu soyluyorlar. 10 Temmuz 2015 tarihinde Çağatay Özsoy tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 (düzenlendi) mobil 3000 isim olarak eski bir yag ama sürekli gelistirilen bir yag. eskiden ford 913 a-b speclerini karsilarken simdi 913 c-d karsiliyor. garanti icin ise yanlis bilmiyorsam istediginiz yagi kullanabilirsiniz (ford speclerini karsiladigi sürece garantiyi bozamazlar) kullandiginiz yagi servis defterine isliyorlar diye biliyorum ben. bir cok for servisi de castrol kullaniyor diye biliyorum sentetik yari sentetik olayi icin asagidaki linki inceleyebilirsiniz http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/263290-tam-sentetik-ve-hc-synthese-hidrokrek-ya%C4%9F-arasindaki-fark/ 10 Temmuz 2015 tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Üsdün 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 Aracınız için üretici tarafından önerilen yağ 5W-30. Farklı oranda bir yağ kullanmanız yanlış olur. Servis tabii ki bunu kabul etmez, nedenlerini de anlatacaklardır. Aracınıza bu kötülüğü yapmayın. Mobil tarafından aracınız için Mobil Super 3000 X1 Formula FE 5W-30 önerilmiş. Castrol tarafından ise Castrol Magnatec Professional A5 5W-30 önerilmiş. Bırakın 5W-30 ile 5W-40 arasındaki akışkanlık farkını, üreticinin ürettiği farklı tipte 5W-30 yağlar arasında bile fark söz konusu oluyor. O yüzden Ford standartlarını karşılayan ürün ile , diğer markaların standartlarını karşılayan ürünün kodu farklı oluyor, 5W-30 A5, 5W-30 A3 gibi. Yağların teknik PDF'lerini incelerseniz dediklerimi siz de göreceksiniz. Yağın modası olmaz. Değerleri ve motora uygunluğu olur. O yüzden sizin motorunuz daha önce üretilmiş o yağı istiyorsa o yağ konur, yeni çıkan daha uygun olacak diye bir durum yoktur, olmayacaktır da. Yoksa Castrol size EDGE serisini satmak isteyecektir, fiyatı daha pahalı. Aynı benzin istasyonlarının atmosferik motorlu 95 oktanlı benzine göre üretilmiş araçlara "katkılı koyalım abi roketlenir araç oktanı yüksek daha iyi diğer benzin eski tip" demesi gibi. Oysaki faydası olmayacağı gibi avans-vuruntu söz konusu olur Sizin aracınızın standartlarına uygun olan yağ yukarıda yazdığım yağ. O yüzden araç üreticiniz ve standartlarını karşılayan yağ üreticilerinin tavsiye ettiği yağların dışına çıkmamanız aracınız için en doğrusu olacaktır. Ahmet beyin yukarıda belirttiği iki yağ da Ford 913-C ve D şartnamelerini karşılayan yağlar. Aracınız için bu yağlardan birini kullanabilirsiniz. Bunlar Group-III+ denilen hydrocracked sentetik yağlardır. Araclarımız için yeterli korumayı ve temiz tutmayı rahatlıkla yapabilir. Ancak bir üst sınıf yani Group IV sentetik yağ kullanmak istiyorsanız bu da Mobil 1 0W-30 FE modelidir ki Ford şartnamelerini sağlar. Ayrıca maalesef TR piyasasında Castrol en iyi yağdır gibi yanlış bir algı var. Örneğin exxon-mobil dünyanın en büyük sentetik yağ üreticilerindendir. veya Shell sentetik yağ dünyasında çığır açan GTL doğalgazdan üretilen sentetik üretimine geçmiştir.. Kendimde aracımın birinde (Ford) Mobil Super 3000 5w-30 kullanmaktayım (100 bini devirdi) diğerinde ise (VW) Castrol Edge 5w-30 mecburen servis bunu kullanıyor. Yoksa aklımda Mobil 1 5w-30 dpf var. Neyse umarım yardımcı olabildim. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 Ahmet beyin yukarıda belirttiği iki yağ da Ford 913-C ve D şartnamelerini karşılayan yağlar. Aracınız için bu yağlardan birini kullanabilirsiniz. Bunlar Group-III+ denilen hydrocracked sentetik yağlardır. Araclarımız için yeterli korumayı ve temiz tutmayı rahatlıkla yapabilir. Ancak bir üst sınıf yani Group IV sentetik yağ kullanmak istiyorsanız bu da Mobil 1 0W-30 FE modelidir ki Ford şartnamelerini sağlar. Ayrıca maalesef TR piyasasında Castrol en iyi yağdır gibi yanlış bir algı var. Örneğin exxon-mobil dünyanın en büyük sentetik yağ üreticilerindendir. veya Shell sentetik yağ dünyasında çığır açan GTL doğalgazdan üretilen sentetik üretimine geçmiştir.. Kendimde aracımın birinde (Ford) Mobil Super 3000 5w-30 kullanmaktayım (100 bini devirdi) diğerinde ise (VW) Castrol Edge 5w-30 mecburen servis bunu kullanıyor. Yoksa aklımda Mobil 1 5w-30 dpf var. Neyse umarım yardımcı olabildim. Bende Mobil 3000 kullanıyorum. Tavsiyem de o yönde olacak. Yukarıda da belirttiğim gibi en uygunu bu. Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 Öncelikle cevaplarınız için herkese teşekkür ederim, amacımız konuşarak doğruyu bulmak kimse yanlış anlamasın.. Aracımda DPF var, FMY nin ultrası var ama tam sentetik olduğu herhangi bi yerde yazmıyor aksine tanıtımına " üstün performanslı sentetik motor yağıdır" yazmışlar yanı tam sentetik diye bi ibare yok hiç bir yerde, uluslar arası markalar varken neden opetin ürününü kullanayım, benim arabam deneme tahtası değil. Modadan kastım elbette kıyafet modası anlamında değil teknoliji eski anlamında. Anlamadığım Ford hiç bir şekilde benim piyasada iyi olarak lanse edilen yeni teknoloji olan Casrol Edge, Mobil 1 ESP, Mobil new Life yağlarda teknik onayı yok "WSS-M2C913-C" aksine verdiği onaylar yarı sentetik yağlarda var (casrol magnet, FMY gibi), bende mi bi sorun var? yani yanlış mantıkmı yürütüyorum, ford tam sentetik en pahalı yağlara onay vermiyor ama yarı sentetik yağlara onay veriyor, anlamadım ama ben yabancı ülkelerde BMW parasına karşılık gelen parayla aldığım euro 5 turbo dizel aracımda bu yağları kullanmayı ret ediyorum, en kötü ihtimalle mobil super 3000 koydurucam. Ford yazışmaya başlıcam bakalım ne cevap vericekler, castrol edge için uğraşıcam, daha kilometresi düşük çok acelem yok. Bu arada diğer forumlarda yaptığım araştırmaya göre castrol edgenin soğuk performansı daha iyi olduğu yazılmış, ayrıca casrol edgeden mobile geçen arkadaşlar castrolun daha iyi olduğunu soyluyorlar. Serviste kullanılan FMY'yi ve kullanılmasını neden bu kadar tepkiyle karşılıyoruz anlamıyorum. Euro5 DPF'li aracınıza bunu koymayı reddediyorsunuz. Servislerde FMY(Ford Motor Yağları) yağ kullanılması aksine doğru bir iş. Ford zaten servislerdeki "hangi yağ?" sorunsallarını çözmek için bu işi yapıyor. Ortağı olan Koç'un petrol ürünleri üreten/satan firmasını (Opet) dünya devi Fuchs'un teknik bilgisi ile bir araya getiriyor ve FMY markası adı altında her aracı için en uygun olan yağı Opet-Fuchs ortaklığı ile ürettiriyor. Tamam bir Mobil kalitesinde değil belki, ancak standartları karşılayan yağ. Mantık yanlış Size bahsettiğim gibi, üretici hangi akışkanlık değerine, hangi teknolojili yağı istiyor o önemli. Magnatec Professional ve Mobil 3000 tam sentetik ve sizin motorunuza uygun olan yağlar. Tabii Mobil1 ESP ve Castrol EDGE yağları çok iyi yağlar, daha üstün teknolojili ancak gerek yok, kullanılırsa sorun da çıkmaz ancak en ideal çözüm olmuyor. Bu yüzden araç üreticisi de yağ üreticisi de size bahsettiğim yağları işaret ediyor. Bu kadar kompleks hale getirmemek lazım bu durumları, kompleksleştirdikçe yanlışa yöneliyoruz, tecrübeyle sabittir Ahmet beyin yukarıda belirttiği iki yağ da Ford 913-C ve D şartnamelerini karşılayan yağlar. Aracınız için bu yağlardan birini kullanabilirsiniz. Bunlar Group-III+ denilen hydrocracked sentetik yağlardır. Araclarımız için yeterli korumayı ve temiz tutmayı rahatlıkla yapabilir. Ancak bir üst sınıf yani Group IV sentetik yağ kullanmak istiyorsanız bu da Mobil 1 0W-30 FE modelidir ki Ford şartnamelerini sağlar. Ayrıca maalesef TR piyasasında Castrol en iyi yağdır gibi yanlış bir algı var. Örneğin exxon-mobil dünyanın en büyük sentetik yağ üreticilerindendir. veya Shell sentetik yağ dünyasında çığır açan GTL doğalgazdan üretilen sentetik üretimine geçmiştir.. Kendimde aracımın birinde (Ford) Mobil Super 3000 5w-30 kullanmaktayım (100 bini devirdi) diğerinde ise (VW) Castrol Edge 5w-30 mecburen servis bunu kullanıyor. Yoksa aklımda Mobil 1 5w-30 dpf var. Neyse umarım yardımcı olabildim. Yeterlilik-uygunluk konusunu çok güzel ifade etmişsiniz. Castrol konusunu da çok güzel açıklamışsınız. İlk aracınız eğer LPG'li ise 160bin KM'den sonra "Motorcraft 5W-30 Premium Synthetic Blend 4.73lt" ürününü de tercih edebilirsiniz, hem yarı sentetikler içerisinde değerleri iyi, kaliteli olan, fiyatı da uygun olan bir yağdır. Aşınmalardan doğan yağ eksiltme durumu ve yağlayıcı şeridin bu şekilde yaralanmasını engellemek için aşınmış motorlara yarı-sentetik öneriliyor. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 (düzenlendi) Mobil 3000 , ne kadar sentetikse o kadar sentetik. Magnetec olamsına bakma, ayrıca Mobilin yağları zaten bu magnatec özelliğine sahip, magnatec inde yarı sentetiği var, serviste kullandıkları yarı sentetiktir, servis maliyetten dolayı tam sentetik kullanmıyor, üstüne dikkatli bak görürsün Bu arada FMY kullanmam, çünki Mobil Süper3000 yada ESP den daha kalitesizdir, sebebi bu. 10 Temmuz 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 Magnatec lerde tam sentetik yazıyor. Mobil 3000 de öyle. Ama bunlar tartışmalıdır, zira bu fiyatlara sentetik zor derler. Edge ve mobil 1 tartışmasız. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 Merhaba, 7 Aylık 9200 km aracımı titizlik nedeniyle 15000 bakımına sokmak istiyorum. Bu gün bi sevisle konuştum FMY yağ kullanılıyormuş, tam sentetik olduğu söylendi ancak daha sonra araştırdım Opetin yağı imiş ve tam sentetikde değilmiş, randevuyu iptal ettim, iyikide etmişim 520 tl yaptıracaktım nerdeyse (hemde FMY yağla). Ben yağ olarak Castrol Edge 5w30 kullanmak istiyorum ancak bildiğim kadarıyla ford servisleri bunu kullanmıyor (Volkswagen servisleri kendiliğinden bu yağı kullanıyor, adamlar bence ford un bi adım önünde kimse kusura bakmasın), yada en azından Mobil 1 ESP 5w30 kullanılmasını istiyorum ancak buda servislerde yok (mobil super 3000 diye modası geçmiş bi yağ kullanılıyor (shell motocraft filan hiç olmaz zaten)), garantiyi bozmadan nasıl Castrol Edge 5w30 veya Mobil 1 ESP 5w30 kullandırabillirim? Castrol Edge Turbo Dizel 5W/40 hakkında fikriniz nedir? bu yağ kullanılabilirmi benim aracımda (fiesta 1.5 tdci 2014 model) Bu yağı servise kullandırma şansım var mı?? İstanbul veya Tekirdağ çevresinde uygun fiyatlı ve işini iyi yapan ford servisi var mıdır? Mobil süper 3000 adı eski kendisi sürekli güncellenen bir yağ, zaten arkadaşlarda yazmış, ESP Mobil 1 ise DPF li araçlara daha uygun, daha nazlı olan bu araçlar için daha dayanıklı, fiesta da her ikiside kullanılır rahat olun, bende ESP kullanıyorum mesela, dpf yok ama yağ daha baba:) Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 http://www.hepsiburada.com/castrol-magnatec-5w-30-4-litre-motor-yagi-65a021-p-OTM65A021 fully sentetik yazıyor ya. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 Magnatec lerde tam sentetik yazıyor. Mobil 3000 de öyle. Ama bunlar tartışmalıdır, zira bu fiyatlara sentetik zor derler. Edge ve mobil 1 tartışmasız. Tartışmasızdır kesin tam sentetiktir, EDGE ve ESP ise biraz daha üst kalitede, DPF gibi sistemleride koruyan az daha uzun ömürlü yağlardır, ama her ikiside tam sentetiktir, öyle olmasa yazamazlar, sanıyormusunki bu yalandan, öyle olsa davayı çakar tonla para alırsın, boş yere yazamazlar bunu, boşa uğraşma kardeş, tartışmalı falan diyerek olmaz bu iş, servisteki magnatec yarı sentetiktir ve üstündede yazaaar Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 Mobil süper 3000 adı eski kendisi sürekli güncellenen bir yağ, zaten arkadaşlarda yazmış, ESP Mobil 1 ise DPF li araçlara daha uygun, daha nazlı olan bu araçlar için daha dayanıklı, fiesta da her ikiside kullanılır rahat olun, bende ESP kullanıyorum mesela, dpf yok ama yağ daha baba:) çip var sende, gizli beygirler var. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 (düzenlendi) http://www.hepsiburada.com/castrol-magnatec-5w-30-4-litre-motor-yagi-65a021-p-OTM65A021 fully sentetik yazıyor ya. Fully Sentetik= Tartışmalı Tam Sentetik esp de tırt o zaman http://www.hepsiburada.com/mobil-1-esp-formula-5w-30-4lt-dpf-araclara-uygun-benzinli-dizel-motor-yagi-p-OTYAGMBL0003 10 Temmuz 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 Yediğimiz yağa bu kadar bakmıyoruz , koy gitsin. 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 Yediğimiz yağa bu kadar bakmıyoruz , koy gitsin. he valla, bugün barbunya vardı, sanırım yanık 20-50 kullanmışlar, geçende patlıcan oturtma vardı, gece midem yandı, sabaha kara duman atar oldum 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts