Engin Ünal 11 Temmuz 2015 Paylaş 11 Temmuz 2015 arka frenlerden dolayı muayeneden kalmıştım dün arka balatalar ve fren silindirleri ( pistonlar) değişti , kampanalar tornadan geçti , bugün muayeneden sorunsuz geçtim ancak , frene bastığımda arka tekerlerden tak tak tak ses gelmeye başladı , kampanalar tekrar tornalandı ancak ses kesilmedi usta 10-15 gün kullan balatalar alışınca keser diyor , geçmese baltaları değiştirecek böyle bir şey başına gelen varmı , ses ABS sesi değil , balatalar valeo Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 11 Temmuz 2015 Paylaş 11 Temmuz 2015 Alışınca keser diyorsa , düşünmek lazım. Bence kesmez. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Temmuz 2015 Paylaş 11 Temmuz 2015 Yanlış bijon takmış olabilir mi uzun paso vs? Yorum bağlantısı
Engin Ünal 11 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2015 Yanlış bijon takmış olabilir mi uzun paso vs? yok İlkay kendi bijonları tüm işlem yapılırken başında bekledim Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 11 Temmuz 2015 Paylaş 11 Temmuz 2015 Alışınca keser diyorsa , düşünmek lazım. Bence kesmez. +1 Usta değişmesi ile ses kesilir 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Temmuz 2015 Paylaş 11 Temmuz 2015 Kampanalar da pabuç değişimi her zaman sıkıntıdır. Ses gelme ihtimali çok yüksekti bu yüzden değişimi pek önermez ustalar. Başlarına iş açmamak için. Aldığım araçlarda kampanalı olanlarda hiç değişim yaptırmadım. Pabuçları almış olduğum halde Ayardı zımparaydı zart zurt bir sürü dert. Geçmiş olsun. Çok elzem değilse keşke değişmeseydiniz. Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir 11 Temmuz 2015 Paylaş 11 Temmuz 2015 Engin Bey merhaba, Kampanalarda bijonların takıldığı saplamalar mevcuttur,bu saplamalardan değişen oldumu acaba.? Benim başıma şöyle birşey gelmişti.Bu saplamalar bijon çıkmayınca kırılıyor sonrada değiştiriliyor.Değiştirilirken orijinal saplama yerine çapı daha geniş bir saplama takılmış,(çapı daha geniş derken gözle fark edilmiyor daha geniş olduğu).geniş saplamada kampanayı çatlatmış.(bu çatlak gene gözle gürülemeyecek düzeyde).her frene basışta kampana içten dışa doğru genleşince tak tak vuruyordu.Çok kötü sonuçlar doğurabilecek bir sorun bu. Sonuç itibarı ile sizdeki tak tak ses bu şekilde kampana çatlağından gelebilir,Önlemini almak lazım. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Temmuz 2015 Paylaş 11 Temmuz 2015 1 hafta önce değiştirdim ve tornalattım Engin abi. Hiç sıkıntı yaşamadım ben.. Yorum bağlantısı
Engin Ünal 11 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2015 muayeneden kalınca kampanalar açıldı , pistonların sağlıklı çalışmamasından frenler sıkmış balatalar yanmış arabanın akışı pek iyi değildi zaten mecbur değiştirdik muayeneden geçtim , sökmeden ses yoktu ustanın alışınca keser dediği 10-15 gün kullan geçmez ise taktığı parçaları dükkânından değiştirecek kampanalar da sabitleme saplaması yok çelik jant takıldığı için takılmıyor kampanayı bijonlar tutuyor önceden de öyleydi şimdide öyle Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 11 Temmuz 2015 Paylaş 11 Temmuz 2015 Aynı problem bende de var ve bu ses geçmiyor.10 15 gün de olsa devam ediyor.Bence gidin bir baktırın.Ben gene gidicem. Yorum bağlantısı
Erkan Tekin 11 Temmuz 2015 Paylaş 11 Temmuz 2015 bende yaptırdım 1 ay oldu ses bazen var bazen yok takmıyorum artık Yorum bağlantısı
Zekeriya Kahraman 12 Temmuz 2015 Paylaş 12 Temmuz 2015 Balatalar,mı sert acaba, genelde alışınca sesi keser derler 1 Yorum bağlantısı
Engin Ünal 12 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 12 Temmuz 2015 Balatalar,mı sert acaba, genelde alışınca sesi keser derler Dün gece bir yere gittim dikkat ettim iyice sadece sağdan arkadan geliyor , bakalım biraz kullanayım yeniden sökülecek geçmez ise. Yorum bağlantısı
Engin Ünal 13 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 13 Temmuz 2015 kampanalar tekrar başka tornacıda tornalandı sorun çözüldü Yorum bağlantısı
Zekeriya Kahraman 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 kampanalar tekrar başka tornacıda tornalandı sorun çözüldü Sorun kampanadaynış demek 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts