İçeriğe Yönlendir

Yağ Değişimi Sonrası Performans Düşüklüğü

Çağatay Özsoy

Recommended Posts

Çağatay Özsoy

Merhabalar,

Dün ilk 15000 bakımımı yetkili serviste yaptırdım, yağ (casrol magnet a5 prof) -yağ filtre - hava filtresi değişti, ayrıca yağ kanal temizliğide yaptırdım, yeni yazılım varmış, güncelleme yaptılar.

Servis sonrasında gelirken deneme amaçlı biraz basayım dedim; daha önce 180 e çok rahat çıkan araç (180 den sonra basmadığım için daha kaç a çıkardı bilemiyorum) 120 sonra baya bi nazlandı, ayrıca 170 geçmedi. Bu her yağ değişimi sonrası normal midir?

Aracın sesinde düşüş var, ayrıca daha bi mülayım daha bi sakin olmuş ama yazılım güncellemesi ile ilgili olabileceği için bişey diyemiyorum, servisle görüşme fırsatım olmadı çünkü kapanmıştı o saatlerde. Bazıları sorun olabilir derken bazıları yağ değişimi sonrası aracın alışma durumu vardır diyor.

Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Yağ değişimi sonrası alışma diye bir durum yok sallamışlar. Ayrıca zamanında yağ değişimi yapılıyorsa kanal temizleme gereksiz. Eğer temizleme sıvısı yağı çözen bir kimyasal ise artıkları kalıyordur ve yeni yağı da bozabilir. 

Aracın güç kaybı varsa yazılımla ilgili olabilir.

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

kanal temizliği fordun 15000 bakımında ford tarafından tavsi edilen bir uygulama, bakım standart işlemlerinde var. bi kaç gündaha gözlemliyeyim bakalım.

Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu

Yazılımdan dolayıdır. Daha önce de başka araçlarda yazılım sonrası bu tarz durumlar şikayetler oluşmuştu.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Yazılımla ilgili olduğunu düşünüyorum. Yağ önemli ama markanın etkisi ne kadar oluyor onu bir bilene sormak lazım. Performans ve yakıtta dikkate şayan bir değişiklik yapacağını düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Yağ değişiminden kaynaklanabileceğini sanmıyorum. Ben her yağ değişiminde aracın performansının fark edilebilir oranda arttığını gözlemledim. Sorunun yeni yazılımdan kaynaklandığını düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Zekeriya Kahraman

Kesin yazılım dan xp yüklü makiya win 7 yüklersen kaldırırmı tabi kaldırmaz arac yazılımıda buna benzer  :learn:

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

Yarın konuşucam bakalım, ne derlerse yazarım buraya. Ayrıca yeni bi konu açtım, acaba benden başka güncelleme yaptıran var mı diye (22062015 güncellemesi)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...