Mevlüt Gürcü 12 Temmuz 2015 Paylaş 12 Temmuz 2015 iyi günler forum kardeşlerim. bende ford fiesta 1.4 benzin lpg araç var. aracı alırken ustaya gösterdim üst kapak contası değişmesi gerek demişti zira bujilerin etrafında yağ vardı contadan yağ kaçırıyor dedi. biz de o gün contayı değiştirdik plastik bir contaydı. aradan üç ay geçti kaputu açıyorum motorun üstü yağlı gibi bir koyuluk var. internette araştırdım biraz terleme diyorlarmış. motorda yağ damlatma yağ eksiltme yok ancak dediğim gibi motor etrafı ıslak ıslak görünüyor. bir kaç güne uzun yola çıkacagım bu durum benim için sorun oluşturur mu. yardımlarınızı bekliyorum. fotoğrafları da var ama paylaşamadım. Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 12 Temmuz 2015 Paylaş 12 Temmuz 2015 Uzun yolda sıkıntı yaşatmaz bence. Ama sanırım işçilik olmamış gibi geldi bana, kapak açılıp conta kazıyarak temizlenip tekrar yapılması gerekebilir. 1 Yorum bağlantısı
Engin Ünal 12 Temmuz 2015 Paylaş 12 Temmuz 2015 mantar conta varsa ondan taktır daha iyi oluyor Yorum bağlantısı
Misafir 12 Temmuz 2015 Paylaş 12 Temmuz 2015 Contayla birlikte sıvı conta geçmeleri gerekmekte. Sanırım atlamamışlardır. Terlemenin bir zararı yoktur ama yeni değişen bir parçada olması işçiliğin kötülüğüne delalettir desek yanlış olmaz sanırım. Yorum bağlantısı
Mevlüt Gürcü 13 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 13 Temmuz 2015 Contayla birlikte sıvı conta geçmeleri gerekmekte. Sanırım atlamamışlardır. Terlemenin bir zararı yoktur ama yeni değişen bir parçada olması işçiliğin kötülüğüne delalettir desek yanlış olmaz sanırım. aynen kardeşim sıvı conta atmadılar. parçacıdan conta geldi eskiyi kazıyıp yenisini taktılar. bu da bize usta değişikliği, fazladan 70-80tl ve ders oldu Yorum bağlantısı
Halit Özoğlu 17 Temmuz 2015 Paylaş 17 Temmuz 2015 1.25i Fiesta aracımda benim de başıma gelmişti. Conta değiştirilirken özellikle köşelere sıvı conta ile takviye yapıp kapak yerine takılmıştı. Sonrasında da contanın kuruması için 3-4 saat beklemiştik. İşlemden sonra 10.000 km yol yaptım aracı satmadan, terleme veya kaçak gibi bir şikayetim olmadı. Özellikle LPG olan araçlarda orjinal conta kullanılmasını tavsiye etmişlerdi bana. Dediklerine göre LPG'li araçta ilgili bölgede ısı biraz daha yüksek oluyormuş. Çok kaliteli olmayan contada kısa zamanda kaçak tekrardan başlıyormuş. Yorum bağlantısı
Recommended Posts