İçeriğe Yönlendir

Mondeo Korna Çalışmıyor

Misafir

Recommended Posts

sevgili forumdaşlarım;

bugün havanın güzel olmasını fırsat bilerek ve de izinli olmamdan ötürü hiç yapmadığı birşeyi yaptım ve arabayı yıkamaya karar verdim.

ancak yıkama bittikten sonra farkettim ki korna çalışmıyor. bir ses var ama sanki zorla birşeye süttürüyorsun gibi ses geliyor. sesi anlatabileceğim bir video aradım ama malum sitede bulamadığımdan dolayı tarifi zor.

soru 1)korna neden bozulur?

2)yıkamanın etkisi olmuş mudur.(ön kaput içine hiç su bulaşmadı. başka yerden olma ihtimaline karşı soruldu.)

3)mondeo kornası aratıyorum internetten çıkmıyor.focus fiesta var mondeo yok. mondeo kornası ayrı mıdır, hepsi standart mıdır, birbirlerine uyarlar mı , fiyatları nasıldır?

4)tamir edilmemiş bir kornanın kornasız bir araba sürmekten başka zararları var mıdır?

engin bilgileriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

not: diğer markalardaki korna konularındaki yorumlar sorularıma cevap vermediği ve mondeo için korna konusu bulamadığımdan dolayı konu açılmıştır. gerekli görülmediği takdirde silinebilir.

teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

Yer sol farı sökünce çok rahat görülür. Orijinal kornasına parçacı 280 tl dedi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Fordun kornasını nissana sıkıntısız taktım.. düt düt yerine dat dat korna istiyorlardı :) Hurdacılarda rahat bulunur hatırladığım kadarıyla iki civatası var bir tane de soket..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

kornam artık çalışıyor.

köyde lastik patlauıp stepnede de vida girmiş olduğunu görünce bir hışımla bayramda ilçeye giderken önüme çıkan koyun sürüsüne  biraz hiddetli bir şekilde ötmeyen kornamı bastım. bir iki zorlandı ama sonra pat diye açılıverdi sesi. korna açıldı diye sevinirken bir de sigortası atan çakmaklığımın da sigortası değiştirdi abim. oh ne güzel. bir korna bir sigorta iki lastik tamirine oldu gibi.

mutluyum....

Not: korna çok ihtiyaç duyulan bir özellikmiş ülkemizde. bunu öğrendim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...