İrfan Aşcıoğlu 20 Temmuz 2015 Paylaş 20 Temmuz 2015 Bayramın birinci gününden bu yana olan bir sorun. Her zaman değil bazen meydana geliyor. Vites değiştirirken mesela vitesi 3500 devirde değiştirirken 3900-4000 lere kadar çıkıyor gaz devri. Hatta 4000 devirde ne yapacak diye denediğimde 4000 devre gelince ayağımı debriyaja bastım ve devir önce 4500 lere çıktı 5 sn kadar takılı kaldı sonrasında yavaş yavaş düşmeye başladı. Bazen kırmızı ışığa geliyorum araç duruyor gaz yavaş yavaş düşmeye başlıyor. Her zaman olmuyor zannediyorum araç ısınınca meydana geliyor. Çünkü soğuk motorda hiç yaşamadım üç kere oldu üçünde de araç şehir içi bayaa bi mesafe yapmıştı. Sevgili forumdaşlarım. İlk nereden başlayalım sorunu aramaya? Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 20 Temmuz 2015 Paylaş 20 Temmuz 2015 gaz pedalı telli ise oradan başlayın geçmiş olsun Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 20 Temmuz 2015 Paylaş 20 Temmuz 2015 gaz pedalı telli ise oradan başlayın geçmiş olsun + Boğaz kelebeğini de temizletin. Yorum bağlantısı
Behlül Baş 20 Temmuz 2015 Paylaş 20 Temmuz 2015 Boğaz kelebeği. Adaptasyon lazım. Tahminimce. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 20 Temmuz 2015 Paylaş 20 Temmuz 2015 Boğaz kelebeği. Adaptasyon lazım. Tahminimce.Mondeoda adaptasyon yok. Irfan hocam benzinde mi LPG de mi yapıyor ? Boğaz kelebeğini temizlet. Gaz telinin durumu nasıl. Bunu kontrol etmek için kaput açık içerden biri gaza basıp bırakacak ve siz halatın takıldığı mekanizmayı gözle. Rahat bırakıyor mu? Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 20 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 20 Temmuz 2015 (düzenlendi) Mondeoda adaptasyon yok. Irfan hocam benzinde mi LPG de mi yapıyor ? Boğaz kelebeğini temizlet. Gaz telinin durumu nasıl. Bunu kontrol etmek için kaput açık içerden biri gaza basıp bırakacak ve siz halatın takıldığı mekanizmayı gözle. Rahat bırakıyor mu? Her ikisinde de mevcut. Hatta ilk yaptığında direk benzine aldım durum devam etti. gaz telinin boğaza birleştiği mekanizmaya biraz Wd-40 sıktım. Bir de hani senin oynanmasın dediğin ayar yeri vardı ya. Ha işte orasını atikerdeyken rolantiyi yüksek tutmak amaçlı biraz çevirmiştik. Şimdi biraz eski konumuna getirdim. Bakalım gözlemleyeceğim. Olmadı boğaz kelebeğini bir temizleteceğim. Gaz telinin çekilip bırakılmasında bir sorun yok. 20 Temmuz 2015 tarihinde İrfan Aşcıoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Gürbüz 20 Temmuz 2015 Paylaş 20 Temmuz 2015 Debriyaj pedalının üstünde bir soket müşir var ise o bozulmuştur . Ona da bakmanı ve değiştirmeni tavsiye ederim Yorum bağlantısı
Misafir 20 Temmuz 2015 Paylaş 20 Temmuz 2015 Ayni sıkıntı bende de oldu ya egr temizlet ya da iptal et hocam. Ben iptal ettim kurtuldum. Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 20 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 20 Temmuz 2015 Sıkıntıyı buldum. Egr nin bi kolu gibi bişey var içerisine sarı bir kol girip bu ikisi beraber hareket ediyor. Bunlar birbirinden ayrılmışlar. Kavuşturdum birbirlerine. Şu an bi sıkıntı yok. Gece şehir içi kullandım bi 30 km bişey olmadı bi de gündüz denemek lazım. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 20 Temmuz 2015 Paylaş 20 Temmuz 2015 Sıkıntıyı buldum. Egr nin bi kolu gibi bişey var içerisine sarı bir kol girip bu ikisi beraber hareket ediyor. Bunlar birbirinden ayrılmışlar. Kavuşturdum birbirlerine. Şu an bi sıkıntı yok. Gece şehir içi kullandım bi 30 km bişey olmadı bi de gündüz denemek lazım. Hangi Parça bir foto alabilirmiyiz. Yorum bağlantısı
Alper Doğan 20 Temmuz 2015 Paylaş 20 Temmuz 2015 Geçmiş olsun irfan bey sevindim hallettiğinize Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 21 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 21 Temmuz 2015 Çekip atayım buraya. Bir de özellikle motor soğukken yada bazen sıcakken de yapıyordu gazdan ayağımızı çekince aniden frene basmışcasına arabayı tutan mekanizma bunun çalışmamasından kaynaklı. Daha önce deneme fırsatım olmuştu bu kol çıkıp çalışmayınca arabanın kullanımı sertleşiyor. Yorum bağlantısı
Burak Gülnar 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Aynı soruna yakın bende de var, araç sogukken vites değiştirirken kısa süre devir düşmüyor sonradan düşüyor. Boğaz kelebeği dedi ustam ama üşengeçliğimden gidip baktıramadım bir türlü. Yorum bağlantısı
Tuncer Aceroğlu 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Aynı soruna yakın bende de var, araç sogukken vites değiştirirken kısa süre devir düşmüyor sonradan düşüyor. Boğaz kelebeği dedi ustam ama üşengeçliğimden gidip baktıramadım bir türlü. aracı boşa aldığınızda devir yükseliyor ve durunca mı düşüyor bunu tam olarak gözlemleyebildiniz mi? Yorum bağlantısı
Burak Gülnar 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 aracı boşa aldığınızda devir yükseliyor ve durunca mı düşüyor bunu tam olarak gözlemleyebildiniz mi? Hayır vites değiştirmek için debriyaja bastığımda 1 2 saniye devir aynı kalıyor sonra düşüyor. Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 21 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 21 Temmuz 2015 Hayır vites değiştirmek için debriyaja bastığımda 1 2 saniye devir aynı kalıyor sonra düşüyor. Seninki normal dostum... Bizde de öyle geçişler normalde senin dediğin gibi. Benimkinde boşa aldığımda önce gaz 500 rpm kadar yükselip 5-6 saniye takılı kalıyor sonra çok yavaş bir şekilde düşüyor. Yorum bağlantısı
Alper Doğan 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 (düzenlendi) İrfan bey o parça yanılmıyorsam manifolt kelebeklerini kontrol ediyor galiba yanılıyorsam düzeltin lütfen dün mehmet hocaylada bu konuyu görüştük benim o parça arızalı tutukluk yapıyor bugün kontrol ettim bazen çalşıyor bazen takılı kalıyor mehmet hocam benim sıkıntımda bu parçayı egr valfimi kontrol ediyor? 21 Temmuz 2015 tarihinde Alper Doğan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 İrfan bey o parça yanılmıyorsam manifolt kelebeklerini kontrol ediyor galiba yanılıyorsam düzeltin lütfen dün mehmet hocaylada bu konuyu görüştük benim o parça arızalı tutukluk yapıyor bugün kontrol ettim bazen çalşıyor bazen takılı kalıyor mehmet hocam benim sıkıntımda bu parçayı egr valfimi kontrol ediyor?O Parça klaperleri kontrol ediyor. Siz ona yoğunlaşınız. Yorum bağlantısı
Alper Doğan 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 (düzenlendi) O parçayı çalıştıran sisten nedir elektronik sensörmü var acaba Klaperler nerede bulunuyor parçaları nereden bulabilirim fiyatları nelerdir bugün kelebeklerle conta fiyatını sordum 200 lira tutuyor otosandan sipariş ediyorlar 21 Temmuz 2015 tarihinde Alper Doğan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 O parçayı çalıştıran sisten nedir elektronik sensörmü var acaba Klaperler nerede bulunuyor parçaları nereden bulabilirim fiyatları nelerdir bugün kelebeklerle conta fiyatını sordum 200 lira tutuyor otosandan sipariş ediyorlarO Parça emmemanifoltuna giren hortumun verdiği hava ile haraket ediyor. Çalışıyor. Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 21 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 21 Temmuz 2015 Vayy.. bende egr ile bi alakası var sanmıştım. Neyse bu iyi oldu. Bu gün de bi 30 km şehir içi yaptım. Bi sıkıntı çıkmadı bakalım. 1 Yorum bağlantısı
Guest Aykut Can 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Az bir devir yukselmesi, daha dogrusu devri sabit tutmasi Fordlarda normaldir benim bildigim. Blackline Connect'imde yasadim. Bazen 1000 devir yukseldigi oluyordu. Insallah olmaz ama bir daha oldugunda gaz pedalini soyle ayaginizla bi tokatlamayi dener misiniz? Dibine kadar sert bi sekilde hizli olarak dip gaz basip cekin. Yapmamasi gerekir bir sureligine daha. 1 Yorum bağlantısı
Hayati Keskin 16 Kasım 2015 Paylaş 16 Kasım 2015 merhaba aracınız otomatik sandım ama yazacağım yinede benim aracımda 2 den üçe geçmiyor boşa çıkıyordu beni ki otomatik sonuş şanzuman yapıldı ama ona sebep olan arızanın beyinden kaynaklandığı tesbit edildi ve şu an beyin yok bulamıyorum bakalım hayırlısı hepimize geçmiş olsun Yorum bağlantısı
Recommended Posts