Ali İnce 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Merhaba. Bu sabah ankaradan yola cikip aksaray'a geldim. Bir suredir arac 110dan 125 130a kadar titriyordu zangir zangir fakat bayram seyran is guc bir firsat bulup balansa goturemedim. Sabah yola cikmadan evvel sasmazda bi rot balansciya goturdum, adam guzelce balansi yapti, lastigin birinin tabaninda sikinti var arkaya takalim dedi, sorunun 90% giderildi deyip beni yolladi. Batikent'in icinde trafik yogun oldugundan deneyemedim. Acelem de oldugundan oylece yola ciktim. Gelene kadar bildigim butun kufurleri ettim. Fakat soyle bir durum var ki adam balansi yaparken o bilgisayarda ok yazisini gozumle gordum. Acaba diyorum farkli bir sey mi oldu? Bi araca balans yapildiktan sonra titremesi daha da artar mi? Aramizda aksaray'da suraya git (yabancisiyim ablam yeni tasinkyor ev tasimaya geldik) diyebilecek bir arkadas var mi? Tesekkurler simdiden. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Lastikte sorun varsa (tel kırığı vs) değişim olmadan balansı gideremezsiniz malesef. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Merhaba. Bu sabah ankaradan yola cikip aksaray'a geldim. Bir suredir arac 110dan 125 130a kadar titriyordu zangir zangir fakat bayram seyran is guc bir firsat bulup balansa goturemedim. Sabah yola cikmadan evvel sasmazda bi rot balansciya goturdum, adam guzelce balansi yapti, lastigin birinin tabaninda sikinti var arkaya takalim dedi, sorunun 90% giderildi deyip beni yolladi. Batikent'in icinde trafik yogun oldugundan deneyemedim. Acelem de oldugundan oylece yola ciktim. Gelene kadar bildigim butun kufurleri ettim. Fakat soyle bir durum var ki adam balansi yaparken o bilgisayarda ok yazisini gozumle gordum. Acaba diyorum farkli bir sey mi oldu? Bi araca balans yapildiktan sonra titremesi daha da artar mi? Aramizda aksaray'da suraya git (yabancisiyim ablam yeni tasinkyor ev tasimaya geldik) diyebilecek bir arkadas var mi? Tesekkurler simdiden. Bence sizin sıkıntınız lastikte. Değişmeden çözülmez. Belki jantta bile problem olabilir. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Ayaginizi gazdan cektiginizde 135'den 110'a dusene kadar titreme devam ediyor mu? Balans yapilmadan once arac ile tecrubeye cikildi mi? Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Ali İnce 21 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 21 Temmuz 2015 Aynen o hiz araliginda gaza basayim yada basmayayim farketmeksizin titreme oluyor. Lastiklerde bir problem yok dedi lastikci ama bilemedim Yorum bağlantısı
Serkan Danış 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Kötü ve kalitesiz lastik sorun... Ben de ilk arabamı aldığımda adını dahi hatırlamadığım 4 tane lastik vardı üzeride, diş derinliği iyi diye bir müddet kullanayım dedim, kahretsin ki 1 sene de 4-5 defa balans ayarı yaptırmak zorunda kaldım...her seferinde herhalde balansı düzgün yapamıyorlar diye düşündüm.Taki en son ayar yapan genç bir usta dedi ki "Abi bu lastikleri değiştir bunlar ayar tutmaz" deyinceye kadar. O kadar ayara vereceğim paraya en başından lastik almadığıma pişman oldum sonradan... Tavsiyem hiç üzmeyin kendinizi gidin iyisinden 4 tane güzel lastik alın yaptırın ayarını keyifle binin arabanıza Yorum bağlantısı
Alper Doğan 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Aynı sorun bendede lastikte sıkıntı varsa balans tutturamazsınız bende bugün 4 adet yeni lastik aldın balans ve rot ayarı yaptırdın aracım yeniden doğdu sanki Yorum bağlantısı
Misafir 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Şimdi ki titreme zangır zangır değilse bence balansı tam yapamamış. Şöyle ki; orada OK yazısını gördüğünüzde tamam olmuyor iş aslında. Kimi lastikçiler işin kurnazlığına kaçıp cihazın ince ayar kısmını yapmıyor. Direk kurşunları çakıp çakıp geçiyor. Sorun lastikte değilse, Şaşmaz da önerim, Reis rot-balans var(Batıkentten girdiğinizde 1. göbekten sola yukarı çıkıyorsunuz, en sondan 3 Blok geride Solda) . Balansı gerçek anlamda güzel yapar veya Ostim'e yakınsanız 2. bölge de Danışman Rot-Balans (Kime sorsanız gösterir) var ki ben burayı kesinlikle öneririm. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 O cihazların da kalibrasyonu var. Onlarda da sıkıntı olabilir. Iyi bir balans ayarı yaptırın. Olmazsa lastik Değişimi. Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Jantlar orjinal değilse bilezikten olabilir 1 Yorum bağlantısı
Deniz Oğuz 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 (düzenlendi) Aynı durumu bende yaşamıştım. Yeni lastıklerimi taktırdıktan sonra lastik janta tam oturmamış. Üçüncü balans için gittiğim yer lastiği söküp tekrar taktı sıkıntı kalmamıştı. Bi deneyin bence. 21 Temmuz 2015 tarihinde Deniz Oğuz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali İnce 21 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 21 Temmuz 2015 Cevaplar icin cok tesekkurler, bir takim yazlik lastik alip oyle deneyecegiz gibi gozukuyor. Jantlar orjinal fabrika cikisi jantlari, hafif egiklik vardi ilk aldigimda duzelttirmistim. Ben aks boslugundan da supheleniyorum ama yogunluktan arabayi aldigimdan beri anahtar degdiremedim. Yarin Tolgahan bey in tarf ettigi yerlere gosterip lastikcinin yolunu tutacagiz sanirim Yorum bağlantısı
Bekir Mızrak 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Arkadaşım öncelikle jantlarda eğrilik varmı diye kontrol ettir, jantlar bir çukura yada kasise sert bir şekilde düştüğün zaman eğrilme yapabiliyor, bu da düşük hızlarda balans iyi olduğu zaman etkilemiyor ama hız 110 u geçtiğinde araç titremeye başlıyor. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Cevaplar icin cok tesekkurler, bir takim yazlik lastik alip oyle deneyecegiz gibi gozukuyor. Jantlar orjinal fabrika cikisi jantlari, hafif egiklik vardi ilk aldigimda duzelttirmistim. Ben aks boslugundan da supheleniyorum ama yogunluktan arabayi aldigimdan beri anahtar degdiremedim. Yarin Tolgahan bey in tarf ettigi yerlere gosterip lastikcinin yolunu tutacagiz sanirim Danışman rot balansa gidip Emrah'ı veya kardeşi niyazıyi bulun. Selamımı söyleyin ve kendinizi onlara bırakın. Lastik de var derse o zaman çare arayın, önerilerini mutlaka alin. Gerekeni yapacaklarına eminim Ve hazır arabaya anahtar degdirmedim diyorsunuz, Tuncay ustamız var Yıldırım'lar sanayi sitesinde. (Başkent sanayinin arkası) Gidip hem tanışıp hem de gerekenleri güvenle yaptirabilirsiniz. Eğer gitmek isterseniz ve yol tarifini forumdan bulamazsanız özelden numaramı isteyebilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 22 Temmuz 2015 Paylaş 22 Temmuz 2015 Bazen lastik janta oturmuyor. Söküp yeniden takıldığında düzeliyor. Yorum bağlantısı
Caner Tiryaki 22 Temmuz 2015 Paylaş 22 Temmuz 2015 Lastiklerimi değiştirdikten sonra aynı hız aralıklarında aynı sorunu bende yaşadım. 3 kez lastikçiye gittim her defasında jant kapaklarından kaynaklandığını söyledi ama inatla 3 kez balans yaptırdım. Sonuncusunda titreme düzeldi ve aynı jant kapakları aynı lastiklerde. önce tekrar balans yaptırıp balanscıyla tecrübeye çıkın düzelmezse diğer ihtimalleri değerlendirirsiniz. Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu 23 Temmuz 2015 Paylaş 23 Temmuz 2015 Yukarıda yazıldımı göremedim. Lastikleri ön arka değiştirip öyle deneyebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Çetin Özkan 9 Ağustos 2015 Paylaş 9 Ağustos 2015 Basima gelen bir sorun bende baski balatayi degistirirken aks kafasini yerinden cikarti ondan sonra arac ivmelenmede sanki lastik bozukmuscasina sallama yapti akslari degistirdim duzeldi bence akslarida kontrol ettirin derim Yorum bağlantısı
Recommended Posts