Mehmet Karataş 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Arkadaşlar meraba aranıza yeni katıldım. 2003/connet arabamda bir hafta önce klimada şöyle bir sorun başladı yardımcı olurmusunuz teşekkürler. Klima yolda giderken biranda sıcak üflemeye başladı. Arabayı durdurup kontrol ettiğimde klima motorunun çalışmadığını tespit ettim. Tamirciye gittiğimde klima motorunun iç bobini çalışmıyor degiştirmemiz lazım dedi . Söktü bobini degişti ancak bu seferde gögüste üfleme panellerinde şoför tarafı ılık yolcu tarafı soguk üflemey başladı. Ustaya sorduğumda gaz borusunun içinde manifodu var o çalışmıyor dedi benim aklım hiç almadı çünkü öyle olsa bütün üfleme panellerinden ılık hava gelir diye düşündüm yaptırmadım şu an öyle duruyor. Bunun sebebini bilen arkadaş varsa yazarsanız memnun olurum. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 klimanın tahliye hortumu tıkanmış olabilir mi ? panellerden buhar çıkıyor mu ? Yorum bağlantısı
Misafir 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Arkadaşlar meraba aranıza yeni katıldım. 2003/connet arabamda bir hafta önce klimada şöyle bir sorun başladı yardımcı olurmusunuz teşekkürler. Klima yolda giderken biranda sıcak üflemeye başladı. Arabayı durdurup kontrol ettiğimde klima motorunun çalışmadığını tespit ettim. Tamirciye gittiğimde klima motorunun iç bobini çalışmıyor degiştirmemiz lazım dedi . Söktü bobini degişti ancak bu seferde gögüste üfleme panellerinde şoför tarafı ılık yolcu tarafı soguk üflemey başladı. Ustaya sorduğumda gaz borusunun içinde manifodu var o çalışmıyor dedi benim aklım hiç almadı çünkü öyle olsa bütün üfleme panellerinden ılık hava gelir diye düşündüm yaptırmadım şu an öyle duruyor. Bunun sebebini bilen arkadaş varsa yazarsanız memnun olurum. Teşekkürler. Mehmet Bey; Konunuz uygun bölüme alınmıştır. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Karataş 22 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 22 Temmuz 2015 klimanın tahliye hortumu tıkanmış olabilir mi ? panellerden buhar çıkıyor mu ? mustafa bey dediğiniz gibi tahliye hortumunu kontrol ettim sıkıntı yok. panellerden buharda gelmiyor. klimayı dün kontrol ettim şu an dört panelden de aynı soğuk hava geliyor. ancak; yinede arasıra yolcu tarafı klima açıkken soguk üflerken şoför tarafı ılık hava üflüyor. yani kısaca bu sıkıntı arasıra olmasının sebebini çözmüş degilim. Yorum bağlantısı
Hakan Turgut 22 Temmuz 2015 Paylaş 22 Temmuz 2015 mustafa bey dediğiniz gibi tahliye hortumunu kontrol ettim sıkıntı yok. panellerden buharda gelmiyor. klimayı dün kontrol ettim şu an dört panelden de aynı soğuk hava geliyor. ancak; yinede arasıra yolcu tarafı klima açıkken soguk üflerken şoför tarafı ılık hava üflüyor. yani kısaca bu sıkıntı arasıra olmasının sebebini çözmüş degilim. Mehmet Bey merhaba, Yakın zamanda benim yaşadığım sorunu anlatıyım. Klima ılık üflüyor diye yakınımda bulunan bir dükkanda klima gazı doldurttum. Makinayla baktığında kaçak olmadığını söyledi. 3 gün sonra tekrar eski haline döndü. Bu sefer farklı biyer'de sadece klima işleriyle uğraşan bir ustaya götürdüm. Makina'da yine kaçak gözükmüyordu. Yeşil boyalı ilaçlı gaz doldurdular. İlaç kaçak yapıyor mu diye UV fenerleri var onunla tüm hortumlara baktılar. Bir kaçak gözükmedi. Takip etmemi söylediler. 3. gün sizin anlattığınız durum başıma geldi. şoför tarafı soğuk, yolcu tarafı ılık üflüyor. Usta kaçak olduğunu komple söküleceğini söylediler. Araç klima tesisatına detaylı bakıldı. Sorun klima radyatörün 'den çıktı. Ufacık iğne deliği gibi yerden ilacın aktığı tespit edildi. Radyatör değiştirildi. Şimdi en düşük kademe 'de bile durulmuyor soğuktan. Yorum bağlantısı
Mehmet Karataş 22 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 22 Temmuz 2015 Mehmet Bey merhaba, Yakın zamanda benim yaşadığım sorunu anlatıyım. Klima ılık üflüyor diye yakınımda bulunan bir dükkanda klima gazı doldurttum. Makinayla baktığında kaçak olmadığını söyledi. 3 gün sonra tekrar eski haline döndü. Bu sefer farklı biyer'de sadece klima işleriyle uğraşan bir ustaya götürdüm. Makina'da yine kaçak gözükmüyordu. Yeşil boyalı ilaçlı gaz doldurdular. İlaç kaçak yapıyor mu diye UV fenerleri var onunla tüm hortumlara baktılar. Bir kaçak gözükmedi. Takip etmemi söylediler. 3. gün sizin anlattığınız durum başıma geldi. şoför tarafı soğuk, yolcu tarafı ılık üflüyor. Usta kaçak olduğunu komple söküleceğini söylediler. Araç klima tesisatına detaylı bakıldı. Sorun klima radyatörün 'den çıktı. Ufacık iğne deliği gibi yerden ilacın aktığı tespit edildi. Radyatör değiştirildi. Şimdi en düşük kademe 'de bile durulmuyor soğuktan. Hakan bey ilginize teşekkür ederim. Dediğiniz gibi radyatörü zamanım olursa kontrol ettireyim. 1 Yorum bağlantısı
Hakan Turgut 22 Temmuz 2015 Paylaş 22 Temmuz 2015 Rica ederim. Kaput açıkken klimayı açıp kompresör sesini dinleyin röle sesi gibi bir ses gelir AC klimayı açtığınız zaman. Kompresör çalışmıyorsa Sigorta'da kontrol edilebilinir. Soğutma işlemi yaptığı zaman gözüken klima boruları nemlenir ve buz gibi olur elle kontrol etdiğinizde. Onarım işlemleri tamamlandıktan sonra ara ara klima borularını soğukluk kontrollerini bu şekilde yaptım. Yorum bağlantısı
Mehmet Karataş 22 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 22 Temmuz 2015 Rica ederim. Kaput açıkken klimayı açıp kompresör sesini dinleyin röle sesi gibi bir ses gelir AC klimayı açtığınız zaman. Kompresör çalışmıyorsa Sigorta'da kontrol edilebilinir. Soğutma işlemi yaptığı zaman gözüken klima boruları nemlenir ve buz gibi olur elle kontrol etdiğinizde. Onarım işlemleri tamamlandıktan sonra ara ara klima borularını soğukluk kontrollerini bu şekilde yaptım. TEŞEKKÜR EDERİM BENDE DEDİĞİNİZ GİBİ KONTROL EDECEGİM.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Karataş 22 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 22 Temmuz 2015 klimanın tahliye hortumu tıkanmış olabilir mi ? panellerden buhar çıkıyor mu ? Mustafa bey meraba tahliye hortumunun yerini biliyorsanız tarif edermisiniz. Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay 23 Temmuz 2015 Paylaş 23 Temmuz 2015 benzer durum bendede var.2 hafta önce serviste gaz basıldı.ilk günler soğutuyordu bayram tatiline çıktım uzun yolda şöför tarafı soğuk yolcu tarafı ılık hava üflüyor.bugün kaputu açıp baktım klima devreye giriyor kondensere giden boruyu tuttum buz gibi ama içeri sıcak hava veriyor.soğutmuyor.yardım bekliyorum ne yapmalıyım? Yorum bağlantısı
Recommended Posts