halil günaydın 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Arkadaşlar benim sorunum yakıt tüketimim.aracımls istanbul-kocaeli arası 110cc ile sabitliyorum ve bilgisayar ort.5.6 veriyor şehir içinde ise full depo 500 km yi görmüyor 7.5 ortalama gösteriyor.kullanım tarzım sakindir vites değiştirme aralığım 2000-2200 devir arası ve aracı daima 1900 devir civarında kullanıyorum.yakıtımı bir türlü düşüremedim.ayrıca rölantide motordan fıslama sesi geliyor sanki hava kaçırıyor gibi.motorcular ısrarla birşey yok diyorlar ama sorun ortada araç net 2lt fazla yakıyor. Unutmadan ekleyeyim araç 2011 1.4tdci fiesta Bu sorun yüzünden soğudum araçtan ya resmen benzinliyle aynı seviyede yakıyor. Yorum bağlantısı
halil günaydın 21 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 21 Temmuz 2015 Birkaç arkadaş enjektörlerle ilgili dedi ama 47bindeki aracın enjektöründe sıkıntı olabilir mi?Yani ş.içi trafiksiz çok sakin yolda ortalamam 7.5lt .istanbulda ya da kocelinde(özellikle kocaelinde)forumdan tanıdığınız bildiğiniz usta var mı fiestayı bilen biri ? Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 kalitesiz yağ konulmuşsa ondan olabilir yağınızı kendiniz mi alıp koydurdunuz serviste mi konuldu? 1 Yorum bağlantısı
Efe Özer 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Bende 2007 model 1.4 tdcı fiestaya sahıbım.Kullanım tarzım solekı yokus asagı devır 2000 de duz yolda 2500 de yokusta 3000 de vıtes degıstırıyorum.Devırlendırmede bıraz acelecıyım hızlı devırlendırıyorum yanı fırsatı buldummu hemen 90 a cıkıyorum.Gunluk kullanımım 10 km gıt dur seklınde.Her seferınde soguk motorla gıdıyorum.36 litre yakıtla sırf sehır ıcı 470 km,bazen 50-100 km de uzun yol yaparsam 550 yı goruyorum.Sırf uzunyol gıdıncede ceyrek depoyla sabıt 110 km hızda ceyrek depo ıle 250 km yı gordum.Aracımda hıcbır sıkıntı yok 70 000 de.Eger sesınde calısmasında performansında sorun yok ıse bence hıc bır sıkıntı yok ama yınede bır maf sensoru temızlenmelı ve hava fıltresı kontrol edılmelı. 1 Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 21 Temmuz 2015 Paylaş 21 Temmuz 2015 Yaz ayinda 7.5 litre bence cok. Ben tekirdagda hep sehirici kullaniyorum. Klimam hep acik kisa mesafe ortalama 6 litre suanda. Uzun yolda yaptim 1330 km 238 tl yaktim 4kisi bagaj Full klima hep acik 4.3 litre 100den asagi hic dusmedim genelde 110km cc ile. Aydin otobani 140 ile gittim gerci egimli yoldu anlik baya düşüktü. Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner 22 Temmuz 2015 Paylaş 22 Temmuz 2015 1.4 TCDİ Fieste'dan bahsediyoruz değil mi? Koskaca 1.6TDCİ Sedan 1300 kilo Focus 6,5 LT yakarsan fiesta nasıl 7 litre yaksın. Bence iyi bir pompacıya kontrol ettirin, FISS sesi dediğiniz Turbo'nun cirlaması olabilir, onu da kontrol ettirin derim. 1 Yorum bağlantısı
Sercan AKAN59 22 Temmuz 2015 Paylaş 22 Temmuz 2015 Arkadaşlar benim sorunum yakıt tüketimim.aracımls istanbul-kocaeli arası 110cc ile sabitliyorum ve bilgisayar ort.5.6 veriyor şehir içinde ise full depo 500 km yi görmüyor 7.5 ortalama gösteriyor.kullanım tarzım sakindir vites değiştirme aralığım 2000-2200 devir arası ve aracı daima 1900 devir civarında kullanıyorum.yakıtımı bir türlü düşüremedim.ayrıca rölantide motordan fıslama sesi geliyor sanki hava kaçırıyor gibi.motorcular ısrarla birşey yok diyorlar ama sorun ortada araç net 2lt fazla yakıyor. Unutmadan ekleyeyim araç 2011 1.4tdci fiesta Bu sorun yüzünden soğudum araçtan ya resmen benzinliyle aynı seviyede yakıyor. 2009 1.4 TCDİ fiestam var. bir önceki sahibi 10-40w yağ kullanmış bakımda. araç 7.1 yakıt tüketimi gösteriyodu ve yakıyordu. gittim ford servisine komple bakıma soktum. carbon clean vs. her parçayı orjinel leri ile değişti(yağ filt. mazot filt. vs.vs.). araç bir sessizleşti çekiş arttı baya fark etti.yakıt tütekimi ise şehirler arası 4.3 şehir içi 5.6 ortalama 4.9-5.0 lt civarında yaktı. herşeyi iyi güzel hoşuma gitti istediğim olmuştu fakat sizinde dediğiniz gibi motordan eskiden olmayan bir uğultu sesi gelmeye başladı sanki motor ısındığında 1200-2200 devir arasında daha belirgin uğultu var bir yerden hava kaçırıyomuş gibi. Rolanti bozukluğu cabası araç arada bir rolentideyken 500 devirlere kadar düşüp bayılacakmış gibi oluyor. bazende 1100 devirlere kadar kendi çıkıyor. götürdüm servise tekrar makinaya bağladılar herşey normal dediler gönderdiler. bende artık takmıyorum kafaya. Yorum bağlantısı
halil günaydın 22 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 22 Temmuz 2015 kalitesiz yağ konulmuşsa ondan olabilir yağınızı kendiniz mi alıp koydurdunuz serviste mi konuldu? Serviste değiştirildi ne koydular hiç bilmiyorum ya. Yaz ayinda 7.5 litre bence cok. Ben tekirdagda hep sehirici kullaniyorum. Klimam hep acik kisa mesafe ortalama 6 litre suanda. Uzun yolda yaptim 1330 km 238 tl yaktim 4kisi bagaj Full klima hep acik 4.3 litre 100den asagi hic dusmedim genelde 110km cc ile. Aydin otobani 140 ile gittim gerci egimli yoldu anlik baya düşüktü. kocaelindeyim şehiriçi trafik hiç yok neredeyse ve kullanımım gayet sakin bence bu durumda en fazla5.6 falan olmalı ortalaması.klima açmıyorum.istanbul -kocaeli arasıda genelde 110cc ile gidiyorum .var bu işte bir terslik 1.4 TCDİ Fieste'dan bahsediyoruz değil mi? Koskaca 1.6TDCİ Sedan 1300 kilo Focus 6,5 LT yakarsan fiesta nasıl 7 litre yaksın. Bence iyi bir pompacıya kontrol ettirin, FISS sesi dediğiniz Turbo'nun cirlaması olabilir, onu da kontrol ettirin derim. Abi bu gidişte satıp focus alırım en azından keyfime bakarım 2009 1.4 TCDİ fiestam var. bir önceki sahibi 10-40w yağ kullanmış bakımda. araç 7.1 yakıt tüketimi gösteriyodu ve yakıyordu. gittim ford servisine komple bakıma soktum. carbon clean vs. her parçayı orjinel leri ile değişti(yağ filt. mazot filt. vs.vs.). araç bir sessizleşti çekiş arttı baya fark etti.yakıt tütekimi ise şehirler arası 4.3 şehir içi 5.6 ortalama 4.9-5.0 lt civarında yaktı. herşeyi iyi güzel hoşuma gitti istediğim olmuştu fakat sizinde dediğiniz gibi motordan eskiden olmayan bir uğultu sesi gelmeye başladı sanki motor ısındığında 1200-2200 devir arasında daha belirgin uğultu var bir yerden hava kaçırıyomuş gibi. Rolanti bozukluğu cabası araç arada bir rolentideyken 500 devirlere kadar düşüp bayılacakmış gibi oluyor. bazende 1100 devirlere kadar kendi çıkıyor. götürdüm servise tekrar makinaya bağladılar herşey normal dediler gönderdiler. bende artık takmıyorum kafaya.Bakımlar yeni yaptırıldı benimde aynı şekilde usta düşer diyor başkada birşey demiyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts