Ömür Can 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 İyi günler arkadaşlar.Yaklaşık 1.5 aydır aracımın ön düzeninden bilhassa bozuk yollarda ve çukurlardan geçerken bir ses geliyor ramazan ayı dolayısıyla ustaya götürmeyi erteledim ve nihayet dün ustama götürdüm usta rot balansçıya yönlendirdi o dedi baksın liste çıkarsın biz değiştirelim amnen na dedim. Kısa bir anekdot:4 yıl kadar önce Doğan slx aracımın ön düzeninden ses geliyordu bir arkadaşın tavsiyesi üzerine daha önceden bir kere gittiğim ustaya(işçiliğinden memnun kalmıştım ama biraz tuzlu para almıştı)ona gittim durumu anlattım kaputu açıp amortisörün üstüne elini koyup arabayı salladı ve bana amortisör patlamış dedi ve ikisininde değişmesi gerektiğini söyledi.Bende amortisör makalaları ve fiyatlarını sormaya başladım.Bir arkadaşın başka bir ustayı tavsiye etmesi üzerine ona gittim durumu anlattım amortisörleri kaça değiştirirsin filan derken fiyat da anlaştık dedim ki ustaya bana amortisöler dendi ama birde sen bak dedim(iyiki de demişim) usta arabayı aldı bir deneme sürüşü yaptı geldiğinde bana amaortisörler sağlam rot kolları değişecek dedi ve değiştirdik düzeldi. Ben yine doğanımın rot kollarını değiştiren ustaya anlattım oda aynı şeyi söyledi rot balansçı baksın o liste çıkarsın ben ona göre davranayım dedi. İki ustanında tavsiye ettiği Rot balansçıya götürdüm ön düzenin sağına soluna boşluk varmı filan bulara baktı birde deneme sürüşü yaptı geldi bunun birşeyi yok gayet iyi dedi ben dedim 1 yıldır bu aracı kullanıyorum var bir sıkıntı ses geliyor amortisör ler nasıl dedim bu aracın amortisörleri gazlı patlak olup plmadığı ancak sökülecek yere elinle bastırınca belli olur dedi. Şimdi bu lafın üzerine değerli forum arkadaşlarım bana ne tavsiye edersiniz? Not:Arabanın sağa sola çekmesi yok rot düzgün ve tekerlerin balansı da iyi yalpalama yok. Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 Bulunduğunuz yerdeki ustalar ile ilişkinizi daha sade (sadece yağ ve filtre değişimi gibi) bir boyuta taşımanızı öneririm... Aracınızı yetkili serviste kontrol ettirmeniz daha sağlıklı olacaktır. Fiyatların ise abartı olmadığını gidip konuşunca anlayacaksınız.. Yorum bağlantısı
Ömür Can 24 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 24 Temmuz 2015 Bulunduğunuz yerdeki ustalar ile ilişkinizi daha sade (sadece yağ ve filtre değişimi gibi) bir boyuta taşımanızı öneririm... Aracınızı yetkili serviste kontrol ettirmeniz daha sağlıklı olacaktır. Fiyatların ise abartı olmadığını gidip konuşunca anlayacaksınız.. Bulunduğunuz yerdeki ustalar ile ilişkinizi daha sade (sadece yağ ve filtre değişimi gibi) bir boyuta taşımanızı öneririm... Aracınızı yetkili serviste kontrol ettirmeniz daha sağlıklı olacaktır. Fiyatların ise abartı olmadığını gidip konuşunca anlayacaksınız.. götürdüğüm tamirci ustaları iki ortak arkadaş bir müddet ford servisinde çalışıp ayrılmış ve Tamirci dükkanı açmış ustalar.Ama yine de bilemiyeceğim. Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 araç üstünde amortisör durumunu anlamak sağlıklı olamayabiliyor başınıza geldiği gibi rot kolları veya takozlar vs lastik aksamlar yanıltabilir ustanın dediği gibi amortisör sökülüp yere elle bastırınca amortisörler hakkında kesin sonuç elde edilebilir.. he amortisör özelliğini iyice kaybetmiştir araç üstünde de kendini belli eder . amortisör değişmesi gerekli mi değil mi bilemem amortisör helezon yaylar vb süspansiyon parçaları takım halinde değişmeli misal sadece sol ön amortisörü değiştirip bırakılmamalı ön tarafta sıkıntı varsa ön 2 amortisör değişmeli aksi durumda aracın yamuk durmasından yol tutuşu ve esneme kabiliyetinden lastik aşınmasına kadar bir çok zarara/hasara yol açabilir. 1 Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 Expertiz firmalarında arabayı platforma çıkarıp her tekerleğe tek tek işlem uyguluyorlar. Zıplatıyorlar, esnetiyorlar her şey ortaya çıkıyor fiyatı 80 lira gibi ama çok derseniz sadece ön düzen için pazarlık yapabilirsiniz. Sağlam amortisör içine hemen göçmez ve içine girince yavaş yavaş salar kendini. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 9 Nisan 2021 Paylaş 9 Nisan 2021 (düzenlendi) Benim de ön amortisör testi konusunda yardıma ihtiyacım var, General motors marka Gazlı Ön amortisör setim var normalde Kasislerden geçerken çok tatlı bi pıssst sesi veriyordu bugün sert bir çukura düştüm ama amortisör patlatacak bir çukura da düşmedim açıkçası az önde bir tümsekten daha geçtim çukura düştüğüm taraftan Pısst yerine süpürgenin ucu halıya yapışmış gibi bir sloofst sesi geldi. Sallıyorum ikisi de aynı sekiyor yolda renk vermiyor şehir içi çokta test edemedim ama bastırıp bırakıyorum sekme yapmıyor hemen olması gereken yerine geliyor. 9 Nisan 2021 tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 10 Nisan 2021 Paylaş 10 Nisan 2021 Çağrı Alaf yazdı: Benim de ön amortisör testi konusunda yardıma ihtiyacım var, General motors marka Gazlı Ön amortisör setim var normalde Kasislerden geçerken çok tatlı bi pıssst sesi veriyordu bugün sert bir çukura düştüm ama amortisör patlatacak bir çukura da düşmedim açıkçası az önde bir tümsekten daha geçtim çukura düştüğüm taraftan Pısst yerine süpürgenin ucu halıya yapışmış gibi bir sloofst sesi geldi. Sallıyorum ikisi de aynı sekiyor yolda renk vermiyor şehir içi çokta test edemedim ama bastırıp bırakıyorum sekme yapmıyor hemen olması gereken yerine geliyor. Km olarak takalı 60 70 bin olduysa testi falan uğraşmayın değiştirin bence Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 10 Nisan 2021 Paylaş 10 Nisan 2021 Levent Güzelkalp yazdı: Km olarak takalı 60 70 bin olduysa testi falan uğraşmayın değiştirin bence Eski sahibinden Triger bilgisi bile alamadım Yorum bağlantısı
Recommended Posts