Süleyman Can Şahin 25 Temmuz 2015 Paylaş 25 Temmuz 2015 Selamlar aracımdan 4gündür bu ses gelmeye başladı . Her zaman olmuyor bu ses nadiren bu kadar artıyor. Çekişte düşme duman atma vs. hiçbirşey yok . Normal birşeymi bu. video : https://www.youtube.com/watch?v=u99RzsA-VwI 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Temmuz 2015 Paylaş 25 Temmuz 2015 Ford'larda turbo sesi pek duyulmaz. Kaç km'de bu araç? Kronik turbo hortumu çatlağı, turbo borusu kırılması olabilir, kontrol edildi mi? Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 25 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2015 Ford'larda turbo sesi pek duyulmaz. Kaç km'de bu araç? Kronik turbo hortumu çatlağı, turbo borusu kırılması olabilir, kontrol edildi mi?Abi araç 117binde henüz kontrol ettirmedim bayram tatili için memlekete geldim pek anlayacak usta yok burda Yorum bağlantısı
Alper Ünal 25 Temmuz 2015 Paylaş 25 Temmuz 2015 çok yüksek ihtimal turbo tesiatıyla ilgli Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz 25 Temmuz 2015 Paylaş 25 Temmuz 2015 aynı ses bende var ara ara bulamadım en sonunda nerden koparsa kopsun dedim inan motordan bi yerden gelen sesleri kafaya takmakla çorap söküğünü ele almak gibi başa almak kadar aynı. şuana kadar hiç bir şey olmadı sanırım hortumlardan kaçırıyor 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 25 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2015 aynı ses bende var ara ara bulamadım en sonunda nerden koparsa kopsun dedim inan motordan bi yerden gelen sesleri kafaya takmakla çorap söküğünü ele almak gibi başa almak kadar aynı. şuana kadar hiç bir şey olmadı sanırım hortumlardan kaçırıyor arabaya ne kadar dikkat edersem o kadar çok problem çıkarıyor sanki Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 25 Temmuz 2015 Paylaş 25 Temmuz 2015 Bi sesi reno dci ve hyundai h100 kamyonette oldukca fazla duydum tdci de ilk defa duyuyorum.. Turbo sesine benziyor cekiste falan bi sorun varmi 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 25 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2015 Bi sesi reno dci ve hyundai h100 kamyonette oldukca fazla duydum tdci de ilk defa duyuyorum.. Turbo sesine benziyor cekiste falan bi sorun varmiÇekişte problem yok duman atmada yok. Sadece bu ses oluyor önceden varmıydı hiç hatırlamıyorum belkide benim dikkatimi yeni çekti Yorum bağlantısı
Serkan Toker 25 Temmuz 2015 Paylaş 25 Temmuz 2015 Süleyman arabaya gaz verirken turbo hortumunu kontrol et park halindeyken.. Turbo düzgün kullanımda 200k km. yi rahat görmeli.. Yorum bağlantısı
Çağdaş Başlılar 25 Temmuz 2015 Paylaş 25 Temmuz 2015 dostum en kısa zamanda servise veya sağlam bir turbo ustasına götür. kötü anımız var kardeşimin td leon da bu sesle başlamıştı herşey 1 ay sonra 3000tl ile sonuçlandı. Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 26 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 26 Temmuz 2015 Süleyman arabaya gaz verirken turbo hortumunu kontrol et park halindeyken.. Turbo düzgün kullanımda 200k km. yi rahat görmeli..Abi turbo tam olarak nerde nasıl yapacam nereleri kontrol etmem lazımdostum en kısa zamanda servise veya sağlam bir turbo ustasına götür. kötü anımız var kardeşimin td leon da bu sesle başlamıştı herşey 1 ay sonra 3000tl ile sonuçlandı.Motora zararmı verdi hocam bunlarda turbo ucuz o kadar masraf olmaz herhalde Yorum bağlantısı
Cihan Kanyılmaz 26 Temmuz 2015 Paylaş 26 Temmuz 2015 Selamlar aracımdan 4gündür bu ses gelmeye başladı . Her zaman olmuyor bu ses nadiren bu kadar artıyor. Çekişte düşme duman atma vs. hiçbirşey yok . Normal birşeymi bu. video : https://www.youtube.com/watch?v=u99RzsA-VwI Aynı ses bende de var çok büyük bir problem değil demişti benim gittiğim usta.Ama ses turbo ötmesi gibi isterseni bi kontrol ettirin turbonuzun kanatlarını.benim turbomun bir kanadında çok küçükte olsa yara vardı gözümle görmüştüm bana değiştirelim bu kırılır motorun içine kaçar daha sonra komple motor yaptırmak zorunda kalabilirsin diye bir felaket senaryosu yazdı bende pek kulak asmadım o günden bugüne 30000km yol yaptım hiçbir sorun yaşamadım.ne çekiş ne performans ne de bir duman atma gibi.dediğim gibi yine de içinizi rahatlatmak amacıyla turbonuzu kontrol ettirebilirsiniz. Abi turbo tam olarak nerde nasıl yapacam nereleri kontrol etmem lazım Motora zararmı verdi hocam bunlarda turbo ucuz o kadar masraf olmaz herhalde turbo hortumunuz hava filtresi çıkışında esnek bir malzemesi olan hortum resimde kırmızı ile işaretli.eğer hortumda bir yırtık var ise ses ondan da gelebilir. Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak 26 Temmuz 2015 Paylaş 26 Temmuz 2015 Bence hortumlarin birinde kacak var ama turbonuzda hafif ötüyor ama öncelikle boru ve hortumlara yonelmelisiniz Yorum bağlantısı
Taner Ayık 26 Temmuz 2015 Paylaş 26 Temmuz 2015 Ayni ses benim arabada da var.gaza bastikca ozellikle sogukken yapiyor.isindiktan bir sure sonra geciyor.tan oto ya gittim akin ve erkan dikici turbo dediler.servis pahali cikacagi icin kendi ustama gittim kacak var dedi.ama akin in soyledigi kafama takildigi icin kendi ustama inanmadim ve turbocuya gittim.adam sesi dinledi ve turbonda hic birsey yok.turbo ve manifolt arasindaki conta da kacak var dedi.mondeo da turbo ve manifolt birlesik oldugu icin dogal olarak turbo degisirken manifoltta degisiyor ve ses kesiliyor.yani kisaca aracinizda kacak var.bir turbocuya giderseniz buyuk ihtimal aynisini soyleyecek size. Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 30 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 30 Temmuz 2015 Bugün ustama gösterdim baya bi inceledi . Bişey yok bunda dedi Yorum bağlantısı
osman sezgin 2 Ağustos 2015 Paylaş 2 Ağustos 2015 Bu videoyu izleyince dikkatli dinledigimde benim aractata azda olsa bu ses var. Dikkatli dinledigimde cikiyor ve 2 duvar arasind belli ediyor kendini. Normal kullanimda farkedilmeyecek düzeyde. Genelde 1.vitesten 2 ye atarken duyuluyor diger viteslerde yok. Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 20 Şubat 2016 Yazar Paylaş 20 Şubat 2016 Selamlar daha önceden yine turbo ile ilgili bir konu açmıştım. Islık sesine benzer bir ses vardı şimdiye kadar bir problem çıkarmadı artı şöyle birşey daha var . Baktığım incelediğim focusların hepsinde ıslık sesi var. Şimdi gelen ses daha tuhaf lastiğin hava kaçırması gibi bir ses geliyor. Turbodan yada etrafı tam emin değilim. Ustaya gösterdim baktı dinledi filan hortumlar tam şişmiyor dedi. Bu şekilde devam et bozulana kadar dedi. Hava kaçağı gibi bir ses olduğu için benim aklıma belki hortumdan filandır diye geliyor ama bir sürüde hortum var . Nereleri kontrol etmem lazım yada ses direk turbodan mı geliyor. Yorum bağlantısı
Cüneyt Genç 21 Şubat 2016 Paylaş 21 Şubat 2016 Enjektör contalarından (Oringlerden) olabilir değiştirirseniz düzelebilir Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş 21 Şubat 2016 Paylaş 21 Şubat 2016 Enjektör contalarından (Oringlerden) olabilir değiştirirseniz düzelebilir Resim atabilir misiniz Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan 21 Şubat 2016 Paylaş 21 Şubat 2016 Şarj dinamosu olabilir. Geçenlerde başıma geldi arıza yaptığı zaman sesi aynı turboya benziyor. Anlamak için dinamonun kayışını söktürün gaz verin ses kesilirse sorun dinamodur. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Şubat 2016 Paylaş 21 Şubat 2016 kullandığım bindiğim hiçbir sağlam focusta ıslık sesi ben duymadım. ses direkt olark turbo dan olmayabilir emişteki hava borularında çatlak ta olabilir. ses varsa böyle bin denmez? neden dedi acaba? bakımları rutin olarak nerde yaptırıyorsnuz Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 21 Şubat 2016 Yazar Paylaş 21 Şubat 2016 Enjektör contalarından (Oringlerden) olabilir değiştirirseniz düzelebilir hocam contalar filan hep yeni değişti onlarda bir sorun yok onun sesi daha farklı oluyor bu hava kaçıran lastik gibi. kullandığım bindiğim hiçbir sağlam focusta ıslık sesi ben duymadım. ses direkt olark turbo dan olmayabilir emişteki hava borularında çatlak ta olabilir. ses varsa böyle bin denmez? neden dedi acaba? bakımları rutin olarak nerde yaptırıyorsnuz abi tesadüfmüdür bende hangi focusa baksam aynı ses. tam ıslık demeyelimde uğultu gibi. Hava borularını nasıl kontrol ederim turbocuyamı göstersem. Bütün bakımlarınıda orada yaptırıyorum. ayrıca hortumlarıda tam şişirmiyormuş turbo Şarj dinamosu olabilir. Geçenlerde başıma geldi arıza yaptığı zaman sesi aynı turboya benziyor. Anlamak için dinamonun kayışını söktürün gaz verin ses kesilirse sorun dinamodur. teşekkür ederim aklımda bulunsun onada baktırayım Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 29 Şubat 2016 Yazar Paylaş 29 Şubat 2016 kullandığım bindiğim hiçbir sağlam focusta ıslık sesi ben duymadım. ses direkt olark turbo dan olmayabilir emişteki hava borularında çatlak ta olabilir. ses varsa böyle bin denmez? neden dedi acaba? bakımları rutin olarak nerde yaptırıyorsnuz Abi bugün turbocuya kontrol ettirdim balans sesiymiş mil değişecek dedi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts