İçeriğe Yönlendir

İç Dikiz Aynası Sorunu

Cem Karaöz

Recommended Posts

Cem Karaöz

Forumdaşlar benim iç dikiz aynasını eski sahibi okumuş üflemiş tükürüklemiş nasıl tutturduysa tutturmuş ön cama. Aldığımda ilk zıplamada ayna göbek atıp sağa sola kendi kendine dönmeye başladı. Ben ayarlıyorum, araba sarsılınca o kendi kendine dönüyor falan derken düzelteyim diye zorlarken sapından kırdım. Sonra yedek parçacıdan yeni ayna aldım. Bulunduğum bölgedeki oto camcılarından birine götürdüm değiştirmek için fakat eski aynanın kalan sap bölümünü çıkaramadılar. Camın üstünde nokta nokta siyah kabartmalar olan bölümde yapışık olan bu kısım zorlanınca camcı
-abi ön camı komple kıracaz ben bunu sökemem
deyip camın düz olduğu bölüme yapıştırdı yeni aynayı elindeki yapıştırıcıyla.Ön camda oldu bir ayna ve bir ayna harabesi. Fakat beş gün geçmedi aynayı ayarlayayım derken düşüverdi. Eskisini yapıştığı yerden çıkaramıyoruz,yenisini tutturamıyoruz. Ne dersiniz nasıl çıkarılır bu kalan parça fikri olan yazabilirmi. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Cem Karaöz
(düzenlendi)

İnşallah camı kırmadan yapabilirim Gökhan bey. Camcı hem kendi hem kalfası maket bıçağıyla epeyi uğraştılar fakat sokamadılar altına. bir de ben deniyeyim becerebilirsem bakayım. Hani belki bir yumuşatıcı ilacı falan vardır da bilen biri bizi de aydınlatır diye düşünmüştüm. İnşallah öyle bir bilgi vardır ortamda.

tarihinde Cem Karaöz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tamer Geveci

Dikiz aynası tek parça değilse cama tutunan parça kalsın kol kısmını döndürerek yada ileri geri yaparak tırnaklarından kurtarabilirsiniz eğer yeni takacağınız dikiz aynası camda kalan parçaya uyumlu ise üzerine takabilirsiniz .

Diğer seçenek ; misina veya ince bir tel yardımıyla cam ile parça arasından ayırmayı deneyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Cem Karaöz

Maalesef camda kalan parça işe yaramaz durumda Tamer bey. Aynanın mafsallı kısmıyla cam arasındaki kolun tam ortasından kırıldı nasıl olduysa. sanırım tutya imiş. Hani o zorlama ile camdan ayrılsaydı daha sevinecektim. Şimdi kalan kol kısma elle yapışıp çekiyorum ki pek ufak tefek değilimdir banamısın demiyor. Tek umudum o yapıştırıcıyı yumuşatacak bir solüsyon bilgisi. İlginize teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...