İçeriğe Yönlendir

Muayene Belası : Kisa Huzmeli Farlar Dusuk...

Serkan Balcı

Recommended Posts

Serkan Balcı

2 seferdir muayene kisa huzmeli farlar dusuk notu dusuyor.hic bir islem yapmadim farlara.herseyiyle orjinal..ne yapmam gerek..sokturup icinimi temizletiyim yoksa ampulun daha kuvvetlisinimi takiyim..fikirlerinizi bekliyorum.

Saygilar.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

2 seferdir muayene kisa huzmeli farlar dusuk notu dusuyor.hic bir islem yapmadim farlara.herseyiyle orjinal..ne yapmam gerek..sokturup icinimi temizletiyim yoksa ampulun daha kuvvetlisinimi takiyim..fikirlerinizi bekliyorum.

Saygilar.

En titiz ayarı da yaptırsan yine yön hatası verecekler. TüvTürk ün olmazsa olmaz hafif kusuru. :D

Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Ben farlarımı ayarlatıp muayeneye girdim yine hafif kusur var yazmışlar. Yeni ampül takarsan bu seferde çok aydınlattığı için kusur yazarlar.

Yorum bağlantısı
Serkan Balcı

En titiz ayarı da yaptırsan yine yön hatası verecekler. TüvTürk ün olmazsa olmaz hafif kusuru. :D

Aslında aydinlatmadan bende cok memnun degilim acikcasi..uzun yolculukta zor oluyor.nedir tavsiyeniz murat bey?

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Aslında aydinlatmadan bende cok memnun degilim acikcasi..uzun yolculukta zor oluyor.nedir tavsiyeniz murat bey?

Eğer far camları karardıysa çözüm kolay. Biraz uğraşı ile düzelir. Su zımparası ve cila ile hallolur.

Far aynaları karardıysa içi açılıp temizlenir .

En kötüsü bir çift sıfır far alınır.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Eğer far camları karardıysa çözüm kolay. Biraz uğraşı ile düzelir. Su zımparası ve cila ile hallolur.

Far aynaları karardıysa içi açılıp temizlenir .

En kötüsü bir çift sıfır far alınır.

Bizim fiestaların farları cam mika değil o yüzden sadece açılıp temizlenebilir.

Bi xenona geçin kurtulun.Ben ne kadar körmüşüm diyeceksiniz.

ba4c48b23160b42a09e97b763b0374f8.jpg

07febb677437d168121e8b5891892461.jpg

Bi xenon kendi aracımdaki durumu.

Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık

Saygilar.

Ne ilginçtir bende de hep farlar hatalı çıkıyordu ama geçen muayenede farlara hiçbir işlem yapmadım. sonuç :sorunsuz geçti  ;)

Yorum bağlantısı

+1

Yorum bağlantısı
Serkan Balcı

Bizim fiestaların farları cam mika değil o yüzden sadece açılıp temizlenebilir.

Bi xenona geçin kurtulun.Ben ne kadar körmüşüm diyeceksiniz.

Bi xenon kendi aracımdaki durumu.

Gokhan gercekten guzel aydinlatiyo farlarin..ama ben tam bir orjinalciyim..aracin orjinalini degistirmeyi sevmiyorum sanirim sokturup temizleticem ondan sonra nasil olur bi bakalim..olmazsa baska yol bulacagim..acaba cift sifir far ne kadardir.sanirim su an ustundeki hella orjinal..hic degismedi...

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Hiç değişmedi ise çifti 200 250 tl civarındadır. Depo markadır. Kendiniz de açıp temizleyebilirsiniz. Azıcık ısı gördüğünde ön cam zaten bırakıyor kendisini.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Saygilar.

H4 yapı ve kir,is,toz türevide birleşince ışık seviyesi düşük normaldir.

Güzel bir temizlik ve güzel bir far ayarı şu anki aydınlatma oranına yüzde 30 civarı iyileşme sağlar.

Sakın yüksek güç olsun diye 100watt narva falan alıp takma far tasına daha çok zarar verir ayrıca azıcık önünü gördüğün far göstermez hale gelir.

H4 olarak ampul en ideali Osram yada Philips normal halojen ampuldür.Tek dikkak etmen gereken far ayarının kalitesi.

Depo far mercek çalışması haricinde tavsiye etmem.Far refleköründe sorun yok ise temizlik en ideal ve düzgün işlem olur.Aynı fiyata çıkma sıfıra yakın orijinal far daha iyi seçim olur.Biraz daha kaliteli ama oda belli olmuyor TYC olur.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Balcı

H4 yapı ve kir,is,toz türevide birleşince ışık seviyesi düşük normaldir.

Güzel bir temizlik ve güzel bir far ayarı şu anki aydınlatma oranına yüzde 30 civarı iyileşme sağlar.

Sakın yüksek güç olsun diye 100watt narva falan alıp takma far tasına daha çok zarar verir ayrıca azıcık önünü gördüğün far göstermez hale gelir.

H4 olarak ampul en ideali Osram yada Philips normal halojen ampuldür.Tek dikkak etmen gereken far ayarının kalitesi.

Depo far mercek çalışması haricinde tavsiye etmem.Far refleköründe sorun yok ise temizlik en ideal ve düzgün işlem olur.Aynı fiyata çıkma sıfıra yakın orijinal far daha iyi seçim olur.Biraz daha kaliteli ama oda belli olmuyor TYC olur.

Oktay bey cok tesekkurler.

Bu islerde iyi olan biri tavsiye edermisiniz. Eger yoksa boyle bi yer once herhangi bi yerde farin icinizi temizleticem eger bi artis olmazsa h4 halojen osram ampul alcam.

Yorum bağlantısı

Şaşmaz Ptt altında Otofar var.Fordclubtr selamını söyleyin muhakkak iyi bir tanıdığı vardır yönlendirir.Benim şahsen bildiğim bir yer yok.Bilenlerde varsa buraya yazacaklardır.

Ne olursa olsun sakın dıştan sıvı temizliği falan yapılmasına izin vermeyin.Farlar açılacak el ile güzelce temizlenecek.

Bence siz kendiniz bir hafta sonunu ayırın kendiniz yapın derim.

Yorum bağlantısı
Serkan Balcı

Şaşmaz Ptt altında Otofar var.Fordclubtr selamını söyleyin muhakkak iyi bir tanıdığı vardır yönlendirir.Benim şahsen bildiğim bir yer yok.Bilenlerde varsa buraya yazacaklardır.

Ne olursa olsun sakın dıştan sıvı temizliği falan yapılmasına izin vermeyin.Farlar açılacak el ile güzelce temizlenecek.

Bence siz kendiniz bir hafta sonunu ayırın kendiniz yapın derim.

Valla bi deniyim o zaman bakalim nasil olcak yapamazsam dediginiz yere giderim artik..cook tesekkurler

Yorum bağlantısı

Sadece camı sökün.

Bim'de mikrofiber cam bezleri var çiftli al.Krom far tasının içine biri ile baskı uygulamadan tozunu alın,diğeri ile yine baskı uygulamadan güzelce parlatın. Sinyal reflektörünüde aynı şekilde temizleyin.

Camın içini önce kolanlalı mendil ile temizleyin sonra bu mikrofiber bezle güzelce silin.Sinyal camınıda aynen temizlersiniz.

Sonra açıldığı şekilde tekrar kapatırsınız. :good1:

Far ayarı içinde resimdeki gibi 2 far düzlüğü halojen farda sol taraftakki düz çizgi aynı hizada olacak şekilde en az 10 metre geriden far ayarınıda kontrol edin ve gerekirse üzerindeki ayar vidaları ile ayarlayın.

HJhYE7i.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Balcı

Sadece camı sökün.

Bim'de mikrofiber cam bezleri var çiftli al.Krom far tasının içine biri ile baskı uygulamadan tozunu alın,diğeri ile yine baskı uygulamadan güzelce parlatın. Sinyal reflektörünüde aynı şekilde temizleyin.

Camın içini önce kolanlalı mendil ile temizleyin sonra bu mikrofiber bezle güzelce silin.Sinyal camınıda aynen temizlersiniz.

Sonra açıldığı şekilde tekrar kapatırsınız. :good1:

Far ayarı içinde resimdeki gibi 2 far düzlüğü halojen farda sol taraftakki düz çizgi aynı hizada olacak şekilde en az 10 metre geriden far ayarınıda kontrol edin ve gerekirse üzerindeki ayar vidaları ile ayarlayın.

HJhYE7i.jpg

Oktay bey cok tesekkurler.ellerinize saglik..yazdiklarinizi dediginiz gibi yapacagim..sonra size yazarim mutlaka

Yorum bağlantısı

Benim araçta afs dar mevcut akıllı tuv türk çalışanı arkadaş direksiyonu hafif sağa eğimli bırakıyor daha sonra farlar sağa bakıyor diye rapor tutuyor [emoji2] Daha sonra çıkışta gösterdim durumu abi kusura bakma zaten hafif kusur birşey olmaz cevabını veriyor ne demek lazım gulsek mi aglasak mi [emoji19]

Yorum bağlantısı
Serkan Balcı

Oktay bey cok tesekkurler.ellerinize saglik..yazdiklarinizi dediginiz gibi yapacagim..sonra size yazarim mutlaka

Tabi tabi size derken buraya demek istedim.saygilar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Benim aracın muayenesi.. Aynı gün tüm bakımları, kontrolleri ve bilgisayarlı sistemde far ayarı yapılmıştı..  ;)  :)

KtOENz0.jpg?1

Yorum bağlantısı

Benim aracın muayenesi.. Aynı gün tüm bakımları, kontrolleri ve bilgisayarlı sistemde far ayarı yapılmıştı..  ;)  :)

Halbuki doğru düzgün yapsalar işlerini,kartuştan da kar ederler. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Serkan Balcı

Fırında 7 8 dk 120 derecede far camları kolaylıkla açılır.

Derken ???? Nasil yani anlamadim

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Normal evdeki fırında 120 derece ayarlayın yaklaşık 10 dk falan tutun içerisinde sonra çıkartın bir bıçak yardımı ile farın plastik kısmıyla camı arasına girmeye çalışın sonra silikonu yavaşça far camından ayırarak farı açabilirsiniz.Çok zor değil yeterince ısı uygulayın ama uygularken plastik kısımlara zarar vermemeye çalışın.

Yorum bağlantısı
Serkan Balcı

Normal evdeki fırında 120 derece ayarlayın yaklaşık 10 dk falan tutun içerisinde sonra çıkartın bir bıçak yardımı ile farın plastik kısmıyla camı arasına girmeye çalışın sonra silikonu yavaşça far camından ayırarak farı açabilirsiniz.Çok zor değil yeterince ısı uygulayın ama uygularken plastik kısımlara zarar vermemeye çalışın.

Yok gokhancim ben beceremem oyle dediklerini...farı mındar eder birakirim sonra :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...