İçeriğe Yönlendir

Klimada Rolanti Düşmesi Ve Stop Etme

Mehmet Çetin Kılıç

Recommended Posts

Mehmet Çetin Kılıç

Selamlar forumdaşlar,
Ford fiesta 2000 1.25 zetec s model araca sahibim.
Sorunum şu ; Araç normalde giderken hiç bir şekilde stop etme rolanti sorunu yaşatmıyor ama klimayı açınca rolanti inip inip çıkıyor kırmızı ışıkta stop etmesi cabası ekstradan vites değiştirirken yolda da stop ediyor bazen hız keserken bildiğiniz gibi hidrolik direk kitleniyor ve bu çok tehlikeli bir hal alıyor seyir halindeyken acaba neden yapıyor olabilir ?
-Lpg gaz kelebeği veya rolanti valfi (sensöründen ) değil.

-Araç beyninden değil.
Sizce neden olabilir yardımlarınızı bekliyorum .Lütfen motor ufak ondan demeyin 1.2 düz motor cliolar yapmıyor bunu . 

:angry:  :angry:  :angry:  :angry:  :angry:  :angry: 

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın
(düzenlendi)

Forum yazım kurallarımızı okumanızı rica ederim. Okunamayacak kadar kötü yazılmış. 

tarihinde Ahmet Taşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Emre

Selamlar forumdaşlar,

Ford fiesta 2000 1.25 zetec s model araca sahibim.

Sorunum şu ; Araç normalde giderken hiç bir şekilde stop etme rolanti sorunu yaşatmıyor ama klimayı açınca rolanti inip inip çıkıyor kırmızı ışıkta stop etmesi cabası ekstradan vites değiştirirken yolda da stop ediyor bazen hız keserken bildiğiniz gibi hidrolik direk kitleniyor ve bu çok tehlikeli bir hal alıyor seyir halindeyken acaba neden yapıyor olabilir ?

-Lpg gaz kelebeği veya rolanti valfi (sensöründen ) değil.

-Araç beyninden değil.

Sizce neden olabilir yardımlarınızı bekliyorum .Lütfen motor ufak ondan demeyin 1.2 düz motor cliolar yapmıyor bunu . 

:angry:  :angry:  :angry:  :angry:  :angry:  :angry: 

Klima gazı kaçmış gibi görünüyor. Klima gaz basıncını ölçtürün. Gaz eklemesi yapıldıktan sonra klima açık vaziyette rölantiyi tekrar kontrol edin.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Polo aracimda aynisi oluyordu klimayi actigim gibi arac rolantiyi ayarliyamiyordu. Daha sonra bogaz kelebegini temizletip bilgisayara baglanarak adaptasyon yapildi ve sorun duzeldi. Tabi 5 6 kere bu islemi yaptirdm daha sonra artik bogaz kelebeği infilak etti yenisini almak zorunda kaldim

Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık

Klimayı açınca zaten ister istemez rolanti düşmesi olacak.durduğunuz anda stop etmesi de  tuna arkadaşımızın da bahsettiği gibi boğaz kelebeği sorunu diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Aynı model değil ama benim arabada klimayı açınca rolanti artıyor bu normal mi ?

Yorum bağlantısı
İsmail İnan
(düzenlendi)

Bende de geçen gün oldu, klimayı açınca özellikle ilk kalkışlarda  sanki yanlışlıkla 3. vitesde kalkmaya çalışırsında araç titremeye başlar sonra stop eder aynı o şekilde oldu.Zorlanarak kalkıyor ama hızlandıktan sonra yolda devam ederken bir sorun yok.  Bende araç yol aldıktan sonra klimayı açmaya başladım :) benim aracında mı boğaz kelebeğinden kaynaklanıyordur ?  

tarihinde İsmail İnan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Çetin Kılıç

Klimayı açınca zaten ister istemez rolanti düşmesi olacak.durduğunuz anda stop etmesi de  tuna arkadaşımızın da bahsettiği gibi boğaz kelebeği sorunu diye düşünüyorum.

Sanmıyorum boğaz kelebeğinden olacağını yeni temizlettirdim

Benzinde de aynısını yapıyor mu

Evet farketmiyor 

Forum yazım kurallarımızı okumanızı rica ederim. Okunamayacak kadar kötü yazılmış. 

Pardon neresi okunmuyor ? Sokak türkçesi bilen herkesin okuyabileceği şekilde yazdım. 

Klima gazı kaçmış gibi görünüyor. Klima gaz basıncını ölçtürün. Gaz eklemesi yapıldıktan sonra klima açık vaziyette rölantiyi tekrar kontrol edin.

Ama daha yeni yapıldı yani bir ay olmadı 

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Klima acilinca rolanti dusmez dengelemek icin artar. Ancak klimanin devreye girdigini saniyelik olarak durdugu yerde devir dususu ile hissetmek normal. Rolanti sensorunun ya da baska bir sensorun aracin ek guc istedigini anlamamasindan kaynaklanan bir durum. Klima acikken aracin kalkislarda zorlanmasi da normal. Klima devredeyse once gaz verip sonradan debriyaji birakmak daha iyi bir yontem ama aliskanliklar bunu engelliyor.

Saygilarimla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Çetin Kılıç

Klima acilinca rolanti dusmez dengelemek icin artar. Ancak klimanin devreye girdigini saniyelik olarak durdugu yerde devir dususu ile hissetmek normal. Rolanti sensorunun ya da baska bir sensorun aracin ek guc istedigini anlamamasindan kaynaklanan bir durum. Klima acikken aracin kalkislarda zorlanmasi da normal. Klima devredeyse once gaz verip sonradan debriyaji birakmak daha iyi bir yontem ama aliskanliklar bunu engelliyor.

Saygilarimla.

Ama üstadım diğer araçlarda böyle değil kırmızı ışıktayken ayağım hafif gazda ve debrayaj kavramada duruyorum stop etmesin diye birde giderkende stop ediyor normal bir durum değil yani.Bu 1.2 CLİOLARDA olmuyor kaldıki bizde zetec s var 

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Krank sensörü arıza yapınca belki yolda giderken stop ediyordur.Onun haricinde klima kompresörüne bir baktırın derim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...