İçeriğe Yönlendir

Ka - Klima Sorunu

Ayrılmış Üye

Recommended Posts

Ayrılmış Üye

Merhabalar,aracı 5 dk falan kullandıktan sonra klimayı açınca fena bir sıcak hava  gelmekte ve bir türlü soğuk hava üflememekte,ama motor soğuduktan sonra bir kaç kere denemede bulundum,aracı çalıştırır çalıştırmaz klimayı açtığımda soğuk hava vermekte sorun yapmamakta,daha önceleri istediğim zamanlarda açınca soğuk hava vermekteydi şimdi böyle bir sorunum var teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk

klima gazı ömrünü doldurmuş,uzun süre kullandıktan sonra sistemdeki gaz normal havaya dönmüş olabilir.sistemde az bir miktar klima gazı kalmış,o da motor ısınınca genleşmeden dolayı kompresör e yetmyor,kompresör sistemdeki gazı yetersiz bulup devre dışı bırakıyor.

yeni gaz bastırın düzelir.

Yorum bağlantısı
Ayrılmış Üye

Polen filtrem yeni,gazın durumunu bilmiyorum,bugünde denedim aracı çalıştırır çalıştırmaz açtım klimayı ve sorunsuz olarak 1 saat kadar yol aldım,e peki gazı bitiyor olsa hiç soğuk vermemesi lazım değilmi?teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kalorifer musluğunuzu kontrol ettirin. KA'ların kronik problemi, bozuluyorlar. İçinde bir adet piston, sıcak ve soğuk geçişini sağlıyor. Piston bozulunca ya sıcakta ya soğukta takılı kalıyor. Kışın donma ihtimali de var araç içinde :brr:

Yorum bağlantısı
Ayrılmış Üye

Tamam sani bey teşekkür ederim onuda kontrol ettiricem,muhtemelen gazı bitiyor diye düşünüyorum bende,herkese hayırlı kazasız belasız sürüşler dilerim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yağız Ardalı

Benim de klimayla alakalı sorunum var. Araç süratlendiği zaman (veya motor ısındıkça ?) içeri alev alev sıcak hava veriyor. Devir düştükten bir süre sonra normale dönüyor. Böyle bir durumda sorun yine kalorifer musluğundan mı kaynaklanıyor bilemiyorum. 

Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay
(düzenlendi)

aynı sorunu bende yaşadım.3 hafta Erzurum önce ford yetkili serviste gaz bastırdım.ilk günler soğutuyordu artık soğutmuyor.yolcu tarafına ılık hava veriyor.hatay ford yetkili  servisine 2 hafta aracı götürdüm.önce kalorifer musluğu dediler değişti düzelmedi.klima fanı üzerindeki rezistans değişti düzelmedi.renkli gaz basıldı kaçak kontrolü

yapıldı kaçak yok dendi.sonuç olarak sevis arızayı bulamadı.klima borularında pislik olabilir sökülmesi gerek dedi.önceleri azda olsa soğutan klima artık hiç soğutmuyordu.ustayla tartıştık tekrar getirin 1 hafta sonra dedi.yeterince ilgilenmediler gıcık aldım.genel merkeze şikayet ettim çünkü sökülen klima rezistansını başka bir araçtan uydurma yapmış soketi kesmiş düz bağlamış.anlayacağınız elde var sıfır.karar verdim araç bozulmadığı sürece bilmediğim servise götürmeyeğim.

tarihinde Doğukan Çoktay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Yağız Ardalı yazdı:

Benim de klimayla alakalı sorunum var. Araç süratlendiği zaman (veya motor ısındıkça ?) içeri alev alev sıcak hava veriyor. Devir düştükten bir süre sonra normale dönüyor. Böyle bir durumda sorun yine kalorifer musluğundan mı kaynaklanıyor bilemiyorum. 

Evet, musluk öncelikle kontrol edilmeli.

Doğukan Çoktay yazdı:

aynı sorunu bende yaşadım.3 hafta Erzurum önce ford yetkili serviste gaz bastırdım.ilk günler soğutuyordu artık soğutmuyor.yolcu tarafına ılık hava veriyor.hatay ford yetkili  servisine 2 hafta aracı götürdüm.önce kalorifer musluğu dediler değişti düzelmedi.klima fanı üzerindeki rezistans değişti düzelmedi.renkli gaz basıldı kaçak kontrolü

yapıldı kaçak yok dendi.sonuç olarak sevis arızayı bulamadı.klima borularında pislik olabilir sökülmesi gerek dedi.önceleri azda olsa soğutan klima artık hiç soğutmuyordu.ustayla tartıştık tekrar getirin 1 hafta sonra dedi.yeterince ilgilenmediler gıcık aldım.genel merkeze şikayet ettim çünkü sökülen klima rezistansını başka bir araçtan uydurma yapmış soketi kesmiş düz bağlamış.anlayacağınız elde var sıfır.karar verdim araç bozulmadığı sürece bilmediğim servise götürmeyeğim.

Musluğu nasıl hemen değiştirdiler? Parça kolay bulunmuyor. Emin misiniz değiştiğine?

Rezistansla alakası yok ki durumun. Rezistans fana giden 12v u düşürüp veya tam veriyor.

Yorum bağlantısı
Eren GÜZELKAN

Ayni sorun bendede var ilk calismada soguk arac hareket edince cok sicak hava ufluyor bir turlu cozemedim. Bu arada muslugu yeni degistim..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Eren GÜZELKAN yazdı:

Ayni sorun bendede var ilk calismada soguk arac hareket edince cok sicak hava ufluyor bir turlu cozemedim. Bu arada muslugu yeni degistim..

Klima panelini de kontrol etmek gerekebilir.

Yorum bağlantısı
Ayrılmış Üye

Ben daha baktırmadım,şimdilik havalar zaten sıcak olduğu için motor ısınmadan direk klimayı açıyorum sorunsuz gidiyorum gideceğim yere kadar,(tabi klima açıkken onlarca kaybolmuş beygirden hiç bahsetmek istemiyorum bile)öncelikle gaz bastırıcam bakalım en yakın zamanda inşallah.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Cavit KILIÇER yazdı:

Ben daha baktırmadım,şimdilik havalar zaten sıcak olduğu için motor ısınmadan direk klimayı açıyorum sorunsuz gidiyorum gideceğim yere kadar,(tabi klima açıkken onlarca kaybolmuş beygirden hiç bahsetmek istemiyorum bile)öncelikle gaz bastırıcam bakalım en yakın zamanda inşallah.

Klima açılınca beygir kaybı hissedilir derecedetse Carbon Clean'i şiddetle öneririm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayrılmış Üye

Evet sani bey daha öncede birine tavsiyenizi okumuştum,öncesi sonrası diye bir yazıda denk gelmişti nette epeyce faydalı gibi duruyor temizlik açısından,birisi bana motordaki hafif üflemeyide o şekilde kesebilirsin diye söylemişti acaba doğrumudur?alakası varmıdır?teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Üfleme ile alakası olmadığı gibi Carbon Clean'in, üfleme bugün bayideki sıfır model araçlarda da mevcut. Çok kafanıza takmayın. Üflemenin gerçekten olup olmadığının tek kanıtı kompresyon testidir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...