İçeriğe Yönlendir

Direksiyon Kutusu Yağ Kaçağı

Ömer Uğurlu

Recommended Posts

Ömer Uğurlu

slm arkadaşlar hayırlı günler araçımda dreksiyon kutusu yağ kaçağı vardı ustaya bıraktım bir iki gün önce bugun aradım kaçağın dreksiyon kutusu yağ giriş çıkış demir borulardan kaynaklandığını söyledi bu borularında sıfırının fiyatının 700 tl olduğunu adet fiyatının ama bulamadığını belki çıkma bulubaliceğini felan söyledi başına böyle bi durum gelen varmı fiyatlar gerçekten bu seviyede mi yardımcı olurssanız sevinirim tşklr..

Yorum bağlantısı

Tam olarak aynı sorun mu bilemiyorum ama bende de direksiyon hidrolik borusu patlamıştı. Boruların sıfırı için 350 lira istediler. Usta gerek yok dedi tornaya yolladı demir boruyu tamir edip yolladılar 150 liraya yaptırmıştım sorunsuz kullanıyorum aracım focus yalnız.

Yorum bağlantısı
Ömer Uğurlu

valla bu ustanın dediği borular yağ haznesinden ktuya gelen ve çıkan parmak kalınlığında borularmış tamiri olmayacak yerden arızalanmış bakalım çözüm aramya başladık hayırlısı

Yorum bağlantısı
önder deli

iki tane boruya 1400 tl fiyat çok gibi geldi bana araştırmadan kesinlikle yaptırmayın..

haricinde nice kepçeler nice excavatorler için özel hortumlar borular yapıldığını duydum. bence yenisinin bile imalatını yapabilirler. hidrolikçi hortumcu firmalar var sanayiide... sizin için biraz araştırdım örneğin 

ebay linki

birde parçaları bulmak için partsale.eu diye bir site var 

parçanın tam numarasını bulsak kesin bulunur.

Yorum bağlantısı
Ömer Uğurlu

tşklr önder bey bu ebay daki tek sanırım ustanın dediği 2 tane ama bende tam  bilmiyorum.tamiri için nasıl bi yol izlemeliyim acaba ustadan kaynaklı bi sorun olabilir mi tamiri

iki tane boruya 1400 tl fiyat çok gibi geldi bana araştırmadan kesinlikle yaptırmayın..

haricinde nice kepçeler nice excavatorler için özel hortumlar borular yapıldığını duydum. bence yenisinin bile imalatını yapabilirler. hidrolikçi hortumcu firmalar var sanayiide... sizin için biraz araştırdım örneğin 

ebay linki

birde parçaları bulmak için partsale.eu diye bir site var 

parçanın tam numarasını bulsak kesin bulunur.

bu parçanın numarasını nasıl bulacağız acaba

Yorum bağlantısı
önder deli

bilmeden konuşmamak lazım ama her ihtimali düşünmek gerekli..

size verdiğim partsale linkinde benim aracın şasi nosu girilmiş. ben kısayol saklamıştım. eskiden automotive başlığı altında spare-parts kısmında şasi nosuna göre aracın üretim bilgilerinden parça bilgilerine satıldığı ülkeden lastik ebatlarına kadar bilgi vardı. ancak artik şasi numarası sormaz oldu. ama araçlar aynı 97 ghia benimki otm. size verdiğim linkteki grouplarda alt sekmelerde steering kısmında direksiyon parçaları hakkında şemalar var ancak hortumların numaralarını bulamadım.

özetle;

*önce arızalı boruları görmek

*yenisini yurt içi yurt dışı aramak

*çıkmacılara sormak

*boruların tamiri yada yenisini imal ettirmek

eğer olurda söktürebilirseniz fotolarını paylaşın bizimle vakit oldukça sizin için bakabilirim.

Yorum bağlantısı
Ömer Uğurlu

ilginize teşekür ederim önder bey bu ara biraz bekleteceğim yağ ilave ederek kullanacağım yaklaşık 15-20 günde eksiltiyor işlerim yoğun bu arada da arştırcağım hayırlısı artık

Yorum bağlantısı
Ömer Uğurlu

hayırlı forumlar arkadaşlar aracı usta söküp topladıktan sonra yağ kaçağınıın çözüm yolunu söylemişti şimdilik aynı duruyor ama dreksiyondan ses gelmeye başladı sanki dreksiyon elimin altında hareket ediyor ayar koluna bakıyorum sabit yağına bakıyorum full bu sorunu halledebileceğim kartal pendik maltepe tarafı iyi bi usta bilen varmı tşklr

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...