İçeriğe Yönlendir

Ağaçta Uyuyan Tavuklar

Misafir

Recommended Posts

Geçen gittiğim bir mekanın yanındaki ağaçların üzerinde uyuyan tavuklar ve horozu gördüm şahsen ilk defa böyle birşey görüyorum çok şaşırdım.

ZVdP6o.jpg

Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık

Geçenlerde buna benzer bir haber okumuştum.Tavukların köpek,tilki gibi hayvanlardan korunmak için böyle bir yola başvurduklarını yazıyordu. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Kıyamet yakındır :)

Benim çocukluğumdan beri var bu durum, korkma Mert :p

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Biz buna tüneme deriz.

Yani Kümes yerine böyle bir yer de seçerler.

Köylerde bundan çok görürüz. [emoji6]

• Beğen 7
Yorum bağlantısı

Bir yaşıma daha girdim. Daha önceden 1 yaşında tavuk yediğimde çok şaşırmıştım. Yemek geldi baktım et bayağı kahverengiydi bu nasıl tavuk demiştim. Hayvanlar uzun süre yaşayınca bayağı kaslı oluyormuş. Bu nedenle bayağı şaşırıp yine 1 yaşıma daha girdim demiştim. Bayağı büyüdüm ben :)

O yüzden sen sebzeye devam et Mert  :D

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Bir yaşıma daha girdim. Daha önceden 1 yaşında tavuk yediğimde çok şaşırmıştım. Yemek geldi baktım et bayağı kahverengiydi bu nasıl tavuk demiştim. Hayvanlar uzun süre yaşayınca bayağı kaslı oluyormuş. Bu nedenle bayağı şaşırıp yine 1 yaşıma daha girdim demiştim. Bayağı büyüdüm ben :)

Şarapla marine etmişlerdir  :D  :D

Küçükken pazardan sarı civciv almıştık, tabiki horoz çıktı oda ağaçta yatardı.

Köpek gibi sevmediği kişileri kovalardı mahallede.

En son mahallede huzur kalmayınca kümesi olan bir tanıdığa vermiştik oda 1 hafta anca dayandı alın bunu burdan dedi bizde kes ye demiştik  :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bizim de vardı civcivlerimiz tam 7 tane,tavuk hayali ile almıştık ama hepsi Horoz çıktı  :biggrin: Teras katımızı ele geçirdiler ve içeriye gireni gaga bombardımanına tutuyorlardı  :biggrin: Bir gün bir arkadaşımı hususi soktum terasa,5 dakikada terasta rahat 30 tur atmıştır  :D içeri aldığımda kendinden geçmişti  :D

5 kattan yandaki bahçeye çok sorti inişler yapıyorlardı,komşu tavukların kümesine ama orada da horozlar haklıyordu bunları ve baygın bir şekilde alır tekrar terasa bırakırdık  :D En son dağıttık komşulara kesip yediler  :biggrin:

Hey gidi günler..

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Bizim de vardı civcivlerimiz tam 7 tane,tavuk hayali ile almıştık ama hepsi Horoz çıktı  :biggrin: Teras katımızı ele geçirdiler ve içeriye gireni gaga bombardımanına tutuyorlardı  :biggrin: Bir gün bir arkadaşımı hususi soktum terasa,5 dakikada terasta rahat 30 tur atmıştır  :D içeri aldığımda kendinden geçmişti  :D

5 kattan yandaki bahçeye çok sorti inişler yapıyorlardı,komşu tavukların kümesine ama orada da horozlar haklıyordu bunları ve baygın bir şekilde alır tekrar terasa bırakırdık  :D En son dağıttık komşulara kesip yediler  :biggrin:

Hey gidi günler..

Onların tavuk çıkma ihtimali hiç yokmuş abi. Horoz olanları direk imha ediyorlar, tavukları ise 40 gün yetiştirip sofralara gönderiyorlar.

Hatta o horozları yem fabrikaları alıyor ve yemlerin arasına karıştıyorlarmış.. 

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Vay be benimde aklıma köyde beslediğimiz yerli tavuklarımız geldi, bizim oralarda kırp (buralarda gurup) olurdu ve altına yine köy tavuğundan tek sayıda 11-13-15 yumurta koyardık.

Mübarek hayvan 21 gün boyunca sadece 1-2 defa yerinden kalkıp su içip ihtiyaç gideip gelir yatardı yumurtaların üstünde. 21-22. günlerde tek tek çıkardı minikler. Yok böyle bir sevimlilik.

Ama köyde horoz kıymetliydi, horozları komşuların satın aldığı çok olurdu.

Çünkü horozsuz olan tavukların yumurtalarından civciv çıkmaz ;)

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Hava kararmaya yakın tavuklar kendilerini gece boyunca güvenli bir şekilde koruyup dinleneceklere yere çekilirler. Bizim arka bahçedeki tavuklardan biri balkondaki kombinin baca borusunu mesken tutmuş durumda. :)

Tabi müsaade etmedim, ondan daha inat çıktım ve bahçede konuşlanmasına vesile oldum. Yukarıdan aşağı kaka yapa yapa balkonu perişan etti. :)

Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Normal bunlar, tavuk horoz bunlar geceleri tüneyerek uyur eğer yaşadıkları yerde tünek yoksa onlarda ağaç veya yüksek yerlere tüner..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tavuk yerde uyumaz. Kümeslere tünek yapılır.. tavuk onun üstüne çıkar ve orada uyur.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

Benim çocukluğumdan beri var bu durum, korkma Mert :p

Bizim tavuklar da bazen kümese gelmezlerdi akşam olunca. Fındık ağacının dalında sabahladıkları çok olmuştur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ben ilk defa gördüm hatta mekanda nargile içenler vardı dedik acaba nargile dumanı hayvanlarda kafamı yaptıda ağaca çıktılar :D 

Yorum bağlantısı
Hamit Akkuş

tavuklar bunu hep yapar  :biggrin: kümeslerine falan giremediklerinde ağaca çıkarlar  :biggrin:  :biggrin:

Yorum bağlantısı

Ben ilk defa gördüm hatta mekanda nargile içenler vardı dedik acaba nargile dumanı hayvanlarda kafamı yaptıda ağaca çıktılar :D

Köyde deneyeceğim bunu  :biggrin:  :nargile:

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Köyde deneyeceğim bunu  :biggrin:  :nargile:

Sen nargile sevmezsinki abi ?  :D

tarihinde DOĞUŞ BAĞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Birde yatarken başlarını kanatlarının arasına koyarlar, ilk defa görenler başı kopmuş sanır :D :D

Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün

tavuklar sadece yumurtasından yararlanılmaz 

etrafta sinek-ciyan gibi hayvanlarıda yiyerek insanlar için temizlik yaparlar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...