İçeriğe Yönlendir

Klima Acikken Role Sesi Gibi Tik Tik Ses Geliyor

Ahmet KARAGÖLLÜ

Recommended Posts

Ahmet KARAGÖLLÜ

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler dilerim. Arabamdaki arızanın nerden geldıgını bılıyorm ama servıs cok para istedi size danısmak istedim araba klimasını acınca gaza bastıgımda tık tak dıe role sesı gıbı bır ses gelıyor usta arızayı buldu arıza bu gaza bastıgında donen bır kayıs var motorun sag tarafında onun altında bır kayıs daha var o kayıs donerken duruyor gerı donuyor bu durup gerı donerken o ara tık tak ses yapıor arabanın cekısını cok etklıyor daha once bı tecrubesı olan arkadas varmı baktım klıma ılgılı bır suru parca var ucuz fıyata galıba usta bana set fıyatı bıctı dırek yardımlarınızı beklıyorum

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE Herkese İYİ GÜNLER DİLERİM ARABAMDAKİ ARIZANIN NERDEN GELDIGINI BILIYORM AMA SERVIS COK PARA İSTEDİ SİZE DANISMAK İSTEDİM ARABA KLİMASINI ACINCA GAZA BASTIGIMDA TIK TAK DIE ROLE SESI GIBI BIR SES GELIYOR USTA ARIZAYI BULDU ARIZA BU GAZA BASTIGINDA DONEN BIR KAYIS VAR MOTORUN SAG TARAFINDA ONUN ALTINDA BIR KAYIS DAHA VAR O KAYIS DONERKEN DURUYOR GERI DONUYOR BU DURUP GERI DONERKEN O ARA TIK TAK SES YAPIOR ARABANIN CEKISINI COK ETKLIYOR DAHA ONCE BI TECRUBESI OLAN ARKADAS VARMI BAKTIM KLIMA ILGILI BIR SURU PARCA VAR UCUZ FIYATA GALIBA USTA BANA SET FIYATI BICTI DIREK YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM

Merhaba Ahmet Bey;

Mesajımızın tamamını büyük harfle yazmıyoruz.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Can Ergül

Bu arıza değil ki normal bir durum, klima kompresörü enerjiye ihtiyaç duydukça devreye girer-çıkar, girip çıkışı da sigortalı olduğu için o röle sesi gelir. Ustanız buna arıza mı dedi?

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Hakan YEŞİLYAPRAK
(düzenlendi)

Arkadaşım benim klimayıda açtığımda sürekli tık tık şeklinde devreye girip çıkıyordu. Soğutmada problem yoktu ama sürekli olarak devreye girip çıkması normal değildi. Bu arada iki abimdebaşka bir şehirde tamirci onlara sordum. Onlarda klima ustasıyla telefonda görüştürdüler. Bana gazının eksik olduğunu gazı boşaltıp yeniden gaz bastırdığımda sorunun düzeleceğini söyleyince bulunduğum yerde bir klimacıya gittim oda aynı şeyleri söyledi ve gazı boşaltıp yeni gaz bastı ancak sorun düzelmedi. Ardından klima muşuru falan dedi. Başka bir araçtan muşurları değiştirdi. problem çözülmedi. Bir kaç klimacıya daha gittim hepsi aynısını söyledi. İzmir Balçova sanayisinde Tahsin usta diye birisini tavsiye ettiler. Gittim usta sorunumu dinledi ve klimayı açtırdıktan sonra hiçbir şeye bakmadan eline hortumu aldı ve klima radyatörüne su tutmaya başladı. Su tuttuğu sürece klima sürekli devrede kaldı suyu çekince yine aynı şekilde devreye girip çıktı. Usta gülerek bunun sıkıntısı klima radyatörü tıkanmış yarısı açık. ısnınca kompresör koruma amaçlı devreye girip çıkıyor dedi. Hemen uygun fiyata bir radyatör alıp değiştirp ardından yeniden gaz basınca problem bitti ve klimanın gerçek performansını o zaman gördüm. İki yıldır canavar gibi. Tahsin usta bir br buçuk yıl önce nevşehire taşındı Allah razıolsun on numara usta. Rakam olarakta benden radyatör dahil 250 TL. Çıktı. Araçları yıkarken mutlaka radyatör aralarına su tutun beni eski radyatörün bir tarafından su sıkınca öbür tarafına su deği nemi bile geçmiyordu. Bilgin olsun ben böyle bir tecrübe yaşadım. Diğre klimacılarada anlattım hiç değilse faydası olsun diye. Bu arada bizim araçların kliması dijital değil klima düğmesi açık kaldığı sürece devrede kalır. Aşırı ısnıma yaşandığında devre dışı kalır bilginize.

tarihinde Hakan YEŞİLYAPRAK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...