Mehmet Orman 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 2005 Cmax ghia aracimin son zamanlarda ekranda motor sistem arızası hız sınırlama modu etkin hatası çıkıyor ve o anki hızımın üzerine çıkarıyorum.aracı stop edip calistirinca sorun yok.Bir daha nezaman yapacağı belli olmuyor.(5gun 10 gün)farklı yorumlar okudum ama kesin çözümü ne olabilir acaba?sürekli yapsa sorunu aramak daha kolay. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ağustos 2015 Paylaş 20 Ağustos 2015 Kaliteli bir arıza tespit cihazıyla arıza tespiti yapılmalı. Başımıza gelmişti farklı farklı sebepleri olabiliyor o uyarının. Kesin şundandır demek yanlış olur. Bizde kızdırma bujileri ve map sensörü hatası vermişti. Araç 2004 cmaxtı Yorum bağlantısı
Mükremin Aktuğ 21 Ağustos 2015 Paylaş 21 Ağustos 2015 arızanın gösterge panelindeki devrelerin lehimlerin atması sonucu kaynaklandığını birçok yerde okudum.muhtemelen sizinkindeki sıkıntıda odur.bi araştırın derim. Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 21 Ağustos 2015 Paylaş 21 Ağustos 2015 İlk önce akünüzü kontrol edin yada ettirin, voltaj düştüğü için hata veriyor. Duruma göre hareket edersiniz. Yorum bağlantısı
Mehmet Orman 21 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2015 Adnan bey akum daha 1 yıllık ve ne marşlardan ne de aydınlatmada sorun yaşamıyorum. Mükremin bey bu gösterge paneli konusunu bende okudum.Ama paneli nasıl çıkarabiliriz?nette baktım ama Cmax panel sokumu bulamadım. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ağustos 2015 Paylaş 21 Ağustos 2015 Adnan bey akum daha 1 yıllık ve ne marşlardan ne de aydınlatmada sorun yaşamıyorum. Mükremin bey bu gösterge paneli konusunu bende okudum.Ama paneli nasıl çıkarabiliriz?nette baktım ama Cmax panel sokumu bulamadım. Panel sökümü basit. Gösterge panelinin önünde örtü gibi bir plastik parça var. Onu kaldırın altta vidaları göreceksiniz. Yorum bağlantısı
Mehmet Orman 21 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2015 Tesekkurler eren bey ilk fırsatta bakicam. Yorum bağlantısı
Mehmet Orman 22 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 22 Ağustos 2015 Bu vidalar dökülünce paneli çekip alabiliyozmu?km teli falan zor mu? Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 22 Ağustos 2015 Paylaş 22 Ağustos 2015 Kaliteli bir arıza tespit cihazıyla arıza tespiti yapılmalı. Başımıza gelmişti farklı farklı sebepleri olabiliyor o uyarının. Kesin şundandır demek yanlış olur. Bizde kızdırma bujileri ve map sensörü hatası vermişti. Araç 2004 cmaxtı İlk Eren'in dediği gibi arıza tesbit cihazı ile bakmakta fayda var. Bendede aynı uyarı veriyordu cihaz kızdırma bujisini göstermişti. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ağustos 2015 Paylaş 22 Ağustos 2015 Bu vidalar dökülünce paneli çekip alabiliyozmu?km teli falan zor mu?Arkasında bir soket var. Zor bir durum yok. Benim anlamadığım şu ; arızanın gösterge sökümü ile alakasını kuramadım Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Ağustos 2015 Paylaş 22 Ağustos 2015 6 yaşındaki araçta paneli sökmeden evvel mutlaka arıza koduna bakın. Forumda gauge menu diye aratın. Koda bi bakalım. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ağustos 2015 Paylaş 22 Ağustos 2015 6 yaşındaki araçta paneli sökmeden evvel mutlaka arıza koduna bakın. Forumda gauge menu diye aratın. Koda bi bakalım. 10 yaşında Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Ağustos 2015 Paylaş 22 Ağustos 2015 10 yaşında Yanlış görmüşüm, haklısınız. Yine de panel sökülmeden araç kodları görüntülenmeli. Yorum bağlantısı
Mehmet Orman 23 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 23 Ağustos 2015 Arıza uyarısı vermediği zaman tespit cihazi nda hata gorunur mu?bu tip arizalarda bazı arkadaşların gösterge panelindeki soketi veya oradaki devrede soğuk lehim olabilecegini sotluyorlar. Onedenle.Ayrıca benim araç 2005 ghia benzinli Fatih bey. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Ağustos 2015 Paylaş 23 Ağustos 2015 Arıza uyarısı vermediği zaman tespit cihazi nda hata gorunur mu?bu tip arizalarda bazı arkadaşların gösterge panelindeki soketi veya oradaki devrede soğuk lehim olabilecegini sotluyorlar. Onedenle.Ayrıca benim araç 2005 ghia benzinli Fatih bey. Kayıt düşüyor beyine genelde. Yorum bağlantısı
Mehmet Orman 23 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 23 Ağustos 2015 Sani bey ilk fırsatta cihaza baglatacam. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Orman 25 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2015 Bugün bu arıza tavan yaptı.evimden çarşıya giderken 15_20 metrede bir arıza tekrarlandı her seferinde biraz o sekilde gidip uygun biyerde stop edip yine çalıştırdm,sonra sarı motor isigi yandı.Osekilde sanayiye gittim cihaz ile araba beyni birbirine baglanamadi.Beyin tamircisi arkadaş araç kalsın inceleyin dedi.bende isim var diyerek aldım eve geldim.ama o yazı yazıyordu sadece sarı motor isigi yanıyordu.evde gösterge panelini söküp soketi balata spreyi vardı onla temizleyip taktim.sonra gaz kelebeğinin soketini aynı şekilde temizledim.Sonra çalıştırdı arıza isigi söndü bi 10 km yaptım şuanda sorun gözükmüyor.inşallah düzelmiştir.yarın da izmite araştırma hastanesine gidecem inşallah sorun yapmaz. Yorum bağlantısı
Mehmet Orman 27 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 27 Ağustos 2015 Dün izmite gittim geldim sorun yok tam sorun çözüldü heralde derken.Akşam çarşı dönüşü yine biktirdi.eve zor geldim.Bugün Ford yetkili servise gittim cihazda 4 arıza çıkmış ve silmisler tekrarlarsa değişmesi gerek dediler.Arızalar 1-Gaz pedal sensoru. 2-Gaz kelebek sensoru 3-Motor kontrol unitesi 4-Gisterge paneli. Bunların hepsinin arızalı olacağını dusunmuyorum.Ama hangisi?onlara kalırsa hepsini değiştirip benden bi dünya para isterler.Yine yapacak diye düşünüyorum bu kez napacaz bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Orman 4 Eylül 2015 Yazar Paylaş 4 Eylül 2015 Geçen hafta gaz kelebeğini söküp sensoru falan açtım ve soket pin kelebek klepasini falan heryei temizleme spreyi ile temizledim. 8 gündüz Allaha sukur sorun yok.Sanırım %100 gaz kelebeğindeki sensorden kaynaklanıyor bu sorun. Yorum bağlantısı
Recommended Posts