İçeriğe Yönlendir

Adım Adım Lpg Ruhsata Işletme. (Aracısız-Güncel)


Özer Yılmaz

Recommended Posts

Özer Yılmaz

Arkadaşlar merhaba. 

Daha öncede arabalarıma lpg taktırmış ve sigorta aracılarına çok fazla para kaptırmıştım. Bu sefer inat ettim ve arabamın tüpünü kendim işlettim. Sizlere süreci adım adım anlatayım. Umarım yararlı olur.  

 

1-Öncelikle LPG montajını yaptırdığınız yerden size bir dosya veriyorlar. Bu dosyanın içinde birçok belge mevcut. Bu belgelerin hepsinden 1er nüsha fotokopi çektirin. 

2- LPG montajı tamamlanınca sızdırmazlık raporu almak için en yakın MMO tesisine gitmeniz gerekiyor ( Bana LPG ilk monte edilirken bu belge mecburi dediler. Ancak muaynede kimse buna bakmadı belirteyim. hatta ısrarla sordum. Bize lazım değil dediler.). Sızdırmazlık ücreti 35 TL

3- Daha sonra 2 adet ek 1 belgesi temin edilir. Bu belgeleri aracılara doldurtmanızda fayda var. En ufak hata da trafik şube sorun çıkarıyor. Aracılarla iyi pazarlık yapın. Bazıları hemen tüm işlemleri yapmak için yanaşıyor, 120-130 TL para istiyorlar. Siz sadece EK 1 doldurtmak istediğinizi söyleyin. Ek 1 in 2 tanesi 1 TL, adamlar doldurma için 20-30 TL para istiyorlar, ilk girdiğiniz yere yaptırmayın, kıyıda köşede kalmış aracılara gidin, onlar daha ucuza yapıyorlar. Ben 15 TL ye doldurttum.

3- Daha sonra http://www.tuvturk.com.tr/adresinden araç için muayne randevusu alınır. Muaynede aracın tüm aksamı kontrol edilecek. Dolayısı ile muayeneye gitmeden önce tüm farların, aksamın çalışır olduğunu kontrol edin. Park lambanız patlak olsa ağır kusur yazıp redediyorlar.

4. Muayene saatinden  20 Dk önce istasyona gidin. (daha önce gitseniz bile randevu saati gelmeden almıyorlar. Ben 40 dk bekledim.)

5. Muayneden geçince hem ruhsatınıza mühür vuruyorlar hemde size 2 adet kağıt veriyorlar (tespit raporu ve muayene raporu) bu iki raporu da trafikten isteyecekler. 

6. trafik şubeye gitmeden önce dilekçe yazılır. İnternette var basit bir dilekçe. Aracıma LPG taktırdım belgemin değiştirilmesi diye kısa bi şey. 

6. trafik şubeye gidilir (Balıkesir'de randevu sistemi yok). Belge yenileme işlemlerinden sıra alınır. Sıra size gelmeden önce trafikteki bir bankodan araç tescil belgesi alacaksınız. (76,5TL yanlış hatırlamıyorsam). Sıra size geldiğinde bu belge elinizde hazır olsun. Aksi halde işlem yapmayacaklardır.

7.  Burası önemli. Sıra size geldiğinde şu belgeleri vermenizi isteyecekler. Daha önceden hazırlayın ve üstten ataçlayın. En önde nüfus cüzdanınız, arkasında trafik tescil belgesi ve yeni aldığınız boş trafik tescil belgesi, Arkasında sırası ile ek 1 (1 adet), nüfus cüzdanı fotokopisi, araç tespit raporu, lpg fatura fotokopisi, LPG tespit raporu fotokopisi , tadilat belgesi, tip onay belgesi, mühendis tescil belgesi, mühendis yeterlilik belgesi, araç sigorta fotokopisi, dilekçe, sızdırmazlık belgesi, ek 1 (diğer nüsha), muayene raporu. LPG ekipmanları listesi (ek-1 ). (EK 1 leri önceden imzalamayın. Polisin yanında imzalayacaksınız). Ayrıca aracınız o trafik şubesine ait ise karton dosya istemiyorlarmış ama; başka bir trafik bürosuna ait ise birde karton dosya alacaksınız şöförler odasından. 

8. İstenilen tüm belgelerin asıllarını yanınızda bulundurun. Fotokopi olanların asıllarını görmek isteyebilirler. 

9. 2 dk sonra işlem tamam. ruhsatınızı alın ve gidin. Tabi büyük yerlerde 2-3 gün sonra verebiliyorlar. Siz eski ruhsatınızın 1 fotokopisini çekip araçta bulundurun.

 

Sonuç olarak bana 130TL dedikleri işlemi ben 76,5 TL (yeni ruhsat)+15 TL ek-1 doldurtma ile bitirdim. 30-40TL de cebime kaldı.

Hepinize kolay gelsin.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Atilla Atun

Bizler nasıl olsa her zaman yapmiyoruz diyerek aracılara veriyorduk parayı.

Ben her isimi kendi yapıyorum artık.

Tebrikler birazda sabır gerekli .

Yorum bağlantısı
Özer Yılmaz

Eline saglik hocam. Eger bunu yapan araci 30-40 lira aliyorsa bence gayet iyi :)

Aracı sadece trafik şubedeki işi yapıyor 30-40TLye . 6. adımdan sonrası yani. Eğer tüm işlemi aracıya yaptıracaksanız 75-100TL arası gider. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...