İçeriğe Yönlendir

Araç Hakkındaki Sorunlarım

Salim DEMİREL

Recommended Posts

Alper Doğan

Ahmet kardeşim kaç bg senin passat yağ yakma olayı varmı senin araçlarda bazıları bagalda yağ bidonlarıyla geziyorlat tsilar:)

Yorum bağlantısı
Alper Doğan

Dsg şanzımanlar gerçekten sorunlu mehmet hocam yoğun trafikte çeker kenara beklersin soğusun diye benim fikrimce tsi motorla dsg şanzımanı daha oturtamadı wv

Yorum bağlantısı
Salim DEMİREL

İstediğim performansı alamasamda ov den asla vazgeçmem.

Yorum bağlantısı
Ahmet Hacıoğlu

benim araç 122 bg lik. yağ yakma değilde yağ eksiltme sorunu var. şu an için karşılaşmadım ama her arabamda olduğu gibi bunda da 1 litre taşırım yanımda :) belki bilenler vardır. 2004 vectra c kasamız vardı. onda da yağ eksiltme durumu vardı. ışık yanarsa bir gün tamamlarız sıkıntı değil :)

ama yağ yakma ile yağ eksiltme tamamen farklı durumlar diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Alper Doğan

benim araç 122 bg lik. yağ yakma değilde yağ eksiltme sorunu var. şu an için karşılaşmadım ama her arabamda olduğu gibi bunda da 1 litre taşırım yanımda :) belki bilenler vardır. 2004 vectra c kasamız vardı. onda da yağ eksiltme durumu vardı. ışık yanarsa bir gün tamamlarız sıkıntı değil :)

Öyle olsun bakalım ahmet kardeşim:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Aynen son cümle doğru.

Yakma motor sorunlu ise yakar. Eksiltme motor karakteri ile. Ama şaşırıyorum. Vectra c LPG yok. 70 binde eksiltme var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Doğan

Aynen son cümle doğru.

Yakma motor sorunlu ise yakar. Eksiltme motor karakteri ile. Ama şaşırıyorum. Vectra c LPG yok. 70 binde eksiltme var.

Mehmet hocam neden firmalar yağ eksilten bir motor karakteri yaparlarki ben anlamış değilim gerçekten performansla bir alakası varmıdır acaba bizim memlekette araç yağ eksilttimi motoru bitirirler genelde :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mehmet hocam neden firmalar yağ eksilten bir motor karakteri yaparlarki ben anlamış değilim gerçekten performansla bir alakası varmıdır acaba bizim memlekette araç yağ eksilttimi motoru bitirirler genelde :)

Hiç bir bilgim yok. Kullanılan yağdan olabilir belki. Ben mobil 5-30 kullanırken hiç yağ eksiltmiyor(Eksiltsede 10bin km 250-500 mm) Ama castrol da bu değerler 1 litreye kadar çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Alper Doğan

Bende mobil 5 30 kullanoyorum 194 bimde araç yağ eksiltme yok çok şükür şimdilir tsi yeni teknoloji bir motor ve yağ eksilme gibi bir problem bence ciddi bir konudur bizim kilometrelere geldiğinde motorları nasıl bir durumda olucak gerçekten merak ediyorum mehmet hocam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Hacıoğlu

benim mondeo da boşaltılan yağ yeniydi resmen eksiltme sıfırdı. konuyu detaylı bilmiyorum ama bu motoru yapan mühendislerin mutlak mantıklı bir nedeni vardır.

Yorum bağlantısı
Alper Doğan
(düzenlendi)

Araç parası artı yağ maliyeti hesaplamak lazım o zaman bir kaç arkadaşımda var tsi 1000 km3000 km 1lt yağ ekliyenler var bizim fordun ecobostları nasıl bir motor acaba malesef bir wv tsi kadar tutulmadı nedeni gerçekten bilmiyorum

tarihinde Alper Doğan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Hacıoğlu

ben insignia 1.4 t ile passat 1.4 tsi arasında kaldım performans ve yakıt açısından passat daha mantıklı geldi. ecobost motorlar henüz oturmadı tsi motorlar 2008 de çıkmaya başladı . son iki üç senedir talep görüyor ya da insanlar çekinmiyor diyelim  çünkü vw grubu atmosferik motoru ortadan kaldırınca insanlar ister istemez benimsemeye başladı tsi motoru. ford böyle bir yol izlerse durum değişebilir. 1.0 motor bizim insanımızı kaçırıyor. insanların kafasında bu ne arkadaş mobilet motoru gibi bir düşünce oluşuyor. vw bu açıdan en mantıklısını yaptı bence en baz pakete koydu ekonomik 1.2 tsi motoru dizelle arasına dağlar kadar fark koyunca piyasada yerini kaptı. ciddi şekilde ekonomik olan 1.2 motorlar bence benzinli otomobillerde yeni bir çağ başlattı.

Yorum bağlantısı
Alper Doğan

Dogrıdır ahmet kardeşim inşaallah ford ecobostlarda hak ettiği değeri görür bence

Yorum bağlantısı
Murat Caner Yavuz

Selim bey tekrar hayırlı olsun Aracın. Sana en önemli tavsiyem forumdan Oktay Toker'i bul ve ona far mercegıni değiştirtip angel taktir. Araçlarla oynamaya çok çok karşı olan biri olarak bunu sana Şiddetle tavsiye ediyorum. Bnm arabamda Şahane durdu

Yorum bağlantısı
Alper Doğan
(düzenlendi)

Murat bey farların maliyeti hakkında bilginiz varmı acaba istanbulda bu işi yapan başka bir arkadaş varmı far konusunda

tarihinde Alper Doğan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...