İçeriğe Yönlendir

2010 Focus-2 Hb Mk Teyp Hakkında

Berkan Yıldız

Recommended Posts

Berkan Yıldız

Merhaba,

2010 TDCI Ford Focus 2 MK HB araca sahibim. Aracımda şu bildiğimiz 6000 CD olan klasik teyip mevcut. Öyle aman aman tesisat delisi birisi değiilm fakat müzik sesi kaliteli olsun isterim. Bu yüzden şu Titanyumlarda olan SONY Teyp;

1- Aracıma takmalımıyım?

2- Benim araca uygun mu?

3- Direksyon kumandası çalışmaya devam eder mi?

4- USB çıkışı var mı? 

5- En önemlisi siz tavsiye eder misiniz?

6- Bu teyipten temiz olarak nereden bulabilirim?

7- ve sizce bu iki teyip arasında gerçekten fark var mı, bu değişikliği yapmama değer mi? Yani mantıklı bir iş yapıyormuyum  :unsure2:

Mevcut 6000 CD TEYP

Takmak istediğim SONY TEYP   1  -  2  -  3

Konu hakkıda yardımcı olursanız çok sevinirim :fiuw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

takmalısınız

evet uyar

evet çalışmaya devam eder

hayır bu cihaza usb girişi takamazsınız

Evet kesinlikle ederim.Ses kalitesi ciddi anlamda değiştiği gibi daha tok bir ses veriyor ve mp3 cd si yapabiliyorsunuz

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-muzik-calar-oto-teyp-orijinal-ford-kuga-2011-model-sony-cd-mp3-calar-220399132/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-muzik-calar-oto-teyp-sony-ford-orjinal-218040051/detay

Görünüş olsun ses olsun ben çok farkını gördüm en azından mp3 cd si yapmarahatlığı var

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fırat Önal
(düzenlendi)

Hocam bende sony teyp vardı. Aracım titanyum. Herşeyinden memnundum. Sadece usb girişinin olmaması kötüydü. Ben sony teybi multimedya sistemle değiştirdim. 900 liraydı. Bunu yapmamdaki amaç 1. navigasyona ihtiyaç duymam.  2. geri görüş kamerasına ihtiyaç duymam. 200 TL park sensörü+ 200 TL navigasyona para vereceğime 900 Tl ye multimedya bağlattım. Ben sizin yerinizde olsam direk multimedya bağlatırım. Hem kart girişi hem usb girişi olur. Ses kalitesi olarak farkedilecek bir kalite düşüşü yok.

aD1gVg.jpg

tarihinde Fırat ÖNAL tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ömür Can
Berkan Yıldız

Bu adaptör cidden iyiymiş fakat bunun montajı için biyerleri delmek gerekiyor anladığım akdarı ile. Aracın ön paneline de zarar vermek istemiyorum :\

Açıkçası bende böyle bir teyp tatırmak istiyordum fakat otoparkımız olmadığı için 2. gün arabayı patlatıp teyibi çalarlar diye korkuyorum :) Bu yğzden orjinal araç teybine yöneldım. En azından tenezzule tmezler dıye tahmın edıyorum  :D

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Bu adaptör cidden iyiymiş fakat bunun montajı için biyerleri delmek gerekiyor anladığım akdarı ile. Aracın ön paneline de zarar vermek istemiyorum :\

Açıkçası bende böyle bir teyp tatırmak istiyordum fakat otoparkımız olmadığı için 2. gün arabayı patlatıp teyibi çalarlar diye korkuyorum :) Bu yğzden orjinal araç teybine yöneldım. En azından tenezzule tmezler dıye tahmın edıyorum  :D

Adam niyet ettiyse, o kısımda ne varsa söker zaten  :D

Yorum bağlantısı
Özgür Turhan

Sony nin ses kalitesini hiçbir multimedya tutmaz. Sony deki ses derinliğini başka teyplerde bulmanız zor. Ben multimedyayı söktüm sony taktım araca. Eğer ses kalite beklentiniz yüksek ise 900-1000 liraya satılan multimedyalar ile hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Öyle ses sitemi delisi değilseniz ki öyle olmadığınızı yazmışsınız Serdar Güngör'ü dinleyin. Zaten çok bir kalite farkı olmadığını göreceksiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Öyle ses sitemi delisi değilseniz ki öyle olmadığınızı yazmışsınız Serdar Güngör'ü dinleyin. Zaten çok bir kalite farkı olmadığını göreceksiniz.

+1 Aynen dediğin gibi, 4-5 aydır kullanıyorum,keşke ilk bunu alsaymışım diyorum  :good1:

Yorum bağlantısı
Berkan Yıldız

+1 Aynen dediğin gibi, 4-5 aydır kullanıyorum,keşke ilk bunu alsaymışım diyorum  :good1:

Keşke bunu alsaymışım dediğin cihaz hangisi hocam? Sony mi yoksa Multimedya mı?

Hocam yazdığın bu yazıda şimdi hangi cihazı tavsiye ediyorsun (: Titanyumlardaki orj sony mi yoksa multimedyayı mı?

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Keşke bunu alsaymışım dediğin cihaz hangisi hocam? Sony mi yoksa Multimedya mı?

Hocam yazdığın bu yazıda şimdi hangi cihazı tavsiye ediyorsun (: Titanyumlardaki orj sony mi yoksa multimedyayı mı?

Multimedya tabiki

Yorum bağlantısı
Berkan Yıldız

Multimedya tabiki

Anladım Serdar Hocam. Bakalım senin dediğin linkteki necvox için ilan sahibi ile görüştüm de geri dönüş yapıcak bana. O teyipi tavsiye edermisin?  Ciddi alıcı gözü ile konuşayım mı dersin?

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Anladım Serdar Hocam. Bakalım senin dediğin linkteki necvox için ilan sahibi ile görüştüm de geri dönüş yapıcak bana. O teyipi tavsiye edermisin?  Ciddi alıcı gözü ile konuşayım mı dersin?

Tavsiye ederim al, memnun kalırsın,öyle aman aman sony'den ses farkı yok, anlaman için DJ falan olman gerekir :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Ben tekrar multimedya alacak olsam yerinde görür, aracıma bağlatır dener içime sinerek alırım. Benim cihazın dokunmatiği süper değil. Ama tatmin edici. Bazı cihazlar gördüm dokunmatiği hesap makinesi gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ben tekrar multimedya alacak olsam yerinde görür, aracıma bağlatır dener içime sinerek alırım. Benim cihazın dokunmatiği süper değil. Ama tatmin edici. Bazı cihazlar gördüm dokunmatiği hesap makinesi gibi.

Dokunmatik hesap makinesi nasıl oluyor ki?  :unsure2:

:fiuw:  :crazy:

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör
(düzenlendi)

Dokunmatik hesap makinesi nasıl oluyor ki?  :unsure2:

:fiuw:  :crazy:

Dokunmatik değil, Basmatik :)

Ayrıca 400 tl'lik aletten 2 bin tl'lik performans beklemeyelim. Her güzelin 1 kusuru olur. Sonuç olarak genel anlamda memnun kalırsın al sen cihazı güle güle kullan

tarihinde Serdar GÜNGÖR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Ben de 6000 CD den Sony mp3 çalara geçtim kalite olarak çok üstün sony ama usb olmaması işi bozuyor, Her yeni şarkı eklemeye cd yazdırmak bayıyor. Bir de sony de garip bir durum var, misal volume 3 de ses az geliyor, 4 alıyorum fazla geliyor ortası yok. Ara kademeleri alt ses seviyesinde iyi değil. Arkada çocuklar uyurken önemli hale geliyor bu ufak farklar.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Dokunmatik değil, Basmatik :)

:)

Bazı dokunmatikler zaten basmatiktir de biz farkında değilizdir çabalar dururuz. Mesela otobüse binenler bilir çeşit çeşit kimisi tırnakla algılıyor kimisi birazcık bastırınca algılıyor çok değişken bunlar. Alıcıyı uyarmak lazım.

Ben de 6000 CD den Sony mp3 çalara geçtim kalite olarak çok üstün sony ama usb olmaması işi bozuyor, Her yeni şarkı eklemeye cd yazdırmak bayıyor. Bir de sony de garip bir durum var, misal volume 3 de ses az geliyor, 4 alıyorum fazla geliyor ortası yok. Ara kademeleri alt ses seviyesinde iyi değil. Arkada çocuklar uyurken önemli hale geliyor bu ufak farklar.

Bass Treble ayarlarını düşürüp bir daha denemeni tavsiye edeceğim Köksal ağabey. Belki o zaman ses az geleceği için ayarlaması kolay olacaktır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Emre bazılarının hesap makinesi gibi derken dokunmatiğin kötülüğünden bahsetmiştim. :biggrin:

Evet 400 liralık cihazdan çok performans beklememek gerek ancak 300-500 lira daha verilip daha iyisi alınabilir.

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör
(düzenlendi)

Emre bazılarının hesap makinesi gibi derken dokunmatiğin kötülüğünden bahsetmiştim. :biggrin:

Evet 400 liralık cihazdan çok performans beklememek gerek ancak 300-500 lira daha verilip daha iyisi alınabilir.

Sıfır olarak bu tarz cihazlar 650-900 bandında, farklı markalar olsa da hemen hemen hepsi aynı.

Forumda satıldı ZENEC markaydı sanırım arkadaş 1600 tl'ye almış oda dokunmatiğinden şikayetçi idi.

Bende bu sebeple diyorum fazla para vermeye gerek yok diye.

tarihinde Serdar GÜNGÖR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Mesela benim aldığım yerde aracıma uyan 2 cihaz vardı. 2 sinide aracıma taktırdım. Aynı şarkıyı ikisindende dinledim. Aralarında dokunmatiğinde fark göremedim. Aldığım cihaz 900 TL diğeri ise 1400 liraydı. Ama başka marka bir arabası olan arkadaşımın teybini inceledim. Dokunmatik berbattı. Demek istediğim evet genelde hepsi aynı ama bazıları daha kötü olabiliyor. Ben görmeden ,denemeden almazdım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

:)

Bazı dokunmatikler zaten basmatiktir de biz farkında değilizdir çabalar dururuz. Mesela otobüse binenler bilir çeşit çeşit kimisi tırnakla algılıyor kimisi birazcık bastırınca algılıyor çok değişken bunlar. Alıcıyı uyarmak lazım.

Bass Treble ayarlarını düşürüp bir daha denemeni tavsiye edeceğim Köksal ağabey. Belki o zaman ses az geleceği için ayarlaması kolay olacaktır.

Teybin ayarlarını Anıl yaptı valla bilmem ben :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anıl Akgül

Teybin ayarlarını Anıl yaptı valla bilmem ben :biggrin:

Demek ki sen ayarı bozdun kanka :) Pırkalama dedim halbuki o kadar :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...