Özer Yılmaz 23 Ağustos 2015 Paylaş 23 Ağustos 2015 Arkadaşlar merhaba. geçen hafta arabama AKL OBDII li LPG taktırmıştım. Herhangi bir sorun yoktu, ama bugün arabayı çalıştırdım tam hareket edecektim ki önce ekran yokuş kalkış desteği devre dışı gibi bir uyarı geldi sarı ikaz lambası ile birlikte 50 mt sonra motor arıza lambası, abs lambası, airbag lambası ve esp lambası hepberaber yandılar. El freni lambası da yanarak onlara eşlik etti. Yol bilgisayarındaki tüm bilgiler de (km, kalan km, yakıt vb.). Hemen sağa çekip stop ettim, 1 dk sonra tekrar çalıştırdım sorun düzeldi. akşama doğru tekrar denedim ve tüm arıza kodları tekrar yandı. 50mt gittikten sonra sırası ile hepsi söndü sadece motor arıza lambası yanık kaldı. Bu sorun LPG sisteminin OBD ye olan bağlantısındaki bir hatadan mı kaynaklanıyor sizce. Yorum bağlantısı
Özer Yılmaz 23 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 23 Ağustos 2015 (düzenlendi) buda görüntüsü. Motor arıza lamabası sönmüş burada ama oda yanıyordu. 23 Ağustos 2015 tarihinde Özer Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Bal 23 Ağustos 2015 Paylaş 23 Ağustos 2015 Akünün durumu nedir? Akü sağlamsa sorun LPG sistemiyle alakalı olduğu kesin. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 23 Ağustos 2015 Paylaş 23 Ağustos 2015 Lpg montajı ile ilgili sorun var büyük ihtimalle. Vakit geçirmeden gösterin. Geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Ağustos 2015 Paylaş 23 Ağustos 2015 Ben aküden yana hakkımı kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Özer Yılmaz 23 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 23 Ağustos 2015 Ben aküden yana hakkımı kullanıyorum. arabayı ilk aldığımda "akü voltajı düşük" diye bir uyarı veriyordu. Kontrol ettirdim. Voltajı normal uzun süre çalışmadığı için yapmış dedi özel servis. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 23 Ağustos 2015 Paylaş 23 Ağustos 2015 Ben aküden yana hakkımı kullanıyorum. Mümkün ama bence lpg montaj hatası Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ağustos 2015 Paylaş 23 Ağustos 2015 Benzer sorun bu gün aracim süperb de yaptı Gaziantep buluşmasında ibrahim usta ve kerem ustada vardı sorun akuden oldugunu tespit ettiler büyük ihtimal ile akü plaginin kırık olduğunu ve arıza lambalarinin düşük voltajdan dolayi hata gösterdiğini söylediler yarın akü değişimi yapıcam sizinde akü olma ihtimali çok yüksek Yorum bağlantısı
Özer Yılmaz 23 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 23 Ağustos 2015 Umarım aküdür. Yarın lpg ustama gidicem bakalım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ağustos 2015 Paylaş 24 Ağustos 2015 %101 akü. şarjı da ölçtürün ehil elktrikçide. muştimetre iledeğil! Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 24 Ağustos 2015 Paylaş 24 Ağustos 2015 Akünüzü değiştirin çok büyük ihtimalle düzelecektir. Geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Özer Yılmaz 24 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2015 bugün lpg montajı yaptırdığım yere gittim. Usta Ford konusunda uzman. IDS cihazı olan bir özel servise gittik. adam makinaya bağladı. abs sensör hatası, airbag hatası gibi 7 tane hata var. Üstündeki akü orjinal aküsü. aküye bakınca bu büyük ihtimalle aküden dedi. Akü 12.1 V gösteriyor ama LPG de takılınca gücü yetmiyordur dedi. Hataları sildi.bir süre daha kullan bakalım dedi. Birde benim hız sabitleyici ara sıra çalışmıyor son zamanlarda. + düğmesine bastığımda sistem kendini kapatıyor. Peki bu aküden olur mu dedim. Çok net bir şey söyleyemedi. olabilir dedi sadece. Bu konu hakkında düşüncesi ve tecrübesini paylaşacak varsa sevinirim. Şimdi acaba hangi aküyü alsam diye düşünüyorum. yüksek amperli akü alsam işe yarar mı sayın forum kullanıcıları? Birde hangi markayı tavsiye edersiniz? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ağustos 2015 Paylaş 24 Ağustos 2015 mondeo ya zaten özel bir tip akü olur. A i yükseltmek ayrıca yanlıştır. faydası da yok zaten 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ağustos 2015 Paylaş 24 Ağustos 2015 Fren ampulleriniz led ise. Hız sabitleyici çalışmayabilir. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ağustos 2015 Paylaş 24 Ağustos 2015 Fren ampulleriniz led ise. Hız sabitleyici çalışmayabilir. kimse arabaya 28 adet led ampul takmıyor frende Yorum bağlantısı
Özer Yılmaz 24 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2015 Fren ampulleriniz led ise. Hız sabitleyici çalışmayabilir. bağlantıyı çözemedim mehmet bey. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 24 Ağustos 2015 Paylaş 24 Ağustos 2015 (düzenlendi) Lpg ecusu ve araç ecusu birbirine can veri hattı ile bağlı olmalı. Hata Canbus hattında. omajı tutturamadılar, can uçları ters veya lpg ecusu arızalı. Akü araç çalışırken devrede değilki 24 Ağustos 2015 tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Ağustos 2015 Paylaş 25 Ağustos 2015 bağlantıyı çözemedim mehmet bey. Çalışmaz.. çünkü araç fren lambasının yanıp yanmadığını bilmek istiyor ve biliyor. Halojen ampule göre kurulmuş bir sistemde led ampuller yeterli akımı çekmediği zaman fren ampullerinin yanmadığını düşünüyor ve çoğu zaman riskli bir sürüş tarzı olan, hız sabitleme sistemini devreye almıyor.. Aklınca bir riski önlüyor.. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 25 Ağustos 2015 Paylaş 25 Ağustos 2015 Çalışmaz.. çünkü araç fren lambasının yanıp yanmadığını bilmek istiyor ve biliyor. Halojen ampule göre kurulmuş bir sistemde led ampuller yeterli akımı çekmediği zaman fren ampullerinin yanmadığını düşünüyor ve çoğu zaman riskli bir sürüş tarzı olan, hız sabitleme sistemini devreye almıyor.. Aklınca bir riski önlüyor.. Bunu bire bir test ettik. Çok ilginç. Yorum bağlantısı
Yusuf Koparan 25 Ağustos 2015 Paylaş 25 Ağustos 2015 Çok ilginç bende ilk kez duyuyorum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Ağustos 2015 Paylaş 25 Ağustos 2015 Bunu bire bir test ettik. Çok ilginç. deli gibi kim takar 36 ledi arkaya Yorum bağlantısı
Özer Yılmaz 26 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2015 (düzenlendi) Bugun sabah aracı çalıştırınca ışıl ışıl tüm arıza lambaları ve uyarı mesajları karşıladı yine beni. Birkac kere kontagı acıp kapattım. Motor arıza lambası haric hepsi söndü. Motor arıza lambası ile 100 km uzaktaki bandırmaya gittim. Dönüşte kontağa bastım gene tüm ışıklar yanıyor. bir iki denemede hepsi söndü ve yola çıktım. BALIKESİRE gelince hemen sanayiye elektrikçiye gittim. Usta akü kapagını açtı bir baktıkki adını bile bilmediğimiz sulu 60AMPER bir akü. Bu akü yeni dedi. Aküyü ölçtü, gauge menuden voltajı karşılaştırdı. Aküde sorun yok dedi. Sabah araba soğukken gquge menüyü aç kontağa bas eğer 10 v un altına düşüyorsa akü değişecek, düşmüyorsa sorun lpg dendir dedi. Birde eğer sorun aküdn olsa tüm ışıklarr söner arıza lambası yanık kalmazdı dedi. 26 Ağustos 2015 tarihinde Özer Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Özer Yılmaz 26 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2015 Acaba akü yeni bile olsa kaliyesiz olduğundan bu sorunu çıkarabilir mi? akü ölmüş ise 4 yaşındaki bir aracın 2.aküyü bitirmesine sebep olan sorun ne olabilir? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Ağustos 2015 Paylaş 26 Ağustos 2015 Kalitesiz değil de sansa bozuk olabilir. Ayrıca gauge menu de ariza kodu vermedi mi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts