İçeriğe Yönlendir

Bütün Arıza Lambaları Yanıyor

Özer Yılmaz

Recommended Posts

Özer Yılmaz

Arkadaşlar merhaba. geçen hafta arabama AKL OBDII li LPG taktırmıştım. Herhangi bir sorun yoktu, ama bugün arabayı çalıştırdım tam hareket edecektim ki önce ekran yokuş kalkış desteği devre dışı gibi bir uyarı geldi sarı ikaz lambası ile birlikte 50 mt sonra motor arıza lambası, abs lambası, airbag lambası ve esp lambası hepberaber yandılar. El freni lambası da yanarak onlara eşlik etti. Yol bilgisayarındaki tüm bilgiler de (km, kalan km, yakıt vb.).

Hemen sağa çekip stop ettim, 1 dk sonra tekrar çalıştırdım sorun düzeldi. akşama doğru tekrar denedim ve tüm arıza kodları tekrar yandı. 50mt gittikten sonra sırası ile hepsi söndü sadece motor arıza lambası yanık kaldı.

Bu sorun LPG sisteminin OBD ye olan bağlantısındaki bir hatadan mı kaynaklanıyor sizce.

Yorum bağlantısı
Özer Yılmaz
(düzenlendi)

buda görüntüsü. Motor arıza lamabası sönmüş burada ama oda yanıyordu.

7BEYrHn.jpg

tarihinde Özer Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Akünün durumu nedir? Akü sağlamsa sorun LPG sistemiyle alakalı olduğu kesin.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Lpg montajı ile ilgili sorun var büyük ihtimalle. Vakit geçirmeden gösterin.  Geçmiş olsun. 

Yorum bağlantısı
Özer Yılmaz

Ben aküden yana hakkımı kullanıyorum.

arabayı ilk aldığımda "akü voltajı düşük" diye bir uyarı veriyordu. Kontrol ettirdim. Voltajı normal uzun süre çalışmadığı için yapmış dedi özel servis. 

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Ben aküden yana hakkımı kullanıyorum.

Mümkün ama bence lpg montaj hatası

Yorum bağlantısı

Benzer sorun bu gün aracim süperb de yaptı Gaziantep buluşmasında ibrahim usta ve kerem ustada vardı sorun akuden oldugunu tespit ettiler büyük ihtimal ile akü plaginin kırık olduğunu ve arıza lambalarinin düşük voltajdan dolayi hata gösterdiğini söylediler yarın akü değişimi yapıcam sizinde akü olma ihtimali çok yüksek

Yorum bağlantısı
Özer Yılmaz

bugün lpg montajı yaptırdığım yere gittim. Usta Ford konusunda uzman. IDS cihazı olan bir özel servise gittik. adam makinaya bağladı.  abs sensör hatası, airbag hatası gibi 7 tane hata var. Üstündeki akü orjinal aküsü. aküye bakınca bu büyük ihtimalle aküden dedi. Akü 12.1 V gösteriyor ama LPG de takılınca gücü yetmiyordur dedi. Hataları sildi.bir süre daha kullan bakalım dedi. Birde benim hız sabitleyici ara sıra çalışmıyor son zamanlarda. + düğmesine bastığımda sistem kendini kapatıyor. Peki bu aküden olur mu dedim. Çok net bir şey söyleyemedi. olabilir dedi sadece. Bu konu hakkında düşüncesi ve tecrübesini paylaşacak varsa sevinirim. 

Şimdi acaba hangi aküyü alsam diye düşünüyorum. yüksek amperli akü alsam işe yarar mı sayın forum kullanıcıları? Birde hangi markayı tavsiye edersiniz? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mondeo ya zaten özel bir tip akü olur. A i yükseltmek ayrıca yanlıştır. faydası da yok zaten

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Fren ampulleriniz led ise. Hız sabitleyici çalışmayabilir.

kimse arabaya 28 adet led ampul takmıyor frende

Yorum bağlantısı
Özer Yılmaz

Fren ampulleriniz led ise. Hız sabitleyici çalışmayabilir.

bağlantıyı çözemedim mehmet bey.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)

Lpg ecusu ve araç ecusu birbirine can veri hattı ile bağlı olmalı. Hata Canbus hattında. omajı tutturamadılar, can uçları ters veya lpg ecusu arızalı.

Akü araç çalışırken devrede değilki

tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

bağlantıyı çözemedim mehmet bey.

Çalışmaz.. çünkü araç fren lambasının yanıp yanmadığını bilmek istiyor ve biliyor.

Halojen ampule göre kurulmuş bir sistemde led ampuller yeterli akımı çekmediği zaman fren ampullerinin yanmadığını düşünüyor ve çoğu zaman riskli bir sürüş tarzı olan, hız sabitleme sistemini devreye almıyor.. Aklınca bir riski önlüyor..

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Çalışmaz.. çünkü araç fren lambasının yanıp yanmadığını bilmek istiyor ve biliyor.

Halojen ampule göre kurulmuş bir sistemde led ampuller yeterli akımı çekmediği zaman fren ampullerinin yanmadığını düşünüyor ve çoğu zaman riskli bir sürüş tarzı olan, hız sabitleme sistemini devreye almıyor.. Aklınca bir riski önlüyor..

Bunu bire bir test ettik.

Çok ilginç.

Yorum bağlantısı
Özer Yılmaz
(düzenlendi)

Bugun sabah aracı çalıştırınca ışıl ışıl tüm arıza lambaları ve uyarı mesajları karşıladı yine beni. Birkac kere kontagı acıp kapattım. Motor arıza lambası haric hepsi söndü. Motor arıza lambası ile 100 km uzaktaki bandırmaya gittim. Dönüşte kontağa bastım gene tüm ışıklar yanıyor. bir iki denemede hepsi söndü ve yola çıktım. BALIKESİRE gelince hemen sanayiye elektrikçiye gittim. Usta akü kapagını açtı bir baktıkki adını bile bilmediğimiz sulu 60AMPER bir akü. Bu akü yeni dedi. Aküyü ölçtü, gauge menuden voltajı karşılaştırdı. Aküde sorun yok dedi. Sabah araba soğukken gquge menüyü aç kontağa bas eğer 10 v un altına düşüyorsa akü değişecek, düşmüyorsa sorun lpg dendir dedi. Birde eğer sorun aküdn olsa tüm ışıklarr söner arıza lambası yanık kalmazdı dedi.

tarihinde Özer Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Özer Yılmaz

Acaba akü yeni bile olsa kaliyesiz olduğundan bu sorunu çıkarabilir mi? akü ölmüş ise 4 yaşındaki bir aracın 2.aküyü bitirmesine sebep olan sorun ne olabilir?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...