İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk2-Yeni Müzik Sistemi(Resimli)

Suat YAPICI

Recommended Posts

Suat YAPICI

Merhaba arkadaşlar önceki konumda bahsettiğim gibi arabanın olmazsa olmazı teyp ve hoparlör takımını yenilemem gerekiyordu.Üzeinde halen 6 lı cd changer ve orijinal hoparlörleri mevcuttu.Kapılar için 2 takım 4 adet alpine ford araçlar için orijinal diye bahsedlen 200 wattlık oval hoparlörlerden aldım.Arka panzotuda deldirip 500 watt pioneer oval hoparlör aldım.Teyp olarakda pioneer ub171 seri teyp aldım.Arka panzot delindi montajı yapıldı.Herşey çok güzelken çokta etkili ses alırken 10 dk sonra teybin 6 hoparlöre yetersiz kaldığını farkettim.Böylece arka kapılara takılan hoparlörleri iptal ettirdim.Ses kalitesi teyp 4 hoparlöre rahat yettiği için baya iyi resimleride paylaşmak istedim.Bu arada 2 alpine hopalör fazladan kaldığı için  10 gün oldu anlattığım gibi faturasıda mevcut almak isteyen olursa özelden yazabilir.Keyifli sürüşler dilerim.

95Y3YN.jpg

My1b11.jpg

QlP0Py.jpg

Xobjb3.jpg

d2LaLD.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

4 kanallı ufak bir amfi alın bence, kapılara amfiden, pandizota da teypten çıkış yaparsanız memnun kalırsınız.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Ufak bir amfi ile hoparlorlerden vazgeçmeyip daha iyi bir ses alabilirdiniz.

Tam ben yazacaktim anfi olayini☺

Ufak bi anfi ile ovaller takilir kolonlari satmaya gerek kalmaz ☺ iki kati ses alinir

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu
(düzenlendi)

suat bey öncelikle hayırlı olsun güzel bir akustik yakalamışsınızdır umarım.. benim de kapı hoparlörlerim sıkıntılı bagajda pioneer champion series TS-W307D2 çift bobin 400 rms 1200watt olmak üzere 2 adet bass koydum (toplamda 2400watt 800rms :) ) yine pioneer a series mono anfi ve pioneer 1550teyp ile güzel bir akustik yakaladım ancak kapı hoparlörlerim dayanamadı :) elinizdeki alpine hoparlörler için görüşmek isterim özelden yazarsanız sevinirim 

j2qGj9.jpg

tarihinde Eray Aksoylu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

Öncelikle güzel yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.Anfi bas olayına hep karşı olduğum için böyle bir sistem kurdum ve bana gayet yeterli geliyor.İlerleyen zamanda ne yaparım bilmiyorum ama şimdilik mutluyum :)

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

Ben de poiner 2300 uub taktım ama hoparlör ihtiyacı doğdu şimdi de. Sanırım uyumlu bir seti baştan planlamak lazım. Sizin sisteminiz de hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

Sağolun sizede hayırlı olsun vallaha dediğim gibi bass amfi sevmediğim için 500 watt pioneer  oval ve alpine kapı hoparlörü 5*7 tercih ettim.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Selim Kılınç

Değerli hocalarım hepsiburada.com adresine yeni jameson 4 ürün ilave edilmiş bende http://www.hepsiburada.com/jameson-js-8320-fm-usb-sd-mp3-oto-teyp-p-OTJS8320ile http://www.hepsiburada.com/navitech-tdc-4015-arac-radyo-sd-usb-calar-p-OTDELTDC4015 teki oto teyplere göz attım bu teyipleri almadan;

Mondeo'mun ön kapılarına tümleşik olsun diye kendilerine ait ön kapılar için 16" ve arka kapılar için de 6X9" oval hoparlörlerini almayı düşünüyorum. Evet yetmeyebilir 2 plan bundan sonra teyplerin zaten 2 RCA çıkışı var daha sonra da 1 anfi ve woofer alır işi bitiririm diyorum.

Uygun mudur? Kapı ebatlarında zorlanır mıyım?

Teşekkürler...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Şahin Topaloğlu

Benim balinamında hoparlörler yetersiz. Arkalar hiç çalışmıyor. Bende hala araştırıyorum. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Benim balinamında hoparlörler yetersiz. Arkalar hiç çalışmıyor. Bende hala araştırıyorum. :unsure2:

Arkalardan ses geliyordu beaa  :shok:

Yorum bağlantısı
Misafir

17cm'lik pioneer alin. Kasnakla taktirin, arkaya da slim anfili bir woofer. Ana unitede ise sub ayari olsun yeter. Teyp 300-500 civari, hoparlorler 300, slim woofer 550-600, montaj ile yaklasik 1200-1500tl maliyet olur.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

17cm'lik pioneer alin. Kasnakla taktirin, arkaya da slim anfili bir woofer. Ana unitede ise sub ayari olsun yeter. Teyp 300-500 civari, hoparlorler 300, slim woofer 550-600, montaj ile yaklasik 1200-1500tl maliyet olur.

Saygilarimla.

Hocam çok olmadı mı yaa!

http://www.hepsibura...teyp-p-OTJS8320 ile http://www.hepsibura...-p-OTDELTDC4015 teki oto teyplere göz attım.

Keyfimize göre seçsek,

Ön kapılarına 16"

Arka kapılar için de ya 16" yada 6X9" oval hoparlörler,

Yetmez ise;

1 adet 4X250Watt piyasa anfisi,

Arka cama 2 adet 6X9" oval,

Bagaja da 30" kabinli woofer

SONUÇ OLARAK

Teyp 70tl

16" hoparlör 50tl

6x9" hoparlör 60tl

4 channel anfi 150tl

6x9" hoparlör 60tl

Woofer 130tl

TOPLAM 520TL pioneer yan ürünü ROADSTAR ile set dizdik full heminde!

Kaynak; hepiside ahada burda nokta kom

Yorum bağlantısı
Misafir
Selim Kılınç

Evren Bey elbette yazdıklarına katılıyorum sizde birşeyler katıp henüz bende para harcamamışken, teyp ve ön arka kapılar için bi konfigürasyon yaparsanız sevinirim. Zaten kalite denince akla pıoneer sony kenwood geliyor.

Yorum bağlantısı
Misafir

Evren Bey elbette yazdıklarına katılıyorum sizde birşeyler katıp henüz bende para harcamamışken, teyp ve ön arka kapılar için bi konfigürasyon yaparsanız sevinirim. Zaten kalite denince akla pıoneer sony kenwood geliyor.

Bu konunun uzmanları Alper ve Uğur var. Aydın var. Onlar konuyu görünce yazarlar. Benim önerim sığ kalır onların önerilerinin yanında.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Saglam bi tesisat kurululacaksa 3 ne 5 i n bakilmaz roadstar dediginiz can cin con ben mesela sistem kurarken ana unite 400 tl para verdim o cihaz da 20 senelik aracim konusunda gorursunuz☺☺

500 tl sade bi takim kolon alan tanidiklarim var

Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

Aynen bende katılıyorum,70 tl lik bir üniteden kaliteli bir sesden ziyade 20 dk dan sonra baş ağrısı oluşmuş bir kafa oluyor ancak,Bu arada bende aracımdaki usbli  Pioneer teybimi arkadaşıma verip cd ve usb  li bir Pioneer satın aldım,ve fiyatıda gayet makul.Hepsiburada.comdan satın aldım.Bugün kısmetse gelicek onu bekliyorum.Niye Pioneer teybi söküp cd çalarlı bir Pioneer dersenizde geçenlerde arkadaşımın arabasında cd li çaların ne kadar güzel bir müzik kalitesi ile müzikleri çaldığına şayit oldum.46 seviyede 1,5 saatten sonra halen teybi kapatasım gelmedi :) Cd çalarda en iyi kalite alpine çünkü en dandik cdleri bile okuyor fakat fiyatı çok yukarılarda 500-600 civarı o yüzden Pioneer ile devam ettim.

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

ana ünite herzaman önemlidir bana göre . ve bir diğer husus tüm parçaların uyumlu olması.. teyp bi marka anfi bi marka hoparlörler bi marka olunca çok uyumlu olamayabiliyor. misal benim araçta teyp pioneer anfi pioneer kabinler pioneer mükemmel uyum sağlıyor pioneer anfimi söküp jbl takınca veya pioneer kabini söküp kenwood kabini koyunca önceki gibi tat vermiyor.

bu arada suat abi hoparlörler için tekrar teşekkür ederim gerçekten sağlam aletler ya :) geçen aracın kablosu içten kopmuş onla uğraşırken babam geldi gördü baktı nerden buldun bunları dedi çok kaliteli ses verir bunlar dedi açtım müziği baya baya mest oldu adam :) eski tesisatçılardan olduğu için adam anlıyo ama pek çaktırmıyo bana :D

Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

ana ünite herzaman önemlidir bana göre . ve bir diğer husus tüm parçaların uyumlu olması.. teyp bi marka anfi bi marka hoparlörler bi marka olunca çok uyumlu olamayabiliyor. misal benim araçta teyp pioneer anfi pioneer kabinler pioneer mükemmel uyum sağlıyor pioneer anfimi söküp jbl takınca veya pioneer kabini söküp kenwood kabini koyunca önceki gibi tat vermiyor.

bu arada suat abi hoparlörler için tekrar teşekkür ederim gerçekten sağlam aletler ya :) geçen aracın kablosu içten kopmuş onla uğraşırken babam geldi gördü baktı nerden buldun bunları dedi çok kaliteli ses verir bunlar dedi açtım müziği baya baya mest oldu adam :) eski tesisatçılardan olduğu için adam anlıyo ama pek çaktırmıyo bana :D

Aynen birbirine uyum sağlaması çok önemli benim kapılar bir tek alpine arka panzotta 550 watt oval pinoeer var.Teybimde Pioneer tatlı güzel bir ses alıyorum.Heleki cd çalarla tadından yenmez bir hal alıyor .

Bu arada rica ederim ne demek dışarıya birine satacağıma forum içindekiler faydalansın istedim,Ve aynen alpine bu işi iyi biliyor.En güzel günlerinde kullan inşallah kardeşim benim

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Hasan Belen

Merhaba bendede mondeo 2 kasa var kasetli teyip var yerine sizinki gibi bi teyip almak istiyorum. Ama orjinali cok buyuk pioner teyp kucuk aradaki boşluk nasil dolacak

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

Merhaba bendede mondeo 2 kasa var kasetli teyip var yerine sizinki gibi bi teyip almak istiyorum. Ama orjinali cok buyuk pioner teyp kucuk aradaki boşluk nasil dolacak

Şu konudaki çerçeveden temin etmeniz lazım.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/278914-mondeo-ve-focus-i%C3%A7in-teyp-k%C4%B1za%C4%9F%C4%B1-ve-%C3%A7er%C3%A7evesi/

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...