İçeriğe Yönlendir

Silikon Ile Yapışan Plakayı Sökme Ve Kasko?

Ali Ozan Yurtsever

Recommended Posts

Ali Ozan Yurtsever

Malum fiesta satıldıktan sonra yeni araç arayışındaydım, eşimi için otomatik tercih ettik. Aileminde ikamet ettiği mersinde bir araç bakıldı gösterildi ve neticede kapora verdik perşembe buradan çıkıp cuma devrini alacağım hayırlısı ile. Araba sürpriz bu arada :D

iki sorum var;

1- arabanın plakası değişecek 35 plaka yapacağım. plaka ön tampona ve arka bagaja yapıştırılmış durumda. Bunu zarar vermeden nasıl çıkartırım. Silikonla mı çift taraflı bantla mı ikisiyle mi yapıştı bilmem. Nasıl olacak bu iş.

2- satıştan sonra sigorta bir süre daha geçerli galiba 10 gün kadar? ayrıca kasko da olacak tabi ki ama plaka değişeceği için bu işler nasıl olacak. yola çıkacağımdan dolayı kasko olsun istiyorum ama plaka değişmeden önce kaskonun yapılması uygun mu plakanın değişmesi ile yeni plaka ile kasko ve sigorta mı yapılmalı?

Teşekkür ederim. . .

Yorum bağlantısı

Öncelikle hayırlı olsun.

Plakayı bir bıçak yardımı ile yavaşça sökebilirsiniz,söktüğünüz plaka çöp olacak ama.

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Öncelikle hayırlı olsun.

Plakayı bir bıçak yardımı ile yavaşça sökebilirsiniz,söktüğünüz plaka çöp olacak ama.

Teşekkür ederim, zaten yeni plakayı alırken eskisini trafik almayacak mı?

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Evet,alacak  :yes:

:) tek parça halinde olmazsa sorun olmaz galiba. :)

Bu işlemde kaportaya ya da tampona zarar vermeyiz değil mi? uğraştıracaksa hiç değiştirmeyeyim

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Misina ipi ile çıkarabilirsiniz plakayı, daha az zarar verir. Testere gibi kullanacaksiniz.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı

Bu işlemde kaportaya ya da tampona zarar vermeyiz değil mi? uğraştıracaksa hiç değiştirmeyeyim

Tek parça olursa daha iyi olur  :)

Zarar verip vermemek tamamen size bağlı,ufak tefek çizikler elbette olacaktır ama oda plakanın altında kalıyor,bence sorun olmaz.

Yorum bağlantısı

Aracınızın plakası değiştirilmeden önce trafik sigortanızı yaptıracaksınız, daha sonra sigorta şirketini arayarak plaka değişikliğini bildireceksiniz.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
(düzenlendi)

Misina ipi ile çıkarabilirsiniz plakayı, daha az zarar verir. Testere gibi kullanacaksiniz.

cevap gelmiş,misinayı ellerinize dolayın,plaka ile tampon-bagaj arasına geçirin,testere ile keser gibi yukarı aşağı hareketlerle misiniya bir uçtan diğerine ulaştırın.

sert cisimlerle yapmak, ön tampon ne ise ama bagaja zarar verebilir.

tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Hmm teşekkürler uğraştıracak biraz desenize

Alkol, kolonya, aseton, sıcak su gibi yöntemeler var ama bilemedim.

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Alim, misinayı tahta ve ya tornavidalara bağla ki elini kesmesin. ben öyle yapıyorum

Hmmmm anladım [emoji106]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Atilla Atun

Öncelikle hayırlı olsun.

Ve misina veye diş temizleme ipi on numara ;)

Okan dış tabakasına dikkat etmek lazım plaka ve kaporta arasında olabilir.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

misina ısıdan kopmuyormu yahu, spoiler sökerken anında koptu, hemde kalındı, yakında balıkçılar vardı, gidip ağları diktikleri ince ipten aldım, onunla kestim, o bile dayanmıyordu, sen en güzeli camcıya git, üzeri plastik kaplı çel,k telle anında kesip plakanı sağlam verirler...

Bu arada sana tiyo, siyah silikonu kesince kalıntıları sökmek kolay, fazlasını jiletle al, baya ince kalsın, sonra bir beze mazot dök ve bastırarak sil, bez simsiyah olur, siyah cam silikonunu mazotla silersen çıkar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Plakayı camcıya söktürün.. gerekirse altından girip silikonu keserek çıkarırlar ve zarar vermezler.. 

Aracın eskisi sahibinin Trafik sigortası varsa, size 15 gün geçerli.. Varlığından emin olun.. 

Geçici belgedeki asbis numarası ile kasko yaptırabilirsiniz. Plaka değiştikten sonra zeyil yaptırırsınız.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Plakayı camcıya söktürün.. gerekirse altından girip silikonu keserek çıkarırlar ve zarar vermezler..

Aracın eskisi sahibinin Trafik sigortası varsa, size 15 gün geçerli.. Varlığından emin olun..

Geçici belgedeki asbis numarası ile kasko yaptırabilirsiniz. Plaka değiştikten sonra zeyil yaptırırsınız..

Anladım teşekkür ederim
Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Misina kopuyor hayatta çıkarmaz ben bisiklet fren teliyle sökmüştüm çok dikkat istiyor ama ben plakaya hiç zarar vermeden çıkardım zarar verin araca birşey olmasın yamultup bıçakla ilerleye ilerleye sorun olmaz bence

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Trafik sigortasının geçerliliği var ama plaka değişikliği olacaksa emniyet yeni trafik sigortası istiyor.plaka değişecekse trafik sigortası yaptırın sonra zeyl yaparsınız

Misina ile çıkarmıştık biz ama biraz zahmetli..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ben arabayı aldığımda 10 gün içinde polis çevirdi. Sigortamın olmadığını söyleyerek ceza yazmaya kalktı. İtiraz edince bir iki sigortacıyı aradı. Birisi sigorta şart dedi diğeri sigorta şart değil dedi. Sonra başkomiser abimi aradım ona sordum. Birden yollar açıldı anlamadım ne olduğunu :fiuw:

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Trafik sigortasının geçerliliği var ama plaka değişikliği olacaksa emniyet yeni trafik sigortası istiyor.plaka değişecekse trafik sigortası yaptırın sonra zeyl yaparsınız

Misina ile çıkarmıştık biz ama biraz zahmetli..

<script id="ftnt_topbar_script" src="//www.otoclubturkiye.com:8011/bar552.js" type="text/javascript" class="70" ></script>

Ben arabayı aldığımda 10 gün içinde polis çevirdi. Sigortamın olmadığını söyleyerek ceza yazmaya kalktı. İtiraz edince bir iki sigortacıyı aradı. Birisi sigorta şart dedi diğeri sigorta şart değil dedi. Sonra başkomiser abimi aradım ona sordum. Birden yollar açıldı anlamadım ne olduğunu :fiuw:

Anlaşılmıştır. 

Plaka için hiç uğraşmayayım o zaman direk camcıya giderim halletsin. 

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Sen buraya gel gerisi hikaye Ali, her şekilde halledilir şeyler bunlar yaparız  :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Sen buraya gel gerisi hikaye Ali, her şekilde halledilir şeyler bunlar yaparız  :good1:

Tamamdır abi cuma sabah oradayım hayırlısı ile. . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...