İçeriğe Yönlendir

İlk Kalkışta Gelen Tıkırtı Sesi

Ramazan Sarı

Recommended Posts

Ramazan Sarı

Focus 2002 ghia otomatik arabamda ilk kalkarken tık diye nir ses geliyor bu sesi yokuşda kalkarken gelmiyor araba Seyit halinde gelmiyor kalkarken ve durduğumda tekrar kalkarken geliyor bir de geri vitesde geri ilk gaz pedalına basınca tıkırt diye bir ses geliyor

Bu ses için aks başlıkların sağlam şanzımandan gelebilir dediler ama öyle üstünkörü baktıktan sonra bunu söylediler motora yüklenince ga pedalına basınca gelen bu ses hakkında düşüncesi olan var mı

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Fatih Emre

Focus 2002 ghia otomatik arabamda ilk kalkarken tık diye nir ses geliyor bu sesi yokuşda kalkarken gelmiyor araba Seyit halinde gelmiyor kalkarken ve durduğumda tekrar kalkarken geliyor bir de geri vitesde geri ilk gaz pedalına basınca tıkırt diye bir ses geliyor

Bu ses için aks başlıkların sağlam şanzımandan gelebilir dediler ama öyle üstünkörü baktıktan sonra bunu söylediler motora yüklenince ga pedalına basınca gelen bu ses hakkında düşüncesi olan var mı

Teşekkürler

Motor veya şanzuman kulaklarındaki kopuklu da yapabilir.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Aks kafalarına baktırın . Özellikle gaza basınca yani araba yükle binince hafif sallama varsa kesin akslardandır. 

Yorum bağlantısı
Fatih Emre

Takozlardan mı bahsediyorsunuz

Evet aynen öyle. Örnek Mondeo MK2 arka motor/şanzuman takozu lastiği çatlamış. Şaseye sabitlenen metal kulaklarının biri de kopmuş olabilirdi. 

VLB33V.jpg

Yorum bağlantısı
Ramazan Sarı

Evet kulaklarda sıkıntı varmış değişti takoz ama bu sefer araba yine kalkarken hart hart diye bir ses geliyor bunlar aks kafaları ile mi alakalı acaba

Sese karşı çok mu hassasım acaba

Yorum bağlantısı
Ramazan Sarı

Benim üstte takoz değil kulak tek değişti bından kaç tane var ki benim bir adet değişti

Yorum bağlantısı
Ramazan Sarı

Direaksiyon kutusu olabilir mi ki ama yol da gelmiyor kalkışta geliyor

Yorum bağlantısı
Fatih Emre

Aracı lift ile kaldırıp aracı çalıştırıcaksınız. Araç havada iken 1. vites ile dur kalk yapacaksınız. Aracın altında durup sesin geldiği yeri bulmaya çalışın. 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ramazan Sarı

Bu konuyla alakalı ustalar akslar bozulmuş ya değişecek ya da tamir etiiteceğiz dediler yenisi 3-5 bin lira arası tamir 750tl diyorlar ne yapsam acaba

Tümü viraj çubukları vs değiştiririz dediler

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

Bu konuyla alakalı ustalar akslar bozulmuş ya değişecek ya da tamir etiiteceğiz dediler yenisi 3-5 bin lira arası tamir 750tl diyorlar ne yapsam acaba

akslar 3-5 bin lira ise 2002 model focus kaç para eder hocam. bu hesapta bir yanlışlık olmasın.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Yetkili Serviste bin küsür civarında aksın teki nasıl oluyor bu iş?
Yorum bağlantısı
Ramazan Sarı

Bana da öyle geldi yetkili servise götürüp arıza tespiti yaptırsam arıza tespitine para ödermiyim acaba

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Ramazan Sarı

Arkadaşlar tekrar merhaba kalkıştaki ses gelmeye devam etti bende teyibin sesini açmaya devam ettim :) sonra Kış ayı geldi havalar soğudu ve SES kesildi bu ses lastik gibi birşeyin çok sıcaklarda eskimesinden kaynaklanıyor olabilirmi

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Araçta karter koruma sacı varmı Ramazan? Benzer bir sorun bende yaşadım,her usta farklı birşey söyluyordu.Kalkarken tak diye bir ses durmaya yakında aynı sesi yapardı. ilk olarak karter korumayı çıkartıp dene olmazsa teker taşıyıcılarında eğilme gibi birşey olmuş olabilir,açılarda küçük bir oynama direksiyon kutusunun gevşemesine neden olur.iyi bir rot ustası işini görür.

Yorum bağlantısı
Gokmen Adıman

Ayni sorunnu bende yasamistim. Sansizman arka kulagi degisti sorun duzeldi. 40 TL ye hallettik

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...