İçeriğe Yönlendir

Otomatik Vites P Konumunda Kaldi

Hakan Ulutaşlı

Recommended Posts

Hakan Ulutaşlı

Araçla klima,açık giderken klima devreden çıktı. Yanikbkokusu geldi. Motor kapagini actigimda kayıştan duman geldiğini gördüm

Biraz bekledikten sonra aracın çalıştırıp hareket etmek istediğinde vitesin p konumundan n ye geçiş yapmadigini gördum. sebebi ne olabilir. birazdan çekici gelip aracı alacak

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İki farklı sorun gibi duruyor.. 

Klima kompresi kilitlemiştir..  Frene basınca Vites kilidini açan tetik bozulmuştur.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Vitesin P konumunda kalması benim bir arkadaşımın başına gelmişti, sorun fren müşüründen kaynaklanıyordu..

Yorum bağlantısı

vites kutusunda bir boşluk var aracın anahtarını oraya sokarsanız p den n ye alabilirsiniz. en azından bende aynı sorun olduğu zaman şefakatli adminimiz serkan abi yi telefonda arayınca söylemişti. yaptım olduydu.sonrasında ise elektrik tesisatınızı kontrol ettirin sigorta atan yerler olabilir.

Yorum bağlantısı
Hakan Ulutaşlı

Şimdi çekici de sanayiye gidiyoruz.arabayı zar zor çekiciye yükledik.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Geçmiş olsun. Bu tip durumlarda manuel olarak anahtarın gireceği bir yer var diye biliyorum. Sizin araçta da var. Küçük bir plastik kapak var onun altında.. Keşke çekici çağırmaz aracı o şekilde çalıştırabilirdiniz. Bence farklı iki sorun var gibi..

Yorum bağlantısı
Hakan Ulutaşlı

Sanayide baktirdim. Klima kompresörü arızası çıktı.elektrik devresi nedeniyle viteste problem olabileceğini söyledi usta

Tamiratı olabilir mi acaba

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen
(düzenlendi)

%99 sigorta atmıştır, 15 amperlik 23 numaralı sigortaydı yanılmıyorsam. Sinyaller, klima ve park kilidi o sigortaya bağlı. 

Kompresör yada kablo kaynaklı sigorta atma ihtimali çok yüksek, vitese ve şanzumana sigortaya bakmadan dokundurmayın.

tarihinde Cemal Demirezen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hakan Ulutaşlı

sanayide klima kompresörü değişti. Yedek parçacılarda parçayı bulmadım ancak parçanın numarasını aldım. parça numarası  3b yu 19d629 aa . çıkmacıdan tesadüfen aynı parçayı buldum. 550 tl ye aldım. kalorifer peteği aynı parçadan bulmadığım için iyice temizlendi. işçilik, çekici parası derken toplam 815 tl masraf çıktı. vites şu an rahat değişiyor. bir problem görünmüyor. klima düzgün çalışıyor. yalnızca vites kolunun altındaki plastikte hafif kırık vardı. meraklı ustalarımız bu  kırık nedir diye merak ettiklerinden olsa gerek kırığı  delik haline getirdiler. aracı satmayı düşünürken güzel bir sürpriz oldu. verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile bir şwkilde otomatik vitesin kolunun kilidi işlemez ise (elektrikl gider vs.) sağ yolcu bacak tarafından bakınca orta konsol plastiğinde altta dikdörtgen bir boşluk görürsünüz. uzunca tornavidayı buraya yavaşça sokarak kilidi manuel oalrak boşa alabilirsiniz.

mk1 mk2 mondeo için.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

vesile ile bir şwkilde otomatik vitesin kolunun kilidi işlemez ise (elektrikl gider vs.) sağ yolcu bacak tarafından bakınca orta konsol plastiğinde altta dikdörtgen bir boşluk görürsünüz. uzunca tornavidayı buraya yavaşça sokarak kilidi manuel oalrak boşa alabilirsiniz.

mk1 mk2 mondeo için.

Mk3 için vites kolunun yolcu tarafında küçük 5 Kuruş büyüklüğünde tapa var. Onu açıp tornavidayı hafif bastırıp kolu haraket ettirebiliriz [emoji6]
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...