İçeriğe Yönlendir

2011 Fiesta Vites Körüğü Yırtılması

Çağrı ÜNAL

Recommended Posts

Çağrı ÜNAL

Arkadaşlar Merhaba,

Başlıkta belirttiğim gibi aracımın vites körüğü topuzun hemen altından parçalanmış yırtılmış durumda. Komple o bölmenin(topuz-körük-alt plastik çerçeve) değişmesi mi gerekiyor? Yoksa sadece körüğü temin edip değiştirebiliyor muyuz? Fiyat ve temin durumu nedir? Teşekkürler şimdiden.

Yorum bağlantısı
Burak Beykurt

Ben Fenerbahçe şalı bağladım vitese :) eğer yırtık el freni tarafındaysa denenebilir :) 

Yorum bağlantısı
Çağrı ÜNAL

Körük tek başına değişir ama fiyat bilmiyorum.

Ford parçacılarına baktım internetten hep eski fiestaların körüğü satılıyor.

Ben Fenerbahçe şalı bağladım vitese :) eğer yırtık el freni tarafındaysa denenebilir :)

Yırtık tam topuzun dibinde ya elime takılıp duruyo bir de.Önceliğim körüğü değiştirmek ama olmazsa bende Beşiktaşlısını bağlayacağım artık güzel fikirmiş :)

Yorum bağlantısı
Burak Beykurt

Ford parçacılarına baktım internetten hep eski fiestaların körüğü satılıyor.

Yırtık tam topuzun dibinde ya elime takılıp duruyo bir de.Önceliğim körüğü değiştirmek ama olmazsa bende Beşiktaşlısını bağlayacağım artık güzel fikirmiş :)

iş çıkışı foto çekip atarım.Ben de tam topuz bitiminden bağladım benm çok hoşuma gitti bu hali :) diğer türlü kaba geliyor bana vites topuzu körük falan :s

Yorum bağlantısı
Çağrı ÜNAL

iş çıkışı foto çekip atarım.Ben de tam topuz bitiminden bağladım benm çok hoşuma gitti bu hali :) diğer türlü kaba geliyor bana vites topuzu körük falan :s

Eyv kardeşim sağol resim fikir verir. Bende orjinalciyim fabrikasyon olacak illa :D ama beğenirsekte neden olmasın. Yinede nereden temin edeceğimi söyleyecek birileride çıkar umarım :)

Yorum bağlantısı
Çağrı ÜNAL

Arkadaşlar tekrar merhaba :)

Dün kuzenin araca parça ararken bende şansa belki vardır diyerek(internette bulamadığım için) bir ford parçacısına girdim ve körüğü sordum. Ellerinde varmış 25 tl yan sanayi ama çok dandik olmayan orta kalitede bir üründü. Aldım çıktım.Hemen gidip montajını yaptım Biraz uğraştırdı ama halloldu.:D Değişimide fotoğraflamak istedim basit ama belki yapmak isteyenlere fikir olur.

3aWjvr.jpg

İlk önce vitesin olduğu bölümü-çerçeveyi yavaşça yanlarından yukarı doğru hafif zorlayarak çıkartıyoruz.

RV891a.jpg

Sonra nikejalı kısmın hemen altından tutarak vites topuzunu çevirerek çıkartıyoruz.(Vites demirinin ucu civata gibi)

poM80q.jpg

Topuzu kurtarmak için tuttuğumuz parça resimdeki gibi.Uğraştıran kısım burası işte :) Körüğü çıkartabilmek için o parçayı tırnaklarından kurtarmak gerekiyor.

kg7Lbr.jpg

O parçayı çıkartayım derken düz tornavidayı parmağa sapladığım için geri kalanını bir sinirle yaptım ve fotoğraflayamadım :D O parçayı ayırdıktan sonra vites topuzunun alt kısmını yeni körüğün tepesinden geçiriyoruz ve o çıkarttığımız parçayı aynı körüğü söktüğümüzdeki gibi takıyoruz. Daha sonra tekrar sökerken tuttuğumuz gibi aynı bölgeden tutup vitesi tekrar yerine takıp çerçeveyide yerine oturtup işlemi bitiriyoruz :D

N48gpY.jpg

Herkese iyi günler :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı ÜNAL

Hadi gözün aydın o zaman :D

Güle güle kullanın.

Teşekkür ederim sağolun :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...