Mahmut Şahin 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 arakdaşlar arabamın sol iki kapısının çıtasının alt kısmında parktan kaynaklı göçük vardı. bu göçüğün düzeltilmesi için kaskodan dosya açıldı ve arabamı m..g..r..l..r sivas servisine bıraktım. dün arabayı teslim almaya gittiğimde ne görsem iyi? arabanın sol iki kapısı komple boyanmış. boyanmakla da kalmayıp boyanan kapılara uygulanan boyanın arabanın geri kalanı ile uzaktan yakından ilgisi yok ve ilk bakışta bile sanki arabaya başka bir arabanın sol kapılarını takmışsın gibi. aramızda geçen diyalogu aktarmak istiyorum. ben= usta bu arabanın boyası çamurluklar ile uyumlu değil. usta= olur mu abi, güneşten farklı görünüyor ben= güneşin iki kapıya zoru ne kardeşim, çamurluğa yansıyan güneşle kapıların ne farkı var. güneş ne bilsin. aha dur arabayı çeviriyim. usta= iyi tamam ben= (araba aksi yöne döndürüldükten sonra) işte yine aynı şimdi ne diyecen. usta= abi sanki ufaktan da olsa bir renk farkı var ama boya hiçbir zaman tutmaz zaten. ben= yav tutmaz belki ama bu kadar da olmaz. senin boyadığın iki kapı kabak gibi belli. ayrıca sen ne demeye iki kapıyı birden bütünüyle boyadın. arabanın hasarı sadece eteklerinde idi. sana kim dedi iki kapıyı birden boya diye. usta= abi servisten dediler, araba kaskodan yapılıyor her iki kapısı komple boyanacak diye. ayrıca belkide bu renk farkı senin arabanın başka yerlerinin boyalı olması sebebiyle bizde orijinal boyayı attığımız için farklı görünüyor olabilir. ben= babam siz nasıl ustasınız Allah aşkına. ben malımı biliyorum. bu arabayı ilk sahibinden ve hiç boyanmamış haliyle aldım ben. ve şu ana kadar da arabanın arka tamponunun bir kısmı hariç hiçbir yerine bir damla boya değmedi. usta= abi sen öyle diyon ama. ben= ulen aması ne. madem ustasınız aha araba önünde bak söyle. usta= (başta kaporta ustası geldi baktı abi arabanın en ufak bir kazası hasarı oynanan yeri yok sen zaten biliyorsun arabanı dedi. sonra boyacı önce eliyle baştan aşağı yoklayıp kafa büküp sonrasında boya kalınlığını ölçen cihazla tüm parçaları ölçtükten sonra) abi haklısın arabanın boyası orijinal. ama vallahi biz şase numarasından girdik ne boya çıktı ise onu attık yapacak bir şey yok. en iyisi biz çamurlukları da boyayalım renkteki ton farkı kalmaz. ben= lan kafayı mı yediniz. benim boyasız arabamın iki kapısını sebepsiz yere boyayın, üstüne ton farkını kaldırmak içinde çamurlukları mı boyayacaksınız. olacak araba bir yanından kazalı gibi baştan sona boyanmış. usta= abi servis müdürmüz gelsin o ne derse halledelim. ben= çağırın gelsin bakalım müdürünüz. müdire= (bana diyor) beyefendi, arabanız öğrendiğim kadarı ile komple orijinal, kusursuz ve tüm boyası orijinal bir arabaymış. doğru mudur? ben= evet doğrudur. (içimden de dedim ulan okumuşun hali bambaşka arkadaş. meğer okumuşun malı bir başka olurmuş biraz sonra anladım.) müdire= efenim, arabanız 2006 model olduğu için ve sizin de belirttiğiniz ve bizim ustalarında kontrollerinden anlaşıldığı gibi arabanın tüm boyalı aksamının fabrikadan çıktığı gibi durması sebebiyle, bizim boyadığımız iki kapı harici olan orijinal boyalı kısımlar zaman içinde solmuş olacaklarından iki kapı ile arabanın diğer yerleri arasında renk farkı olması gayet tabiidir. bu sebeple yapacak bir şey yok. ustamızın dediği gibi kabul ederseniz çamurlukları da ustamız boya ile alıştırsın ve ton farkı kayboldun. müşteri memnuniyeti kapsamında bu işlem için sizden ücret te talep etmeyeceğiz. ben= bak hanım abla benimle mantık oyunları oynayıp durma. madem eski boya ile yeni boya arasında fark olur diyorsunuz. olmaz ama olursa da hadi olması gerektiğini farz edelim. benim arabamın sizin boyadığınız sol iki kapı dışındaki diğer tüm orijinal boyalı yerleri cam gibi parlak. ama sizin boyadığınız iki kapı mat ve daha koyu renkli. bu durumun sizin mantığınızla tam tersi olması gerekirdi. yani benim arabamın orijinal boyası yıprandığı için yeni boya ile ton farkı çıktıysa yeni boyanın parlak olması gerekirdi. ama tam tersi müdire= ama ne yapalım. şase numarasından bakılmış ve sistem ne boya verdiyse o boya ile boyanmış. ben= yav etmeyin yapmayın. şu mazeretleri bir kenara bırakın. bir hata var bu işte. bu arabanın arka tamponunun sağ yarısı da bu serviste geçen sene boyandı. bakın oralarda fark olmuyor da şimdi mi benim arabam birden bir 9 yaş yaşlandı arkadaş. tamponu da burada boyattım. bu zıkımın o vakit boyası vardı da şimdi mi bulunmuyor. müdire= buyrun içerde konuşalım. ben= e hadi (akabinde içeri geçtik) ben= bak müdire hanım. sana ilk sorum şu: benim arabamın her iki kapısını niye boyattınız. sadece çıtanın alt kısmı boyanacaktı. boyacıya kim dedi komple iki kapıyı boya diye. müdire= öylemi oldu yaa. kapılar komple hasarlı değil miydi. ben= çağırın hasar tespitini ve kasko dosyasını açan arkadaşınızı söylesin size. eleman= evet müdire hanım. arabanın parktan dolayı sadece kapı çıtası altında hafif bir eziği vardı. ustalar eziğin kapı içindeki çelik bara yaslandığı için vakumla düzeltilemeyeceğini bu sebeple ezik kısmın düzeltilmesini takiben çıta altının boyanması gerektiğini söylediler. beyefendinin dediği gibi çıta üstünde her iki kapıda da hasar yoktu. ama exper komple boya vermiş her iki kapıya da. bu sebeple boyamıştır boyacı. müdire= beyefendi exper sizin menfaatiniz icabı belki kapının altı ile üstü arasında fark olmasın diye her iki kapıya da boya vermiş olabilir. biz de exper raporu doğrultusunda her iki kapıyı boyamışız. durum bundan ibaret. ben= yani ben experin, senin, boyacının ve bu servisin alayının bana karşı gösterdiği aşırı iyi niyetin kurbanıyım haa. müdire= siz nasıl derseniz biz gerekeni yapalım efenim. sakin olun lütfen. ben= yav ne yapıyorsanız yapın ama ben bu arabayı bu şekilde teslim almıyorum. bu işi düzeltin. müdire= biz yarın öğlene kadar size haber ederiz durumu. durum böyle arkadaşlar. şimdi ben ne yapayım. arabamın iki kapısının sebepsiz yere boyandığına mı üzüleyim. lan bari boyadınız boyamaya doğru düzgün boyasaydınız. renk farkına mı üzüleyim. satarken alıcıya gardaş bu iki kapıyı Mercedes servisi yanlışlıkla boyadı mı deyim. kimi nereye şikayet edeyim. arabayı yeniden boyayıp renk tonu farkını giderseler bile arabanın değer kaybını kimden nasıl alıyım. hadi gerisini de siz söyleyin. (iş yerindeki bilgisayar fotoya müsaade etmiyor. öğlen arabanın fotolarını servise gidip çekeceğim. akşama yüklerim inşallah. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Geçmiş olsun Mahmut Abi, içine sinen bir şekilde çözülür inşallah... Yorum bağlantısı
Misafir 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Çok geçmiş olsun ama sonuç olarak ne yapılırsa yapılsın olan sizin arabaya oldu geri dönüşü olmayan bir hata yapılmış malesef. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Büyük geçmiş olsun.. İşte sırf bu yüzden kasko yaptırdığım zaman yetkili servislerde işlem yaptırmayacağım diye düşük prim ödüyorum. Çünkü yetkili servise girip de memnun çıkan çok nadir araç var. Özel serviste yaptırırım en azından işi yapan tek kişi olur ona da tembih ederim durumu ne gerekiyorsa yapar. Serviste 20 kişiye ayrı ayrı laf anlatmak gerekiyor. Anlatsan bile sonradan böyle durumlar ortaya çıkabiliyor..Kendi lehine göre davranıyor. Sonra da sizden ücret almadan şunu yapalım bunu yapalım diyorlar.. Zaten benim sırtımdan ufacık işi büyüterek parayı sigortadan kapıyorlar. Yorum bağlantısı
Burak Beykurt 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Hemde bu işi yapan Mercedes servisi.Vay arkadaş ya.Geçmiş olsun gerçekten sinir bozucu bir durum.Orjinal kapılarla değiştirip bir de satarken izah etmeniz için rapor tutup size teslim etsinler bence.Kapıda kat kat boya olmasındansa değiştirirsinler 1 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Abi, çok geçmiş olsun. Ölür müsün öldürür müsün durumu olmuş. Allah yardımcın olsun. Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 (düzenlendi) Geçmiş olsun.bu nasıl bir sorumsuzluk anlamıyorum ki ben. 3 Eylül 2015 tarihinde Sinan Özvarlık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Hemde bu işi yapan Mercedes servisi.Vay arkadaş ya.Geçmiş olsun gerçekten sinir bozucu bir durum.Orjinal kapılarla değiştirip bir de satarken izah etmeniz için rapor tutup size teslim etsinler bence.Kapıda kat kat boya olmasındansa değiştirirsinlerOrjinal kapı ve tutanak fikri güzel [emoji106] [emoji106] 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Bu arada şunu da söylemek istiyorum arabanın yok rengi solmuş yok bilmem ne olmuş gibi şeylere katılmıyorum. Benim sattığım aracın bagajında yarım boya vardı. Aracı satarken bakan kişi burayı tespit edemedi. Ben söyledim. Tekrar baktı evet burada da boya var gibi dedi.. Burayı boyayan usta öyle bir boya yaparım ki cihazla falan anlaşılmaz demişti gerçekten de boyalı olduğuna bakan inanmıyordu. Ben bildiğim halde anlayamıyordum. Araç 2007 modeldi boya işi 2013 de yapılmıştı. Orjinal boyası hiç solmadı mı bu aracın.. Renkte tutturması en zor olan aytozu griydi. İşi bilen usta hünerini gösteriyor. Bilmeyende aracın boyasına laf ediyor işte.. 6 Yorum bağlantısı
Misafir 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Ne günlere kaldık, mercedes servisinde de işler böyle amatörse artık.. Çok geçmiş olsun abi. Exper verse de bi onay alır insan kafasına göre tamamen boyamak nedir. Yorum bağlantısı
Yasir Baş 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Abi, çok geçmiş olsun ama müdüre hanım baya kurnazmış sessiz kalsanız ayak üstü ütecek sizi. Bu nasıl iş pişkin pişkin ikna etmeye çalışmalar.. İnşaalah en az zararla çözülür.. Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Gecmis olsun. Bu is tamame n ustanin beceriksizligi veya basit bir hatadi. Sonradan hatayi kabul etmeyip kivirmasi tam bir felaket. Benim focusun tavanda 15cm x 50-60cm capinda yarim lokal boya vardi. Baska bir boyaci bile zor farkina varmisti o kisimdaki boyanin varligina. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 İğrenç bir durum, renk farkı benim arabada var ama beni çok rahatsız etmeyecek kadar var. Telefonda anlattığın gibi değil abi. İnşallah düzeltebilirler. Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Bu arada boya rengi ay tozu gri idi. Birkac boyaci tutmasi munkun degil illaki belli olur ton tutmaz dese de araci boyayan arkadas eger hocam boyayi begenmezsen ve rengi tutmazsa senden para almam diyerek garanti vermisti isciligine... Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Geçmiş olsun . Bence değer kaybı için bir avukata danışın , ve dava açın . 1 Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Geçmiş olsun, bayağı iyi sabretmişsiniz. Mercedes servisi bunu yaparsa diğerleri komple boyar geçer sanırım. Exper gelsin, değer kaybını ödesinler. Her hatanın bir bedeli olmalı... Çözüm olmaz ise kasko şirketini arayıp şikayetçi olun. Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Al işte iki ucu ......değnek, dediğin gibi Mahmut vursan vurulmaz kırsan kırılmaz Allah yardımcın olsun kardeş Yorum bağlantısı
İsmail Pınar 2 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Gerçekten şaka gibi bir durum olmuş geçmiş olsun. Bu herkesin kabul edebileceği gibi bir şey değil benim başıma gelse bu sorumsuzluğu yapanları pişman ederdim. Bence de öncelikle orjinal olarak kapılar değiştirilmeli tutanak tutulmalı ve sağlam bir avukatla dava açılmalı. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Çok geçmiş olsun, baştan savma, işini sevmeyen, akşam olsa da eve gitsem dedirten şartlar ve çalışanlar bir araya gelmiş. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Abi Geçmiş olsun. Yarın gittiğinde aracı komple boyamış olmasınlar. İğrenç bir durum, renk farkı benim arabada var ama beni çok rahatsız etmeyecek kadar var. Telefonda anlattığın gibi değil abi. İnşallah düzeltebilirler. Furkan daha önce o servis başka bir yeri boyamış ve ton farkı olmamış. Bu boyama da bariz fark olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Tonu tutturabilmek için üstünden bir daha boya geçecekler herhalde Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 3 Eylül 2015 Yazar Paylaş 3 Eylül 2015 biraz önce servise gidip geldim. cevaplar için herkese teşekkürler. mbclubtr den bir arkadaş sorunun kaynağını buldu. sağolsun Furkan arkadaşımızda benim arabanın boya kodunu wıstan bana hızlıca gönderdi. durum şu şekilde olmuş: 1-benim önceden arka tamponu boyayan ve kimsenin anlayamadığı şekilde orijinal boya yapan boyacıyı yakın bir zamanda servisten çıkarmışlar. 2-eski boyacının yerine benim kapıları boyayan yeni boyacıyı işe almışlar. (oysaki ben halen eski boyacı zannediyordum o adamı) 3-w203 kasanın iki adet gri rengi varmış. biri 744U kodlu makyajsız kasanın gri boyası, diğeri ise makyajlı kasanın 775U kodlu seramik gri boyası. Mbclubtr deki arkadaştan öğrendiğim ise 775U kodlu boyanın da açık ve koyu olmak üzere iki tonu varmış. 4-serviste boyacıya sordum" sen kapıları hangi boya ile boyadın " diye. cevaben abi 775U ile boyadığını söyledi. 5- 775U boyasının iki tonu olduğunu ve bu tonları karıştırdığını söyledim. usta da abi bizde merkeze sorduk onlarda aynısını söylediler ve bende eski boyayı temizleyip, kapı yüzünü zımparaladım. hatta benzin depo kapağında bir deneme yaptım doğru boyayı bulduk dedi. 6- doğru düzenli boyayın da iş hallolsun şimdilik diyerek ayrıca ön tampon köşesindeki sürtülen bir yeride boyamalarını söyleyerek şimdilik servisten ayrıldım. herkese çok teşekkürler. 7 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 3 Eylül 2015 Paylaş 3 Eylül 2015 Geçmiş olsun. Durduk yere boyanmış kapılar hayret... Yorum bağlantısı
Recommended Posts